Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Patellofemorālais sāpju sindroms ("Skrējēja celis")
21/04/2016
22:10
Labinieks
Labinieks
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 133
Member Since:
02/04/2011
Offline

Gadījās noraut šito brīnumu pirms diviem mēnešiem. Noskrēju R-V ar elastīgo saiti uz ceļa un likās, ka viss beidzot ir kārtībā. Ikdienā jutu, ka labās kājas celis ir tāds slābanāks, nedrošāks kā otrs celis, bet norakstīju to uz atveseļošanās procesu. Tāpat pēc skrējieniem bija sajūta, ka labā kāja tā kā būtu vairāk piedzīta kā kreisā. Bet kā jau teicu, īpašu diskomfortu skrienot nejutu. Tad nu atsāku paralēli skriešanai iet uz funkcionālajiem treniņiem un pēdējā treniņā, kurā bija visumā liela slodze uz kājām (pietupieni, izklupieni) un pirms kura biju veicis 12 km skrējienu, celis NEEEEDAUDZ, bet tomēr atkal deva pāris "mājienus" par sevi. Un atkal skriet tas netraucē īpaši, tomēr gribās būt par 100% pārliecinātam var savu veselību.
Palasīju netu, tur tiek doti šādi skaidrojumi:

Patellofemorālais sāpju sindroms
"Sāpes pārsvarā izpaužas ceļa locītavas priekšpusē ap ceļa kauliņu. Sāpes pastiprinās slodzes laikā, skrienot vai ejot augšup, lejup pa kalnu, kāpjot pa kāpnēm, kā arī pietupjoties, ilgstoši sēžot ar saliektiem ceļiem. Var būt saklausāma krakšķēšana, tikšķēšana vai jūtama "ķeršanās" ceļa locītavā." (Par 100% atbilda manam variantam pirms 2 mēnešiem)

Kā ārstēt?

Pirmās divas, trīs dienas:

Miers;
Aukstums (aukstuma kompreses pa 20min trīs reizes dienā);
Elevācija (piepacelta skartā locītava);
Kompresija (elastīgā saite);
Nesteroīdie pretiekaisuma līdzekļi.
Vēlāk:

Fizioterapija (teipošana, līdzsvara, muskuļu spēka, lokanības, pasīvās un aktīvās stabilitātes treniņš);
Fizikālā terapija (dūņu aplikācijas u.c);
Ķirurģiska iejaukšanās.

Cik saprotu tā ķirurģiskā iejaukšanās domāta, ja viss iepriekšējais nelīdz... Bet jautājums varbūt būtu tiem, kas ar šo problēmu ir saskārušies. Ir kādas slepenās metodes kā Jūs ātrāk tikāt galā ar šīm sāpēm?

23/04/2016
20:24
Labinieks
Labinieks
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 133
Member Since:
02/04/2011
Offline

Tiešām neviens nav saskāries ar līdzīgu problēmu?

23/04/2016
21:52
LaaCiiTs
LaaCiiTs
Roosendaal
Interesents
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
07/05/2013
Offline

youtube pilns ar vingrojumu komplesiem tik izvēlies kas tavuprāt der tev + līdzsvara vingrinājumi. Pec skrējieniem 10-20 min auksta komprese uz cela daudz ūdens jādzer iesaku vel glikozamīnu iegādāties padzert.

23/04/2016
22:39
shahs
shahs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 139
Member Since:
17/11/2011
Offline

Tu esi 100% pārliecināts par diagnozi, vai tev tă liekas? Ja liekas, ej vien ka pie kāda ārsta. Zobus takš mēs nelabojam, balstoties uz youtube, bet celi, kas ir pati sarežğītākā locītava, gribi? Pēc tava apraksta sanāk, ka man ir bijusi tava diagnoze, bet realitātē pilnīgi cita. Vingrošana gan jau neko sliktu neizdarīs, bet bez specifiskiem vingrojumiem arī neko izcilu.

23/04/2016
23:25
almav
almav
Pierīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 71
Member Since:
04/03/2010
Offline

Lūk, es arī sevi diagnosticēju ar šo, bet ko tas reāli dod? Neko.
Celis kādu laiku sāpēja, tad runāju ar doku par to - nosūtīja uz magnētisko rezonansi. Kāpēc tas ir vajadzīgs? Tāpēc, lai noskaidrotu, kas tur ir/ nav un ko tālāk ar to darīt, tas ir, cik lielu slodzi varam likt virsū.

Mums visiem, protams, patīk sev pašiem noteikt diagnozes, bet pie spečukiem konsultēties gala rezultātā ir daudz produktīvāk.
Rīcības plāns: noskaidrojam cēloni (to sadarbībā ar pieredzējušiem spečukiem ir krietni vienkāršāk panākt) un ar to tiekam galā, ilgtermiņā cīņa ar sekām Tev neko nedod.
Tas tā, paturpinot, ko Shahs saka...

Lynn Jennings, Nine-time champion of the USA Cross Country Championships: ''Mental will is a muscle that needs exercise, just like muscles of the body.''