Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Pēdas tips - kādus apavus izvēlēties
06/11/2018
11:47
ML
Interesents
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
06/11/2018
Offline

Labdien profesionāļi un amatieri!

Skriet esmu sācis salīdzinoši nesen (3 gadi) un izvēloties pirmos apavus pievērsu uzmanību tikai ērtumam un vizuālajam. 3 gadus vecie apavi ir godam nokalpojuši un tagad sāku interesēties, kādus iegādāties. Plakanā pēda man ir jau no bērnības. Papētot info internetā par pronāciju, supināciju secinu, ka man ir nepietiekama pronācija vai supinācija, jo manu skriešanas apavu papēža ārējā mala ir ļoti nodilusi. Bet turpat rakstīts, ka 99% cilvēku ar plakano pēdu ir pārmērīga pronācija un būs nodilusi papēža iekšējā mala. Vai var būt tā, ka man ir plakanā pēda un nepietiekama pronācija vai es kautko līdz galam nesaprotu? Un kāda tipa sporta apavi man būtu jāizvēlas? Vai jāiet pie kāda pēdu daktera uz pārbaudi?:) Liels paldies jau iepriekš!

06/11/2018
16:57
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

Es ieteiktu sākt ar šī raksta izlasīšanu - https://pabaso.lv/baskaju-skriesana/kapec_skriet_basam (ignorē raksta nosaukumu, ja liekas, ka tas būs par citu tēmu - tur tālāk rakstā ir arī minētas īpašības, kurām vajadzētu pievērst uzmanību, izvēloties apavus).

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
07/11/2018
13:50
ML
Interesents
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
06/11/2018
Offline

No šī raksta izriet, ka jāizvēlas apavi bez amortizācijas, max viegli. Katrā ziņā esmu sapratis, ka man ir ļoti reta un dīvaina kombinācija - plakanā pēda un nepietiekama pronācija.