Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Potītes, pēdas problēmas
21/03/2014
22:03
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline

Atkal es.
Pedejā laikā nomoka diskomforts pēdā. Tā pati kāja, kam bija ceļu saišu problēma. Neteiktu, ka problēma auga, tā parādījās pēkšņi. Tad nu tā izpaužas, kā sāpes potītē un pēdas ārmalā, vairāk uz augšu. No sākuma nodomāju, ka sastiepums, bet ar to stāsts nebeidzas. Pati pēda palika stīva un kokaina. Dazbrīd ar basām pastaigāt pat ir sāpīgi. Vienu vakaru pēc treniņa pēdu izstaipīju un palika labāk. Nākamajā dienā aizgāju uz darbu un viss sākās no jauna. Brīžiem sāp arī fascīta, bet citus brīžus biedē ahileja saite. Plānā ir podometrs, bet laikam rentgens un traumatalogs arī būs jāapciemo. Bet varbūt kādam ir bijis kas līdzīgs un var pastāstīt kā tikāt galā? Uzskatu, ka tā nav skriešanas apavu vaina, bet vairāk ikdienas, jo pērn ar šiem skriešanas apaviem pēda jutās labi. Trakākais ir tas, ka to pēdu vajag arī darba vajadzībām, ne tikai hobijiem.

22/03/2014
08:36
pikols
pikols
Jūrmala
Zinātājs
Members
Forum Posts: 299
Member Since:
24/04/2009
Offline

Pirmais, mainu apavus, ahilejs tas nevarētu būt, rengens neko neuzrādīs, traumataloks aisūtīs pie mag rezonanses, vari ķert zizu lapā, brīžiem viņi izmet par 40 līdz 60 eur talonus, ja ne kas nav saplēsts, tad laikam vienkārši skrien, lēnāk, uzmanīgāk, vismaz es tā dariju, un pēc kādiem diviem mēnešiem pārgāja.

22/03/2014
15:08
Rasels
Rasels
Zinātājs
Members
Forum Posts: 262
Member Since:
11/02/2012
Offline

Agy said
... pēc treniņa pēdu izstaipīju un palika labāk...

Bet kāpēc neturpināji staipīšanu?

22/03/2014
19:24
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline

Rasels said

Agy said
... pēc treniņa pēdu izstaipīju un palika labāk...

Bet kāpēc neturpināji staipīšanu?

Vienu vakaru tikai izmeģināju, bet domāju, ka tas ir jāieliek, kā obligāts pasākums pēc katra treniņa.

Apavos ir doma mainīt, tik skriešanas gan tuvālos mēnešus nesanāks manīt.

22/03/2014
21:34
minikin
mazāk ambiciozais biedrs
Zinātājs
Members
Forum Posts: 309
Member Since:
23/10/2009
Offline

Man ir bijis kas līdzīgs, bet neesmu droša, vai tieši tas pats. Sāpes bija līdzīgas kā Tevis aprakstītās. Visvairāk sāpēja pie potītes ārmalā, bija arī piepampums (neliels), bet ja pēdu "vairāk pamocīju" (ātrāk aizskrienot uz pieturu u.tml. :D), tad sāpēja visa pēda, nevarēja vairs saprast, kas par vainu/cēloni...
Kā atklājās, pie vainas bija maza samocīta saite potītes ārmalā. Kā fizioterapeite teica, tā neesot tipiska skriešanas trauma. Savējo saiti samocīju kāpjot un rāpjoties augšā pa virvēm. Bet to var dabūt gatavu arī pamežģot pēdu u.tml.
Nekādu trako ārstēšanu tur nevajadzēja. Kā jau visām samocītajām saitēm, arī šai patika miers un atslodze (skriet gan turpināju katru dienu, bet maz un lēnām), tādēļ ļoti labi līdzēja teipi (Arsā viens tāds neliels teips man izmaksāja 2 Ls toreiz). Vēl, protams, atpūta nenāks par ļaunu. Bet, ja skrien, tad pavēro, kāds solis ir mazāk sāpīgs. Es tajā periodā mēģināju skrienot mazāk kustināt potīti - vieglāk bija skriet gandrīz uz pirkstgaliem.
Ceru, ka kaut ko vērtīgu vai noderīgu no mana palaga varēs izlobīt :) Veiksmes! :)

 "Weakness of attitude becomes weakness of character." /Albert Einstein/