Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
sāpes kājā - ārsts
01/07/2014
20:59
k2
k2
Rīga
Interesents
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
17/01/2013
Offline

Problēma man ir tāda, ka skrienot sāp kreisās kājas ikri un ahileja cīpsla. Sāpes sākās pērn rudenī, tad es pārtraucu skriešanu. Biju pie ārsta pārbaudīja, teica ka neko nevar atrast, tātad ar ahilejiem viss bija ok. Ziemu neskrēju, sāpes pārgāja. Pavasarī atsāku skriet.. skrēju nesāpēja.. līdz brīdim, kad pirms mēneša atkal sākās pamatīgas sāpes skrienot ahileju un ikru rajonā. Pašlaik esmu Anglijā , un esmu nopircis biļetes uz Latviju lai apmeklētu ārstus. Tad jautājums Jums, pie kādiem ārstiem labāk man prasīt nosūtijumu, pie fizioterepeta vai citām pārbaudēm?

01/07/2014
23:29
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline
01/07/2014
23:59
stjopachio
stjopachio
Zinātājs
Members
Forum Posts: 116
Member Since:
01/08/2011
Offline

Es, pirms ķerties pie ārsta (kurš, skatoties uz manu pieredzi ar cīpslām un ahilejiem, ir pat mazāk noderīgs un zinošs kā netā atrodamā info; tas ir arī par specializētajiem sporta ārstiem, t.sk. Sportmed Dāgu Čudu, kurš ir sakarīgs bet par ahilejiem bija maz noderīgs), ieteiktu sākt ar stiprinošajiem vingrinājumiem ikriem un ahilejiem (pievienoju linku apakšā). Jo ļoti iespējams sāp tādēļ, ka tava ritošā daļa nav gana stipra tavām pašreizējām vajadzībām.
Tāpat ieteiktu sākt ikru masāžu, lietojot putu rulli jeb foam roller. Sākumā derēs tā pati 2l limonādes pudele (labāk jauna un neattaisīta, lai būtu cietāka). Citām mājas masāžas ahileju trigger point vajadzībām noder arī mīklas rullis.

http://runnersconnect.net/running-injury-prevention/achilles-tendonitis-and-insertional-achilles-tendinopathy-in-runners/