Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Muguras dakteris
30/12/2015
16:20
cilvēkēdājs
Interesents
Members
Forum Posts: 36
Member Since:
17/09/2012
Offline

Inār, vai šobrīd, pēc 20 gadiem, Tava dziedniece vēl ir apritē?
Katrs skrimslis nav nobildēts, jo viens vecs vertebrologs pēc vizuālas apskates, švakas apčamdīšanas teica, ka mugurai nav ne vainas, fizioterapeite, osteopāts pēc cītīgas katra skriemeļa apčamdīšanas arī teica, ka viss ok, tādēļ nevienu magnētiskās rezonanses izmeklējumi nav interesējuši. Ceru, ka nākamgad tomēr kāds liks to veikt. Bet vai nav tā, ka sāpes, kas tiek izstarotas no kaut kurienes, ir trulas? Man maģiskajā punktā, par kuru iepriekš rakstīju, pie attiecīgām kustībām sāpes ir gana asas, tādēļ nedomāju, ka konkrētā sāpe ir izstarota. Tas, ko jūtu augstāk (līdz pat kaklam), gan varētu būt izstarots.
Man Latvijas medicīnas sistēmā visvairāk nepatīk tas, ka reti kurš ārsts ir patiesi ieinteresēts, lai, ja ne viņš, tad kopā ar kādu, rastu problēmas cēloni un risinājumu. Tikai pasaka, ka ar to un to viss ir kārtībā, nekam nav jāsāp. Neskaitāmas reizes esmu juties tā, it kā es izdomātu sāpes. Tas pats par ceļgaliem - kustina, kustina, pajautā, vai konkrētajos brīžos nesāp, vai nesāp, kad uzspiež kaut kur. Sāp? (Sāp tikai tik, cik no spiešanas uz nerviem mīkstajos audos, nevis kā specifiski.) Ja nē, tad Tev nekas nemaz nesāp. Esi vesels.

30/12/2015
16:33
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline

Mums tā sistēma un domāšana ir tāda, ka vieglāk ir vainot galvu ne tikai ārstiem. Diemžēl, kas bērnībā sastrādāts, var nākties pieaugušo dzīvē maksāt par ārstiem. Basketbola skola būs jūtama uz mūžu. Tas nekas, ka pa grozu vairs nevar uzmest.

30/12/2015
23:56
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

in, paldies! Tiešām nezināju, ka osteopāti Latvijā ir ārsti. Ostepātija, tāpat kā homeopātija un daudzas citas -pātijas ir alternatīvās medicīnas nozare. Pagaidām visi manuālās terapijas veidi - osteopātija, hiropraktika, masāžas terapija u.c. bāžami vienā maisā, jo ticamos pētījumos efektivitāte nepārsniedz placebo līmeni.

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
04/01/2016
19:45
Inars
Ventspils
Interesents
Members
Forum Posts: 33
Member Since:
11/01/2014
Offline

cilvēkēdājs said

osteopāts pēc cītīgas katra skriemeļa apčamdīšanas arī teica, ka viss ok, tādēļ nevienu magnētiskās rezonanses izmeklējumi nav interesējuši. Ceru, ka nākamgad tomēr kāds liks to veikt.

Ir jau forši, ja dakteris var sataustīt katru piespiestu nervu... Lai vai kā, jāsāk ar ģimenes ārstu. Jāprasa nosūtījumi uz izmeklēšanu.
Par uzdoto jautājumu - katram savs dakteris, dziednieks utt, jāuzticas, jājūt vai viņš uzklausa

No permission to create posts