Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

This topic is locked No permission to create posts
Topic RSS
Jauna nozīmīte - noskrietas dienas pēc kārtas
01/01/2013
21:34
Geo
Geo
Ādaži
Zinātājs
Members
Forum Posts: 197
Member Since:
08/03/2011
Offline

Kaut kur šeit nu jau pirms daudziem, daudziem ierakstiem bija ieteikumi ņemt to visu vieglāk, varu tam tikai pievienoties :) Gan tiem, kas ir par, gan tiem, kas pret.
Un, manuprāt, labāk cīnīties "par" nekā "pret" - var taču ierosināt izveidot "Īsto dienas pēc kārtas nozīmīti", "Dzelzs dienas pēc kārtas nozīmīti" ierosināt katrai kritērijus, utt.

01/01/2013
22:50
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

jap, doma nav slikta - nozīmīti tiem, kas skrien katru dienu pa maratonam, pa musmaratonam, pa 10km vai pa piečukam ;)
protams, ka km skaits dienā kopējais nevis dienas garākā vai pirmā skrējiena kilometri

Ne viss ir tā, kā izskatās.
01/01/2013
23:04
Kampars
56.509816 20.995494
Zinātājs
Members
Forum Posts: 523
Member Since:
24/04/2009
Offline

Jūtu, ka sājā diskusijā ir iestājies spriedzes maksimums :)
Kauja par nozīmīti. Viss notiek pa īstam, kā dzīvē

Вперед и с песней!
02/01/2013
09:12
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Varbūt tiem. kas noniecina 100m skriešanu, vienkārši skauž? Jo paši sev izdomā atrunas kāpēc neskriet - nav laika, nav jēgas, nav piemērotu apstākļu, utt.
Skautiem arī ir daudz dažādu nozīmīšu un kas?

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
02/01/2013
09:19
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

Jā, mans, līdz šim foršākais, šī gada skrējiens bija džinsos un zābakos un laikam gan īsāks par 100 m - skrienot no autobusa pāri stāvvietai pēc frī kartupeļiem. Pēc 12h skrējiena mežā, slapjā sniegā, slidenā trasē, apmēram 3 gulētām stundām, pāris autobusā nosēdētām stundām. Tas skrējiens bija ļoti viegls un patīkams. Bet netika iereģistrēts te. Un arī ne nākamais, kurš jau kilometros mērojams. Ir arī citas iespējas fiksēt savu veikumu.

02/01/2013
10:02
maziinais
maziinais
Mazsalaca, Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 329
Member Since:
10/02/2010
Offline

Ieviešam nozīmīti par "Sava viedokļa viskvēlāko aizstāvēšanu" . Nu tā lai interesantāk!
Laimīgu jauno gadu! NOSKRIEN!

02/01/2013
10:24
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

dot said

Varbūt tiem. kas noniecina 100m skriešanu, vienkārši skauž? Jo paši sev izdomā atrunas kāpēc neskriet - nav laika, nav jēgas, nav piemērotu apstākļu, utt.
Skautiem arī ir daudz dažādu nozīmīšu un kas?

Tā kā šī diskusija tika izvilkta dienas gaismā pēc "cieņas cīņas" ieviešanas un to izdarīja mans virtuālais pretinieks, tad manī pavīdēja doma, ka viņš no manis baidās. (Labākā aizsardzība - uzbrukums.) Tik vien, ka nespēju saprast, kādēļ.

02/01/2013
11:51
Guest
Guests

Šī diskusija netika izvilkta dienas gaismā "Cieņas cīņas" dēļ.
Manuprāt, lai ieskaitītu pēc kārtas skrieto dienu, ir jāsaģerbjas skriešanas apģērbā un jānoskrien vismaz viens kilometrs. Ja es šo minimumu nevaru pieveikt, tad diena nav ieskaitīta un sērija sākas no jauna. Lai nepārtrauktu pēc kārtas skrietās dienas, esmu skrējis savu minimālo kilometru gan ar paaugstinātu temperatūru, gan ar traumētu celi un potīti. Man neliekas taisnīgi, ka, lai turpinātu sēriju, kādam jāpārvar sevi un jānoskrien savs dienas minimums, bet citam pietiek ikdienas drēbēs simts metrus izlikties, ka skrien uz vilcienu, vai aizskriet līdz ielai un atpakaļ.

02/01/2013
12:22
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

JURIS said
...Man neliekas taisnīgi, ka, lai turpinātu sēriju, kādam jāpārvar sevi un jānoskrien savs dienas minimums, bet citam pietiek ikdienas drēbēs simts metrus izlikties, ka skrien uz vilcienu, vai aizskriet līdz ielai un atpakaļ.

Katram savs. Šajā gadījumā vispārējie noteikumi visiem ir vienādi (pamatā jau tāpat balstās uz godaprātu, jo pēc būtības jau nekas nekavē vadīt iekšā fiktīvus skrējienus kaut katru dienu...). Savukārt arguments "man liekas/man neliekas" ir no "house rules" sadaļas - ka katram ir tiesības (neapstrīdamas) uzstādīt SEV noteikumus kādus viņš vēlās (apģērbs, distance, temps, stils, pulss...).
Kontroljautājums - skrien sev vai citiem? Nozīmīti pelni sev (lai sevi motivētu/atalgotu) vai citiem (lai "pazīmētos")? Par ko tad šeit cepiens? Vai no tā, ka kāds ir skrējis ikdienā mazāk mana nozīmīte kļūs mazvērtīgāka? Es taču zinu, cik esmu eguldījies, lai to sasniegtu...nez vai te tagad vajadzētu mērīties - kurš skrējis ar temperatūru, kurš pa kupenām... Galvenais jau paliek nemainīgs - NOSKRIET!!!
Tā ka, līdzatkarīgie, piebremzējam savu latvietību (spēju saplēsties/sakasīties par jebko) un noskriesim!!!

02/01/2013
12:32
ansiso
ansiso
Speciālists
Members
Forum Posts: 786
Member Since:
04/07/2011
Offline

JURIS said
Manuprāt, lai ieskaitītu pēc kārtas skrieto dienu, ir jāsaģerbjas skriešanas apģērbā...

Sanāk, ja es vasarā 40 grādu svelmē neuzvelku skriešanas apģērbu, bet kaut kur gar jūru pliks peldbiksēs skrienu, tad tas neskaitās, ja? Jo, lūk, es neesmu uzvilcis skriešanas apģērbu...

Bet, ja nopietni, citi, kas izvēlas uz darbu, piemēram, 5km skriet, ne visi vēlas ierasties darbā skriešanas apģērbā. Un ja pēc tiem noskrietajiem 5km km nav arī iespējas pārģērbties...

02/01/2013
12:35
mtiger
mtiger
Zinātājs
Members
Forum Posts: 152
Member Since:
29/10/2012
Offline

JURIS said
Man neliekas taisnīgi, ka, lai turpinātu sēriju, kādam jāpārvar sevi un jānoskrien savs dienas minimums, bet citam pietiek ikdienas drēbēs simts metrus izlikties, ka skrien uz vilcienu, vai aizskriet līdz ielai un atpakaļ.

Juri, Tu esi uzstādījis personīgu/iekšēju standartu SAVAI sērijai un SAVAM dienas minimumam, un Tev neliekas taisnīgi, ka CITI nerīkojas pēc TAVA uzstādītā standarta.
Tavs apsvērums, ka jāpastāv tomēr kādiem kritērijiem, ir vērā ņemams, tomēr ne visiem Tevis izvirzītiem kritērijiem var piekrist. Piemēram, apģērbs ir pilnīgi nebūtisks kritērijs. Vai nepiekrīti? Savukārt par kilometriem mums tomēr būtu kopīgi jāvienojas. Ja kāds pats sev ir izvirzījis augstus standartus, tas ne vienmēr nozīmē, kas viņam ir iemesls prasīt šo standartu ievērošanu no citiem. Vispār, kad vien ir runa par kādiem likumiem vai noteikumiem, tad tiem jābūt tādiem, lai tie kalpotu mums, nevis lai mēs kalpotu noteikumiem. Skriešana ir viena no mūsu kopīgajām baudām. Nevajadzētu pārvērst to par vergošanu abstraktiem virtuāliem mērķiem. Tas nav pārmetums Tev par vergošanu kaut kam. Vienkārši saproti, ka Tev prieku sagādā, ja skrienot Tu vari izpildīt kādus savus standartus vai apņemšanās (man, starp citu, arī), taču citiem prieku skriešanā sagādā kas cits. Nevajadzētu to viņiem atņemt ar pārāk augstām vai specifiskām prasībām.

02/01/2013
12:42
matiss
matiss
Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1034
Member Since:
03/03/2010
Offline

Pirmkārt, nedaudz pataisnošos par sevi
Neskrēju vairāk, jo man tiešām patīk krāt nozīmītes un gribēju 31. decembrī saņemt 3k/2012, tamdēļ pēc SKM sabremzēju savu dienišķo kilometrāžu, taču, kā jau AV69 pamanīja, tad to nedabūju http://www.noskrien.lv/forum/vsk-noskrien/3000-km/page-1/#p33223
Un nevajag arī. Nevajag. Man kašķi nevajag. Esmu pa gadu iemācījies skriet tāpat katru dienu, vakar 25km ar +38,7C temperatūru. Atvainojiet par manu neprātu. Ir mērķis janvārim un visam gadam un tam ar nozījmītēm vairs nav dižu sakaru.

Otrkārt, par citiem. in teica, ka neesot atradusi profila dzēšanas pogu. Atvainojiet, kam Jums tas vajadzīgs? Kronēt meiteni par mēneša skrējēju un tad ...
Atceļā no Tallinas, arī no flower sapratu, ka viņa ir emociju vārdā gatava drīzumā nereģistrēt kādu skrējienu.
ro arī paspējāt aizvainot. Vai nav mērs?

Drūpijs Tallinas koptreniņā nomocīja kilometru pēc vakardienas neaptveramā varoņdarba. Labi, nezinu viņa plānus šīs nozīmītes sakarā, taču Danelis ir reāli slims un saņēmās iziet ārā noskriet savu šodienas kilometru. Tikai vienu! Kuram ir iebildumu par to, ka viņš pēc sava novembra varoņdarba turpina skriet katru dienu, kaut arī slims esot.

Jautājums par Arli. Mēneša skrējējs un nevada savus skrējienus jau mēnesi, kaut sakrājis ievērojamu porciju. Tagad kā ar nazi nogriezis. Pārlieciniet mani, ka viņš neskrien. Ja man ir taisnība un viņš skrien katru dienu, tad kamdēļ viņš nevada?

Mans verdikts, turpināšu skriet katru dienu. Reģistrēšu kilometrus taču 365. dienas skrējiens dienu pirms NRM (18. maijā man velo sacensības, taču atradīšu laiku arī kedām), lai paliek mygarmin.com un endomondo.com arhīvos. Gribu redzēt, cik ilgi to varēšu, jau tagad domāju, ka pamanīšos maija sākumā paskriet Gauja XXL 310km airēšanas maratonā, kur upē var nākties pavadīt līdz 35 stundām. Tiesa, ir divas 30min tehniskās pauzes, kurās 5km negrasos skriet, bet tā jau ir mana darīšana.
Vēl varu ierosināt veikt konkrētus norādījumus no augšas, kuri skrējieni man jāizdzēš posmā no pērnā NRM, kad ieskāku šo tradīciju, skriet katru dienu. Nozīmīte par 300km/2012 man tāpat nav un zinu, ka esmu noskrējis pat vairāk, reģistrēti ir tikai tie km, kas saskaitīti ar Garminu, jo man tāpat kā dot pie katra skrējiena ir links uz Garmin profilu.. Starp citu, pirms vēl Juris saņems savu 365 nozīmīti, nebrīnītos, ka apsteigšu viņu kilometrāžas ziņā, kas savākta attiecīgā perioda laikā. Atvainojiet ;)

Savam vienīgajam pusmaratonam 2012. gadā trenējos ar 2km skrējieniem, jo pirms tam bija 2mēn pauze.
Apskatījos, vai es vienīgais tāds nīkulis un kā citi iesācēji gatavojas
http://www.noskrien.lv/uzdrosinies-noskriet-noskrietais/
http://www.noskrien.lv/uzdrosinies-noskriet-2-pusmaratonisti-noskrietais/
Neteikšu, ka nepamanīju arī īsus skrējienus, un kurš pateiks, ka tie nav cienījami?

Visbeidzot, kāda ir ideja šim klubam? Neesmu īpaši ievērojis lēnos ofisniekus starp top skriešanas klubiem, jo tas ir viņu prestiža jautājums. VSK Noskrien burvība ir tajā, ka šeit var nākt jebkurš, reģistrēties, lasīt forumu un uzdrošināties.
Rakstā http://www.noskrien.lv/skriesanas-apnemsanas/ minēts, kāds skolotājs, kurš neskaitāmus gadus skrien katru dienu vismaz jūdzi. Acīmredzot, man līdz viņam vēl augt un augt. Arī Jurim, jo jūdze arī viņa kontā nav pie katras dienas ;)

Dzīvosim draudzīgi, man ar Jums kašķis nav nepieciešams, jo šis klubs man patīk. Esmu jau diskutējis ar citiem, ka citos sporta veidos publika nav tik draudzīgi, tāpēc Jūs man esat!

Sportīgu un skrienošu 2013!

http://www.facebook.com/ultrataka.lv
02/01/2013
14:00
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

Ansis Ozoliņš said

JURIS said
Manuprāt, lai ieskaitītu pēc kārtas skrieto dienu, ir jāsaģerbjas skriešanas apģērbā...

Sanāk, ja es vasarā 40 grādu svelmē neuzvelku skriešanas apģērbu, bet kaut kur gar jūru pliks peldbiksēs skrienu, tad tas neskaitās, ja? Jo, lūk, es neesmu uzvilcis skriešanas apģērbu...

Bet, ja nopietni, citi, kas izvēlas uz darbu, piemēram, 5km skriet, ne visi vēlas ierasties darbā skriešanas apģērbā. Un ja pēc tiem noskrietajiem 5km km nav arī iespējas pārģērbties...

Jā, visi baskāju veiktie kilometri neskaitās, jo nav taču sporta apavu kājās!
Kā arī jācenzē, kas tiek rakstīts nosaukumā.
Armijnieki pilnā uzkabē veiktos skrējienus nedrīkst saukt par skrējieniem.
Tie, kas maratonus skrien prieka pēc un neģērbj sporta tērpu, bet kādus karnevāla kostīmus vai formas tērpus, tie arī to distanci nedrīkst skaitīt.

JURIS said
Lai nepārtrauktu pēc kārtas skrietās dienas, esmu skrējis savu minimālo kilometru gan ar paaugstinātu temperatūru, gan ar traumētu celi un potīti.

Manuprāt, nav jāskrien ar traumu tikai tāpēc, lai nepārtrauktu sēriju un tiktu pie nozīmītes. Daudz saprātīgāk būtu sadziedēt traumu. Cita lieta, ja ir kādi ārējie apstākļi, kuros jāskrien ar visu traumu. Kaut vai aizskriet līdz dīķim izglābt slīcēju. Nozīmīte ir tikai spēle. Tās dēļ nav vērts mēģināt tikt pie vēl kādas traumas. Vispār jau ir normāli, ka treniņplānā tiek ietverta arī atpūta, vieglākas dienas.

JURIS said
Man neliekas taisnīgi, ka, lai turpinātu sēriju, kādam jāpārvar sevi un jānoskrien savs dienas minimums, bet citam pietiek ikdienas drēbēs simts metrus izlikties, ka skrien uz vilcienu, vai aizskriet līdz ielai un atpakaļ.

Tas ir - Tev neliekas taisnīgi, ka citiem ir SAVS minimums? Vai nav tā, ka mums katram ir savi mērķi un iemesli skriešanai?

Kāds no LV vadošajiem vidusdistančniekiem savulaik dažus treniņus pavadīja aptuveni sekojoši:
*) uzmanīgi saģērbās kā pirms sacensībām;
*) aizgāja līdz stadionam;
*) apsēdās un domās izskrēja distanci;
*) piecēlās un devās mājās ar labi paveikta treniņa apziņu.

P.S. Bolts uzskata, ka arī 100 m ir jāmāk noskriet. Un pat viņam ne vienmēr izdodas tos 100m noskriet...

02/01/2013
14:29
Rainers
Rainers
Kazdanga
Speciālists
Members
Forum Posts: 764
Member Since:
21/10/2011
Offline

nevajag taču apvainoties par to,ja kāds pasaka,ka domā savādāk...arī tam taču šī lapa domāta...un dzēsties ārā nepavisam nav vajadzīgs...kā tai multenē saka-rebjata,davaite žit družno!

02/01/2013
14:53
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

Jā, bet īsti godīgi tas nav gan, ka pie `dienas pēc kārtas` nozīmītes tiek pat tad, ja, piemēram, savu dienas skrējienu noskrien apavos. Jūtos nedaudz apdalīts, ja noskrienu basām kājām savus 5 km pa asu asfaltu, lai pēc tam redzētu, ka tieši tāpat tiek novērtēts skrējējs, kurš uzāvis amortizētu kedu un, neko nejūtot, tos pašus 5 km noripinājis.. Jā, bet nedrīkstētu arī pieļaut, ka jebkurš basais skrējiens tagad skaitīsies kā derīgs, jo apdalīts es jūtos arī tad, ja mana asā asfalta skrējiena vietā kāds cits to pašu gabalu basām kājām mierīgi noripinājis pa pludmali..

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
02/01/2013
15:01
mtiger
mtiger
Zinātājs
Members
Forum Posts: 152
Member Since:
29/10/2012
Offline

in said

Nozīmīte ir tikai spēle. Tās dēļ nav vērts mēģināt tikt pie vēl kādas traumas.

No otras puses, nozīmīte šajā ziņā ir arī motivējoša - tā jau iepriekš rosina skriet prātīgi, lai pie tās traumas netiktu.

02/01/2013
17:57
Kykc
Kykc
Interesents
Members
Forum Posts: 16
Member Since:
16/05/2012
Offline

Nozīmītēj- jēga=0

Ievadīt vajag visas noskrietās distances. Kādam pēc traumas pat 100 metri būs kā maratons.

Reālus spēka sadalijumus var aplūkot tikai sacensībās.

02/01/2013
23:03
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

in said
Nozīmīte ir tikai spēle.

Cilvēki, kas raugās vienīgi pēc panākumiem, gandrīz nekad tos neiegūst. Panākumi nav mērķis, bet gan sekas. Tukša apsēstība nevienam neko labu nedod, tā tikai samudžina ceļus un galu galā atņem dzīvesprieku.
//P.Koleju

p.s.
Lai arī šomēnes spēlei "Apkārt pasaulei" svinam viena gada jubileju, tā izraisīja plašas diskusijas par to, kas ir skriešana un cik godīgi/negodīgi katra noskrietos kilometru reģistrēt šai spēlei. Gads ir pagājis un janvāris iesākas ar jaunu kašķi. Foršs gada iesākums. Varbūt tomēr būsim toleranti un atstāsim noskrieto kilometru daudzumu uz katra paša sirdsapziņas.

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
03/01/2013
08:39
Ilona
Ilona
Interesents
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
09/05/2012
Offline

Man ir trauma un šobrīd normāli skriet nevaru. Vakar skrēju uz velotrenažiera. 15km. Daļu kājās, daļu sēžot. Tagad nevaru saprast vai varu reģistrēt visus 15km kā skrējienu, vai godīgāk būtu tikai to daļu kas bija kājās stāvot? Tā kā jācenšas kaut nedaudz saglabāt forma, tad domāju skriet uz velotrenažiera bieži. Vai es varēšu dabūt nozīmīti? Vēl arī atklāts paliek jautājums par ātrumu. Droši vien vajadzētu padomāt par kādām korekcijām/ koeficientu ar ko varētu pārveidot to „skriešanas uz velotrenažiera „ ātrumu uz „skriešana vienkāršā” ātrumu? :D

03/01/2013
09:03
xorix
xorix
Jelgava
Zinātājs
Members
Forum Posts: 420
Member Since:
11/12/2010
Offline
100

Ilona said
Tagad nevaru saprast vai varu reģistrēt visus 15km kā skrējienu, vai godīgāk būtu tikai to daļu kas bija kājās stāvot? ... Droši vien vajadzētu padomāt par kādām korekcijām/ koeficientu ar ko varētu pārveidot to „skriešanas uz velotrenažiera „ ātrumu uz „skriešana vienkāršā” ātrumu? :D

Cik sapratu no diskusijas pirms gada, tad te par skrējienu tiek atzīti tikai klasiskie un uz skrejceliņa skrietie, visi pārējie steperi, velotrenažieri utt. vairs neskaitās skrējieni, tāpēc tos te drīkst reģistrēt zem "Cits sporta veids", bet ne skrējiena - citādāk Tevi apēdīs bez sāls! :)

This topic is locked No permission to create posts