Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Kuks - NRM 2013 :)
28/05/2012
17:24
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Uzliec kā zirgiem klapes uz acēm, lai pa malām negribas skatīties :)

29/05/2012
10:34
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

jupe said
Uzliec kā zirgiem klapes uz acēm, lai pa malām negribas skatīties :)

Tas jau gribēšanu nesamazinās - tikai varēšanu :D

Nu re - šodien vismaz tiku pie gala diagnozes - neliels apakštilba kaula plēves iekaisums...nekas briesmīgs (par laimi, laicīgi pārstāju kāju mocīt), bet vēl vismaz nedēļu no skriešanas jāatturās...un tad palēnām kko varēs atsākt darīt lietas labā. Bet nu pilnīgi skaidrs - ja arī skriešu V-pilī, tad tīri noskriešanas pēc (jākrāj Skrien Latvija finiši, lai pie krekliņa tiktu :))

29/05/2012
10:36
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Man līdzīgi ar Ventspili. Izrādās arī mana trauma nav mirstamā kaite. Jāpatrenē pēdas saites...

31/05/2012
19:00
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Beidzot :) Desmit dienas...vilkās dikti ilgi... :) Bet nu šodien beidzot atsāku skriet :)
Ceturtdienas stieņu skrējieniņš - vingrinājumi ar savu svaru uz stieņiem un pa starpām - lēns skrējiens pa 800m apli. Bija patiešām patīkami uzaut kājās skrejambotas (piedodiet, baskāji, varbūt ar laiku...bet pagaidām pa asfaltu tomēr "kraps" jāmauc kājās) un izkustēties. Biju apņēmies pāris lietas: skriet lēnām; ja sākšu just sāpes - pārtraukt; skriet uz pēdas priekšdaļas. Izdevās izpildīt pirmo un trešo apņemšanos, otrā - nebija iespējas (tb - nesāka sāpēt) :)
Gandrīz 5km veicu trijos piegājienos pa diviem apļiem. Temps izdevās perfekti vienmērīgs, ar svārstībām 10 sekunžu robežās uz piegājienu. Pirmajā aplī ikri neko...otrā beigās mazliet sevi tā kā atgādināja...pēc trešā apļa likās, ka ir skriets, bet pēc staipīšanās un tagad - nekādas paliekošas sajūtas no purngalskriešanas :) Nav ne jausmas cik šis mans solis ir "pareizs", bet varu ar tīru sirdsapziņu apliecināt, ka ne reizi nepiesitu papēdi pirms purngala un vispār papēži zemei piedūrās tīri simboliski :) Sajūtas dikti līdzīgas kā iepriekšējās vingrinājumu reizēs, kad centos ar basām kājām pa zālienu patipināt - zemei pirmā piedurās pēdas zona ap īkšķa spilventiņu. Šodienas lēnajā skrējienā lidojuma fāze gan tāda nosacīta sanāca, bet nekas...nav kur steigties - jātrenē ikri, lai varu gaisā noturēties visu pusītes distanci un ilgāk.
Papildus jau pierastajiem spēka vingrinājumiem, šodien centos izpildīt arī šadus apakšstilbu vingrinājumus "Wall shin raises
a. Stand with your back to a wall, with your heels about foot-length from the wall. Then, lean back until your buttocks and shoulders are resting against the wall;
b. Dorsiflex both ankles simultaneously while your heels remain in contact with the ground: bring your toes as close to your shins as you can, then lower your feet back towards the ground, but do not allow your forefeet to actually contact the ground before beginning the next repeat;
c. Complete 12-15 reps of the above;
d. Maintaining your basic position with your back against the wall, dorsiflex your ankles to almost their fullest extent, then quickly dorsiflex and plantarflex your ankles 15 times over a very small range of motion.These short, quick ankle movements are called pulses;
e. As you gain strength over time, make the exercise more difficult by progressing from one set of 15 reps (of both basic raises and pulses) to two and then to three, walking around for 15-30 seconds between sets if you wish.
Although wall shin raises are a great routine for the shins, they are not quite as running-specific as the exercises which follow." - sajūtas interesantas un, cerams, noderīgas.
Pēc plāna tagad divas brīvdienas un svētdien būtu jāskrien 5km sacensībās - ha :) sačos noteikti nelīdīšu, bet to piecīti jācer pludmalē noskriet...nu dikti velk pabaso garāku gabalu pamēģināt ;)

03/06/2012
17:29
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Šis būs ieraksts par nevainības zaudēšanu...vecākiem, lūdzu, bērniem priekšā nelasīt :)
OK, precizēšu, nevainību zaudēju ne gluži pats, bet manu pēdu maigā āda...lai gan vēl precizējot, domājams, ka patiesībā tas notika jau sen sen bērnībā, kad likās pilnīgi dabiski basām kājām pa pagalmu (pļavu, ceļu...) skraidīt... Tā ka šodienas izgājienu patiesībā varu nosaukt tikai par "apzinātu atgriešanos pie saknēm".
Šodien, pēc izbrauciena uz tirgu, nopukojos uz sevi "Kuk, kas tu esi - vecis vai cukurgrauds?", saņēmos un devos laukā. Attaisnojumu laikapstākļos jau allaž var atrast - par aukstu, par karstu, par sausu, par slapju...bet reizēm tomēr vajag sevi saņemt rokās - iet un darīt :) Tad nu beidzot norealizēju jau kādu mēnesi briedušo domu par izskrējienu basām kājām. No mājām līdz Dzelzceļnieku slimnīcai/Biķernieku meža stūrim aizcilpoju vecajās (bet ne nonēsātajās) ECCO sandalēs (nav gluži minimālie apavi, bet kkas pa vidam) - negribējās uzreiz riskēt ar basu kāju pa asfaltu skriet. Pie meža noāvos un teju piecīti pa takām noskrēju ar basām kājām - mmm, forši (OK, reizēm neforši, kad sanāk piezemēties uz čiekura vai saknes, bet tomēr forši) :) Atpakaļ no meža pa asfaltu atkal sandalītes apāvos.
Atziņas/secinājumi:
- sandalēs skriet ir OK - ar nelielu piedomāšanu solis sanāk no pēdas priekšdaļas;
- basām kājām skriet ir vairāk kā OK - par soli pat nav jāpiedomā; novelkot apavus laikam atverās pašsaglabāšanās instinkts un kājas pašas saprot ka jāsper mazāki solīši un pie zemes jāpiedurās ar pēdas priekšdaļu (skrejambotās par to īpaši jādomā, jo visu laiku taču ir apziņa - ja piezemēšos uz papēža, nekas taču nenotiks, gēla spilvens mani pasargās);
- pirmajām basās skriešanas reizēm tomēr labāk izvēlēties smilšainu pludmali vai mīkstu mauriņu - meža uz takām mēdz būt gan saknes, gan čiekuri, čiekuriņi, gan kāds akmentiņš :) bet nekas tāds ar ko nevarētu tikt galā - vnk jāskrien uzmanīgāk un jāskatās kur kāju likt;
- vismaz man temps sanāca riktīgi lēnāks; pat ne apzināti, vnk - jāskatās kur kāju likt un tāpēc solīši tādi īsāki...toties cik patīkamas sajūtas ar basu kāju pa skuju segu vai slapju zālīti...mmm, cik forši, kad starp pirkstiem izspiežas dubļi, jo sanācis atsperties izmirkušākā vietā...
- principā, tā kā visu distanci skrēju uz pēdas priekšdaļu, tad no kāda sestā kilometra ikri sevi pieteica - ne tā, ka ļoti sāpētu, bet vnk pieteica savu klātbūtni (apavos arī divdesmitnieku treniņā norikšojot ikri nepiesakās) - jāstrādā un jātrenē; šobrīd laikam piecītis ir manu kāju dabīgā robeža skrienot uz purngala :)
Kopsavilkums - bija forši, noteikti ne tikai atkārtošu, bet iekļaušu baso skriešanu savā lēno skrējienu ēdienkartē :) Tiem, kas šaubās, iesaku pamēģināt - kaut vai tikai sajūtu noķeršanas un pieredzes dēļ :)

03/06/2012
18:06
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

Labi, labi, Kuks, šeit būtu vietā pārfrāzējums - labs, kas labi iesākts :)

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
04/06/2012
08:40
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

OreMan said
Labi, labi, Kuks, šeit būtu vietā pārfrāzējums - labs, kas labi iesākts :)

Nu, pa lielam jau pateicoties Taviem iedvesmojošajiem un Ivara skarbajiem tekstiem, kā arī citu treniņos/mačos redzēto minimālistu sniegtajai iedvesmai (ka tas ir reāli), saņēmos un pamēģināju :)
Šodien joprojām nevis nepatīkama, bet tāda "ir kaut kas darīts" sajūta ikros :) Labi, ka šodien spēka/staipīšanās diena. Būs OK :)

17/06/2012
13:19
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Mani rakstu plūdi pirms divām nedēļām noslēdzās ar stāstu par pirmo baso skrējienu. Sekojošā pauze nebūt nav saistīta ar to, ka pa baso būtu sev kā nodarījis pāri, bet gan ar neplānotu/piespiedu atvaļinājumu laukos, kur īsti nebija pieejams pietiekami stabils interneta pieslēgums (un arī datoru nebiju paķēris līdzi)... Tad nu tagad kādos trijos ierakstos centīšos pavēstīt par paveikto šajās divās nedēļās, kas veiksmīgi noslēdzās ar Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratonu.
Ceļā devos ar divriteni, un, lai arī attālums nav pārlieku liels - nepilni 50km, negribējās apkrauties ar mantām. Tad nu skrejambotas rātni palika priekšnamā, jo kājās tika uzautas universālākās ECCO sandales. Velobrauciens tīri neko - ne par ātru, ne lēnu. Nejutos arī pārāk nomocījies, tāpēc vakarpusē vēl uztaisīju mazu riksīti. Maršruts vai nu gar asfaltētā ceļa malu, vai pa grants/šķembu ceļiem - diemžēl ne pārāk patīkamiem basām kājām. Tieši šī iemesla dēļ visus lauku skrējienus veicu tajās pašās ECCO sandalēs - nosacīti minimālos apavos :) Galvenais nedēļas mērķis bija pieradināt sevi skriešanai uz pēdas priekšdaļas un palēnām nostiprināt ikrus, lai spētu ilgāk noturēt šadu soli. Pēc pirmā pievakares skrējiena vēl paņēmu nākamo dienu brīvu - lai atkal nesaforsētu slodzi, bet pēc tam norikšoju no vietas veselu nedēļu.
Viens no prātīgākajiem lēmumiem bija - nesteigties, līdz ar to temps skrējieniem virs sešām minūtēm uz kilometru; arī distances centos nepārķert - garāks - īsāks - garais svētdienis. Ja pēc pirmā basā skrējiena šķita, ka nespēju purngala solī pieveikt vairāk kā 5km, tad jau nedēļas nogalē lēnu garu norikšoju šādā veidā trīsreiz garāku distanci. Saprotot, ka slodze ikriem ir lielāka nekā iepriekš, vairāk uzmanības veltīju stiepšanās vingrinājumiem pēc skriešanas, līdz ar to - nekādās nepatīkamās sajūtās neiedzīvojos.
Pirmās lauku treniņnometnes bilance: 4 skrējieni, 36km, visi pieveikti sandalēs un pēdas priekšdaļas tehnikā :) Forši.

17/06/2012
13:45
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Otrajā nedēļā nolēmu neatlaist. Kalendārā ievēroju, ka ceturtdienā Siguldā ir pilsētas skriešanas seriāla posms - skaidrs, ka jāizmanto iespēja, ja jau esmu tuvumā, un jāpiedalās :)
Iepriekšējos skrējienos pildīju vēl vienu apņemšanos - nekāda ātrumdarba (speed kills :)), bet šajā nedēļā jau mazliet centos pārbaudīt - kā ir skriet sandalēs, uz purngala un censties skriet ātrāk. Pirmdienas piecītī pēdējo km pirms atsildīšanās centos noskriet zem 5min/km - izdevās; arī solis nepazuda, tikai pastiepās garāks - sajutu "lidojuma fāzi" :) Nākamajā dienā pēc plāna paredzēti intervāla treniņi, bet negribējās sevi mocīt. Tad nu izgāju uz kompromisu - intervālos skriet nevis noteiktu distanci, bet gan paredzēto laiku (pusotru minūti) censties noskriet pēc iespējas ātri, pēc tam 2min atpūsties...un tā septiņus piegājienus. Nu...izdevās daļēji...pirmie trīs intervāli vēl bija tempā, pēc tam nogurums tomēr ņēma virsroku - it kā jau centos uzspiest, bet...nez vai temps īpaši palīda zem piecarpus minūtēm :) Sliņķis...tā iet, kad pierod cilpot pa stadionu...vai arī - ja nav pulsometra ar ātruma mērītāju :) Iespēja paslinkot...
Trešdienā skrēju iepriekšējā dienā pieveikto intervālu apli tikai pretējā virzienā - skrienot bez raustīšanās, relaksēti, tos 6,5km pieveicu tikai par divām min lēnāk kā iepriekšējā dienā :D Kā vējš skrien, kā miets atdursies :P Interesanta epizode - pie vienas no lauku sētām mani uzrunāja divas jaunkundzes agrīnajos tīņu gados: kur es skrienot? Atbildēju - apkārt kalnam (maršruts patiešām vijās apkārt vietējajai dominējošajai virsotnei - Fūziņkalnam, nozīmīgai Jāņu svinēšanas vietai). Nākamais jautājums satrieca mani savā vienkāršībā - KĀPĒC??? Vienīgais, ko attapos atbildēt - tāpēc, ka patīk skriet :) Tagad gan jau pagasta tīņu vidū klīst leģendas par dullo skrējēju... :)
Ceturtdiena - Siguldas apļu diena. Uz Siguldu (jāsaka ka arī pēc mačiem - no Siguldas) aizbraucu iesildoties ar divriteni; nepilni divdesmit km, lēnā garā - nepilna stunda :) Sākotnēji informācijas par trasi nebija, zināju tikai starta vietu - pie panorāmas riteņa. Ierados laicīgi, paspēju vēl saldējumu uzkost, pēc tam iekārtojos saulītē un gaidīju sarodamies pārējos skrējējus. No noskrieniešiem bija pieteikušies pieci (mani ieskaitot), atpazinu - Druupiju, ar kuru arī diezgan ilgi aprunājāmies pirms starta. Viņš arī mani apgaismoja par trasi...un tas mainīja manu sākotnējo domu - skriet pa baso. Trase tomēr pamatā pa betonbruģa celiņiem - nekas patīkams :) Starts visiem kopā - sākot ar, laikam, zem desmit gadus veciem knēveļiem un līdz pat sešdesmitgadniekiem...atšķirās tikai veicamo apļu skaits. Kopā kādi piecdesmit dalībnieki, lielākā daļa - zem 15 gadiem :) Nu un te nu paķēru masu psihozi - dikti grūti noturēties startā un nesākt gonkot, ja pa priekšu aiznesās knauķis, augumā man līdz jostasvietai...kā tad es, lielais zirgs, atpalikšu... :) Starpība tikai - ka knauķim jānoskrien 1...2 vai 3 apļi...man - 7 :) Vienvārdsakot - pirmo apli pārķēru, pēc tam otrajā vēl turējos...bet tālākie apļi bija cīņa ar sevi - lai nepadotos :) Paldies Druupijam - apdzenot par apli uzmundrināja un lika saņemties...pēdējā aplī atradu rezerves un uzskrēju pat ātrāk...bet nu rezultāts - plānoto 35-36 minūšu vietā sanāca 40min ar astīti :) Nekas - arī te iegūta mācība, galu galā - šīs bija pirmās sacensības (trešās vispār) kurās skrēju sandalēs un uz purngala :) Ak jā - mājupbrauciens ar riteni sanāca par pāris minūtēm ātrāks - gribējās uz futbolu paspēt :)

17/06/2012
14:22
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Siguldas apļiem sekoja atgriešānās Rīgā piektdien (mazliet svaiguma atgūšanai - ar riteni pieveicu tikai nepilnu pusi ceļa - no Garkalnes līdz mājām). Piektdien tā arī neuzskrēju - bija visādas citādas darīšanas (piemēram - baltās cepurītes iegāde Maratonā - no saules jāsargās).
Sestdiena - maču diena. Turpceļam vietu biju sarunājis pie Jupe, tikšanās vieta no rīta tas pats Maratons. Kamēr gaidīju, paspēju aprunāties un visādas foršas lietiņas noskatīt...iegādājamo mantu saraksts prioritārā kārtībā jūtami pagarinājās...bet nu tas līdz rudenim...līdz Siguldai :)
Ceļš līdz lemburgai pagāja kavējoties sarunās par iesācēju (esam taču vienā komandā) skriešanas paradumiem, gūtajām atziņām un atklājumiem - visnotaļ veikli. Neliela pamaldīšanās pa pašu V-pili un nonācām pasākuma vietā (paldies Jupem un ģimenei par man atvēlēto vietu priekšējā sēdeklī - ļoti novērtēju - PALDIES) :)
Uz Ventspils pusīti nekādas ambīcijas neloloju, plānoju skriet uz divām stundām - lēnu garu; galvenais mērķis, ko vēlējos sasniegt - pieveikt visu trasi uz purngala (lai arī skriešanas apavos) - pārbaudīt, vai mani ikri to izturēs. Šim mērķim lieliski atbilda sarunātā iespēja piestrādāt par individuālo tempa turētāju/kompanjonu IevaiR, kura mērķēja uz jaunu PR - nedaudz virs 2h. Uzreiz jāatzīstās - šo mērķi neizpildīju...biju pārlieku aizrāvies ar apkārtējo sveicināšanu, plaukšķināšanu, apkārtnes baudīšanu un...un palaidu vējā savu tiešo uzdevumu :( Nu nekkko darīt - no algas čeka jāatsakās un jātrenējas - tempa turēšana nav tikai skrējiens vienmērīgā ātrumā, tā vēl arī ir spēja šajā ātrumā motivēt un dabūt līdzi līdzskrējējus :)
Iepriekšējos divos skrējienos kopā nebiju saticis/sasveicinājies/aprunājies/uzmundrinājis tik daudz noskrieniešus kā šoreiz - tā kā skrēju komforta ātrumā, tad daudz vairāk varēju veltīt laiku lai paskatītos apkārt un kko arī pamanītu - patiešām, šoreiz izdevās izbaudīt pašu skrējienu na tikai rezultātu :) Paldies visai superīgajai noskrieniešu saimei/sektai - mūsos ir spēks!!!
Pašam - atkal radās dažas atziņas:
- varu noskriet pusīti 2h uz purngala - ļoti labi, tagad jāmeklē nākamā robeža - vai to varu arī uz 1:50 :);
- pirmajā aplī iemetās paribē kkāds sassodīc dūrējs...labajā pusē priekšā...tā arī nesapratu, kas tas tāds, bet kādus pāris km sāpēja nežēlīgi...pēc tam pazuda un viss - atziņa, jāpārvar :);
- dikti patīkami kad tevi (mani) kāds uzmundrina, pasveicina utt - jācenšās pašam darīt to pašu...tieši tāpēc ne visos mačos jāmočī, daži arī jāizbauda :)
- cepurītē ir spēks - gan lietū, gan pēdējā apļa saulītē :)
- skrienot šādā režīmā, man nav nepieciešams līdznesamais dzēriens vai želejas - no savas pudeles padzēros tikai vienreiz, tā ka finišēju ar puslitru uz muguras :)
Par rezultātu - jau saņemot SMS, kurā man piedēvēja jaunu PR 1:40:..., sapratu, ka kkas nav tīrs :) Mājās apskatījos sportlat listē, visticamāk, ka pakotāji sajaukuši čipus (varu iedomāties Olafa kunga sašutumu par viņam piespēlētajām 2h+ :)); sazinājos ar sportlatu, tagad jāgaida, kad izlabos :)
Par atpakaļceļu - lielais paldies Tuksneša vētram ar kompāniju, ka paķēra mani atpakaļ uz galvaspilsētu - brauciens bariņā bija jautrs un uzzināju viskautko vērtīgu. Vēlreiz - PALDIES!!!
Ak jā - vēl vakar tika iegūta tulzna uz kreizās kājas īkšķa spilventiņa - mājās apstrādāju pēc Aināra (šķiet ka nemaldos un dzirdēju šo variantu pavasara koptreniņā) metodes - ar diega izvēršanu caur tulznu - šodien nekādu problēmu, netraucēja veikt atjaunošanās skrējienu.
Ar to arī beidzas reportāža par pirmo starpposmu manā gatavošanās maratonam maratonā :) No rītdienas sāksies jauns darbs - briešana uz Liepāju. NOSKRIEN!!!

20/06/2012
09:04
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Pirmdien nedaudz pamainīju/papildināju spēka vingrinājumu kompleksu, iekļaujot papildus vingrinājumus potītēm (nedaudz nepatīkamas sajūtas pēc PPP - pat nezinu kāpēc - iespējams, no 2h+ slodzes) un smieklīgos vingrinājumus soļa/tehnikas izkopšanai. Par laimi, mana iecienītā vingrošanas vieta ir nost no cilvēku acīm, tad nu varu tur basām kājām visādus palēcienus un "tizlas" tipināšanas veikt (patiešām, no malas noteikti izskatās smieklīgi centiens paskriet uz pēdu iekšmalām) :) Noņēmos vairāk kā stundu - nākamajā dienā mazliet bija sajūtama smeldze kājās.
Otrdienā pēc plāna - lēns 6.5km skrējiens - galu galā izdomāju, ka izskriešu to Juglas apļu ietvaros :) Nokļūšanai uz un no - velobrauciens 7.5km katrā virzienā - nostrādāja kā iesildīšanās un atsildīšanās. Ha, nu nespīd mačos skriet lēnām :) Sanāca normāls tempa skrējiens - pirmajā aplī (tā kā nezināju trasi) nācās turēties pie bara (kā izrādījās, tauta skrēja tikai vienu apli) - paldies Lindams un Inga_K par tempa turēšanu - atpaliku diezgan bezcerīgi, bet vismaz nenomaldījos :) Rezultātā - pirmo apli nocilpoju tempā zem 5min/km (it kā jau nevajadzētu būt baigam sasniegumam, bet - nu jau vairāk kā mēnesi nebiju tādu ātrumu uzņēmis). Otrā apļa sākumā vēl noturēju uzņemto ātrumu (skrienot lepnā vientulībā - izrādās, ka divus apļus skrēja vēl tikai OreMan - kkur tālu tālu priekšā), bet apļa viducis sanāca jūtami lēnāks. Savukārt, nosacītā atpūta ļāva saņemties uz finišu un pēdējo km+ jau noskrēju cienīgi @4:32 :)
Kopējais rezultāts 7.25km 36:29 @5:02, salīdzinot ar Siguldas apļiem pagājušajā ceturtdienā, uzlabojums tempā par 10s/km - ir OK (pēc plāna gan tempa skrējienos vajadzētu sasniegt ātrumu 4:24min/km - ir uz ko vēl tiekties). Joprojām piesardzīgi jāattiecās pret ātruma darbu - kājas nav īsti priecīgas par šādu slodzi, tāpēc domāju neforsēt un palikt pie viena ātruma treniņa nedēļā, pārējo laiku veltot kilometru krāšanai.
Hmm, skrienot pa baso vai botās potītes neknikšķ, bet sandalēs gandrīz katru soli pavada viegls knikšķis gan vienā, gan otrā potītē...VVZ kapēc tā :)

20/06/2012
11:20
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

Kuks said

Kopējais rezultāts 7.25km 36:29 @5:02, salīdzinot ar Siguldas apļiem pagājušajā ceturtdienā, uzlabojums tempā par 10s/km - ir OK (pēc plāna gan tempa skrējienos vajadzētu sasniegt ātrumu 4:24min/km - ir uz ko vēl tiekties).

Jāņem jau arī vērā, ka tas tempa skrējiens, kas plānā, droši vien domāts pa līdzenu asfaltu, bet te tomēr bija kross, meža takas, un arī kalniņus nevar neņemt vērā, kā arī vēl tas pēdējais posms pa arumiem. Tā kā domājams, ka šāds temps ir pilnīgi piemērots minētajiem apstākļiem.

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
21/06/2012
08:32
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Trešdiena - samainīts īsais, lēnais otrdienas skrējiens (kā nekā otrdien sanāca tempenieks). Pakavējos iekšējā diskusijā - skriet sandalēs vai basām, paliku pie sandalēm, jo aplis ir 95% pa asfaltu :) Nu nekko darīt. Lēnām paskrēju, nekādu baigo pārdomu nav (laikam jau skrējiens pārlieku īss, lai kko izdomātu).

24/06/2012
21:00
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Ceturtdien - sanāca paskrējiens pa Biķernieku mežu. Bija kalendārā ievietots kā ceturtdienas Biķernieku koptreniņš, bet saskrējāmies tikai divatā ar Anduli. Piedāvāju viņam parādīt pilnu "balto" Biķernieku apli, tad nu lēnu garu to arī paskrējām. Sākums bija man dikti "veiksmīgs" - uz platā ceļa tā biju aizrāvies ar pļāpāšanu, ka nepamanīju kur kāju lieku un - "noķēru zaķi" :) Par laimi neko nopietni nesasitu, nesastiepu vai neizmežģīju, bet atziņa tāda, ka basām kājām skrienot tā nebūtu gadījies - baskājiem taisnība, ka tad neieslēdzas autopilots un skrējējs daudz cītīgāk pēta ceļu zem kājām :) Tā, lēnu garu, pļāpājot un ik pa laikam palaižot garām orientieristus, mērojām krosa apļus. Lai nebūtu jāmeklē laiks pa Jāņiem, tad ceturtdienā biju izlēmis pieveikt nedēļas garāko riksi - 15km, tas arī izdevās. Laiki - nu neko pārāk iepriecinoši - bet no otras puses, mācos un cenšos lielāko tiesu nedēļas skrējienus skriet lēnām.
Šodien izskrēju asfalta desmitnieku - sākumu pavisam prātīgu, bet ar katru nākamo apli kāpināju tempiņu - pirmajos piecos km no 6:50 līdz 6:00; tad nākamajos četros km straujāk, lai devīto noskrietu tuvu pusītes ātrumam - zem 5min, savukārt pēc tam - lēnais, atsildošais riksītis. Ātrumā skriet tomēr dikti patīkami - tāds kā izsalkums pēc ātruma sevī jūtams - jāsaglabā uz mačiem šī sajūta :) Kopā pa nedēļu savācās nepilni 40km - ļoti normāli šībrīža vajadzībām; līdz Kuldīgai tādā līmenī 40-50km nedēļā arī domāju turēties (pēc plāna arī tā kilometrāža apmēram tāda ir).

29/06/2012
13:12
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Trīs dienas šonedēļas sākumā - noslinkotas (bija objektīvi iemesli), savukārt nedēļas nogale būs piepildīta - ne no sērijas "jāsarauj", bet drīzāk - ir iespēja, kas jāizmanto :)
Ceturtdienā (vakar) izskrēju otrdienas paredzēto 7km mierīgo skrējienu. Sen nebiju caur Mežaparka savrupmājām apli izmetis, atmērīju - tieši vajadzīgā distance, tad nu domāts-darīts, devos apskatīt kā šī rajona iedimtie pagalmus pēc Jāņiem sakopuši. Bez saspringuma, sijājot sīkam lietutiņam (brīžiem), izbaudot spēju arī kedās skriet uz pēdas priekšdaļas, nekontrolējot laiku (jo pulkstenis nebija uz rokas) - noskrēju ar vidējo tempu @5:18 - smuki :) Pašam prieks, jo sajūtas atkal bija labas (kā pavasarī), aizelsies nebiju, bet temps 5:15-5:30 ir tas, kuru šobrīd gribētos uzskatīt par savu komforta ātrumu - nu vismaz 20km noskriešanai :)
Šodien, savukārt, izskrēju vakardienas plānoto stieņu skrējienu - 3 apļus ar spēka vingrinājumiem starp apļiem. Intereses pēc (kā būs cilpot pa asfaltu) skrēju basām kājām. Secinājumi: asfalts, ja tas ir jauns un svaigs, ir OK; nepatīkami ir vecā, saplaisājušā asfalta posmi, kuri klāti ar sīkām 3-8mm asfalta drumslām vai akmentiņiem :) Trešā apļa laikā jau sāka pēdas tā kā svilt/sūrstēt - laikam jau biju nodeldējis cieto ādu no spilventiņiem. Pēc skrējiena dušā novērtēju postījumus - īsti dzīvībai bīstamu nebija, vienīgi uz labās kājas mazā pirkstiņa ārmalā uzradās jauna tulzniņa - nekas traks. Kopsavilkums - pa baso pa asfaltu skriet it OK, ja asfalts ir tīrs :) Jūlija otrajā pusē brauciens uz Igauniju - noteikti jāsameklē, kur tos VFF iegādāties (vispirms gan jāsalīdzina, vai pie estiem šie lētāk sanāk).
Tādas lūk šīs divas dienas izdevās, rīt no rīta 4 jūdzes @ race pace; svētdien - brīvdiennieks pa laukiem un tad jau nedēļas norma būs izpildīta.

30/06/2012
10:42
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Sestdienas treniņš - kā no grāmatas :D
Iesildīšanās - lēns 2km skrējiens pa asfaltu līdz Dzelzceļnieku slimnīcai, tad no sm72 VPPP iesildīšanās nošpikotais variants - dažāda veida solīši (sper pa dupsi; rauj pie krūtīm; krustsolīc; taisnais priekšsolīc; visu virzienu potītes solīc) un sprintiņi pa meža takām līdz asfalta aplim. Kopā - apaļi 3km 20+ minūtēs (sanāca viegli iesvīst).
Produktīvā daļa - 4 jūdzes (6.4km) plānotajā pusītes tempā (@4:40). Paldies Andulim par ideju, ka var šim pasākumam izmantot Biķernieku trases Motormuzeja apli - viens aplis 2.25km; trīs apļi - tieši tas, kas man vajadzīgs. Veicot nelielus aprēķinus, man sanāca, ka aplis jāpieveic tieši 10:30, bet sīkāk distanci nebiju sadalījis (ar orientieriem), tāpēc skriet nācās pēc sajūtām. Pēcāk, apskatoties sporttrekera reģistrēto, secināju, ka apļa pirmo pusi gar Linezeru līdz muzejam visas trīs reizes esmu skrējis veiklāk (@4:35) - laikam jau tāpēc, ka tieši pēc kontrolpunkta un kontrollaika paņemšanas - motivācija dzen uz priekšu. Savukārt otro pusi (tālāko stūri gar suņu laukumu) apmēram @5:00 - uzforsētais sākums pie vainas :) Apļu laiki sanāca sekojoši: 10:40; 10:48; 10:39. Pēdējā aplī no Šmerļa stūra uzrāvu tādu kā finiša spurtu, bet - baterija nosēdās pēc 300m apmēram un atlikušos 200 skrēju jau lēnākā tempā kā pašu treniņu (morālā noturība pie vainas - atkal jau nesavācos un nespēju sevi samotivēt nospurtot līdz finišam - nebija pēc kā dzīties un ko ķert - lūk pie morāles jāpiestrādā). Cilpoju savus apļus un katrā aplī 2x satikos ar pretējā virzienā morāli trenējošo Anduli - NOSKRIEN!!!
Atsildīšanās - tas pats iesildīšanās maršruts atpakaļ; nepilni 3km tajās pašās 20+min; pēc tam pie mājas - stiepšanās vingrinājumi kādas 10-15min. Sajūtas ļoti patīkamas, diena iesākta lieliski.
Nu re - tāds sanāca mans pirmais maču ātruma (race pace) treniņš. Rīt - mazliet saīsināts (negribu saforsēties pirms Juglas apļiem) brīvdiennieks pa laukiem.

02/07/2012
09:13
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Brīvdiennieks pa laukiem izvērsās par Biķernieku krosiņu. No rīta pamodos, bet nesamotivējos lai sešos izskrietu - ar domu - pievakarē Rīgā arī varēs paskriet. Pēc atgriešanās galvaspilsētā, lai arī bija sagurums, nekur dēties - bija jāizskrien un jādara tas laicīgi (lai paspētu uz futbola finālu). Tad nu jau pierastais maršruts līdz Dzelzceļniekiem iesildoties, tad viens un otrs aplis pa mežu un atsildīšanās atpakaļ. Par godu sutoņai, paķēru līdzi arī 0.5l minerālīti - ļot labi noderēja, jo tik pamatīgi izsvīdis sen nebiju. Savukārt, par spīti svīšanai un spiedīgajam gaisam, skrējās un elpojās salīdzinoši viegli. Abus apļus centos skriet mierīgā tempiņā, kas arī izdevās, tikai starta/finiša posmu apm.kilometra garumā uzskrēju ātrāk @5:20. Dīvaini - mežs bija diezgan tukšs; skrējēju nevienu nemanīju (iesildoties gan uz Biķernieku ielas divi pilsoņi mani apsteidza, bet tas arī viss) un sastaptiew ļaudis pamatā bija izveduši savus četrkājus pastaigāties. Par spīti slinkajam sākumam, nedēļas kilometrāža tomēr ir savākta - par to prieks :)

02/07/2012
10:54
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline

Kuks said

iesildoties gan uz Biķernieku ielas divi pilsoņi mani apsteidza, bet tas arī viss

Kā Tu zini, ka tie bija pilsoņi? :)

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
02/07/2012
11:14
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

OreMan said

Kuks said

iesildoties gan uz Biķernieku ielas divi pilsoņi mani apsteidza, bet tas arī viss

Kā Tu zini, ka tie bija pilsoņi? :)

Viņiem rokās bija jaunās ID kartes ;)

02/07/2012
11:47
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

OreMan said
Kā Tu zini, ka tie bija pilsoņi? :)

Neapgalvoju, izvirzīju to kā hipotēzi :) (negribējās saukt par vīrišķiem vai kungiem, tāpēc apzīmējums pilsoņi /ne nozīmē konkrētas valsts pavalstnieki/piederīgie, bet gan - vīriešu dzimtes cilvēki/ šķita vispiemērotākais)

No permission to create posts