Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Kuks - NRM 2013 :)
30/07/2012
23:59
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Un tad sekoja atgriešanās Rīgā un...laikam jau vissmagākais skrējiens kopš'esmu šeit piereģistrējies - svētdienas priekšpusdienas LSC 15km šosejas skrējiens Mežaparkā... :(
Sākšu ar paveiktajām muļķībām:
- piemirsu no rīta uzaut kompresijas zeķes - it kā jau nav liela bēda un vispār dzīvoju tīti OK bez tām, bet...ap distances pusi kkā piedzinās ikri...varbūt zeķes būtu palīdzējušas...
- optimistiski izdomāju, ka 15km gan jau iztikšu bez dzeramā (iepriekš Juglas apļos biju noskrējis 18km nedzerot un arī Liepājā neko daudz netiku izdzēris)...diemžēl nebiju novērtējis par desmit grādiem augstāku gaisa temperatūru...nu nekas - šī ir visspēcīgākā mācība turpmākajam...
- skrējiena sākumā safanojos un atkāpos no sākotnējā piesardzīgā plāna (skriet pirmo apli ap sešām minūtēm, tad lēnām kāpināt līdz piecām un tad jau manīs)...reāli pirmos piecus+ km nocilpoju ar tempu zem piecām min (pat neskatoties uz pirmā pilnā apļa sākumā apsteigtā Artūro izteikto brīdinājumu "Atceries, cik daudz vēl jāskrien"...lieki teikt, ka Arturo finišēja teju 10min ātrāk par mani...); otrajā aplī jau ēnas palika mazāk, saulīte sildīja vairāk un...un plīsiens nāca virsū ka nu tikai...
Tad nu tā - trešajā, ceturtajā un pat piektajā aplī saulaino posmu gar Ķīšezeru nespēju noskriet un pārgāju soļos (pirmo reizi skriešanas treniņos/mačos kopš marta)...apļu laikos viss arī smuki parādās: otrais par minūti, trešais par divarpus un ceturtais par veselām četrām lēnāks nekā pirmais... :( Piektajā nedaudz spēju saņemties (un par spīti tāpat noietajam saules posmam 200-300m garumā) šo apli pieveicu tikai par 2min lēnāk nekā pirmo... Katrā gadījumā, jau no otrā apļa vidus pamatā doma bija - neizstāties un Noskriet... Labi, ka vismaz tas arī izdevās... Un labi, ka karstums neapstulbināja tik ļoti, lai pulsu atlaistu galīgi nekontrolētos augstumos - kad šamais sasniedza 175 - metu pa bremzēm un vai nu sāku iet vai pavisam lēnām skriet...nekad iepriekš (cik nu man ir pulsometrs) tik augstu pulsu nebiju sasniedzis...mjā...ir par ko padomāt...
Vērtīgākā atziņa - laika apstākļi ir jārespektē...par spīti deklarētajam, ja Kuldīgā arī būs tāda sutoņa, ne uz kādu PR netiekšos - nav tak sevi jābendē (atcerēties Sigņa teicienu par sienu un pakaļas plēšanu)... Un arī dzert vajag!!!
Tā lūk...bet visā visumā - LSC pasākums visnotaļ savdabīgs un noteikti piedalīšos vēl kādu reizi... Šoreiz sapazinos ar Daini no mūsu Apkārt pasaulei komandas - visu cieņu!!!

31/07/2012
09:25
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline

Vispār jau Tev iznācis tīri normāls rezultāts - šādiem apstākļiem. Visu cieņu! Un esi guvis vērtīgu pieredzi par mačiem karstumā.

Pilnīgi pareizi, lielā cepienā PR labojumi (ja vispār iespējami) lai paliek kenijiešiem. Taču izskatās, sestdien tik traki nebūs. Pirms pāris dienām troļļu lapa:) pieļāva līdz +25, nu sola līdz +23 un LIETU visu dienu! (Vairāk gan iepriekšējā naktī un no rīta.) Neteiksim, ka tas man ļoti patīk, tomēr silta dušiņa bez liela vēja būtu vēl pieņemami - lai arī neasociējas ar Kuldīgu. :)

05/08/2012
11:33
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Vēl viens nedēļas kopsavilkums - noslēdzošie trīs skrējieni pirms Kuldīgas.
Nedēļa aizsākās ar otrdienas pievakares mazo velobraucienu līdz 14.autobusa galapunktam - uz Juglas apļiem. Mērķis šajā reizē bija uzlabot iepriekšējo rezultātu divos apļos un pie viena pakļūt ar tempu zem 5:00. Mazliet pasildījos un tad jau jākārtojās uz startu. Šoreiz no ierastās meiteņu trijotnes (kuras man tur tempu pirmajā aplī) skrēja tikai Laumiic, bet neko - tāpat iekārtojos komfortablā aizvējā aiz meitenes un kur bijis nebijis - pirmo pusapli nocilpoju rekordtempā. Sajūtas ļoti OK, tāpēc ap nopietno smilšu kāpumu arī apsteidzu viņu un dzinos pēc nākamā priekšā skrējēja. Rezultātā - pirmais aplis pieveikts 18:07 - labs. Otrajā aplī kompānijas trasē vairs nebija - ātrākie jau bija tālu projām, mierīgākie - kkur aizmugurē, tad nu skrēju vienatnē, cīnoties ar pulksteni, lai nesamazinātu uzņemto ātrumu. Tas gan īsti meizdevās un otro apli pievārēju par pusminūti lēnāk, bet kopējais rezultāts pašam ļoti iepriecinošs - uzlabojums par gandrīz četrām minūtēm un vidējais temps @4:32, kas iedeva vajadzīgo pārliecību priekš Kuldīgas (iepriekš formālos maču ātruma treniņus tā arī nebiju pieveicis vajadzīgajā ātrumā, bet tagad tas izdevās un pie tam - krosā). Pēc finiša papļāpājām un tad lēnais atpakaļbrauciens ar divriteni (sākumposmā - pavadot Laumiic, kura devās vēl kilometrāžu ievākt...cepuri nost!)
Trešdien, ceturtdien - pavisam mierīgi izskrējieni sandalēs pa Cēsīm - lai atpūstos pirms Kuldīgas. Pirmajā riksī atsvaidzināju piemirsto maršrutu no pilsētas gar Nelss (bijušo) mototrasi līdz piecēsu peldvietai Ninierī un atpakaļ caur mežiņu un augšā pa vienu no stāvajām ielām - coini. Ceturtdien pavisam simbolisks izskrējiens - tikai divas jūdzītes pa pilsētas ieliņām, bet tāpat iekļaujot pirms finiša vienu no kalnu ieliņām :) Kopsavilkums - ir OK, piektdien atpūta un sestdien - jācer uz labvēlīgiem laikapstākļiem :)

05/08/2012
12:14
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

Kuks said
Rezultātā - pirmais aplis pieveikts 18:07 - labs.

Vienu gan nesaprotu kā tev pirmajā aplī varēja sanākt tāds rezultāts (mani apdzenot), ja man ir pa pusotruminūti labāks/ātrāks?

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
05/08/2012
18:24
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

laumiic said

Kuks said
Rezultātā - pirmais aplis pieveikts 18:07 - labs.

Vienu gan nesaprotu kā tev pirmajā aplī varēja sanākt tāds rezultāts (mani apdzenot), ja man ir pa pusotruminūti labāks/ātrāks?

Paldies...nebija hronometrs, un tāpēc atmiņā biju sajaucis cipariņus - reāli sanāca 16:07 :)

06/08/2012
13:22
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Velns izrādījās nomazgājies un ne tik melns kā viņu mālēja - apmēram tā var vienā teikumā raksturot manu pieredzi Kuldīgas pusītē :) Ambiciozā apņemšanās tieši Kuldīgā labot PR un izskriet no 100minūtēm ne vienā vien komentētājā/līdzatkarīgajā (ar iepriekšējo gadu Kuldīgas pieredzi) izraisīja līdzjūtīgu smaidu - "puisīt, tu nezini uz ko tēmē..." :) Ja vēl sākumā daudz to vērā neņēmu, tad pēdējās nedēļās (un jo īpaši pēc pagājušās svētdienas svelmainās dalības LSC piecpadsmitniekā) sāku padoties šaubām...un lēnām gatavot atkāpšanās ceļu (ja būs par karstu - uz PR nepretendēšu)... Paldies Skrejdieviņam - laikapstākļus sestdien Kuldīgā viņš bija sagādājis pat ļoti piemērotus, lai rezultāts paliktu atkarīgs tikai no manis paša spējām un snieguma.
Sestdienas rīts ar dzērienu jaukšanu (biju samiksējis veselus 3 litrus ogļhidrātu kokteiļu) un iekraušanos mašīnītē. No mājas startēju ar savu lielisko atbalsta komandu - sieviņu; pa ceļam vēl uzņēmu divas skrejmeitenes un tad jau ceļš uz Goldingen (ar neiztrūkstošu piestāšanu Kandavas pagrieziena Statoilā). Neliela pamaldīšanās pa Kuldīgu (vienreiz nenoticēju norādēm un, sekojot navigatoram, atdūros policijas postenī), lai atrastu pietiekami ērtu stāvlaukumu.
Pēc tam - pucēšanās, gājiens līdz starta zonai, Noskrien! kopbildes (un saviesīgas sarunas), tautas skrējiena starts un paša iesildīšanās (izlūkoju tiltu un kāpumu kalniņā). Tad jau stāšanās uz startu - soreiz diezgan nekautrīgi palīdu uz priekšu - izrādījās, ka adekvāti biju ievērtējis vietu, jo TT1:45 nobāzējās tikai kādu metru aiz muguras (sākotnējais plāns - pirmo apli iepazīt trasi un turēties kopā ar šiem TT, pēc tam laisties projām). Uzrunas, apsveikumi...atskaite un - STARTS!!! Šoreiz starta līniju šķērsoju tikai kādas 10sekundes pēc signāla - patiešām tuvu biju :) It kā jau centos mierīgi, bet tomēr nokalnīte no starta līdz tiltam darīja savu - TT kā bija aiz muguras, tā palika...negribējās stāties, lai šamos garām palaistu, tad nu cilpoju netālu pa priekšu. No starta saslēdzos kopā ar Tobish (nesarunājām, bet spējas apmēram vienādas, tad nu kopā arī cilpojām pirmo apli) un mierīgi skrēju...palaižot garām fiksākos no aizmugures, apdzenot prātīgākos no priekšas... Tālajā galā pie šļūtenes jau masa bija paretojusies un varēja skriet bez īpašas manevrēšanas. Sigmas rādīto tempu kontrolēju arī pēc kilometru atzīmēm (arī nākamajos apļos noderēja tie pirmā piecīša statīvi - apmēram jau distanci varēja sazīmēt). Lai iekļautos 100min, matemātika vienkārša - katrs aplis jānoskrien 25minūtēs vai veiklāk :)
Par trases segumu - man patika labāk kā Liepājā (tur gan arī tikai peļķes traucēja, šeit to nebija); vienīgais traucēklis bija apaļais bruģis, uz kura biku vairāk jāpiedomā kur soli spert... Trase visnotaļ interesanta, pietiekami sarežģīta, bet arī pietiekami apdzīvota (arī es nevaru nepieminēt bērnu bariņu tālajā galā, mūziku pirms tilta un kāpumā, karsējmeitenes gan kāpumā, gan finišā). Forši arī tas, ka finiša taisne tiešām bija pagara un apdzīvota taisne - visos apļos tieši šis posms bija mans ātrākais - tomēr skatītāju atbalsts (nevis RedBull) ceļ spāāārnos :) Tieši pirmā apļa finiša taisnē arī aizmuku no Tobish - kā ieraudzīju meitenes ar pušķiem, tā kājas pašas aiznesās :D Tālāko distanci cilpoju vienatnē, nu jau regulāri kādu ķerot rokā un apsteidzot. Patiess prieks par saklausītajiem uzmundrinājumiem (īpaši jau no noskrieniešiem, kuri bija piefiksējuši 100min ambīciju - PALDIES!!!...daudz iedeva pēdējā aplī uz tilta sastaptie pretī skrienošie TT1:30 - Tuksneša vētras uzsauciens deva vajadzīgo lādiņu tālā gala izskriešanai)...
Par cita veida uzlādēšanos - pirmo pusotru apli izdzēru vienu pudeli kokteilīša, nākamajā aplī vēl vienu pudeli (paldies atbalsta komandai, kas operatīvi samainīja trauciņus) un pēdējo pusotru apli skrēju bez pudeļjostas (riktīgi ērtāka sajūta, taču dzērienu gan gribējās - labi, ka karstāks nepalika). Trešajā un arī pēdējā aplī tālajā galā patērēju pa High5 želejai - možumam un placebo iegūšanai :) Savukārt dzirdināšanas punktus izmantoju, lai dabūtu ūdeni ar ko aplieties (pēdējā aplī starta zonas līkumā dzirdināšanas punkta meitenes uzprasīja - "drīkst uzliet?" un pēc apstiprinošās atbildes saņēmu ūdens šaltis no teju visiem glāzīšu padevējiem - paldies!!! :) Tālāk skrēju slapjš, bet laimīgs - joprojām balansējot uz 100min robežas. Vispār, ja spriež pēc apļu laikiem, visu trasi izskrēju ļoti vienmērīgi (25:11; 24:57; 25:06; 24:35), bet reāli temps mainījās no 4:20 līdz pat 5:20 (tiesa gan - pāri 5min laidu ļoti retos posmos) - bet nebija iekrāta pārliecinoša rezerve priekš 100min pakļaušanas...visu laiku nācās sevi motivēt saņemties :)
Skrienot uz PR, sajutu atšķirību, ka daudz mazāk laika pievērsties tam, kas notiek apkārt (atšķirībā no divām iepriekšējām plezīra pusītēm) - mazāk spēka kādu uzmundrināt un pasveicināt...bet tā tas laikam iekārtots :) Nedaudz sevī vīlos arī finišā - padevos provokācijai un finiša megaspurtu uzrāvu pārlieku tālu no finiša līnijas (gandrīz uzreiz pēc izgriešanās uz taisnes)...līdz ar to spēki izbeidzās labu gabalu pirms reālā finiša, kurā ieskrēju ar parasto distances soli nevis sprintiņu... Nu bet tomēr nosprintotie 100m iedeva tieši nepieciešamo sekunžu handikapu lai parāptos zem maģiskajām 100 minūtēm - 1:39:38!!! Mērķis sasniegts!!!
Medaļa (mana pirmā apaļā medaļa - smuka); enerģijas maisiņš (drīzāk jau maiss - pilnā un ļoti pietiekamā komplektācijā); bučas un apsveikumi (mazliet arī atgriešana pie sajēgas) no atbalsta grupas - sieviņas; atelpošanās un atsildīšanās...pēc tam - neliela rinda pie Skrien Latvija! nojumes, lai saņemtu savu PIRMO nopelnīto krekliņu - SUPER!!!...putra ar gardo aveņu zaptīti...apbalvošana...mājupceļš (ar neiztrūkstošo pitstopu un Kabanosdesiņu pie Kandavas pagrieziena)... Pāri visam - gandarījuma sajūta par izpildīto apņemšanos!!! Lieliski - ar šo sajūtu esmu inficējies - nu jau otro reizi...gribu vēl :)
Kopsavilkumā par Kuldīgu - manā skatījumā vislabāk organizētais pusmaratons (no maniem pieciem)!!! Kā būtu bijis, ja temperatūra būtu par 5 grādiem augstāka? - grūti būtu bijis... Bet tikpat labi var padomāt, kāds sanāktu rezultāts, ja būtu par 5 grādiem zemāka un sīks lietutiņš... :) Prieks par izdarīto un NOSKRIEN!!!

06/08/2012
14:13
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Ar Kuldīgas pusīti noslēdzies pirmais gatavošanās posms uz NRM'2013 maratona distanci - gatavošanās posma KOPSAVILKUMS:

Vispirms daži izejas dati:
-gatavošanās sākās ar NRP'2012 pusītē saskrietu un nostiprinātu traumu - kreisās kājas apakšstilba kaulu plēves iekaisumu;
-iepriekšējais rezultāts pusmaratonā - 1:41:16;
-sasniedzamais mērķis pusmaratonā - 1:40:00 un atbrīvošanās no traumas;
-papilduzdevums - mainīt skriešanas stilu uz piezemēšanos uz pēdas priekšdaļas.

Pielietotais treniņu plāns: http://www.halhigdon.com/training/51132/Half-Marathon-Intermediate-Training-Program - uzsākts ar otro nedēļu. 11 nedēļās plānoti 63 treniņi, kopā noskrienot 411km. Vidējo plānu izvēlējos gan izejot no NRM rezultāta, gan arī lai nepārforsētu (neatkārtotu aprīļa dullumu).

Gatavošanās laikā 40 skrējienos pieveikti 404km; no plānotajiem 63 treniņiem realizēta puse - 35 (izskrieti 7no9 svētdienas "garajiem"; 3no5 race pace; 3no5 tempa treniņiem; tikai 1no5 intervālu skrējieniem)... Līdz pus jūnijam (Ventspilij) vispār saudzējos un ātrumdarbu praktiski neveicu; tad līdz Liepājai jau mazliet nopietnāk patrenējos, bet pamatā attieksme diezgan atbrīvota bija - ar domu - skriet, krāt kilometrus un tad jau manīs :)

Pēc NRM izlēmu, ka negribu dauzīt papēžus (un visu pārējo ķermeni), tāpēc jāmaina stils un jācenšās skriet uz pēdas priekšdaļu. Pirmajā reizē, kad to centos darīt, spēju nocilpot uz purngala tikai kādus 3km, līdz tika piedzīti ikri...Kuldīgā uz purngala (daudz maz) pieveicu visu pusmaratonu... Ikri vairs nav tik noslogoti, tagad daudz vairāk raizes dara pēdas spilventiņi - īpaši zem īkšķiem - pēc katra garā skrējiena tie ir diezgan atspiesti (labā ziņa - pēdējā laikā tulznas tur vairs nerodas - nav kur, jo āda nomainījusies jau vairākas reizes)... Vēl viena raizīgā lieta - potīšu saites - skrienot pa jaunam potītes noslogojas savādāk, līdz ar to arī kādu brīdi saites diezgan smeldza...bet nu jau sākušas pierast - par to prieks :)

Sasniegtais: pateicoties laika apstākļiem Kuldīgā mērķis ir sasniegts - 1:39:38 - ne tik pārliecinoši, kā gribētos, bet SASNIEGTS!!! Papildus tam - šī posma laikā esmu atklājis mazo maču pievilcību - Juglas apļu kross; Siguldas apļu bruģītis; LSC Mežaparka šoseja - tas viss man ir jauns, bet jau kļuvis ierasts un mīļš :)

Atziņas:
- darbs dara darītāju - arī bez nopietna ātrumdarba (laikam jau tikai uz noskrietās bāzes) tomēr spēju izskriet PR;
- baskāju skriešana ir ne tikai romantiska, bet ļoti noder soļa izkopšanai;
- zaudējot liekos kilogramus, skriet kļūst vieglāk :)
- skriešana (arī mačos) ir jābauda, nevis jāplēš sēžamvieta, dzenoties pēc rezultāta :)
- VISSVARĪGĀKAIS - laikapstākļus ir jānovērtē un jāciena!!!

Turpinājumā - otrais gatavošanās posms - uz Siguldas pusmaratonu, kurā jāsasniedz rezultāts 1:36:00!!! Gatavošanās notiks pēc šī plāna: http://www.halhigdon.com/training/51133/Half-Marathon-Advanced-Training-Program - gatavošanos uzsākot no trešās nedēļas (OK - no otrās nedēļas svētdienas :))

06/08/2012
17:53
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Kuk, kapēc tu negribi izbaudīt pimo maratonu jau Valmierā? Mierīgi un bez stresa tu to noskrietu uz aptuveno laiku 3:45 ;)

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
06/08/2012
18:20
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

dot, tas, ka ātri vai vispār var noskriet pusīti vēl nenozīmē, ka mierīgi un neiespringstot var noskriet arī pilno maratonu :) Nevajag mudināt sasteigt lietas, kuras nav jāsasteidz - ar vienu virs 21km skrējienu bagāžā noteikti negribētu ko tādu darīt

Ne viss ir tā, kā izskatās.
06/08/2012
20:03
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

papuci, tikai nevajag baidīt!
Līdz 16. septembrim vēl var paspēt obligāto minimumu - pārīti 35km gabaliņu. Un pat ja neizskrien tos, tad maratonu tomēr var skriet, bet tas sanāks vismaz par minūti lēnākā tempā. Kukam tas būtu 5:45-6:00. Problēmas sāktos, ja maratonu mēģinātu noskriet pusītes tempā.
Gan jau Kuks pats izlems vai ļauties kārdinājumam :)

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
06/08/2012
20:06
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

dot said
Kuk, kapēc tu negribi izbaudīt pimo maratonu jau Valmierā? Mierīgi un bez stresa tu to noskrietu uz aptuveno laiku 3:45 ;)

Iemesli vairāki:
- negribu atkārtot pavasara kļūdu ar pārforsēšanu;
- negribu mocīties trasē, bet IZBAUDĪT;
- negribu tik ātri pazaudēt izaicinājumu - pēc maratona Latvijā paliek vien pāris skrējieni kuros tiekties uz distanci (kas nemaz tik krasi neatšķiras no maratona), bet cīnīties tikai ar rezultāta uzlabošanu - nav īsti intereses...
- nevēlos vnk muļķības/ambīciju dēļ atteikties no sakarīga plāna - gada laikā tikt līdz maratonam man pieņemamā tempā :)

P.S. Valmierā ir mazais viltīgais plāniņš - izmantot situāciju un pieķert vēl vienu apli klāt pēc pusītes finiša - tādu smukāku garo uzskriet :)

P.P.S. Jebkurā gadījumā - paldies par izrādīto uzticību manām spējām...žēl, ka vienlaikus mēģini izaicināt manu veselo saprātu :D

06/08/2012
20:10
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline

Es jau nebaidu, tikai saku, ka pilnais maratons nav tas pats kas pusīte - noskriet jau noskries, nekur neliksies :) Cita lieta ir kā būs ar pašsajūtu

Ne viss ir tā, kā izskatās.
06/08/2012
20:10
pulvermuca
pulvermuca
Zinātājs
Members
Forum Posts: 215
Member Since:
27/09/2011
Offline

maratons sākas galvā, un ja saprāts saka NĒ, tad var pagaidīt līdz pavasarim ;)

06/08/2012
20:44
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Un es jau nebaidos, papuc :)
Tik tālu neesmu vēl aizdomājies, bet idejiski - gan jau pilno skriešu tāpat kā pirmo pusīti - pirms tam jau treniņos izmēģinājis, kas par zvēru ir 42.2km skrējiens :) Varbūt nav īsti godīgi pret nosaukumu PIRMAIS, bet godīgāk pret sevi :)

Pulverīt, galvā jau tas maratons ir sācies - laicīgi un pārdomāti (cerams) :)

06/08/2012
23:34
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Pft, tad ta plāni! Kuk, dajoš startu nākamajā olimpiādē! :D

Apsveicu ar simtiņu! Man būtu labi tik līdz 120-130 šogad.
Par tiem maratoniem... Tur tomēr arī tāda lieta kā skriešanai atvēlētais laiks ir svarīga. Tomēr samērā daudz laika sanāk pavadīt skrienot. Ne katrs to var atļauties

07/08/2012
08:11
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

jupe said
Pft, tad ta plāni! Kuk, dajoš startu nākamajā olimpiādē! :D

Nu, es vismaz neesmu sacerējies Žolneroviču viņa mājas trasē izkapāt...lai arī 75gadu vecumā :D (nez, kurš gan kko tādu varētu būt ieplānojis??)

07/08/2012
08:27
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Labs ir - ar svētdienu sākās otrais gatavošanās posms - līdz Siguldas pusītei, kurā jācenšās izskriet zem 1:36:00!!!
Treniņu lāns paņemts no tās pašas lapas, tikai ar augstāku grūtības pakāpi (Kuldīgai gatavojos apmēram pēc Intermediate plāna, tad nu uz Siguldu centīšos sekot Advanced plāniņam).
Vispārējs plāna apraksts:
- 5-6 treniņi nedēļā (caurmērā tikai viena atpūtas diena...parasti piektdiena);
- pirmdiena un trešdiena - spēka vingrinājumi un viegls 5km skrējiens;
- otrdienās - sākumā pāris kalnu treniņi, vēlāk intervāli (sākot no 400m līdz pat 1600m - interesanti :));
- ceturtdienas - svētās tempa skrējienu dienas (30-60min);
- sestdienas - maču treniņi (race pace) 5-8km garumā;
- svētdienas - nedēļas garie izskrējieni, interesantā atšķirība - nav norādīta kilometrāža, bet gan noskrienamais laiks 1:30-2:00 stundas;
- kas man šajā (šīs lapas) plānos patīk - pie ātrumskrējienu temps nav fiksēts, tas ir atkarīgs no mana ātruma 5km un 10km sacensībās kā arī no plānotā pusītes tempa - man vismaz tas patīk un viegli rēķināt;
- visticamāk, ka diezgan daudz kur plānā iejauksies dažādi mazāka un lielāka mēroga mači, bet tie diezgan smuki pielāgojas vai nu tempa vai brīvdienu skrējieniem - sanāks tikai neliela palēkāšana pa dienām :)
- galu galā virsmērķis paliek tas pats - krāt kilometrāžu (ātrums pienāks pats...lai gan Kuldīgas finišā sajutu ātrumdarba iztrūkumu...)

07/08/2012
08:41
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Svētdien izskrēju pagarāku atjaunošanās skrējienu pēc Kuldīgas - smuks, mierīgs pludmales skrējiens ar basām pēdiņām... Jaunajā plāniņš tajā dienā paredzēts 90min riksis - ļoti labi sakrita gan ar vēlmi pasauļoties (neuzkrītošā saulītē), gan vēlmi paskrubēt veco ādu no pēdām, gan arī ar laika apstākļiem. Sauļošanās diezgan būtiska, jo skrējēja iedegums (maiciņa ne tik ļoti, bet tie iesauļotie skrejamšorti....) ir jāizlīdzina un kur gan to labāk izdarīt, kā skrejot peldenēs pa pludmali :) (OK, ja pagrieztos no Kalngales pretējā virzienā - varētu cilpot arī bez peldenēm :D nu...varbūt tāds dabisks minimālisms lai paliek nākamajai vasarai :D)
Rikšoju pavisam mierīgi, 45min uz priekšu (tiku gandrīz līdz Carnikavas pludmalei) un 46min atpakaļ (sanāca mazliet pret vēju un sauli). Interesanti tas, ka svīdu reāli turpceļā, atpakaļ (lai arī dzēru) - sviedriņi daudz mazāki... Sanāca līdz šim garākais basais skrējiens...sajūtas patīkamas, vienīgi - ak, manas nenorūdītās mīkstpēdiņas - Kuldīgā atspaidītie spilventiņi uz smiltīm vēl saberzās...pēc skrējiena bija diezgan nepatīkami uz pilnas pēdas soli spert (savukārt - dikti patīkami jūriņā atveldzēties). Ko lai saka - paralēli lasot "Dzimuši, lai skrietu", arvien vairāk pieņemu to, ka pēdām ir jādod brīvība un...un tad jau pašas galā tiks :)
Pirmdien, pēc ilgāka laika, atsāku stieņu skrējieniņus - mierīgu riksi ar vingrojumiem pa starpām. Kkad jānoķer kāds no mūsu profiem, lai parāda skrējēju spēka vingrinājumus, jo pagaidām izvingrinu ķermeņa augšdaļu (kājas "kačājas" tikai skrienot)...
Atziņa - skriet ir forši!!! :D

08/08/2012
11:41
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Skrējēju spēka vingrinājumus var NRR pasākumos uzzināt. Sen neesmu skriešanas treniņos piedalījies, bet savulaik it kā viens treniņš bija spēkam, otrs - visam pārējam (kas nu tur var būt - ātrums, izturība, moš vēl kas).

08/08/2012
15:59
in
Speciālists
Members
Forum Posts: 851
Member Since:
27/10/2010
Offline

Helmuta Rodkes blogā kaut kas bija. Pirmajos ierakstos.
http://sportacentrs.com/arhivs?page=1&caption=default&max_age=0&authors=1&forum_id=810

Varu iedot 'Running Anatomy' by Joe Puleo and Dr.Patrick Milrey (http://www.runningmechanics.com/product-review-running-anatomy/) - mobi failā, ir tur visādiem muskuļiem vingrojumi salikti - varianti gan trenažieru zāles apmeklētājiem, gan neapmeklētājiem.