Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
Topic RSS
Kuks - NRM 2013 :)
04/07/2012
12:09
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Nedaudz dulli - tā varētu raksturot vakardienas treniņu maču režīmā - dalību Juglas apļu garajā krosa skrējienā. Atkal jauna personīgā virsotne sasniegta - 18km kross ir garākais manā līdzšinējā mūžā. Pirms gada...ko nu - pat pirms pusgada būtu jocīgi paskatījies uz cilvēku, kurš man piedāvātu gandrīz pusmaratonu pa mežu skriet :) Bet tagad tas šķiet pavisam normāli...
Pasākums aizsākās ar mierīgu velobraucienu līdz nu jau zināmajai starta vietai, tad sekoja pusotra kilometra iesildīšanās skrējiens (atkal ar dažāda veida solīšiem un potīšu izvingrināšanu). Pielietoju pirms dienas šeit uzzināto "pareizo" skrejambotu siešanas variantu - ir OK, sajūta kājām tiešām savādāka. Pa to laiku palēnām saradās pārējie dalībnieki, kopskaitā ap divdesmit. Pirms starta vēl tika precizēts - cik daudz ir optimistu, kas skries maksimālo piedāvāto distanci - pēc dažādām skaitīšanas/acīguma sistēmām sanāca, ka tādi ir 6-9 (es ar tai starpā). Paspēju vēl piebeigt puslitru ar uzjaukto ogļhidrātu kokteilīti, otru puslitru pieslēju pie starta zonas atzīmes - ja nu kādā aplī sakārosies (vispār biju izštukojis iztikt distancē bez dzeršanas).
Starts - līderi aiznesās...tad sekoja īsāko distanču pieveicēji un tad bariņš ar mierīgajiem (izlēmu atkārtot iepriekšējās reizes taktiku - vismaz pirmo apli turēties aiz mūsu meitenēm). Meitenēm čalojot, kādam kolēģim līdzpaņemmtās atslēgas žvadzinot, cenšoties nesapīties zālēs, arī noskrējām pirmo apli (19:18). Otrā apļa sākumā nolēmu dzīties pakaļ puišiem, kuri bija kādus 50-100m priekšā mūsu bariņam, tāpēc apsteidzu meitenes. Veselais saprāts tomēr lika nesasteigt un atrāvienu palielināt prātīgi - vēl jau ducis kilometru priekšā. Līdz pēdējam pagriezienam (uz arumiem) diezgan smuki tuvojos priekšējiem skrējējiem, bet tad šamie ieslēdza kādu citu pārnesumu un aizlaidās...izrādījās - viņi nebija rokas pacēluši, kad skaitīja garās distances veicējus, un skrēja tikai divus apļus (paldies, Dievam, ka necentos noturēties līdzi par katru cenu). Tāpat otro apli pieveicu minūti ātrāk kā pirmo - 18:08. Trešo riņki (un arī pēdējos divus) pievārēju principā vienatnē (ja neskaita divus līderus, kuri mani apsteidza par apli trešā apļa finišā un atbalstītāju/tiesnešu grupiņu starta/finiša zonā), kaujoties ar pārdomām - "kāda velna pēc"; "jauns un traks tu puika esi bijis"; "šitā tak nav šoseja"; "kādam entuziastam jābūt, lai mežā stigas uzartu"; "varbūt pietiks....bet kauns būs" :) Pārējo apļu laiki - 18:37; 18:36; 18:55...trešo un ceturto izrādās pievārēju praktiski vienā tempā, pēdējā - tomēr noplīsu... Uz beigām jau iemanījos pat pa arumiem tempu nezaudējot izskriet, bet joprojām visvairāk laika patērēju un nevaru atkost kā pieveikt taisno posmu ar diviem kāpumiem pirms arumiem - kaut kā neizdodas ritmu tur noķert...
Finišs 1:33:33 (piemetu galvā - tas nozīmē, ka pusmaratonu pa mežu būtu izskrējis zem 1:50 - dulli:))...atsildīšanās (kājas diezgan jūtami bija piedzinušās; ceturtajā un pēdējā aplī pats jutu, ka brīžiem sāku haltūrēt un papēžus atsist, tad gan centos saņemties)...pienskābes izdzīšana - pavisam lēns velobrauciens mājup...mājās - postījumu novērtēšana un novēršana (bija "jāsašuj" nejauka tulzna kreisajai kājai, citādāk - tikai sagurums)...pirmās domas - viss, nākamā diena jāņem brīva, bet šodien prātīgāk šķiet tomēr lēnām izskriet atjaunošošo riksīti...tā kkā veicās manā pirmajā krosa gandrīzpusmaratonā :)

04/07/2012
12:50
Lauma
Lauma
Svētdienas skrējējs
Admin
Forum Posts: 1630
Member Since:
24/04/2009
Offline

Kuks said
Paspēju vēl piebeigt puslitru ar uzjaukto ogļhidrātu kokteilīti, otru puslitru pieslēju pie starta zonas atzīmes - ja nu kādā aplī sakārosies (vispār biju izštukojis iztikt distancē bez dzeršanas).

Redz kā. Un man likās, ka tu lepni atsakies no meiteņu piedāvādās iespējas padzerties starp apļiem starta/finiša zonā :)

Mountains are not stadiums for my ego, but cathedrals for my soul.
04/07/2012
14:50
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

laumiic said

Kuks said
Paspēju vēl piebeigt puslitru ar uzjaukto ogļhidrātu kokteilīti, otru puslitru pieslēju pie starta zonas atzīmes - ja nu kādā aplī sakārosies (vispār biju izštukojis iztikt distancē bez dzeršanas).

Redz kā. Un man likās, ka tu lepni atsakies no meiteņu piedāvādās iespējas padzerties starp apļiem starta/finiša zonā :)

Lepns jau es esmu, bet dumjš gan nē (cerams) - vnk šoreiz biju izdomājis šādu nedzeršanas variantu pārbaudīt...un laika apstākļi arī bija tam piemēroti. Paldies :)

06/07/2012
10:06
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Piecu dienu laikā trīs krosi - interesanta pieeja, gatavojoties šosejas pusītei :)
Tā nu sanāca, ka nākamajā dienā pēc Juglas apļiem atpūtai paņēmu mierīgu stieņu skrējieniņu. Pasākums jau gana tradicionāls, šoreiz - sandalēs. Patīkami, ka arī spēka vingrinājumos varu izdarīt vairāk atkārtojumus - tātad process virzās pareizi... Galvenais trešdienas notikums - pa ceļam uz mājām beidzot iegādājos pulsa mērītāju. Kā jau biju izlēmis, tad sagādāju Sigma RC 1209 - skriešanas palīgierīci ar pulsa un tempa mērīšanas funkcijām (divām lietām, kas man šķiet visbūtiskākās, jo joprojām neesmu gatavs un neredzu vajadzību tērēties par GPS funkciju).
Ceturtdienas pievakare - Biķernieku koptreniņš, kurā plānots mierīgs asfalta skrējiens, pirmais riksis, kurā uzmanīju pulsu (pulsometrs gan vēl nav nokalibrēts, bet tas gan attiecās uz distances/tempa mērīšanu; pulsu jau kalibrēšana neietekmēs). Visādā ziņā patīkami sākotnējie rādījumi: miera stāvoklī 66; mierīgā skrējienā uz Biķerniekiem ap 125. Tuvojoties starta vietai, sapratu, ka trase aizņemta - visādu motorizēto spēkratu troksnis no turienes skanēja. Sākumā satiku Raselu un Matisu, izmetām mazu lociņu un tad jau tikšanās vietā bija arī Andulis. Rasels piedāvāja mūs pavadāt pa Biķernieku taciņām, parādīt dažas labas treniņu vietas (piem. "tramplīna kalniņu"), tā arī devāmies mierīgā krosiņā. Lai arī mēs ar Anduli nepadevāmies provokācijām un arī kalniņu izbaudījām pavisam mierīgā tempiņā, pulss uzskrēja līdz 155 (maksimumā), bet pēc tam fiksi nokritās un caurmērā skrējienā turējās zem 140. Kopumā paskraidījām vairāk kā stundu, tad izklīdām. Kamēr tiku līdz mājām (nepilni 3km), centos nomierināt sirsniņu - novilkt (diezgan veiksmīgi) un noturēt pulsu zem 130 - izdevās (temps gan pašam likās dikti lēns, bet - neko darīt). Kopumā pieveikti 14km gandrīz 100minūtēs ar vidējo pulsu 136.
Šodien - varētu atpūsties, bet jāaizcilpo līdz stadionam, gribās tomēr nokalibrēt akselometru, lai arī tempu un distanci precīzāk rāda (vakardienas skrējienā šamais bija atmērījis 15.2km salīdzinājumam ar sporttrekera saskaitītajiem 14km).

09/07/2012
00:42
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Vajadzēja piedzimt Kenijā...tad neliktos šīs dienas tik sutīgas :)
Piektdien vispār - pulsometra kalibrēšanā izsviedrējos pamatīgi. Iesildīšanās vēl OK...bet pēc tam - 800m lēni un tad 800m ātri...sākotnējā kļūda bija gandrīz 100m, bet trijos piegājienos to izdevās samazināt zem 40m uz kilometru - pagaidām diezgan OK, liekās. Gan jau vēl kādā stadiona skrējienā pieregulēšu. Laiku skriešanai galīgi optimistisku biju izvēlējies - piektdien ap vienpadsmitiem...
Sestdien - atpūta (jau tāpat nedēļas norma ir pārskrieta), bet svētdien - maču treniņš. Pēc nakts lietavām, izmantoju rīta (nosacīti, jo tikai ap pusdesmitiem sāku treniņu) svaigumu/paēnu. Šoreiz vajadzēja 8km noturēt @4:40. Iesildoties noskrēju 2km, patīkami, ka tempu līdz 6:00 varu skriet ar pulsu zem 130bpm (vismaz šo divu km laikā tas neuzleca augstāk, atkal izmantoju dažādo veidu soļus otrajā aplī - laikam jau palīdz labāk iesildīties). Pēc tam sāku riņķot kilometrīgos apļus veiklāk (pirmie sanāca @4:40, pa vidu nokritās uz 4:50, bet beigās atkal uzkāpināju). Kontrolei uz vienas rokas pulsometrs, uz otras - parastais hronometrs. lai apļu laikus fiksētu. Ja neskaita pēdējo kilometru, tad pulss turējās 157-162bpm robežās, finiša spurtā uzkāpa līdz 171. Vispār jau bija pasmagi, nācās sevi diezgan uzmundrināt, lai nezaudētu tempu...mačos tomēr vieglāk - kādam pakaļ dzīties vai no kāda mukt :) Atsildīšanās - nepilni 2km; jau pirmajā pusaplī pulss nokritās līdz 145, bet tad arī apstājās - lai arī pārgāju uz pavisam mierīgu džogu, šamais spītīgi palika pie 143bpm atzīmes. Savukārt pēc pāriešanas uz soļiem/iešanu - gandrīz momentā nokrita vēl zem 120 un pēc staipīšanās vingrinājumiem jau zem 100. Hmm, te nu jautājums pēc viedokļiem par šādu pulsa uzvedību pieredzējušākajiem skrējējiem - tas ir normāli; 143sitieni atsildoties ir OK?; iesildīšanās ar 130 man pašam liekas vairāk kā OK un arī slodzes laikā 160 šķiet diezgan normāli priekšā nosacīta ātruma treniņa, bet atsildīšanās mazliet nemierīgu dara...
Finālā - diezgan noslogota nedēļa - kopā saskriets 61km, no tā vairāk kā puse - krosa režīmā :) Nākošnedēļ - mierīgāk jādarbojās, kā nekā - Liepāja svētdien :)

09/07/2012
07:25
dot
dot
dīvāna iemītnieks
Eksperts
Members
Forum Posts: 1700
Member Since:
28/10/2011
Offline

Tas ir normāli, ka atsildoties pulss ir mazliet augstāks kā iesildoties. Pēc teorijas iesildīšanās/atsildīšanās jāveic pie Ae (aerobā sliekšņa) +/-10 sitieni. Man tie ir 95-115 iesildoties, 100-120 atsildoties. Realitātē, it īpaši pēc garajiem gabaliem, tas ne vienmēr izdodas. Varētu teikt, ka ļoti bieži neizdodas, jo pat ļoti lēni džogojot pulss vairs nekrīt zem 130 :)

Domāju sākt no rītiem skriet, bet rudenī pārāk dubļains, ziemā pārāk auksti, pavasarī pārāk mitrs un vasarā pārāk karsti.
12/07/2012
10:58
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Lietū skriet ir forši - vasarā :)
Otrdien uz lēno skrējienu izgāju laukā tieši uz lietus sākšanos...mazliet vēl pašaubījos, bet pārvarēju slinkumu un devos skrējienā ar mērķi - noskriet 8km un turēt pulsu zem 135 (kāpēc tieši šāds skaitlis - aptuvenajos aprēķinos sanāca, ka tie būtu 75% no maksimālā piemēroti mierīgam skrējienam bāzes audzēšanai). Pirmās divdesmit minūtes lija - forši, pēc tam palika piles no kokiem un šļakatas no peļķēm...pulss turējās ļoti normālās robežās, temps - 6:10-6:30... Tā arī apskrēju ZOO apli un atgriezos gar IeM ēku. Sajūtas - foršas, kokvilnas krekls samircis un smags, bet šādai distancei lietojams, apavi - samirkuši, bet neko lieku neuzberza un neļurkājās :) Pulsometra samērītais attālums no sporttrekera atšķīrās par nepilniem 200m - pieņemami :)
Trešdien - noslinkoju, bet šovakar nāksies iesvīst/samirkt (?) - jāuzlabo rezultāts Siguldā :) Tagad gaidu piegādi no Dion - kkā šoreiz nesmukāk kā pirmajā pasūtījumā - jau trešā diena kopš pasūtījuma...un neviens nav pazvanījis (savukārt pašus uz kontaktos norādīto tel.nevar sazvanīt)...hmmm

12/07/2012
12:57
_Edgars_
_Edgars_
Zinātājs
Members
Forum Posts: 120
Member Since:
16/03/2011
Offline

Man Dion ceturto dienu klusē :(

12/07/2012
13:17
Ainars
Ainars
Rīga
Admin
Forum Posts: 755
Member Since:
25/03/2010
Offline

_Edgars_ said

Man Dion ceturto dienu klusē :(

Piektdien pēcpusdienā pasūtīju un apmaksāju, pirmdien pasta stacijā Olimpijā paņēmu. Tas viss no tika klusumā:), bez kādiem zvaniem.

12/07/2012
13:26
_Edgars_
_Edgars_
Zinātājs
Members
Forum Posts: 120
Member Since:
16/03/2011
Offline

Ainars said

_Edgars_ said

Man Dion ceturto dienu klusē :(

Piektdien pēcpusdienā pasūtīju un apmaksāju, pirmdien pasta stacijā Olimpijā paņēmu. Tas viss no tika klusumā:), bez kādiem zvaniem.

Es laikam izvēlējos opciju kurjers, laikam kļūdaini, bet pirmā reizē kaut kā raiti sanāca.

12/07/2012
14:52
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Es arī izvēlējos kurjerpiegādi...pamatojoties uz pirmo pieredzi, kad pirkumu atgādāja jau dažas stundas pēc pasūtījuma un apmaksas. Nu jau trīs dienas... Bet visinteresantākais/satraucošākāis ir tas puiša balss vēstījums, zvanot uz Dion norādīto tālruni - "Šobrīd šis cilvēks nevar Tev atbildēt..." It kā jau panikai nav iemesla, tikai nedaudz izjaukti plāni, bet - nepatīkami...

13/07/2012
05:30
eees
eees
Riga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 354
Member Since:
02/05/2011
Offline

Ja nu kas DION lapaa ir e-pasts uz kuru var aizrakstiit un izteikt savu satraukumu, kaa arii pienjemu, ka fecbookaa var sakontakteties, ja nu citadi nesanak: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001524428459

13/07/2012
09:48
Ainars
Ainars
Rīga
Admin
Forum Posts: 755
Member Since:
25/03/2010
Offline

Kuks said

Es arī izvēlējos kurjerpiegādi...pamatojoties uz pirmo pieredzi, kad pirkumu atgādāja jau dažas stundas pēc pasūtījuma un apmaksas. Nu jau trīs dienas... Bet visinteresantākais/satraucošākāis ir tas puiša balss vēstījums, zvanot uz Dion norādīto tālruni - "Šobrīd šis cilvēks nevar Tev atbildēt..." It kā jau panikai nav iemesla, tikai nedaudz izjaukti plāni, bet - nepatīkami...

Tā kā diviem cilvēkiem reizē radās līdzīgi jautājumi, sazinājos ar Dion. Tajā pat dienā, kad nauda ir viņu kontā, prece tiek atdota kurjeru kompānijai, kurai jāpiegādā 2 dienu laikā. Jūsu abu maksājumi ir ienākuši 11. jūlijā, līdz vakar vakaram sūtījumam bija jābūt piegādātam. Ja vēl nav, dodiet ziņu.

13/07/2012
11:47
LauraX
LauraX
Rīga/Sigulda
Zinātājs
Members
Forum Posts: 297
Member Since:
23/12/2011
Offline

Izmantoju Dion bezmaksas piegādi uz tuvāko Pasta Staciju. Bija gan kādas dienas jāgaida. Bet, kad prece gatava saņemšanai, tad atnāca SMS ar kodu. Aizgāju uz Galleria Riga un viss OK :)

13/07/2012
20:14
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Ar Dion pamatā viss atrisinājās - savas mantiņas saņēmu vakar vakarā (paspēja kurjers mani noķert, pirms devos uz Siguldu). Nu un vakarā arī Dion bija pagodinājis kādu no maniem e-pastiem ar atbildi... Joprojām dīvaini, ka viņu publicētais telefons nav sazvanāms... Bet, lai nu paliek - nākamreiz vnk pasūtīšu laicīgāk :)

16/07/2012
09:58
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Re kā - esmu noslinkojis atskaiti par Siguldas apļiem. Braucu ar mērķi - nesapūlēties, pārbaudīt jauniegādātos kompresijas stulmiņus un pie viena arī uzlabot iepriekšējo rezultātu. Izdevās izpildīt visu par 100 (nu OK, par 87,3)%. Pirms starta uzlija (organizatori ļāva lietu pārlaist netālajā nojumītē un pārlika starta laiku nedaudz vēlāk), kas padarīja slidenāku/bīstamāku vienīgā paugura pārvarēšanu (joprojām mācos skriet lejup no kalna...). Šoreiz jau biju gudrāks - no starta necentos apsteigt jaunos skrējējus, bet mierīgi dipināju savā tempiņā - virs 5min. Jāsaka, ka šo tempu izdevās noturēt visas distances garumā - otrajā/trešajā aplī mazliet pieliku, lai apsteigtu kādu no retajiem konkurentiem un arī finiša aplī uzkāpināju, bet tā - visu distanci ar daudz vieglākām sajūtām kā pirms mēneša. Rezultātā - iepriekšējais sasniegums labots par pusotru minūti, bet ir sajūta, ka līdz rudenim iespējams nomest vēl 4-5minūtes :) Jāatrod tikai kāds, kam līdzi turēties (šoreiz, laikam jau nedraudzīgo laika prognožu dēļ, garo distanci skrēja tikai četri cilvēki, pa diviem katrā vecuma grupā - tā nu "izcīnīju" godpilno otro vietu posmā savā grupā :))
Zeķes - vismaz 10km testu izturēja godam - ikti nepiedzinās ne nieka. Rezultāts tika uzlabots. Ar nesapūlēšanos - it kā izdevās, bet tomēr pulss 159 pie tempa 5:01...ir kur augt :)

16/07/2012
10:43
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Vakar izdevās gūt kārtējo pozitīvo pirmo pieredzi skrienot - debija tempa turēšanā. Ja tā paskatās, tad četru mēnešu laikā kopš skriešanas uzsākšanas tas ir neko sev progress :) Neteikšu, ka atbildības nasta iepriekšējā naktī gulēt neļāva, bet...ja ne pieteikums uz TT, tad, piemēram, gan jau pulsometra iegāde būtu vēl uz mēnesi atlikusies. Bet nu - divas dienas atpūties, svaigs un nobruņojies ar kokteilīšiem un banāniem, svētdienas rītā izmetu apļus caur Rīgu, lai uzņemtu līdzbraucēju meiteņu komandu, ripinājos Liepājas virzienā. Ceļš pagāja tīri veikli (paldies in, kura varonīgi turējās nomodā, lai papļāpātu), un Liepājā ieradāmies laicīgi. Pirmais uzdevums - Noskrien karoga atrašana (pāris noskrienieši jau gatavojās), tad numuru saņemšana (jau vairāk mūsējo pie karoga), pēc tam laumiic azrakstus un balonus atnesa - tiku izdaiļots pa smuko. Mazs iesildīšanās izskrējiens (ar pievienoto vērtību - atrast WC) - atceļā dažādie krustsoļi utt. Foto - patiešām liels bars mēs esam, un ar katru reizi jaunus virtuālos komandas biedrus iepazīstu - forši :) Tad jau starta vietu ieņemšana - abi ar Lindams iekārtojāmies tikai kādus padsmit metrus aiz līderu koridora (ar domu, ka gan jau pārējie fiksie arī būs priekšā sastājušies). Tad uzjautrinošs komentārs no Timrota puses - "daži stāv ar baloniem, nez vai viņi domā ar tiem skriet..." pec kura kolēģis viņu apgaismoja, ka baloni ir tāds kā darba instruments tempa turētājiem :) Novienojāmies, ka Timrotam nav ko pretendēt uz skriešanas komentēšanu, lai turās pie saviem motoriem :)
Tad jau starts, paņemam laiku un...sākumā patipinām, pēc tam jau paskrienam un cenšamies noķert gudrajā ierīcē tempu. Jāsaka, ka visā distancē pa mirkļiem manas Sigmas rādītais temps variēja no 4:45-5:25, bet kontrolatzīmēs piemetot laiku pie distances svārtības bija tikai kādu desmit sekunžu robežās (šitas bija visatbildīgākais pasākums - nesaraustīt, nesaskriet vai nesabremzēties - skaļi bijām pateikuši, ka centīsimies turēt vienmērīgu ātrumu visā distances garumā). Pēc pāris kilometriem bija jau nostabilizējies mūsu līdzskrējēju bariņš kādu desmit cilvēku sastāvā, kas arī turējās tuvumā līdz pat trešā apļa vidum. Skriet bija viegli, varējām arī parunāties, mazliet pareklamēt VSK Noskrien! un izskaidrot interesentiem TT sūtību (oi, mēs ar Lindams jau paši pieredzējušākie TT, bet nu nekko darīt - centāmies no sirds :D).
Otrā apļa otrajā pusē centāmies pēc iepējas savākt/organizēt savu bariņu, lai netraucētu līderiem - it kā pat tas izdevās. Tajā pašā laikā arī aprunājām lielāko distancē pamanīto dīvainību - lai arī Liepāja ir Latvijas roka galvaspilsēta, bet trasē nebija NEVIENA muzikālā atbalsta punkta :( Mjā...lietiņa par ko organizatoriem padomāt uz nākamo gadu... Pārējais gan bija forši - gan norādes, gan dzirdināšana, gan marķējums trasē :) Trešajā aplī Lindams ļoti precīzi piezīmēja - "tagad mazāk runāšanas, bet vairāk skriešanas" - kam bija spēki un motivācija, centās mūs pamest un aizlaisties (apsveicami), kam ambīcijas mazliet bija pārspējušas varēšanu - nedaudz atpalika un tā sanāca, ka pēdējo kilometru skrējām gandrīz vai lepnā divvientulībā. Tomēr pirmsfiniša un finiša taisnē pamanījām kādu sekotāju, samundrinājām un tādejādi vēl kādam cilvēkam par dažām sekundēm laiku pacēlām :) Finišējām - 1:49:36 (mjā, mazliet par ātru; skatoties kontrollaikus - visu laiku esam skrējuši ar nelieliem negatīvajiem splitiem, kas laikam jau bija pareizi). Timrots atkal izcēlās, nosaucot mūs par robotiem :D
Ātri nosukāju piešķirto banānu, paķēru līdzi dzērienu un sekoju Lindams akcijā "Slēdzam trasi!" - realizējām ideju par noslēdzošā skrējēja atrašanu un pavadīšanu līdz finišam. Ar šo pasākumu izraisījām apjukumu trases personālā, kuri mūs centās novirzīt pareizajos virzienos, savukārt mēs diezgan spītīgi skrējām pretēji plānotajai plūsmai :) Mazliet vairāk kā kilometru no finiša pārliecinājāmies par noslēdzošo skrējēju (ka viņš tiešām ir pēdējais), pieslēdzāmies eskortā (izrādījās - mūsējais noskrienietis) un pavadījām līdz pat finišam (atkal izraisot apjukumu komentētājos, kuri nu jau piedēvēja, ka tagad finišējot TT uz 2:30 :)). Visā visumā - forša atrakcija, atsildīšanās skrējieniņš (kopš pāriešanas uz purngala skriešanu, regulāri rodās tulznas zem īkšķiem; arī šī reize nebija izņēmums, tāpēc atsildoties sanāca tipināt tādā patizlā solī - saudzējot īkšķa spilventiņus; mājās izrādījās, ka abas tulzniņas ir mazi pūslīši pie pašas pirksta locītavas - spilventiņam jau uzaudzis cietāks ādas slānis).
Atpakaļceļš tajā pašā kompānijā arcitu skrējēju satikšanu pitstopā - Saldus Statoilā :) Lociņš caur Rīgu, lai izvadātu meitenes un tad jau mājās duša un pēdiņu apkope. Sajūtas - visādā ziņā pozitīvas. Sāku saprast TT gandarījumu, kad pēc finiša pienāk kāds cilvēx un pasaka paldies - LIELISKI :) Atkal jau mazliet izļurkājās potītes, vairāk gan labajai kājai; savukārt ikri kompresijas stulmiņos jutās patiešām labi - arī pusīti nocilpojot nepiedzinās. Patīkami apzināties, ka varēju noturēt tempu tikai par divarpus minūtēm lēnāku, nekā mans aprīļa beigās uzrādītais pirmrezultāts pusītē :) Paldies par izrādīto uzticību un vislielākais paldies Lindams - meitenei blakus skriet ir ne tikai ļoti patīkami, bet arī ļoti motivējoši - nevaru tak izrādīt, ka esmu saguris... :)
Šorīt jau tradicionālais (izpildīts pēc trijiem no pieveiktajiem četriem pusmaratoniem) atjaunojošais skrējiens pāri Trijiem tiltiem (OK - dzelzceļa pārvadiem) - pavisam mierīgs un relaksēts. Pastiepšanās un izvingrošanās; tagad divas brīvdienas laukos un tad jau ceturtdien vakarā vajadzētu brīvdienu garo pa Biķerniekiem saskriet (brīvdienās - POSITIVUS, kāda tur skriešana) :)

30/07/2012
23:28
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Re kā nu iekrājās neaprakstīti skrējieni...jau desmit dienu garumā :)
Tad nu pēc kārtas - pirmsPositivusa ceturtdienas Biķernieku koptreniņš - pa ceļam uz trasi vēl dzirdēju motoru rūkoņu, tad nu nācās iesildīšanos pastiept garāku - rikšojot pa taciņām, sastapu Artūro, mazliet papļāpājām, taču vakara plāni atšķīrās, tāpēc devāmies katrs savā virzienā. Man bija nepieciešams izskriet 8km pusītes tempā, lai mazliet apgrūtinātu šo uzdevumu (VVZ kāpēc, ja jau iepriekš arī nebija izdevies sasniegt/noturēt vajadzīgo tempu), izlēmu skriet pa "trīskupru" apli. Trīs apļi pēc noskrietā aprēķinātāja sanāca mazliet par īsu, tad nu sadomājos cilpot četrus... Velna optimists... Pirmos trīs apļus, saudzējot kājas, skrēju pa taciņu - tā kā grūtāk, tā kā par lēnu... Ceturto jau mizoju visu pa asfaltiņu un bija OK, kopējais temps sanāca @4:46 - joprojām kādas sešas sekundes par lēnu, bet vidējais pulss (158) liecina, ka ir iespējas pielikt...
Tālāk sekoja Positivus'12. Piektdienas vakarā sastapu Lindams, uz jautājumu "Rīt skrienam?" atbildēju "Redzēs...", bet nu nevarēju jau galīgi palaisties - sestdien un svētdien izskrēju pa baso pa pludmali no Kuivižu mola līdz Positivusa sētai un atpakaļ; tempiņš mierīgs, noskaņojums lielisks, pēc skrējiena - peldējums...super :) Ar basām kājām pa pludmali skriet - nesalīdzināmi patīkamāk kā pa asfaltu vai mežu - tas nu gan :) Pie viena, pēc relax nakts Kapteiņu ostā, arī pirmdienas rītā pacīnījos ar vēju un izskrēju pludmales skrējienu - Pozitīvā sēta jau bija novākta, tāpēc varēju pielikt vēl kilometru vienā virzienā, bet vēja un salīdzinošā vēsuma (ja jau rikšoju tikai peldenēs) dēļ, temps sanāca lēnāks... Lai nu kā - pa šiem trijiem skrējieniem dubultoju savu baso kāju kilometrāžu :)
Ak jā...kkad tad arī iečekojos internetā un mazliet nokaunējos...Lindams tomēr Pozitīvās noskaņās bija pievārējis nevis simbolisku skrējieniņu, bet gan reālu pusīti...mjā...

30/07/2012
23:40
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline

Pozitīvajam sekoja tālāks izbraukums pie ziemeļu kaimiņiem - iepazīšanās ar Pērnavas novada jūrmalu. Dzīvošana teltī jūras krastā - forši...pirmās dienas bija pārlieku vējaini nepatīkamas, lai gribētos saiņot laukā skrejamsomu vai rikšotu pa pludmali (un bija arī citas nodarbes), bet nedēļas otrajā pusē, pēc nobāzēšanās neskartajā Matsi pludmalē, tomēr apāvu botas.
Trešdienas skrējienu biju domājis lēnu mazpadsmitnieku, bet sāku skriet un pēc sajūtām sakārojās kko ātrāku, tad nu izdevās teju perfekts 45min tempinieks (pēc plāna laikam jāsadalās 10min iesildīšanās-25min temps uzkāpinot līdz @4:24-10min atsildīšanās) - apmēram tā arī izskrēju, vienīgi ātrā daļa sanāca veiklāka - distances vidū uzskrēju un kādu kilometru noturēju tempu @4:15 - pašam prieks, jo labu laiku nebiju tādā ātrumā skrējis.
Ceturtdien pastiemu trasīti mazliet garāku, bet centos pavaktēt pulsu - lai nepārkāpj 140 (iesildoties un atsildoties pa kilometram+ vēl turot un nolaižot zem 130) - caurmēra ātrums turējās ap 5:30-5:40 - arī diezgan OK... Dīvaini - ja nemaldos, tad mušas, odi, dunduri nelidojot tālāk kā divdesmit metrus no dzimšanas vietas...tad kā izskaidrot to, ka visu ceļu dabūju ar šiem mošķiem cīnīties?? :)

30/07/2012
23:53
jupe
jupe
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 625
Member Since:
22/10/2011
Offline

Odi un dunduri bija uzbliezuši stafeti ;)

No permission to create posts