Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

5. aprīlis 09:30

Skrien-un-Met-atlona testa treniņš


Vieta: , ,
Notikums: ,
Distance: ,

Mājas lapa: Skrien-un-Met-atlona testa treniņš
Pieteikšanās lapa: Skrien-un-Met-atlona testa treniņš pieteikšanās

 

Hello, hello!

Vai arī tu pavadi vakaros garas bezmiega stundas, nespējot aizmigt, jo jādomā par to, kā būtu, ja būtu tāds sports kā biatlons, bet slēpošanas vietā skrien, savukārt šaušanas vietā met? Tavām raizēm ir pienācis gals, jo es esmu nolēmis pamēģināt, kā tas strādā, iespējams, sarīkot vienas reizes izklaidi, bet, tikpat iespējams, pārvērst to regulārā aktivitātē. Who knows?

KAS TAS IR?

Ja zini biatlonu, tad doma līdzīga – dalībnieki vairākas reizes veic apli, katra apļa (izņemot pēdējo) beigās veicot “šaušanu” jeb šajā gadījumā – mešanu. Nu, un pārvietošanās ir skrienot, nevis slēpojot. Par katru netrāpīto metienu – soda aplis, attiecīgi, ātrs solis distancē jākombinē ar precizitāti mešanā (ja vien neskrien mega ātri, kad vari atļauties visus metienus aizlaist pa putniem).

KĀPĒC?

a) Ja man rodas kāda ideja, kas pašam iepatikusies, es nenomierinos, kamēr neesmu pamēģinājis. Labāk ātrāk izdabūt no sistēmas un tad skatīties, kas no tā sanāk.
b) Man izklausās interesanti, tāpēc ticu, ka kādiem citiem arī varētu būt interesanti.
c) Tā kā jebkādi oficiāli pasākumi vēl ir daudzu mēnešu attālumā, tad man gribas arī veikt savu artavu skrējēju izklaidēšanā.

PARAMETRI

* Aptuveni 2 km garš aplis Lucavsalā, kas jāveic piecas reizes (2 km ar mazu astīti, tāpēc bez soda apļiem būs 10 km ar mazliet lielāku astīti).
* Pēc pirmajiem četriem apļiem jāveic 5 metieni. Par katru netrāpīto metienu ir jānoskrien soda aplis. Soda apļa garums būs 100-150 metri, vēl diskutēju ar sevi par to.
* Mešana tiks veikta ar aptuveni 150 g smagiem smilšu maisiņiem, aptuveni 5-8 m tālumā novietotos spaiņos ar aptuveni 25-30 cm diametru. Te viss ir aptuveni, jo es to vēl esmu izdomājis tikai teorētiski, bet līdz pasākuma dienai daudz testēšu, lai noskaidrotu, manuprāt, labāko variantu. Šie maisiņi NEBŪS jāņem līdzi distancē, bet būs pieejami mestuvē. Pēc katra dalībnieka tie tiks dezinficēti.
* Ja liekas, ka 10 km ir par daudz, būs iespēja veikt arī mini distanci – 3 apļi, 6 km, divas mešanas.

NORISE

* Starts – nosacīti brīvais. Tas nozīmē to, ka pie reģistrācijas, būs jānorāda, kurā no trim sesijām plāno ierasties, un katrā no tām ir limitēts dalībnieku skaits. Tāpat arī nevarēs startēt pilnīgi jebkurā brīdī, bet starp dalībniekiem būs pāris minūšu intervāls.
* Iepriekšējais punkts ir tāds tāpēc, ka: a) ir Covid un ar to saistītās likumiskās un saprātīgās prasības; b) es būšu spējīgs sagatavot limitētu mestuvju skaitu, tāpēc distance “būs spējīga apkalpot” limitētu dalībnieku skaitu vienlaicīgi.
* Ierodoties ir jāpiesakās pie manis. Reģistrācijas/starta/finiša zonā, protams, jāievēro distance, masku valkāšana utt. Man liekas, ka nevienam vairs nav jāskaidro, kā šobrīd dzīvojam un uzvedamies.
* Pirms starta drīkstēs patrenēties mešanas daļā, lai sajustu metienu. Tiklīdz kā ir startēts, pienākas vairs tikai pa pieciem metieniem pēc katra apļa, kas visi skaitās.
* Laika uzņemšana distancē, diemžēl, ir pašu rokās, jo šādam testa pasākumam es neesmu gatavs izveidot kaut ko labāku. Respektīvi, jābūt pulkstenim/telefonam, kas to var mērīt.
* Lai arī šis ir tikai testa treniņš, cilvēki, protams, vēlas salīdzināt rezultātus, tāpēc pēc finiša, ja vēlēsies sevi redzēt rezultātu tabulā, būs jāatsūta screenshot no sava profila savā skriešanas aplikācijā/lapā utt.

PIETEIKŠANĀS:

Te: https://bit.ly/3ezgk8Q
Jāpiesakās līdz 4. aprīļa vakaram. Var, protams, riskēt nākt uz vietas, bet tad vairs nevaru solīt, ka būs laiks, kurā ļaut piedalīties. Tiklīdz kāda sesija būs pilna, tā tiks izņemta no opciju saraksta.
Dalības maksas, protams, nav, jo šis viss ir testa pasākums, kurā, lai arī centīšos visu noorganizēt max labi, nevaru garantēt perfektumu. Tomēr, ja pēc skrējiena liksies, ka labi pavadīts laiks un bija ok, tad varēs iemest kādu monētu ziedojumu kastītē, par ko es, protams, priecāšos.

VĒL KAUT KAS?

Visāda informācija vēl sekos. Gan precizējums par norises detaļām, apļu karte, papildinājumi par parametriem utt., utjp.

PAR ZILONI ISTABĀ

Es zinu, ka nosaukums ir absurds. Man pagaidām nav ienācis prātā nekas labāks un tāpēc šis pagaidu variants man netraucē, jo pietiekami labi apraksta, kas tieši notiks. Ja kādam ir idejas, kā šādu sportu saukt, šauj… oi, metiet vaļā! (Pats esmu apskatījis opciju “Skrienatlons”, bet pēc būtības tas ir banāls nosaukums, jo “athlon” nozīmē ‘sacīkstes”, attiecīgi, tās būtu “Skriešanas sacīkstes”. Angliski varētu būt Thrunathlon (sakombinējot Throw un Run), bet nu latviski tas kļūtu par sranatlonu, kam arī ir zināmas komplikācijas. Ej nu sazini.)





    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
katarakt piedalās
Inga_K sekoju līdzi

Piedalās - 1

Seko līdzi - 1

6 komentāri rakstam Skrien-un-Met-atlona testa treniņš

  • Andulis

    Sākusies pieteikšanās jauna sporta veida izmēģinājumam, kas notiks jau otrajās Lieldienās!

    Lūdzu, palīdziet idejas autoram (un arī kalendāra pieskatītājiem, pie reizes:) izdomāt, kā šo nosaukt, labskanīgi un latviski?

  • Andulis

    Hehe… drusciņ paskarbi, bet trāpīgi :))

    Noderēs kā īsākais paskaidrojums, ko varētu likt punktā “Kas tas ir?”.

  • katarakt katarakt

    Paldies, nē, pārāk noniecinoši.

  • Andulis

    Tā jau ir… sanāk, ka bagātie nedrīkstētu piedalīties :( Pilnīgi nepolitkorekti.

  • Andulis

    Jāpiesakās līdz 4. aprīļa vakaram.”

    Vēl dažas stundas var!

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.