Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Forums

Please consider registering
guest

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Kuks - NRM 2013 :)
20/11/2012
12:11
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
121

Patriotu nedēļā atsāku plānveidīgu gatavošanos maratonam (23.decembra Kuka Ziemassvētku maratons :)) – pa nedēļu izskrēju 4 no plānotajiem 5 skrējieniem, kopgarumā pieveicot 56km (no 68). Pēc piezemētā plāniņa ir paredzēti trīs skrējieni pa nedēļas vidu un divi brīvdienās.
Pa nedēļu spēlējos ar īsām distancēm un pulsa/tempa attiecībām. Cenšos iesildoties nepārsniegt 130 (apmēram pāris kilometrus) – šobrīd tas nozīmē tipināšanu virs 7min/km. Atsildoties arī pāris km cenšos nostabilizēt līdz 130, principā – sāk jau izdoties :) Vidusdaļā nelaist virs 140 – ja atsākot tas nozīmēja turēšanos pie 6:45-7min/km, tad nu jau īsajos varu epizodiski paslīdēt ar tempu zem 6min/km (ja paskatās Kuldīgas pusītes laika nogriezni – tobrīd ar pulsu 140 varēju cilpot 5:33 tempā...nekas – vajag tik skriet :))
Piektdiena ir likumīgā brīvdiena, bet sestdienu izdomāju izlaist, lai vairāk spēka nedēļas garajam svētdienā (plānoti 32km). Svētdien pamodos nosacīti par vēlu, tāpēc nesanāca tradicionālā lēnā organisma atmodināšana (parasti cenšos piecelties vismaz pusotru stundu pirms iziešanas no mājas, lai nesteidzīgi veiktu rīta rituālus un sagatavotos dienai), lai nenojauktu pārējos dienas plānus, devos skrējienā jau pusstundu pēc izkāpšanas no gultas. Laikam jau tas arī bija pie vainas, ka pirmo stundu nācās tipināt ap 8min/km, lai pulsu noturētu plānotajā līmenī (zem 130 iesildoties 3km līdz Biķerniekiem un zem 140 jau rikšojot pa apli). Tikai pēc pieveiktiem 10+km (apmēram stundas ar astīti), pulss nomierinājās un jau varēju rikšot ar apmēram 7min/km (vairāk gan turot virs septiņām minūtēm). Sākotnējā plānā bija noskriet pa Biķerniekiem Rīgas pusīti – 4 apļus, it kā jau pat šķita, ka varētu, bet – tas būtu pārlieku ievilcies. Tad nu vienmērīgi pievārēju 3 pilnus apļus (apļu laiki - 40:29; 39:39; 39:48) un vēl pieķēru klāt vienu kalniņu apli, pēc tam devos atceļā mājup. Pieliktajā aplī mani vēlreiz skāra izlaistā rīta rituāla ietekme – pirms skriešanas nebiju iegājis sirsniņmājā pasēdēt, tad nu atceļā nācās taisīt lielo zaļo pieturu :)...neesmu pārliecināts, bet varētu būt, ka pastiprināta paškontrole, lai godam pieveiktu apli un tiktu piemērotā vietā mežiņā (kādi pāris kilometri), lika atkal sabojāties pulsa/tempa attiecībai – nācās atkal tipināt ar 8+min/km, lai nepārsniegtu 140 pulsu (lieki piebilst, ka pēc zaļās pieturas attiecība izlabojās – pat finišā atsildoties varēju pie 130 patipināt ar ātrumu zem 8min/km).
Iemācījos pāris lietas:
- No rītiem man vajag pusotru/divas stundas pēc pamošanās, lai varētu doties skrējienā (nedarot sev pāri) – būtiski un saskan gan ar šīgada NRM pusītes rīta rituālu (celšanos pirms sešiem uz startu astoņos), gan jāņem vērā pie nākamajiem rīta startiem (NRM’13);
- Svētdien izskrēju savu līdz šim ilgāko (ne garāko) skrējienu – 3h15min – nekādas vainas, lēnā tempā varu tādu laiku noskriet, tagad jāpastiepj vēl laiks līdz 4h un tad jāaudzē distance, kuru pieveikt tajā laikā.
Šonedēļ – atslodzes nedēļa ar īsiem skrējieniem darbdienās un diviem pusgarajiem nedēļas nogalē.

26/11/2012
15:29
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
122

Pagājusī nedēļa tika aizvadīta atslodzes zīmē, taču ar dažiem personīgiem testiņiem: pieveikti visi 5 nedēļas skrējieni ar kopgarumu 52km (hmm, jau trīs nedēļas pēc kārtas veikums ir pāri 50...).
Pie atslodzes, nedēļas vidus trīs izskrējieni bija plānoti 7-8km, tā arī izdevās noskriet. Nedaudz piedomāju, lai ierobežotu ne tikai ātrumu/pulsu, bet arī distances garumu. Trešdienā mazliet atļāvos „patīrīt sprauslas” – skrējiena vidū pacelt pulsu līdz 150, bet pārējā laikā ļoti prātīgi turos zem 140 (nu jau sāku pierast pie šādas „lēnas” skriešanas un vairs tas nešķiet apgrūtinoši; tāpat ir patīkami pavērot, ka normalizējas pulss – varu apskriet ātrāk pie tā paša pulsa).
Brīvdienās divi pusgarie izskrējieni. Praksē sanāca daļēji nepareizs (distanču ziņā) skrējienu sapārojums (plānā bija 6dien 13km; 7dien 16km, bet sanāca 16 un 13). Sestdien vienkārši bija kkāda „skrienamā” diena – skrējās viegli, raiti un patīkami. Gluži vienkārši prasījās distances vidū mazliet paforsēt – tad nu LSC apli izskrēju ar pulsu uz 150 (temps turējās pie 5:30-5:45, bet pāris epizodēs pat paskrēja zem 5min) – tomēr kārojās ātrumu sajust. Pēc tam jau savācos un tālāko ceļu atkal mierīgi tipināju zem 140 – nav ko trakot. Nesauktu šo par ātrumdarbu, bet par nelielu medusmaizi pašam sev, lai nav visu laiku „jāzāģē” ar ierobežotāju...nu tā – pašam savas motivācijas uzturēšanai. Tieši tā arī savācās tie pāris liekie kilometri. Svētdien gluži pretēji, ne īsti gribējās, ne sanāca skriet – pasmagi, grūti elpojās...tā neveikli noklunkurēju velna duci un metu mieru (OK, labā ziņa tāda, ka sanāca mēneša mierīgākais skrējiens, turot pulsu ne tikai zem 140, bet pie 130 – finālā HRVid-132).
Vēl pie šīs nedēļas nogales veiktajiem pasākumiem jāpiemin gājiens uz veikalu jaunas botas laikot (Sportlandā mani interesējošajiem apaviem cena zem 50LVL). Sanāca aplauziens, jo lielākais pieejamais izmērs bija Eur46 (standartā man 44.5-45). Derēt derēja, taču negribēju, lai jaunie apavi piedzīvo iepriekšējo botu likteni – purngalā atplīsušu vīli, jo pirkstiem prasās vairāk vietas (atkal jau – labā ziņa tā, ka man nevis sazilē un nomaucas nagi, bet gan izplīst apavu purngals :)). Tad nu jāpaklīst pa citām bodēm un jāsameklē Eur47 apavu pāris – būs man pleznas ekipējumā :D
Šonedēļ jāgatavojas un jābriest garākajam mūža skrējienam – jāsaņemas un svētdien jāpārspēj savs līdzšinējais 30km distances rekords (Mieru, tikai mieru! tempiņā).

03/12/2012
10:16
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
123

Slinkum, slinkum, laid mani vaļā! jeb Atslābumam, JĀ!
Pagājušajā nedēļā pieveikti 3 (no 5) skrējieni 32km kopgarumā. Nedēļas vidū viss gāja pēc plāniņa – otrdien īss, bet veiklāks skrējiens; trešdien nedēļas vidus mierīgais; ceturtdien pavisam prātīgs relaksējošais. Un pēc tam...pēc tam uzsniga sniegs un pienāca ziema :) Mazliet tā kā pieķēru iesnas, mazliet tā kā sabijos no aukstuma, mazliet tā kā palaidos slinkumā un atradu vēl vismaz 20 citus iemeslus, lai nedēļas nogalē izlaistu ne vien īso sestdienas paskrējienu (jāatpūšas pirms svētdienas garā), bet arī svētdienas garo nemaz neuzsāku (ārā taču auksts, sarīšos gaisu un apārstētās iesnas būs atpakaļ)... Mjā...nu jūtos vainīgs...galvenokārt jau savā priekšā :)
Lai kompensētu šo slinkuma uzplūdu, pārliku ziemassvētku testa maratonu nedēļu vēlāk (ha, dabūšu 29.decembrī riņķot pa kilometrīgajiem Bn apļiem) un pārkopēju pagājušās nedēļas plānu uz šo nedēļu. Gan jau, ka prātīgi darīts – pirms tam bija trīs nopietnas (manam līmenim) nedēļas ar 50+km katrā, tad nu pagājušajā atpūtos :)

14/12/2012
10:16
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
124

Nu pavisam saslinkojies esmu, nerunājot par skriešanu, pat iknedēļas atskaiti nevaru saņemties uzrakstīt.
Tad nu tomēr: atslābums turpinājās, pagājušajā nedēļā atkal noskrēju tikai 3 no plānotajiem 5 skrējieniem ar kopējo distanci 35km. Otrdien saņēmos optimismu, pamēģināju no rīta skriet uz darbu, vakarā mājās. Doma jau laba, bet, ja jau vasarā to nerealizēju, tad ziemā daudz sarežģītāk (finālā izdomāju attaisnojumu – šitā nevaru skriet, kamēr nav normāla soma, kura nekratās /šoreiz izskrēju ar parasto aukliņsomu uz muguras – nu dikti neērti, ka ar abām rokām lences jāfiksē/). Trešdien jau prātīgāk – mierīgi aizcilpoju uz BKSB, palūkoties cik slidens ir trases aplis – neko, tīri pieklājīgi skrienams bija. Pēc šī izskrējiena atkal jau mani slinkums piemeklēja (atasnojums – laikapstākļi), nākamajam skrējienam saņēmos tikai sestdien. Izmēģināju jaunu maršrutu – pa Brīvības ielas veloceliņu līdz Brīvdabas muzeja vārtiem un atpakaļ – apaļi 15km sanāca, maršruts arī patīkams, celiņš diezgan regulāri un kvalitatīvi tiek tīrīts – šo pieņemšu savā maršrutu listē (ar iespēju īsināt/Jugla vai pagarināt/Berģu DEPO). Pats skrējiens arī bija patīkams, sajutos spēcīgs un vieglā formā paspēlējos ar tempiem (fartleks no zviedru? valodas – ātruma spēle) – „uzgāzējot” līdz luksoforam vai nākamajam krustojumam. Vienu brīdi (atpakaļceļā pa Juglas divlīmeņu krustojuma pārejām un tunelīšiem) izdevās pat lidojuma fāzi noķert (temps paskrēja zem 5min/km).
Pašam par sevi pārsteigums – izrādās, ka ziemas apstākļos tomēr var skriet (vismaz pie esošajām temperatūrām). Pirmajās reizēs dikti sargājos – vilku bafu mutei priekšā, bet tas paliek mitrs no izelpas kondensāta, tad nu nonācu pie slēdziena, ka jāpiesedz zods un kakls, bet mute lai paliek brīva (to var piesegt, ja vajag pēc ātrākiem posmiem vai sabremzēšanās laikā pie luksofora). Ā, un arī termoveļa zem skrejamdrēbēm ir OK – nedaudz jokaini pirmajās reizēs, bet nu jau pieradu. Izslīdēšana nemaz tik ļoti netraucē, nezinu vai tipināšana vai solis vainīgs, bet īpaši pat neslīd (nav jau arī bijis jāskrien pa piesalušu pieblietētu sniegu/ledu). Tā lūk, centīšos neatslābt šajā nedēļā un atgūt kilometrāžu :)

07/01/2013
11:55
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
125

Sveicieni Jaunajā gadā, lai piepildās viss, kas savēlēts!!! :)
Gada nogale tradicionāli ir brīdis, kad rodas vēlme atskatīties uz paveikto, savilkt bilanci un saprast, ko no tā mācīties un kurp doties tālāk. Tad nu turpinājumā daudz maz loģisks manas 2012.gada skriešanas pieredzes kopsavilkums.
Iesākumam (un lasītāju intereses nokaušanai) nedaudz skaitļu: 2012.gada skriešanas sezona (mana pirmā) aizsākās 6.martā ar ideju – vajag paskriet un realizāciju 10km/1h10min, noslēdzās – 18.decembrī ar realizāciju 9.5km/1h2min un ideju – rīt skriešu atkal (rīts pienāca ar nepatīkamu pārsteigumu vēdervīrusa formā...). Kopumā gada laikā pievārēti 1418 kilometri, skrienot pavadīta 141 stunda, līdz ar to sanāk, ka, lai kā būtu sprintojis vai kavējies atsevišķos skrējienos, gada kopgriezumā vidējais temps stabili bijis ap 6min/km :) No teorētiski iespējamajiem 10 mēnešiem (neskaitu JAN un FEB), skriet izdevies deviņos (septembri nācās izlaist pavisam). Kilometriem bagātākais padevās aprīlis ar 290 (dulli), knapākais – oktobris ar 37 (atkopjoties pēc dīkstāves).
Sezonas laikā pamanījos piedalīties 13 mačos (oppā – liktenīgais vella ducis pie vainas) – gan dižpārdokļa NRM pusītē, gan romantiskā lokālseriālā Juglas mežos. Iegūtas 5 pusmaratonu finišētāja medaļas un pirmā trofeja – Skrien Latvija’12 finišētāja krekls :) Uzstādīts (pārvarot pirmo zīmīgo robežu – 2h) un pēc tam uzlabots (pārvarot nākamo robežšķirtni – 100min) PR pusmaratonā.
Gada laikā esmu ticis pie skriešanas inventāra. Pirmo apavu iegādi patiešām veicu pēc principa „jo lielāks amatieris, jo krutāks inventārs” – pie Sportland plauktiem uz konsultanta ieteikumu par apaviem kādu 60-70Ls vērtībā, atbildot – „vai nekas stilīgāks nav?”, un tiekot pie kedām, kuru cena pārsniedza trīsciparu skaitli :) Krājoties paša pieredzei, palasot lapas komentārus, parakņājoties vēl šur tur tīklā, bet, galvenokārt, nākot pie apziņas, ka „inventārs jau manā vietā neskries”, esmu mainījis soli (atsakoties no piezemēšanās uz papēža), līdz ar to jēgu zaudējuši teju vai visi „navaroti” apavu papēžos... Rupji piemetot apģērba, apavu un pulksteņa cenas, sanāk, ka 2012.gadā skriešanas inventārā esmu ieguldījis aptuveni 350 Latvijas naudiņas – nav daudz, nav maz – 30lati mēnesī, kas atbilst vienam nedēļas pārtikas iepirkumam tirgū.
Lielāki zaudējumi ir saskatāmi paša apjomos: pavasarī atbildu standartam „latvietis sākas no 100”, nu esmu zaudējis 10% un kādu brīdi nostabilizējies 90kg robežās. Tiekties uz augumam atbilstošo gargabalnieku kaujas svaru – 78kg nav nekādas vēlmes, bet vēl kādu pārīti no „balto muskuļu” masas varētu noskriet. Pašsajūta – viennozīmīgi uzlabojusies :)
Plūstoši un nemanāmi :) pārejot no skaitļiem nemateriālākām vērtībām – mērķi un to sasniegšana. Sākumā sevi skriešanai motivēju ar uzstādījumu – jānoskrien NRM’12 pusīte zem 2h – diezgan pieņemams mērķis iesācējam divarpus mēnešus pirms mačiem. Pēc pirmās pievārētās pusītes Biķerniekos, mērķis jau kļuva ambiciozāks – ieļauties 1h45min – izdevās un ar rezervi (sīkāk par ceļu uz šo - http://www.noskrien.lv/forum/trenini/gatavosos-uz-nrm-pusiti/). Apetīte rodas ēdot – nākamais ilgtermiņa mērķis joprojām ir priekšā – NRM’13 pilnais zem 3h30min... Joprojām šķiet sasniedzams, pat neskatoties uz to, starpposmos esmu cietis pamatīgu fiasko – pirmais starpmērķītis (Kuldīgas pusītē tikt zem 100min) tika sasniegts, bet pēc tam pamanījos nemācīties ne no svešām, ne savām kļūdām un padodoties tīrām ambīcijām pēc ātruma nonācu piespiedu dīkstāvē uz diviem mēnešiem. Līdz ar to izgāzu visu rudens sezonu, taču ieguvu sāpīgu, bet nenovērtējamu pieredzi un sapratni par lietu būtību – cenšoties pārlēkt dibenam, var uz tā paša dibena ļoti sāpīgi piezemēties :) Nākamais nepiepildītais starpmērķītis bija pašā gada nogalē iecerētais maratona kontrolskrējiens – tā arī neesmu saņēmies pieveikt kko garāku par 30km (un arī tie bija augusta beigās). Toties pozitīvais ir atklātais lēno skrējienu šarms – pēctraumas mēnešus esmu veltījis tieši šādiem izskrējieniem, cītīgi vaktējot pulsu un lielāko daļu turoties ap 140 sitienu robežu – lēni skrienot var daudz labāk pamanīt to, kas notiek apkārt (pirmais tāds pārsteigums bija Ventspils PPP – pirms tam nebiju pamanījis tik daudz dzelteno nozīmīšu trasē, dalījis un saņēmis tik daudz uzmundrinājumus - PALDIES).

07/01/2013
15:19
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
126

Mani skriešanas mērķi 2013.gadam:
-Skriet (galvenais, pārējais ir pakārtots)
-Izsargāties no dīkstāvi izraisošām traumām
-Noskriet NRM'13 maratonu zem 3:30:00
-Vismaz vienā nedēļā noskriet 100km
-Vismaz vienā mēnesī noskriet 300km
-Gada griezumā nedēļas vidējo kilometrāžu nostabilizēt pie 50km nedēļā
-Iegūt Renča skaitli RS21
-Noskriet 42 dienas pēc kārtas (vismaz 5km dienā)
-Uzlabot 2012.gada rezultātu 15km
-Uzlabot 2012.gada rezultātu pusmaratonā
-Uzlabot 2012.gada rezultātu 30km
-Sacensībās noskriet 5km distanci
-Sacensībās noskriet 10km distanci
-Sākt skriet ar minimālajiem apaviem
-Ar basām kājām noskriet vismaz 210km
-Noskriet ultramaratonu (vismaz 50km)
-Noskriet mačus ārzemēs
-Apskriet "apkārt Latvijai"
-Gada laikā noskriet vismaz 2700km
-Noskriet SKM vismaz vidējo (30+) distanci
-Nopelnīt SL'13 krekliņu
-Nostabilizēt dzīvsvaru pie 85kg
-Regulāri piedalīties mazajos/lokālajos skriešanas seriālos
-Noskriet vēl vismaz vienu treilu (neskaitot SKM)
-Ievilkt skriešanā sieviņu
Varbūt padaudz, bet kāpēc ne - pa lielam jau viens ved pie nākamā un nākamajos Ziemassvētkos būs ko uzskaitīt Ziemassvētku vecītim :)

07/01/2013
15:26
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline
127

Hmm, interesanti, kāpēc tieši 210 km? No kurienes šāds skaitlis?

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
07/01/2013
16:21
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
128

OreMan said
Hmm, interesanti, kāpēc tieši 210 km? No kurienes šāds skaitlis?

Godīgi - vnk ienāca prātā, ka gribu vismaz 210. Nav pamatojuma ne numeroloģijā, ne kādā citiem neatklātā baskāju skriešanas teorijā. Pēc Tava jautājuma mazliet padomājot - sanāk 10 pusmaratoni basām kājām - kāpēc gan ne. Pagājušajā gadā pieveicu nepilnus 50km pa baso, šogad jāturpina - kkas tajā visā ir :)

07/01/2013
19:14
Andulis
Rīga
Admin
Forum Posts: 3556
Member Since:
13/11/2009
Offline
129

Kuks said
pa lielam jau viens ved pie nākamā un nākamajos Ziemassvētkos būs ko uzskaitīt Ziemassvētku vecītim :)

Paldies, ka ierakstīji. No šīs domas varētu kaut ko izveidot! :) Vēl nezinu, ko īsti...

08/01/2013
11:09
Dr.Eds
Dr.Eds
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 84
Member Since:
31/01/2012
Offline

Kuks said

Mani skriešanas mērķi 2013.gadam:
-Skriet (galvenais, pārējais ir pakārtots)
-Izsargāties no dīkstāvi izraisošām traumām
-Noskriet NRM'13 maratonu zem 3:30:00
-Vismaz vienā nedēļā noskriet 100km
-Vismaz vienā mēnesī noskriet 300km
-Gada griezumā nedēļas vidējo kilometrāžu nostabilizēt pie 50km nedēļā
-Iegūt Renča skaitli RS21
-Noskriet 42 dienas pēc kārtas (vismaz 5km dienā)
-Uzlabot 2012.gada rezultātu 15km
-Uzlabot 2012.gada rezultātu pusmaratonā
-Uzlabot 2012.gada rezultātu 30km
-Sacensībās noskriet 5km distanci
-Sacensībās noskriet 10km distanci
-Sākt skriet ar minimālajiem apaviem
-Ar basām kājām noskriet vismaz 210km
-Noskriet ultramaratonu (vismaz 50km)
-Noskriet mačus ārzemēs
-Apskriet "apkārt Latvijai"
-Gada laikā noskriet vismaz 2700km
-Noskriet SKM vismaz vidējo (30+) distanci
-Nopelnīt SL'13 krekliņu
-Nostabilizēt dzīvsvaru pie 85kg
-Regulāri piedalīties mazajos/lokālajos skriešanas seriālos
-Noskriet vēl vismaz vienu treilu (neskaitot SKM)
-Ievilkt skriešanā sieviņu
Varbūt padaudz, bet kāpēc ne - pa lielam jau viens ved pie nākamā un nākamajos Ziemassvētkos būs ko uzskaitīt Ziemassvētku vecītim :)

Tam pēdējam no šī saraksta - būs pirmajam būt: "Ievilkt skriešanā sieviņu" :)))
Tad Tev pārējie punkti paši no sevis atrisināsies:D
Noskrien!

08/01/2013
20:36
m.jordan
m.jordan
Rīga
Interesents
Members
Forum Posts: 41
Member Since:
28/12/2009
Offline
131

Ziņo uzreiz kad ievilksi sieviņu skriešanā-tas būs kaut kas neticams!

09/01/2013
11:19
OreMan
Valmiera, Rīga
Admin
Forum Posts: 1617
Member Since:
22/07/2009
Offline
132

m.jordan said

Ziņo uzreiz kad ievilksi sieviņu skriešanā-tas būs kaut kas neticams!

Kas gan tur neticams? Zinu reālu piemēru, kad tas izdarīts.

The harder the surface and the less between your feet and the ground, the softer the landing.. –> www.youtube.com/v/kpnhKcvbsMM
09/01/2013
11:25
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
133

OreMan said

m.jordan said
Ziņo uzreiz kad ievilksi sieviņu skriešanā-tas būs kaut kas neticams!

Kas gan tur neticams? Zinu reālu piemēru, kad tas izdarīts.

Nešaubos, Rūdasvīr! Es šobrīd esmu ticis līdz atbildei "Tā kā varētu, bet...". Reāli vērtējot - realizācijas procents varētu pieaugt ar pavasara iestāšanos :)

09/01/2013
12:24
Dr.Eds
Dr.Eds
Rīga
Zinātājs
Members
Forum Posts: 84
Member Since:
31/01/2012
Offline
134

Kuks said

OreMan said

m.jordan said
Ziņo uzreiz kad ievilksi sieviņu skriešanā-tas būs kaut kas neticams!

Kas gan tur neticams? Zinu reālu piemēru, kad tas izdarīts.

Nešaubos, Rūdasvīr! Es šobrīd esmu ticis līdz atbildei "Tā kā varētu, bet...". Reāli vērtējot - realizācijas procents varētu pieaugt ar pavasara iestāšanos :)

Nu galvenais nenonākt (nenoskriet:)) tikt tāl, ka skriešanas dēļ sieviņa jānomaina:)))
Noskrien!!!:D

14/01/2013
08:33
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
135

Nu ko - pagājušo nedēļu nobumbulēju, bet no šodienas sākās gatavošanās NRM'13 maratona plāna realizācija.
Īsumā - 18 nedēļās jāpieveic 1009 kilometri; iesākumā nedaudz pāri 40km nedēļā, skarbākajās nedēļās - pāri 80km nedēļā; vļ redzēšu, kā izdosies plānu sakombinēt ar citiem skrejampasākumiem.
Ja mazliet detalizētāk - 6 sporta dienas nedēļā:
- pirmdiena - vingrošana;
- otrdiena - īsais;
- trešdiena - pusgarais;
- ceturtdiena - īsais;
- piektdiena - brīvdiena;
- sestdiena - īsais/pusgarais (lielākoties maču tempa treniņš);
- svētdiena - garais.
Orientieris ir paņemts; pirmais izaicinājums būs nepadoties atslābumam un iekrāt kilometrāžu arī salā un sniegā :)

14/01/2013
09:53
M257
Grīziņkalns
Eksperts
Members
Forum Posts: 2630
Member Since:
15/03/2011
Offline
136

domā, ka tā būs labi, vienā dienā tempa treniņš un nākamajā - garais?

Ne viss ir tā, kā izskatās.
14/01/2013
11:47
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
137

papucis said
domā, ka tā būs labi, vienā dienā tempa treniņš un nākamajā - garais?

Teorētiskais pamatojums ir sekojošs:
- piektdienā atpūta, lai nobriestu nedēļas nogalei;
- sestdienā race pace skrējiens ( tātad - nedaudz lēnāks nekā standarta tempa skrējiens, kuram būtu jābūt 10km ātrumā);
- svētdienā lēnais garais;
- Hals savā plānā īpaši uzsver, ka labāk ātro taisīt pirms garā, lai garajā nekārotos skriet pārlieku ātri;
- tā ir teorija - redzēs, kā sanāks dzīvē (pēc viņa plāniem trenējos pagājušogad uz pusītēm - var teikt, ka nostrādāja).

14/01/2013
12:15
LauraX
LauraX
Rīga/Sigulda
Zinātājs
Members
Forum Posts: 297
Member Since:
23/12/2011
Offline
138

Kuks said

Mani skriešanas mērķi 2013.gadam:
-Skriet (galvenais, pārējais ir pakārtots)
-Izsargāties no dīkstāvi izraisošām traumām
-Noskriet NRM'13 maratonu zem 3:30:00
-Vismaz vienā nedēļā noskriet 100km
-Vismaz vienā mēnesī noskriet 300km
-Gada griezumā nedēļas vidējo kilometrāžu nostabilizēt pie 50km nedēļā
-Iegūt Renča skaitli RS21
-Noskriet 42 dienas pēc kārtas (vismaz 5km dienā)
-Uzlabot 2012.gada rezultātu 15km
-Uzlabot 2012.gada rezultātu pusmaratonā
-Uzlabot 2012.gada rezultātu 30km
-Sacensībās noskriet 5km distanci
-Sacensībās noskriet 10km distanci
-Sākt skriet ar minimālajiem apaviem
-Ar basām kājām noskriet vismaz 210km
-Noskriet ultramaratonu (vismaz 50km)
-Noskriet mačus ārzemēs
-Apskriet "apkārt Latvijai"
-Gada laikā noskriet vismaz 2700km
-Noskriet SKM vismaz vidējo (30+) distanci
-Nopelnīt SL'13 krekliņu
-Nostabilizēt dzīvsvaru pie 85kg
-Regulāri piedalīties mazajos/lokālajos skriešanas seriālos
-Noskriet vēl vismaz vienu treilu (neskaitot SKM)
-Ievilkt skriešanā sieviņu
Varbūt padaudz, bet kāpēc ne - pa lielam jau viens ved pie nākamā un nākamajos Ziemassvētkos būs ko uzskaitīt Ziemassvētku vecītim :)

Kuk, Tev ir lieliski mērķi. Ar Tavu pozitīvo disciplīnu un optimismu - izdosies! (:

24/01/2013
10:12
Kuks
Kuks
Rīga
Speciālists
Members
Forum Posts: 624
Member Since:
19/03/2012
Offline
139

Pirmā plāna nedēļa aizvadīta.
Paveikts sekojošais:
- noslinkota vingrošana (sassodīc, grūtāk sevi piespiest izklāt paklājiņu un pastaipīties nekā iziet uzskriet);
- no pieciem paredzētajiem skrējieniem ir izskrieti četri - veiksmīgi/plānoti izlaidu sestdienas ātrumskrējienu (kilometrāžu vienmērīgi izdalot pa pārējiem skrējieniem);
- no plānotajiem 42km noskrieti 40 - nav slikti, nav arī pārspīlēts, ja salīdzina ar divām iepriekšējām nedēļām;
- izpildījuma ziņā plāns pakārtots AN!K vajadzībām - garākais skrējiens no svētdienas pārceļojis uz ceturtdienu (ticamākais, ka vēl pāris nākamās nedēļas notiks tāpat).
Visu nedēļu centos sadzīvot ar ņerkstošo kreiso potīti - pāris dienu atpūta, skrējiens, atkal atpūta. Gan jau arī tas ietekmēja vidējo pulsu - pat pie mierīgiem tempiem tas spītīgu uzrādās virs 140. Joprojām izdevies izvairīties no sporta kluba un melnās lentas vilinājuma, līdz ar to nav izmēģinatas jaunās botas (pa iesālītajiem celiņiem jānokauj pagājušā gada Nike). Ceturtdien, pēc AN!K, pirmo reizi pa ilgiem laikiem uzjaucu un izdzēru ogļhidrātu maisījumu - sajutos nopelnījis :)

24/01/2013
17:38
Agy
Agy
Rīga/Liepāja
Eksperts
Members
Forum Posts: 1792
Member Since:
26/03/2011
Offline
140

Kuks said

Pirmā plāna nedēļa aizvadīta.
Paveikts sekojošais:
- noslinkota vingrošana (sassodīc, grūtāk sevi piespiest izklāt paklājiņu un pastaipīties nekā iziet uzskriet);

Es tevi saprotu!