Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

11. septembris 10:00

BalticMiles pusmaratons, Jūrmala


Vieta: , , ,
Notikums: , , , , ,
Distance: , , ,

Mājas lapa: BalticMiles pusmaratons, Jūrmala
Pieteikšanās lapa: BalticMiles pusmaratons, Jūrmala pieteikšanās


Treniņu plāns pusmaratonam:

Pusmaratona trases segums – “100% betona asfalts”

Visas trases marķētas šķēršļotā apvidū (pilsētas ceļi, meža ceļi, Jūrmalas pludmale). [informācija 30.08.2011.]

Iepriekšēja reģistrācija sacensībām līdz 8. septembra plkst. 18:00. Vislētāk – līdz 21. augustam.

Sacensību dienā reģistrācija notiek starta/finiša zonā Dzintaru prospektā 1, pie Dzintaru koncertzāles, no 7:00. Dalībnieku reģistrēšanās katrai distancei beidzas 1,5 h pirms starta.

Bērni līdz 12 gadu vecumam Maxima Favorit bērnu skrējienā var startēt bez maksas!

Uzmanību! Dalībniekam reģistrācijā tiks izsniegts žetons ar dalībnieka numuru un koridora vietu. Žetons ne vēlāk kā 10 min pirms starta, ieejot koridorā, jānodod tiesnešiem. Nenododot žetonu, rezultāts netiks ieskaitīts!

Ir komandu vērtējums:

  • Komandu sastāvā drīkst pieteikt neierobežotu dalībnieku skaitu.
  • Komandas rezultātu veido 4 ātrāko dalībnieku laiku summa.
  • Komandā atļauts pieteikt gan vīriešus, gan sievietes.

Interesanti: 5 km skrējiena kopvērtējumā 100. vietas, 200. vietas, 300. vietas, … (līdz 1000. vietai ieskaitot) ieguvēji saņems garantētu naudas balvu 100 EUR apmērā.

Sportisti varēs izmantot individuālos dzērienus. Ne vēlāk kā 30 min pirms sacensību starta tie jānodod organizatoru norādītajā vietā, lai varētu izvadāt distancē uz attiecīgiem dzirdināšanas punktiem.

>> Diskusija forumā <<





    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
ssandijss piedalās
ing_a piedalās
Vaivars piedalās
batars piedalās
Bucinjs varbūt piedalās
Pavel Maksimov varbūt piedalās
signeto piedalās
modris_aa piedalās
joolija piedalās
Rodrigo piedalās
Becks piedalās
sergeyms piedalās
und piedalās
Alise varbūt piedalās
janis.jeksevics varbūt piedalās
Didzis piedalās
Andulis varbūt piedalās
flower piedalās
druupijs varbūt piedalās
hrkama piedalās
Kampars piedalās
Vizbuliite piedalās
agrais piedalās
Sandriņa piedalās
MEHS piedalās
ariana prusinkaite piedalās
MRX piedalās
Arle piedalās
zane.e piedalās
baler piedalās
Kanclers piedalās
tereze29 piedalās
Bekijaa piedalās

Piedalās - 27

Varbūt piedalās - 6

50 komentāri rakstam BalticMiles pusmaratons, Jūrmala

  • raitis1898

    Ir doma piereģistrēties šim “brīnumam”. varētu piereģistrēties ar “VSK Noskrien” komandu, bet priekš tā vajadzīgi vismaz 4 cilvēki. tā kā komandu jāreģistrē vienam cilvēkam, tad domāju, ka vajadzētu kaut kā saorganizēties un piereģistrēties (ja vien tas nav jau individuāli izdarīts).

  • Rodrigo Rodrigo

    Es domāju šo skriet. Cik saprotu “pa lēto” pieteikšanas ir lidz 21. augustam, lidz tam laikam vajadzētu savākties, ja ir doma reģistrēties kā komandai.

  • raitis1898

    vai vēl kāds plāno piedalīties šajā skrējienā? vajadzētu saorganizēties un piereģistrēties kā komandai līdz svētdienai, kad vēl ir “pa lēto”. :)

  • Andulis

    Laikam jau piedalīšos. Taču komandas gribu rakstīt divas (VSK Noskrien/LSC), kā jau esmu pasācis. Tāpēc nebūšu “tīrajos” noskrieniešos. Piedod, ja vari. :)

  • Anduli, uz šo pasākumu vari piereģistrēties arī zem tīrā VSK Noskrien, lai tā dalības maksa būtu mazāka :) Neviens Tevi dēļ tā neapēdīs :)

  • didzisv didzisv

    Ļoti dārgs pasākums

  • Didzis Didzis

    Šķiet,ka Latvijā dārgākā pusīte,pat medāli galā nebūsi nopelnījis.

  • Rodrigo Rodrigo

    12 LVL par saturīgi pavadītu svētdienu jau nav dārgi, apmēram 6 krogus alu ekvivalents vien ir. Ja rēķina Latvijas pusīšu cenas naudā, tad teiksim Liepājas pusīte benzīnā vien ap 40 LVL izmaksāja + dalības maksa, bet laime taču nav naudā vai ne?

  • Vai šogad mazajā distancē būs viens kopējais vērtējums?

  • Andulis

    Mošķi, cik saprotu – arī mazajā distancē būs vecuma grupas. Skaties nolikumā.

  • Andulis

    Starp citu, kur tad ir redzams, ka komandu dalībniekiem starta maksa būtu mazāka (rēķinot “uz galviņu”)? Kaut kā neatradu.

  • Agy Agy

    tur vairs nav 10 km skrējiens!? 5km 10 Ls liekas pārāk, pārāk salīti.

  • Andulis

    Tiešām nav… Paldies, Agy, par modrību!
    Laikam organizatori cenšas tā palielināt pagaidām stipri necilo dalībnieku skaitu?? Taču pasākuma reputāciju gan tas neuzlabos. :(
    Atzīšos, man pat 5 Ls par O!Kartes nakts skrējiena četriem km šķita par daudz, kur nu vēl šis izgudrojums…
    Secinājums: ja te piedalās, tad tikai pusmaratonā! ;)

  • sm72 sm72

    Šajā dienā ir virkne citu “saturīgāku” skrējienu tuvākajos kaimiņos:) Tai skaitā 10 km.

  • tā vien liekas, ka pa lielam šo pasākumu ignorēsim … nu nav tas tautas pasākums

  • modris_aa

    Ja jau saakmreekjinaat cik kas maksaa un 5 LVL par 4km liekas par daudz, tad jaajautaa kaapeec pagaajushogad juulijaa Mezhaparka pusmaratonaa par 2 LVL starteeja tikai 5 daliibnieku ?

  • Modri, droši vien tāpēc, ka pusmaratons bija ļoti karstos apstākļos + aplis 2,67km … un tajos Ls 2,- ir iekļauts tas serviss, kas ir pieejams

  • Andulis

    No otras puses – šogad to pašu LSC jūlija pusmaratonu, par to pašu cenu, ir tomēr veikuši 27 cilvēki, bet 2009. gadā – 21 cilvēks.
    meteo.lv mums ziņo, ka pērn attiecīgajā datumā Rīgā plkst. 12:00 (skrējiena laikā) bijuši +28,9 grādi ēnā. Šogad “tikai” +23,0 grādi. 2009. g. reģistrēti +24,6 grādi. Temperatūrai IR nozīme.
    Vēl pērn vienlaicīgi notika arī skrējiens apkārt Vaidavas ezeram. Daļa potenciālo pusmaratonistu laikam deva tam priekšroku.

    Var, protams, vēlēties nevis 27, bet 270 vai pat 540 pusmaratonistus Mežaparka aplī. :) Godīgi sakot – neesmu gan pārliecināts, vai tas būtu labi, vismaz pie pašreizējā servisa un kārtības LSC šosejas seriālā. Savukārt, lai uztaisītu labāk, būtu vien jāceļ dalības maksa…

    [Atvainojos par novirzi no tēmas.]

  • Didzis Didzis

    Šogad pusmaratonu Latvijā ,ka biezs.Visiem mums ir ko izvēlēties.Jūrmalnieks ir tāds kā elites skrējēju pasākums.Čoini,par eliti padomāts – naudas prīzes.Par šo dalības naudiņu kādu medālīti,vai pat nozīmīti KATRS BŪTU PELNĪJIS.Atceros,ka teicamnieka dēlam trāpījās 200.vieta(mazajā skrējienā),bet nejau orgi to paziņoja,jo par apaļo vietu pienācās 100 eiriki.Šis Jūrmalas pusmaratons nav,nav cieņā starp skrējēju vidējo slāni.11.SEPTEMBRĪ ir ko izvēlēties,arī – Tallina,Viļņa,Vroclava,…..

  • modris_aa

    Tā kā pirms katrām sac. ir publicēts nolikums, tad katrs jau iepriekš redz kas un par cik tiek piedāvats( kā lielveikalā). Tieši tāpēc ir tikai apsveicami ka arī starp sacensību organizētājiem rodas konkurence un skrējējiem ir no kā izvēlēties. Var arī meklēt iespēju braukt uz ārzemēm. Attiecībā uz karstumu, notiek arī maratoni un pat supermaratoni pa Sahāru. Skrējienam karstumā ir jāgatavojas un ir arī pietiekoši daudz speciālistu padomi.Es pagājušo gadu skrēju pusmaratonu 15. augustā Radziminā. Turr jau starta laikā 9-os no rīta bija 32grādi bet vēlāk palika vēl karstāks. Startēja virs 500 dal, bet finišēja 426( garām arī aizbrauca ātrā palīdzība ar sirēnām) bet cilvēki kas skrien jau rēķinās ar to ka mūsu platuma grādos vasarā mēdz būt karsts. Man tas brauciens izmaksāja – autobuss Rīga -W-wa un atpakaļ 20 LVL , vietējais transportsap 3 LVL, dalības maksa ap 6 LVL( par to pienākās piemiņas medaļa, T-krekls ar sac simboliku un zupa pēc finiša)

  • Kampars

    Interesanti, vai “Baltic Miles” pusmaratona organizatori zin, ka pusmaratona distances garums ir 21.097 kilometri?
    Visos viņu papīros figurē, ka pusmaratons ir 21km garš.

  • raitis1898

    pēc trašu kartēm ( http://www.maratoni.lv/lv/skriesanas-pusmaratons/par-sacensibam/distances-1/ ) izskatās, ka pusmaratons vispār varētu būt 20km, jo man tā trase izskatās identiska 10km trasei, kas nozīmētu, ka pusmaratonā jāskrien tikai 2x10km

  • 1/2maratona distance vispār var būt tikai un vienīgi 21,0975 km, ne 21,1, ne 21,098, vai vēl kāda cita!!! Tā ir tieši puse no MARATONA distances!:) Jebkura cita distance, nav pusmaratona cienīga!:)

  • modris_aa

    apskatiju shēmas. izskatās ka pusmaratons ir nomērīts precīzi. un nav jau svarīgi lai visās reklāmas tiktu norāditi tie metri aiz komata. arī citur pasaulē bieži vien pat running world izdevumā kur publicē atsevišku sac reklāmas figurē maratons 42.2 un pusmaratons21.1. svarīgāk ir kas un cik precīzi ir izmērijis trasi un arī vai tā ir sertificēta, tur arī ir dažadas versijas var būt starptautisks sertifikāts, nacionālais vai nesrtificēta (bet tas jau nenozīmē ka tā nav precīza- vinīgi tādā trasē uzrādīto rezultātu nevar apstiprināt par rekordu. par piemēru var minēt Bostonas maratonu. tas kaut arī ir pasaulē senākais maratons un tāpēc tiek skriets pa tradicionālu trasi bet naatbilst IAAF standartiem. bet te Jūrmalā izskatās ka organizatori iet viglāko ceļu un 10km distances vietā būs faktiski 10.5km

  • modris_aa

    pārmēriju trasi pēc kartes. izskatās ka ir precīzi izmērīta,tā kā katrs savus labākos rezultātus droši var rakstīt pusmaratonu ailē. vienīgi ja organizatori grib lai arī 10km būtu precīzs, viņiem jāatmēra starta vieta.

  • modris_aa

    aizrakstiju organizatoriem par 10km distanci – redzēs ko viņi atbildēs. bet es ievēroju vienu citu lietu kas var radīt skrējējiem zināmas neērtības. tūlīt pēc starta seko pagriezēns pa 135 grādiem ar pāreju uz šaurāku ceļu. tur tiem kas nestartēs pirmajās rindās būs drūzmēšanās

  • Arle Arle

    To cilvēku izskatās, ka nebūs tik daudz lai drūzmētos :)

  • Bekijaa Bekijaa

    Segums nebija tas draudzīgākais jāā, brīžos kad pagriezās no asfalta un bija meža taciņa tāda stāva, teikšu.

  • Andulis

    Man gan patika. Biju domājis, ka būs grūtāka skriešana, vairāk meža taku/ceļu ar kāpumiem, kritumiem, saknēm – bet tajā posmā bija tīri ciešams, patīkami ēnains asfaltēts celiņš. Jā, pašaurs varbūt (apdzīšanai), un mazliet nelīdzens, tā ka bija jāseko līdz, kur kāju lieku… tomēr ne briesmīgs.
    Un 2×4,7 km maucamais gabals pa Dzintaru un Bulduru prospektiem vispār super… ja nu tikai mazliet sāka apnikt, tuvojoties tā beigām un pagriezienam uz jūras pusi. :)
    Pludmales posms arī sevišķas grūtības neradīja, bija gana līdzens un noblietēts/-mīdīts. Baidījos, ka būs irdenāks. Plus vēl atsvaidzinošs pretvējiņš. :)

    [To visu saku par pusmaratona trasi.]

  • raitis1898

    diez gan dīvaini likās pēc ~13min skrējiena ieraudzīt trases malā zīmi “7km”. kad pēc dažām minūtēm parādījās zīme “6km”, viss it kā kļuva skaidrs.

    un otrajā aplī pie zīmes “3km” tika pateikts, ka reāli ir palikuši tikai 2 km.. kaut kā dīvaini..

  • Andulis

    Jā, kilometri tika skaitīti uz otru pusi. :) Varētu uzskatīt to par šī pasākuma rozīnīti. :D Iznāca tāds kā attapības uzdevums.
    Cerams, nākamreiz vairs nebūs 2 km un 3 km sajaukti… (Man puisis atklāti atzina, ka esot uzlikta nepareiza atzīme.)

  • Pirmajā aplī es 7km zīmi palaidu garām, ieraudzīju 6km un nodomāju- “neko sev! labi ejam!” bet tad jau – “bet griežam atpakaļ tak 5km!”
    Pirmo pusīti pieveicu! Pat necerēju , ka tik labi sanāks.
    Krūmu taciņa īsti nepatika, otrajā aplī baigi nosita tempu, jo traucēja max ekonomisku motoriku kājām noturēt.

  • Kampars

    Diez trase bija precīzi nomērīta? Didzim rādija par 1/5km īsāku. Ka nesanāk tas pats stulbums, kas bija Nike Riga Run stafetē, attiecībā uz trases garumu (kad organizatori slēpa patieso garumu???!!!!)

  • Rodrigo Rodrigo

    Man vispār Garmins rāda 20 km 450 m. Jocīgi jau bija jebkurā gadījumā, jo 10 km skrējeji tak skrēja pilnu apli.

  • Arle Arle

    man gan patika, arī no sākuma apjuku ar tiem 7km, bet tomēr personisko ļoti labu uzstādīju 1:33 esmu pat ļoti priecīgs, jo Pikols beigās paziņoja, ka trase tomer ir 21km un sapriecājos, bet tomēr arī piecīti noskrēju pa 22 min
    P.S. man pēc GPS sanāca 20.49km

  • es pirmā apļa finišā biju reizē ar Jeļenu Prokopčuku(viņa mani apdzina 500 metru atzīmē, tad mani apdzina Baiba Medne(100 metru atzīmē), abas finišēja 10 km, koridori bija atsevišķi, bet man šķita, ka viņām finišs bija tuvāk… bet ne jau lai dabūtu 500 m starpību? vai viņas skrēja vairāk, vai pusīte bija īsāka

  • raitis1898

    interesanti- no šī pusmaratona mājaslapas raksta ( http://www.maratoni.lv/lv/skriesanas-pusmaratons/jaunumi/balticmiles-skriesanas-pusmaratona-uzvaru-svin-olegs-babcins-un-dace-lina/ )-

    “Šodien, 11. septembrī, Dzintaru pludmalē startēja šā gada pēdējais Jūrmalas sporta notikumu sērijas pasākums – BalticMiles skriešanas pusmaratons. Kopumā sacensībās piedalījās vairāki tūkstoši dalībnieki.” (reāli- labi, ja vispār tūkstotis bija)

    “Vislielāko dalībnieku skaitu pulcēja 5 km distance, kurā startēja ap tūkstotis dalībnieki.” (rezultāti ir 222 skrējējiem) :D

  • Geo Geo

    Šitas tiešām ir labais skrējiens :) Nemaz nav jāpiedalās, lai nodrošinātu sev izklaidi un jautrību. Pirms tam distances, dalības maksas un trases mainās gandrīz katru otro nedēļi, bet tagad Sportacentrā lasu rakstu par Jūrmalas pusmaratonu un, ņemot vērā novērotās problēmas ar dalībnieku piesaisti, uzmanību piesaista šādi teikumi, citēju:
    “Kopumā sacensībās piedalījās vairāki tūkstoši dalībnieki.” “Vislielāko dalībnieku skaitu pulcēja 5 km distance, kurā startēja ap tūkstoti dalībnieku.”
    Gluži vai neticams darbs paveikts nedēļas laikā dalībnieku piesaistē, kā tas viņiem izdevies?!! Neliela rezultātu apskate sniedz atbildi uz šo jautājumu:
    Pieaugušo distances – 510 dalībnieki (tai skaitā 5km-224), bērnu skrējiens 189 dalībnieki, kopā 699. Rīkotāji ne tikai uzstādījuši jaunu kvalitātes standartu organizēšanā pirmssacensību posmā, bet arī radījuši jaunu matemātisku jēgu tādiem apzīmējumiem kā “vairāki tūkstoši” “tūkstotis” :)
    Ja Rīgas maratonam preses relīzes rakstītu šādā stilā, tad tas jau vienā rāvienā kļūtu par lielāko maratonu Ziemeļeiropā ar kādiem 80 000 dalībnieku. No tiem ap 50 000 5km distancē :)

  • Arle Arle

    21 km komandu vērtējumā pirmā vieta Talsu Biatlona Klubs, bet otrajā Vsk Noskrien.
    Bet vai kaut kas Mūsu censoņiem par to bija??

  • Ainars Ainars

    Alpha Baltic dalībnieku skaita rēķināšana jau ir atstrādāts gājiens. Slēpojumā Apkārt Alaukstam mierīgi piemeloja 2,5 reizes:) Vai tiešām viņi naudas devējus uzskata par apaļiem idiotiem, kuri lasa tikai iesniegtās atskaites ar preses materiālu izdrukām un nespēj saskaitīt dalībnieku skaitu?

  • Vaivars

    Dīvainības bija ui cik daudz (maigi teikts), bet tāpat teju patīkamākais šī gada skrējiens :) Pirmo reizi pulksteni redzēju tik 2x – pusē un finišā :D tā tiešām patīkamāka skriešana… (pēc gps garums bija ~20.5km)

  • Vizbuliite Vizbuliite

    Man ir dalītas emocijas par šo pasākumu.
    Pozitīvais – trase, nezinu, cik precīza vai neprecīza, bet salīdzinoši interesanta un ēnaina; ēdināšana, dzirdināšana – laba;
    Diemžēl nav tā pēcskrējiena gandarījuma sajūta. Noskrēju 21km, bet finišā dabūju tikai Optima ūdens pudelīti (medaļas nesolīja, bet varēja kaut nozīmītes sagādāt vai ūdens pudeles vietā sulu vai kādu augli iedot).
    Drīzāk teiktu, ka šis pasākums bija domāts bērniem. Par viņiem tiešām tika padomāts.
    Solītos pārsteigumus tā arī nesagaidīju :(
    Nākamgad stipri piedomātu vai skriet Jūrmalas pusmaratonu.

  • Aivars703 Aivars703

    Ja nākošgad nezinat kur šajā laikā skriet – piesakaties Tallinas maratonam vai pusītei. Maratons man izmaksāja 20 EUR (krekliņš labas kvalitātes, numurs ar latvijas karodziņu un vārdu uzvārdu, sertificēta trase, vairāk kā 1300 dalīnieku (maratonā), ap 1300 pusmaratonā, 13 dzirdināšanas punkti – visos ir arī enerģijas dzērieni papīra glāzēs, 2 reizes piedāvā SIS želeju, pēc skrējiena ļoti smuka medaļa, dzēriena pudele, Snikers, ēšana – zupa, otrais, saldumi, dzērieni, un ALUS). Autobusa biļeti uz Tallinu, ja pērk iepriekš var dabūt pa 3 EUR uz vienu pusi. Hosteļi nav dārgi un ir pieejami dažādām gaumēm.

  • Didzis Didzis

    Aivars703,šito ES – JUMS VISIEM IETEICU JAU PIRMS GADA !

  • Andulis

    Aivars703 – apsveicu ar PR labojumu, ieskrienot, ja nemaldos, 3. klasē! Sporta klasē, protams. :)
    Jauki būtu, ja tiešām noderīgās ziņas par Tallinu ieliktu arī ŠEIT un/vai ŠEIT

    Jūrmalas pasākumā piedalījos apzināti, tā nebija nejaušība. :) Par spīti visiem trūkumiem, savu izvēli nenožēloju.
    Nākamgad – viss atkarīgs no kalendāra datumiem. Kaut kad jau arī šo “jauno” Tallinas maratonu izmēģināt vajadzēs,taču Valmierai augstāka prioritāte. ;) Tik spēcīgs nejūtos, lai maratonus skrietu ar nedēļas atstarpi; kā būs pēc gada – grūti pateikt.

  • paldies Aivars703 par infu!

  • modris_aa

    Izlasīju finiša protokolu. sacensību organizatori ir veikuši vienkāršu, bet ģeniālu gājienu. ja piemēram 21, 10 un 5km distancēs vietas tiek skaitītas no 1. līdz attiecīgi pēdējai finišējušajai, ta d paskatieties kas notiek sešās bērnu distancēs ( trīs grupas zēniem un trīs meitenēm). tur vietas sāk iz cīnīt no 511-tās, 629-tās un 680-tās. pēc tam saskaitot pēdējo finišējušo vietu summu jau ir aptuveni 3,5 tūkstoši. es domāju ka viņīm vajadzētu nākamgad mēģināt pārspēt Ņujorkas maratona dalībnieku skaitu un sākt izcīnīt vietas no 36001-ās

  • Ervins

    Ir VARIANTS KA ES PIESAKOS KADA KOMANDA UN SKRIENAM UZ REZULTATU VAI VEL KADU KOMANDU VSK-NOSKRIEN KOMPLEKTE? DODAT ZINU OK.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.