Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

2. aprīlis 13:00

Prāgas pusmaratons 2011


Vieta: ,
Notikums:
Distance:

Mājas lapa: Prāgas pusmaratons 2011
Pieteikšanās lapa: Prāgas pusmaratons 2011 pieteikšanās


Treniņu plāns pusmaratonam:

Ar kuriem apaviem OreMan jāskrien Prāgas pusmaratons?

Apskatīt rezultātus

Loading ... Loading ...




    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
Siluks piedalās
Juris Brēdiķis piedalās
OreMan piedalās
Vizbuliite piedalās
minikin piedalās
Indra piedalās
Lauma piedalās
unknown piedalās
GatisLubans piedalās

Piedalās - 9

56 komentāri rakstam Prāgas pusmaratons 2011

  • Siluks Siluks

    Izdevīgs piedāvājums braucienam un dalībai Prāgas pusmaratonā no Ventspils Maratona Kluba! http://www.maratonaklubs.lv/lv/jaunakas_zinas/44_brauciens_uz_pragas_pusmaratonu_2011_gada_2_aprili/

  • Didzis Didzis

    Piedāvājums tiešām superīgs,bet pēc mēneša Prāgas maratons prātā.

  • guncha guncha

    Ne par Prāgu, bet tomēr… Valērijs ŽOLENEROVIČS LISABONĀ IR LABOJIS lATVIJAS REKORDU PUSMARATONĀ – 1:04:43.

  • Didzis Didzis

    Tā vien šķiet,ka Prāgas iekarotāju pirmā partija sāk posties jau ceļam. LAI JUMS VISIEM JAUKS CEĻOJUMS,UN IZDODAS SASNIEGT KĀROTOS REZULTĀTUS !

  • Aivars Aivars

    Mēs te tik vien kā par to, ar kuriem apaviem OreMan jāskrien Prāgas pusmaratons, vien runājam. Kādi plāni un ieceres ir citiem šī pasākuma dalībniekiem, piemēram, mazāk ambiciozajiem kluba biedriem, kuri arī dosies iekarot Prāgu? :)

  • Mazāk ambiciozais biedrs šoreiz patiešām ir mazambiciozs un uz personīgiem rekordiem pat necer, jo pēdējā laika treniņi netika orientēti uz ātruma attīstīšanu… Tomēr negribētos arī noskriet daudz lēnāk par savu lēnāko pusmaratona laiku. Šobrīd gan nevaru neko prognozēt, jo patiešām ir bažas par savu gaidāmo rezultātu.

    P.S. Pirms pāris stundām aizvadījām pirmspēdējo treniņu pirms Prāgas starta, pie reizes izlokot kājas pēc diennakts ilgā ceļa :)

  • Aivars Aivars

    Lai Jums visiem labi veicas rītdienas sacensībās! Un nevajag tik daudz bažīties par savu gaidāmo rezultātu – tas atnāks pats. Tā vietā labāk izbaudīt Prāgu un ziedošo pavasari! :)

  • ervins

    Sveiciens visiem tur skreejeejiem un lai veicas.Man gan liekas tas agrais pavasara starts ir taads tusa brauciens vien,pat Aigars satraumeejies un uz rezultatu necer.Pirmais jau ir liels nogurums no cela vien,autobusaa nevar izguleeties nekaadi otraa riita juuties salauzts,kauli stiivi utt pats zinu no pieredzes 2x braucot uz Vaaciiju autobusaa.Vissliktaak organismu ietekmee neizguleesanass un taas agraas celsanass ar paarbrauksanu no viesnicas uz citu vietu,es 2009.g braucot uz Bari maratonu visu nakti neguleeju lidoostaa un pirmspedeejaa vakaraa pirms starta taads sagurums un bazas vai vispaar ko vari noskriet,varbuut citiem patiik taadi braucieni???

  • Dokken

    Citiem patīk tādi braucieni. Visu mūžu braucu uz Eiropu ar „mikriku” vai mašīnu un nav nekādas vainas. Vienīgi laicīgi vajag izbraukt, lai būtu laiciņš atpūsties uz vietas. Nevajag braukt uz 4 dienām, bet atvēlēt braucienam nedēļu, lai apskatīt arī pa cēlam kaut ko.

  • izlaboju starta laiku – mums ar Prāgu +1h starpība. Lai visiem mūsējiem veicās!;) sarauj!

  • Aivars703 Aivars703

    5km Oreman 22:21; Minikin 27:16;

  • Aivars703 Aivars703

    10 km Oreman 45:22

  • Aivars703 Aivars703

    10km unknow 39:05

  • Aivars703 Aivars703

    15km unknow 59:12; Oreman 1:09:25

  • Aivars703 Aivars703

    10km laumiic 56:02; minikin 55:32

  • Aivars703 Aivars703

    unknow finišā 1:24:10

  • Aivars703 Aivars703

    Oreman finišā – 1:39:24; Laumiic un minikin jau noskrējušas 15km Visus apsveicu un eju skriet .

  • ing_a ing_a

    malachi! =)
    neplaanoti, bet izraadaas mans garais skreejiens shodien kopaa ar jums!

  • Didzis Didzis

    MALAČI ! Interesanti gan ,kas OreMan bij kājās ? Ka tik ne VIBRANTI,esmu ilgi domājis par šo lietu ,es biju uzlicis savā prātā – neprātā labāku rezultātu gan.Un vispār katram segumam ir savi apavi,katrā gadījumā ,lai kā visi spriestu ,pa asfaltu neieteiktu gan tā jokoties.OreMan,tagad jauns-itkā labi skrienās,bet paies gadiņi,tad tik jutīs.Varu teikt no savas pieredzes,ka jūt tāpat arī visas iepriekšējās basīša ķibeles ik pa laiciņam(kautkas iesāpas,tad padomā un atceries,ka bijusi kāda lielāka mazāka traumiņa tai vietā).Varat pajautātāt da jebkuram,kas ilgāk-agrāk ko darījis,ari AIVARS to apliecinās.

  • Didzis Didzis

    Tagad pie lietas – APSVEICU VISUS,KAS VEIKSMĪGI FINIŠĒJUŠI ! Unknow nomaucis līmenī,prieks par Indru un minikin-LABAIS,no OreMan un Laumīša gaidīju vairāk-bet tāpat MALAČI ! Tas tāds īss komentāriņš par tiem,kas man tā tuvāk,visi GAN STARTĒJUŠI ZEM VENTIŅU KAROGA-tas šoreiz saprotams fakts.Par ventspilniekiem ? Tas ir atsevišķs stāsts.

  • Es skreeju Asics apavos, tie bija par 1 balsi vadiibaa, kad peedeejoreiz skatiijos te (tagad gan vienaadi ar Vibramiem..) ;)

    Bet nu drausmiigi gruuts pusmaratons, pavisam noteikti gruutaakais, ko esmu skreejis. Saule cepinaaja ne pa jokam, soliiti tika 17-20 graadi, bet esot bijushi 22 laikam skreejiena laikaa. It kaa jau neizklausaas nekas traks, bet uz mums visiem atstaaja lielu iespaidu, taa uzreiz ierodoties no Latvijas +paaris graadiem. Dazhs labs jau saliidzinaaja pat ar Kuldiigas skreejienu ;)

    Arii kalninji.. Likaas, ka buus ok, bet uz visiem tiem tiltiem skrienot virsuu (6 tilti tika pievaareeti), kalni bija reaali juutami. Protams, rezultaats nav tas labaakais, jo pirms starta bija sajuuta, ka vareetu izskriet PR, bet saule un kalni visu nograava. Arii uudeni buutu gribeejis vairaak trasee padzerties.

    Liidziigi kaa mums Kuldiigaa, arii te shodien daudziem bija nepiecieshama mediciiniskaa paliidziiba. Es gan tikai vienu redzeeju, kameer skreeju, kursh guleeja uz asfalta un kuram medikji apkaart rosiijaas, bet tie, kas peec manis skreeja, saka, ka uz beigaam arvien vairaak taadi esot bijushi. Arii no muusu pashu pulcinja peec finisha vairaakiem uzreiz palika slikti, dazhiem veel arii veelaak jau viesniicaa.

    Lielaakais daljai, ar ko runaaju, visiem diezgan slikti rezultaati prieksh pashiem. Andrim Valertam esot vissliktaakais rezultaats no visiem 12 pusmaratoniem, neskaitot Kuldiigu – 1:50:04. Citiem arii liidziigi. Nu jaa, unknown gan monstriigi noskreeja – kaa veejsh starteeja kopaa ar kenijieshiem un liidziigi arii turpinaaja :) Man treshais labaakais rezultaats no maniem 8 pusmaratoniem.

    Lai nu vai kaa, bet tagad, krietni peec finisha, kad jau paeestas kaartiigas vakarinjas un padzerts Alutinjsh, liekas, ka pasaakums kopumaa tomeer izdevies. Skreejiena laikaa gan domaaju, prieksh kam to visu :) Bet nu visaada veida pieredze laikam jau vajadziiga. Paldies visiem, kas tureeja iikshkjus un juta liidzi! :)

  • Aivars Aivars

    Apsveicu visus finišējušos ar kārtējā pusmaratona noskriešanu. Nevajag pārdzīvot par pavasarīgajiem rezultātiem – tā tas parasti ir, ka tie uz rudens pusi kļūst tikai labāki!
    Tajā pat laikā ar bažām domāju par to, cik karsts būs vēl pēc mēneša Prāgas maratona laikā un kā pieveikt kalniņus – 6 tiltus, pār kuriem maratonistiem laikam būs jāskrien divas reizes vairāk… :(

  • Didzis Didzis

    Jā,OreMan koments liek palikt tramīgiem tiem,kas maijā taisās maratonu tur vārēt.Ja jau šitā ,tad visi esat VĒL LIELĀKI MALAČI.Ja jau kāds mēģina salīdzināt ar Kuldīgu,tad nav,ko piebilst.

  • Lauma laumiic

    Plans jau nopasa sakuma bija finiset 3h. sanca nedaudz atrak. ja nopienti sakums bija labs, bet tas karstums vienkarsi panema uz masu. Ta ka gribeju pati finiset (neviska dazs labs Brisele), tad nometu smagi tempu, pastaigajos un tiku lidz finisam. Jebkura gadijuma esmu apmierinata, tik negribu atgriezties ziema :)

  • Andulis

    Nu jauki, galvenais izpildīts = īstenota kluba devīze!
    Ja negribi atgriezties, tad jau iznāk, ka paliksi turpat Prāgā. Trenēsies pa tiem slavenajiem tiltiem – MARATONAM pēc 5 nedēļām, ja? :)

  • sm72 sm72

    Jāsecina, ka saule ir padarījusi visu melno darbiņu:( Bet, kas nenogalina, tas stiprina (es arī par Briseli:)). Tādēļ, jo lielāki malači par paveikto distanci.

  • laumiic, Latvijā vairs nav ziema, tā kā droši varat ripināties atpakaļ. :)

  • Laura, nu salīdzinoši tomēr ir vēl ziema ;)

    Starp citu, re kur var noskatīties pilnu sacīksti, ja kādam ir interese – http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10183677624-beh/21147129105 Var arī te kādu no Latvijas skrējējiem pamanīt. Piemēram, pamanīju ātrāko no mūsu VSK Noskrien lidotājiem unknown (viņu var vērot tuvplānā laika posmā no 6:40 – 6:48, kā arī pēc tam jau startējot uzreiz aiz pirmajiem melnādainajiem). Vēl pamanīju neilgi pēc starta meiteni no mūsu autobusa, kas skrēja ar Latvijas cepurīti (nezinu gan vārdu). Tālāk vēl neesmu noskatījies, varbūt vēl kas interesants.

  • Beidzot man arī sanākusi tāda sacīkste, pēc kādām (tā parasti gudrās grāmatās un rakstos teikts) nepieciešams veikt analīzi, lai noskaidrotu sliktā rezultāta iemeslus un pieņemtu mērus. Neba nu visu uz sauli norakstīt. Galveno iemeslu laikam zinu – aizmirsu viesnīcas numuriņā VSK Noskrien piespraudi.. :( Bet, paanalizējot savus treniņus, varētu būt vēl pāris iemesli:
    1) pārāk maz ātruma darbu – tempo un intervālu skrējienu. Par šiem ziemā maz biju domājis, kaut ko jau darīju, bet laikam būtu prasījies vairāk;
    2) šis, man liekas, svarīgākais – savus garos treniņus esmu veicis par daudz lēnā tempā, kā rezultātā mans ķermenis varbūt ir sācis šādam tempam adaptēties. Liekas, ka garos treniņus būtu jāmēģina veikt tomēr nedaudz tuvākā tempā tam, kāds plānots pusmaratonā. Ja gribu pusmaratonu skriet ar ~4:27 min/km, tad garos treniņus vajadzētu aizvadīt ar 5:00 – 5:10 min/km? Ziemā atkal pārāk koncentrējos uz pulsa turēšanu zem 150 bpm (~70% no max.), bet varbūt būtu vajadzējis turēt to nedaudz augstāku, teiksim, zem 75% no max..?

    Katrā ziņā, gatavojoties uz NRM pusmaratonu, kaut kas ir jāmaina, un liekas, ka jāsāk tieši ar šīm divām lietām (pamatā ar otro). Varbūt kāds var kaut ko pakomentēt – vai domāju pareizā virzienā vai varbūt vēl kādu citu aspektu neesmu pamanījis?

  • sm72 sm72

    Negribētu piekrist OreMan par to treniņu lēnā tempa graujošo ietekmi uz rezultātu, vismaz attiecībā uz sevi. Es visu ziemu skrēju ar tempu 5:50-6:00 un Fidenzas 30 km. skrējienā bez problēmām noturēju vidējo ap 4:27. Vai šajā gadījumā nesanāca Tev tā, ka iekriti uz šiem mačiem kādā “fiziskās formas bedrē”? Varbūt jēga ir piedomāt pie treniņa plāna vai arī pakonsultēties par to pie kāda trenera?

  • Aivars Aivars

    OreMan, rezultāts tik agram pavasarim nemaz nav slikts, velti Tu šobrīd pukojies. Vai tad Tu pagājušajā pavasarī, sezonu uzsākot, pirmo “pusīti” Mežaparkā ātrāk noskrēji? Tu pa ziemu esi ielicis labu izturības bāzi visai šī gada sezonai un tagad, kad ārā sniegs un ledus ir nokusis, vari sākt strādāt pie ātruma, tehnikas vai citām lietām, kas nu Tev ir nepieciešamas un izriet no turpmākajiem sezonas plāniem. Ja liksi ātrumu uz nepietiekamas fiziskās sagatavotības bāzes, tad ātri pazaudēsi izturību. Ātrums ir jāaudzē pamazām un pavasarī tā vienkārši īsajiem skrējieniem, tajā skaitā, pusmaratonam parasti nav, ja vien neesi bijis treniņnometnē kādā no siltajām un saulainajām zemēm.
    Ar pulsa paaugstināšanu nepārforsē, paskrien katru nedēļu intervālus, bet nelaid pulsu pāri aerobajam slieksnim. Pagaidi līdz nokrītas un tad atkal taisi kāpinājumu. Konkrētos ciparus skaties un rēķini pats – rēķināšana taču ir Tava stiprā puse! Es tikai stāstu par vispārīgajiem pamata principiem, kurus esmu guvis no savas un kolēģu pieredzes. Atkārtošos vēlreiz – Tavs Prāgas rezultāts nav slikts aprīļa sākumam!:)

  • Hmm, sm72, nez, kā noteikt to bedri, varbūt arī, ka esmu tādā iekritis..

    Aivar, pagājušogad Mežaparkā gan pusīti neskrēju, bet skrēju marta sākumā Parīzē – lai arī tur rezultāts nebija tik labs kā tagad, tomēr uz tolaiku fona ļoti labs, jo bija jauns PR, kā arī pati skriešana bija vieglāka, tik traki neizmocīju sevi. Arī Cīrihē 1. janvārī bija viss kārtībā ar rezultātu.. Hmm, bet nu labi, pamēģināšu vismaz nedaudz ātrāk paskriet garos skrējienus, ar pulsu nepārforsējot.

  • Didzis Didzis

    OreMan,nav nekāda pamata uztraukumam,nejau katros mačos var izskriet personīgo.Tas laiciņš jau ar iegrieza.NENOKAR DEGUNU – VISS IR OKEY !

  • Noskatījos to video un yee – tomēr arī skrienošu sevi atradu, laika posmā no 92:15 – 92:20 (un to pašu atkārtojumā 98:18 – 98:22) mani var vērot ekrāna labajā pusē. Sanāk laikam, ka esmu tur 18. kilometrā un izskatos pēc beigta suņa :D

    Bet interesantas arī pēc skrējiena intervijas ar vīriešu un sieviešu uzvarētājiem. Kenijietim Limo Pjilemon Kimeli prasa, vai viņš ir apmierināts ar uzstādīto jauno trases rekordu (59:30) un viņš atbild: `I am not satisfied`.. :) Esot gribējis noskriet 59:20 vai ātrāk.. Sieviešu kārtas uzvarētāja kenijiete Cheromei Lydia gan esot `pretty happy` par savu personīgo un trases rekordu (1:07:33) un to, ka sasniegusi visu laiku otro labāko rezultātu pasaulē, kā arī esot jutusies kā mājās, jo klimatiskie apstākļi esot bijuši kā Kenijā ;)

    Pēc šī noskatīšanās atguvu skriešanas prieku!

  • Ervins

    Sveiks,Oreman ja gribi labi noskriet pusmaratonu bez aatruma darbiem nekas nebuus jo vienkaarsi pietruuks aatruma izturiibas,un nejau 5min ir raadiitaajs ir jaskrien teiksim 5x1km pa 4 min caur 3min atpuutu vai 3x2km pa 7:30-8 min un tad jau mieriigi vari cereet uz izturiibu distancee.Es taa treneejos un frankfurte maratons sanasca videji 4:10-4:15 min uz 1 km,vari jau uzskriet arii 10×100 caur 200m kaadu reizi tomeert galvenais ir aatruma noturiiba,es pats sogad taa leeni uzsaku sezonu un vairaak par pusmaratonu neskriesu sogad,skriesu stadiona tapee man jaatrenne atruma iipasiibas lai vareetu skriet robezas no 3-3:30 uz km nezinu vai sanaaks.

  • Paldies visiem par atbalstu!
    Jāpiekrīt arī tam, ko OreMan jau uzrakstīja un ko arī lielākā daļa busa biedru teica pēc finiša…
    Skrējiens patiešām bija padevies smags. Jāatzīst, laiks bija fantastiski skaists, tomēr ne priekš skriešanas. Dzirdīšanas punktu bija krietni par maz, jo šādos laika apstākļos sāku izjust spēcīgas slāpec vēl stāvot starta koridorā vien, par skrējienu vispār nerunājot… Lai arī biju jau samierinājusies ar domu, ka trase nebūs no līdzenākajām, tomēr kaut kā nebiju iedomājusies, ka visi nelielie pacēlumi var tā nokausēt.
    Jau iepriekš apzinājos to, ka šis iespējams būs mans lēnākais pusmaratons, tomēr pirms starta izjutu sevī milzīgu apņēmību tomēr mēģināt noskriet ātri un nefinišēt ar savu sliktāko pusmaratona rezultātu. Šo cerību spēju saglabāt līdz pat kādam 18ajam kilometram, kad biju plānojusi sāk skriet cik ātri vien iespējams, lai iekļautos 2 h. Tomēr uz to brīdi saule un slāpes jau bija izdarījušas savu darbu :) Vienīgais, ko vēl spēju – mēģināt nemazināt tempu. Tomēr ārī šo apņēmību sagrāva pēdējie 2 tilti (pirms paša finiša!!!) un arī straujais pacēlums pirms pēdējā tilta… Nu jā, un vēl segums – bruģis un tramvaja sliedes :)
    Lai arī finišā biju diezgan apbēdināta ar savu rezultātu, kas ir par 4 sekundēm sliktāks par manu sliktāko pusmaratona laiku, sapratu, ka gandrīz visiem gājis grūti. Un tagad atliek vien priecāties par šāda veida pieredzi un mācīties no tās priekšdienām :)
    Visādi citādi – pasākums labi organizēts (ja neskaita dzeramā trūkumu), kā arī ļoti skaisti skati skatāmi skrējiena laikā :)
    Prieks arī par unknown fantastisko rezultātu. Skrienot redzēju, kā viņš skrien salīdzinoši nelielā attālumā no līderiem un izskatās tā, it kā karstums viņu vispār neietekmētu :D
    Arī OreMan rezultāts patiesībā ir ļoti labs priekš šādiem skriešanas apstākļiem! Lai PB nedaudz pagaida līdz lietainākam skrējienam :)

  • edGars

    unknown ir jāciena dubultā :) Viņš tak upurēja Vestienu, lai pienācīgi sagatavotos Prāgai.
    OreMan: Tu vienkārši pārdzīvo šoku, ka šoreiz 1. reizi nebija PB :) Papētot tavus skrējienu jāsecina, ka tiešām neesi veltījis pienācīgo uzmanību ātruma treniņiem, ja tiešām gribēji sasniegt šeit PB.
    Man garie skrējieni allaž bijuši lēni, cik nu man vispār tādi garie bijuši… :) Tas nav traucējis rikšot ar 4:24. Bet uz manīm jau nevajag skatīties :)
    Manuprāt, tempa darbam domāts laiks sākot no pavasara, nevis ziema.
    Garos skrējienus nevajag skriet paaugstinātā tempā. Tad jau drīzāk ņem garos intervālus, kuros skrien tuvu (gan ātrāk, gan lēnāk) sacensību tempam.
    Patiess prieks par Laumiic vēso galvu.
    minikin par mazāk ambiciozu, manuprāt, var nosaukt vien salīdzinājumā ar OreMan :)
    Par padomiem, visādi piekrītu Aivaram.

  • Aigars Aigars

    OreMan, ja nav noslēpums, Tu gatavojies pēc kāda trenera sastādīta plāna?

  • Aigar, nē, līdz šim nav gan sanācis izmantot treneru pakalpojumus.

  • Aigars Aigars

    Varbūt treniņos ir vērts iekļaut vienu no treniņu komponentēm kā skrējieni sacensību tempā (race pace). Pēdējo šāda veida skrējienu kādas 2 nedēļas pirms sacensībām – līdz kādiem 15 km garu skrējienu, maksimāli pietuvinātā tempā, kādā ir plānots skriet pusmaratonu. Pēdējā skrējienā tā būtībā ir punktu salikšana uz i – lai nokoriģētu īsto ātrumu (izslēdzot priekšlaicīgas pārdegšanas iespēju) un aptuveni jau varētu prognozēt finiša laiku. Ja šāds skrējiens būs veikts, būs arī daudz vieglāk analizēt kļūdas, ja rezultāts pēkšņi ir daudz sliktāks nekā plānots, tad diezvai trenētība būs pie vainas, jo 2 nedēļu laikā nekas ļoti, ļoti būtiski mainīties nevar. Manas, amatiera domas.

  • sm72 sm72

    Treneris saka, ka vismaz maratonam šāds race pace esot jātaisa vienu mēnesi pirms maratona uz kādiem 35 km., imitējot pirms maratona nedēļu. Varbūt pusmaratonam uz pusi īsāks laiks?:)

  • Aigars Aigars

    Es nezinu, sm72. Ieteicu vadoties no sevis, kā es to daru un darītu sev. Maratonam aptuveni tā varētu būt, varbūt ap 3 nedēļām, jo pēdējais race pace sanāks garāks un attiecīgi pēc loģikas tad arī organismam ir vajadzīgāks drusku ilgāks atjaunošanās laiks.

  • Aigars Aigars

    Būtu interesanti uzzināt ko par to saka treneris vai arī kāds, kurš skrien, teiksim, ap/zem 1:20.
    Pagaidām darbojos līdzīgi (varbūt) kā OreMan. Diezgan daudz ar pašdarbošanos, informācijas ievākšanu un analizēšanu. Vienkāršāk (arī, iespējams, ka pareizāk) ir izmantot trenera pakalpojumus.

  • Ervins

    Protams,Aigar vajag savu treninplaanu piekorigeet pie trenera un skatoties cik aatri gribi skriet ja pa 1h un 40 min tur vajag straadaat uz baazi es tur daudz aatruma darbus ndariitu bet ja pa 1h un 20 min tad jau ir cita runa,mezaparkaa ja buusi parunaasim par siim lietaam.

  • Vizbuliite Vizbuliite

    Nu, es jau ar uzstādīju savu personīgo… anti rekordu :)
    Sākums likās labs, trase interesanta, bruģis netraucēja, kāpumi normāli.
    Vaina meklējama pašsajūtā, nepietiekami trenējos, pēdējo nedēļu bija ļoti liela slodze darbā, vairākas gandrīz negulētas naktis, nedaudz nogurdinošais ceļš, nepietiekama ēšana.
    Protams, ar katru skrējienu gribas uzlabot savu rezultātu, bet no šīs domas atteicos, jau pēc 3km. Ļoti slāpa, pie karstuma ar vēl nebija pierasts. Ap 15 km sāka parādīties pirmie “neizturējušie”. Līdz trases beigām uz katru km 1-2, bet starp 20 un 21 km vismaz 4.
    Pašai visgrūtākais bija 4.posms, kad nācu pie atziņas, ka šo pusmaratonu “labāk lēnu noskriet, nekā ja ātri aizved” :)
    Katrā ziņā – neko nenožēloju. Sezona atklāta! Izbaudīts fantastiski jauks laiks, uzkrātas pozitīvas emocijas un motivācija trenēties nākamajiem skrējieniem. :)

  • Varu tikai piekrist Vizbulītei – skrējiens pats pa sevi nebija slikts, taisni pretēji: interesanta trase un pozitīva gaisotne. Domāju, ka liela nozīme bija tam, ka patiesībā vēl nebijām adaptējušies tik intensīviem saules stariem (kur nu vēl ilgstošai skriešanai tādā saules intensitātē) un karstajam gaisam. Protams, arī dzeramā trūkums u.tml.
    Bet kopumā – sacensību sezona atklāta pozitīvi :)
    Turklāt gūtais rezultāts dod papildus motivāciju treniņiem. :D

  • Bet dzeršanas punkti bija taču ik pēc 5km? Vai tomēr kaut kā savādāk?

  • Nu jā, tā bija – pie 5.5, 10 un 16 km atzīmēm. Bet vismaz es paguvu starp tiem izslāpt, nu ne sākumā īpaši, bet pēc pēdējā punkta gan. Laikam būtu bijis pareizi ņemt divas porcijas pēdējajā, bet kaut kā galva arī nestrādāja :)

  • Aivars Aivars

    Ko, OreMan, šajā gadījumā nozīmē “porcija” – tā bija glāze vai pudele?

  • Paldies visiem par ieteikumiem, mēģināšu ņemt vērā! Par garajiem intervāliem jau biju domājis, ka tos vajadzētu uzsākt. Par tik gariem treniņiem kā 15 km pusmaratona tempā gan nebiju iepriekš dzirdējis, tāpēc tie man bija uz pusi īsāki. Nu ko, vienmēr labi apgūt ko jaunu :)

  • Man kaut kā nez kāpēc palika atmiņā, ka punktu bija mazāk nekā parsti… Vai Rīgā un Valmierā nebija 4?
    Varbūt tas tāpēc, ka saules dēļ ļoti slāpa. Man slāpa jau kopš starta (kopš ūdens pudeles nodošanas mantu glabātuvē). Turklāt pēdējā trešajā punktā nebija vairs neviena enerģijas dzēriena, tādēļ visi lielā barā metās pie ūdens galdiem, kur man personīgi sanāca zaudēt daudz sekunžu…
    Gan jau problēma nebija dzirdīšanas punktu organizācijā, bet vienkārši apstāklī, ka tādā saulē visiem slāpst daudz vairāk.

  • Aivar, tās bija glāzes, kas piepildītas līdz pusei ar enerģijas dzērienu vai vairāk kā līdz pusei ar ūdeni (laikam).

  • Aivars Aivars

    Tad tas, OreMan, arī visu izskaidro! Ar tādu škidruma devu karstumā acīmredzami Tev bija par maz.

  • sm72 sm72

    Tādā saulē ar tīru ūdeni vispār vajadzētu uzmanīties. Jādzer sporta dzēriens, spriežot pēc manas Briseles pieredzes. Visliktākais priekš Jums Prāgiešim noteikti bija laika klimata straujā pāreja. Ja kādu laiciņu tādos apstākļos mājās būtu pagatavojušies, tik grūti noteikti nebūtu.

  • Lauma laumiic

    Ja pirmajā punktā nedaudz padzēros ūdeni, tad otrajā un trešajā jau ūdeni – enerģijas dzērienu un vēlreiz ūdeni lai noskalotu (es enerģijas dzērienu atradu galdu galos). Tāpat brīžiem pa maz.
    Gribu atpakaļ saulīti un vasaru :)

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.