Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

9. novembris 11:00

Kontrolmērījums “Apkārt Latvijai”


Vieta: ,
Notikums: ,
Distance: ,

Mans mazais profesionālais “ķeksītis” – ja ir iespēja veikt izlūkošanu, tad to vajadzētu izdarīt. Tad nu, lai varētu sniegt kompetentu un iespējami svaigu atskaiti par “Latvijai 95″ http://www.noskrien.lv/kalendars/2013/koptrenins-18-novembris-latvijai-95/ koptreniņa trasi, esmu nolēmis šo sestdien (9.novembrī) miera vējos apskriet “Apkārt Latvijai”.

Skrējiena parametri:

– distance – apm.27,5km

– temps – apm.6min/km

– starta laiks – 1100

– maršruta “priekšāteicējs” un uzmērītājs – Endomondo (caur mobilo telefonu) :)

– mērķis – izskriet visu maršrutu, lai pēc tam padalītos ar atskaiti, par “Latvijas robežas stāvokli” un iespējamajām robežas pārbīdēm :)

Startēt plānoju pie VEF Kultūras pils un doties “augšup gar Vidzemes jūrmalu uz Ainažiem”. Ja nu kādam nav nekas labāks padomā, kā aizpildīt sestdienas dienasvidu (stundas trīs) – priecāšos par kompāniju!





    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
Kuks piedalās
maziinais sekoju līdzi
aVRX varbūt piedalās
Čingons no Babītes sekoju līdzi
Ultralapsa piedalās

Piedalās - 2

Varbūt piedalās - 1

Seko līdzi - 2

13 komentāri rakstam Kontrolmērījums “Apkārt Latvijai”

  • Ultralapsa Veipaskundzīte

    Kur plānojas starts?

  • Andulis

    Pie VEF Kultūras pils (gandrīz parastajā TNT!/TAN!K vietā). Sk. aprakstu un karti.

  • Ultralapsa Veipaskundzīte

    Sorry, jau pamanīju, tā ir ka darba laikā ar vienu aci lien iekšā noskrien.lv

  • Andulis

    Pareizi, darba laikā vajag ar abām :)

  • Imants A. Imants A.

    Kuk, pēc tam būs visas trīs grupas jāizvadā pa trasi ;)

  • Kuks Kuks

    Darīts!
    Paldies Dacei par kompāniju – bija patīkami (garākais skrējiens kopš Valmieras).
    Atskaite par maršrutu – publicēšu pirmdien. Reāli izskrieto var apskatīt manā Endomondo (jā, ar visiem nomaldīšanās elementiem :D)

  • Ultralapsa Veipaskundzīte

    Kuk, paldies arī Tev – koptreniņi ir lieliski piemēroti sestdienas slinkuma aizbiedēšanai :)

  • Andulis

    Malači jūs esat!

    Neesmu tik pārliecināts, vai Endomondo arī ir malacis.. Kopējais kāpums +4464 m diez vai nu bija..! ;D Bet labi – kilometrāžu neapšaubu.

  • Kuks Kuks

    Atskaite par “robežu stāvokli”:
    – Rīgas līča austrumu puse – pa smuko pāri Vairoga pārvadam.
    – Igaunijas robeža (Vairoga pārvads-Čiekurkalns-LSPA) – jārēķinās, ka Čiekurkalnā mazās ieliņas bez ietvēm, bet satiksme nebija diezko intensīva. Pēc sliedēm mazliet nojaucu maršrutu un līdz Krusta baznīcai aizskrējām gar Ropažu ielu nevis gar pašām sliedēm. No Krusta baznīcas gan normāls zemes ceļš gar sliedēm līdz LSPA.
    – Krievijas robeža (LSPA-Biķernieku iela) – Šmerļa ielas veloceliņs un S.Eizenšteina ielas ietve – nekādu problēmu.
    – Baltkrievijas robeža (Biķernieku iela-Dzelzavas iela) – jāņem vērā, ka Biķernieku/Ulbrokas ielas krustojuma Purvciema puse ir norobežota ar barjeru (Amerikas auto stūris), tāpēc krustojums jāpārvar vai nu pa luksoforiem (ja tālāk vēlas skriet pa Ulbrokas ielas ietvēm) vai jāpaskrien mazliet uz centra pusi pa Biķernieku ielu un tad jāmēģina tikt tai pāri iepretī Stigu ielas galam. Pati Stigu iela ir bez ietvēm, bet brīvdienā satiksme nebija diez ko intensīva un mums vajadzīgajā virzienā gar ielas malu ir taciņa/nomale pa kuru var skriet.
    – Lietuvas robeža 1 (Ulbrokas iela-G.Astras iela) – nonākot pie Lielvārdes ielas, jādodas iekšā pagalmos. Arī te īsti neizdevās pieturēties pie precīzi iezīmētā maršruta, bet divi “īkšķa likumi” pa iekšpagalmiem jālavierē cauri tā, lai neizskrietu ne uz Dzelzavas, ne uz Lielvārdes ielas; ārā jācenšas ieskriet pie Mēbeļu nama krustojuma. Paši iekšpagalmi kā jau pagalmi (daudz noparkotu mašīnu), bet bīstamas bedres īpaši nesastapām (šur tur pat svaigs asfalta klājums uz ietvēm bija).
    – Lietuvas robeža 2 (G.Astras iela-t/c Minska-A.Deglava tilts) – līdz “Minskai” bez problēmām, pēc tam pa mazajām ieliņām mazliet sanāca pamaldīties. Es nākamreiz izvēlētos Vējavas-Mārcienas-Purvciema ielas. Arī te mazajām ieliņām var nebūt ietves un arī bedru nedaudz vairāk (īpaši gar “Minskas” aizmuguri – arī mašīnu vairāk). Pie Deglava tilta – āurientējas uz augšā tikšanu pa kāpnītēm. Labāk jau laicīgi no Purvciema ielas nogriezties uz kāpnītēm pa taciņu, nevis aizskriet līdz Braslas ielai un tad pa tilta apakšu paskriet atpakaļ, lai izlīstu cauri sētai un tiktu pie kāpnēm. :)
    – Lietuvas robeža 3 (A.Deglava-Avotu-E.Birznieka-Upīša-LZA) – diezgan vienkāršs posms, padaudz luksoforu, laicīgi jācenšas pārkārtoties uz vajadzīgo ielas pusi.
    – Lejaskurzemes jūrmala (LZA-Centrāltirgus-Brīvības piemineklis) – cepuri nost optimistiem, kuri brīvdienas priekšpusdienā centīsies izlocīties starp tirgus būdiņām (lai no ziedu tirgus tiktu uz stacijas tuneli) – tas bija jautri jau skrienot divatā, lielākā barā – būs jautrāk! Dzelzceļam pa apakšu izskrējām caur tuneli Stockmann pusē un tad pa jaunāko pazemes tuneli uz kanālmalu. Sākotnējā maršrutā zīmēts, ka gar kanālu jāskrien pa Operas pusi, bet es ieteiktu līdz Brīvības piemineklim skriet pa kanālmalu starp kanālu un Raiņa bulvāri – būs dabiskāka sajūta, ka jūra ir pa kreisi :D Šajā posmā dzima arī ideja, ka tirgū var iegādāties kādu ziedu pušķi, kuru skaisti nolikt pie Brīvības pieminekļa – garām tāpat jāskrien!
    – Pāvilostas posms (Brīvības piemineklis-Esplanāde-Skanstes iela) – cauri Esplanādei es ieteiktu no Raiņa pieminekļa nospraust kursu uz Elizabetes/Kr.Valdemāra krustojumu un Mākslas muzeju apskriet no labās puses – smukāka piekrastes līnija sanāks. Pēc tam tālāk jācenšas atrast Skonto halle – ieliņas brīvdienā diezgan brīvas.
    – Augškurzemes jūrmala (Skanstes iela) – mierīgi pa veloceliņu gandrīz līdz pašam Skanstes ielas galam. Pa labi jānogriežas iekšpagalmos pa vidu starp Zirņu ielu un Kr.Valdemāra ielu. Tad caur pagalmiem nedaudz vairāk turoties pa kreisi, taču tā, lai izskrietu laukā nevis pie Valdemāra Rimi, bet pie Statoil.
    – Rīgas līča Kurzemes puse (Pērnavas iela) – no Kr.Valdemāra ielas Statoila kā uzsākam skriet pa Pērnavas ielu (OK, tur tā vēl saucas Zirņu iela, pēc tam Senču iela…), tā arī skrienam kamēr 2x tiekam pāri tramvaja sliedēm (11. un 6.maršruta). Čaka/Pērnavas stūrī esošo Statoil varam apskriet gan no labās (tad uz Zemitānu tilta tiekam augšā pa ietvi no paša gala) puses, gan no kreisāas puses (tad uz tilta augšā jātiek pa kāpnēm).
    – Jūrmala un Rīga (Domina-VEF-Vairoga pārvads) – no tilta lejā noskrienam pa kāpnēm pirms Dominas, apskrienam apkārt Dominai pa kreiso pusi (bija ideja izskriet cauri Dominai – tas ir izdarāms) un pa Bērzaunes ielu tiekam līdz Brīvības ielai. Brīvības ielu pārvaram pa tuneli iepretī VEFam un gar Elkor Plaza aizskrienam līdz luksoforiem, lai tiktu pāri G.Zemgala gatvei un nokļūtu pie VEF Kultūras pils.
    – apsveicu, Jūs tikko esat apskrējuši “apkārt Latvijai” mērogā 1:70 (apmēram)!!!

  • Ne ko pielikt ne ko atņemt! Kuks visu skaisti aprakstījis. Par tiem Purvciema pagalmiem gan viņam taisnība! Izskrējām 7dien! Neteiktu, ka arī izskrējām 100% kā bija ievilkts kartē, bet ļoti tuvu. Par sliktu nenāktu, ja būtu kāds zinātājs. Un uzskriešana uz Deglava tilta noteikti jāveic, kā jau pats Kuks teica, aiz autostāvvietas piebraucamā ceļā jāskrien pa kreisi, pa taciņu tieši klāt pie trepēm!

  • eees eees

    a cik km sanāca?

  • Kuks Kuks

    Kilometrāžu (precīzu) nepateikšu – atkarīgs (ĻOTI) no izvēlētās trajektorijas, bet solītie 27km ir noteikti!

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.