Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

13. augusts 07:00

Amber race (Salacgrīva)


Vieta: ,
Notikums: ,
Distance: ,

Mājas lapa: Amber race (Salacgrīva)

 

Amber race ir pirmās swimrun sacensības Austrumeiropā, kas notiks 13.08.2016 mazajā piejūras kūrortpilsētā Salacgrīvā.

Swimrun ir vispozitīvākais izturības sporta veids, kurā taku skriešana mijas ar peldēšanu atklātos ūdeņos. Jūs, kopā ar savu komandas biedru, dosieties marķētā trasē, lai dalītos ar savu pieredzi, jokiem, pārdzīvojumiem un piedzīvojumiem. Swimrun ir emocijas!

Salacgrīva ir viens no zaļākajiem novadiem Latvijā. Un Jums būs iespēja to iepazīt, skrienot pa kāpām, meža takām, peldot jūrā un ienirstot Salacā pie nēģiem.

Amber race piedāvā dalībniekiem divas distances – pilnā distance, kas ir domāta pieredzējušiem sportistiem un saīsinātā distance – dabas baudītājiem. Sacensībās piedalās komanda ar 2 dalībniekiem, katram no viņiem jābūt vismaz 18 gadiem un jāprot peldēt. Komandai jāpārvietojas kopā visu sacensību laiku, attālums starp tās dalībniekiem nevar būt lielāks par 10 m.

Sporta klasei piedzīvojums 33 km garumā sāksies ar lēcienu no zvejas kuģa jūrā vienu jūras jūdzi no Vitrupes ietekas, lai turpinātu skrējienu pa piekrastes kāpām uz Salacgrīvu.
Tālāk sekos skrējiens augšup gar Salacu līdz Vecsalacas muižas senatnīgajam parkam, kur dalībnieki kāps Salacā, lai jautri pludinātos lejup pa straumi. Atgriežoties Salacgrīvā, cauri pilsētas svētku burzmai, dalībniekiem būs jādodas tālāk pa meža taciņām uz Kuivižiem, lai appeldētu Kuivižu molu un, skrienot pa liedagu, sasniegtu finišu Salacgrīvas Zvejnieku parkā.

Tautas klasei būs jāveic saīsināta distance, kura sāksies Zvejniekparkā ar skrējienu uz Salacgrīvas jahtu piestātni. Saīsinātā distance izveidota, lai katrs kurš vēlas iepazīt swimrun sporta veidu varētu to pamēģināt. Tas būs ideāls sākums! Bet tikpat labi saīsinātajā distancē var doties arī pieredzējuši sportisti, kuri vēlas veikt ātruma treniņu. Interesanti būs ikvienam! Saīsinātā distance kopā ir 18 km gara, kas sastāv no daudz dažādiem posmiem, un tikai 17% no tiem būs peldēšana. Šai distancei nebūs laika ierobežojumi, un lai atvieglotu peldēšanas posmus, peldēšanai būs atļauts izmantot dažādus palīglīdzekļus.

Vairāk par ekipējumu lasiet nolikumā.

Reģistrācija atvērta līdz 1. augustam. Dalības maksa: 95 EUR sporta klases komandai un 45 EUR tautas klases komandai.

 


INFORMĀCIJA PAR SACENSĪBU NORISI

12.08.2016

No 19:00-21:00 Sacensību reģistrācija Zvejnieku parka administrācijas ēkā, numuru izņemšana un obligātā ekipējuma pārbaude

13.08.2016

5:30 -7:30 Sacensību reģistrācija Zvejnieku parka administrācijas ēkā, numuru izņemšana un obligātā ekipējuma pārbaude

5:40 Sporta klases komandu sapulce Zvejnieku parka administrācijas ēkā

5:50 Sporta klasei busiņš no Zvejnieku parka uz kuģi

6:00 Sporta klasei atiet kuģis no Salacgrīvas pilsētas svētku laukuma uz starta vietu jūrā

7:00 Starts sporta klasei jūrā pretī Vitrupes ietekai jūrā

7:30 Tautas klasei komandu sapulce Zvejnieku parka administrācijas ēkā

8:00 Starts tautas klasei Zvejnieku parkā pie estrādes

~ 15:00 Apbalvošana Sacensību centrs Zvejnieku parks, Salacgrīva

Sacensību centrā ir iespēja bez maksas pārnakšņot teltīs. Administrācijas ēkā ir pieejamas ģērbtuves, dušas ar karsto ūdeni un labierīcības. Bet Salacgrīvas apkārtnē ir pieejamas arī citas naktsmītnes http://www.visitsalacgriva.lv/lv/naktsmitnes/ Papildus Amber race swimrun sacensībām Salacgrīvā norisināsies pilsētas svētki. Pievienojam svētku programmu dalībniekiem, kuri gribēs vēl izlocīt kājas ballītē pēc sacensībām, un līdzjutējiem, kuri brīvajos brīžos varēs piedalīties kādā no pilsētas svētku piedāvātajiem pasākumiem:   http://salacgriva.lv/lat/salacgrivas_novads/novada_pasakumi/?calendar_id=1056&event_id=35262

Gatavojamies piedzīvojumam un tiekamies jau drīz!





    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
Inta piedalās
matiss sekoju līdzi

Piedalās - 1

Seko līdzi - 1

3 komentāri rakstam Amber race (Salacgrīva)

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.