Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

24. septembris 08:00

Guinness World Record Attempt


Vieta: , , ,
Notikums: , ,
Distance:

Šī gada 24. septembrī no plkst. 08:00 – 20:00 t/p “Alfa” otrajā stāvā (pie info centra) E. Simanovičs mēģinās labot Ginesa pasaules rekordu 12 stundu skriešanā uz skriešanas trenažiera.
Lai ierakstītu savu vārdu rekordu grāmatā, Edgaram būs jāspēj pieveikt vairāk par 143,8 km.
Nāc un atbalsti!




    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
Edgars Simanovičs piedalās
anikka sekoju līdzi
KarīnaK sekoju līdzi
Lielkuilis sekoju līdzi
Valdis.M sekoju līdzi
raraitis sekoju līdzi
DK86 sekoju līdzi
Ilze_j sekoju līdzi
cumulus ļoti skauž
minikin sekoju līdzi
archa777 sekoju līdzi
Artūrs Ketlers sekoju līdzi
Jay-P sekoju līdzi

Piedalās - 1

Seko līdzi - 11

Ļoti skauž - 1

17 komentāri rakstam Guinness World Record Attempt

  • Andulis

    Kaut kas tur ir, ar tiem Edgariem un viņu rekordiem… :)

  • Jā, un 24. datums parasti Ginesa rekordiem izrādās veiksmīgs ;)

  • druupijs

    Ja es samekleeju savu trenezhieri un nolieku blakus Edgaram tajā dienā ,tad es arii driikstu spiest pogu ”piedalās”? :D

  • Andulis

    Droši vien, kvalificētiem un neatkarīgiem speciālistiem būtu jāpārbauda gan Tavs, gan Edgara izmantotais trenažieris pirms starta ;)

    (Īstenībā nav ne jausmas, kā tas process notiek. Taču liekas loģiski, ka rekorda sasniegšanai lietojamā tehnika pakļaujama kādiem standartiem.)

  • Andulis

    Mazliet nost no tēmas – tomēr interesanti, ka sekmīga skrējiena gadījumā (pat nelabojot Ginesa rekordu, tikai tam tuvojoties) Edgars varētu kļūt par *neoficiālu* Latvijas rekordistu 12 h.

    Nosacīti “oficiālais” šobrīd sanāk U. Kļaviņš (135,496 km – 2015.). Savulaik daži metri mazāk fiksēti G. Jermolajevam, telpās (135,116 km – 1993.).

    [Jāpiezīmē arī, ka Latvijas izlases līderis nesenajā PČ diennakts skrējienā Belfāstā gandrīz 12 stundu laikā (11:56:22) veicis 83 pilnus apļus jeb >137 km. (“Men Provisional Results” Excelī.)
    Tomēr tas laikam nav neskaitās oficiāli fiksēts starplaika rezultāts? Būtu jauki, ja zinātāji pakomentētu.
    Būtu jauki, ja vaininieks vai citi zinātāji precizētu, kur apskatāms šis “cipars”.
    ]

  • Lielkuilis

    Vismaz vācu porno lapā 6H un 12H spliti no Belfāstas nav sarēķināti / ielikti atšķirībā no pērnā EČ Francijā.
    Bet es neredzu atsķirību, jo starplaikos nevienam identificējošas plāksnītes, ko nomest trases malā pēc 6H un 12H taču nedod, vai ne? Tātad rezultātu fiksē pēc pēdējās finiša līnijas šķērsošanas pirms attiecīgo stundu iztecēšanas.

  • sm72 sm72

    Vai kādam ir info, kā tiks fiksēts noskrieto km skaits? Visticamāk paša trenažiera uzskaitījums nebūs diez ko precīzs un parasti trenažieri pēc 99 minūšu skriešanas slēdzas ārā. Ja mērījums būs ar “soļumetru”, tad protams ir subjektīvi faktori sakarā ar kalibrāciju. Ir protams arī pulksteņi ar rokas kratīšanas uzskaites funkciju, taču domāju, ka tur arī kalibrācijai ir sava loma.

  • ansiso ansiso

    Jā, mani arī interesē, kā tiks fiksēti km. Lai šosejā tiktu atzīti rekordi, trasei jābūt sertificētai. Līdzīgi arī trenažierim būtu jābūt ‘sertificētam’. Kā pamatos to, ka nenotiek šmaukšanās, piemēram, trenažiera km uzskaitījuma kalibrācija netiek sagrozīta?

  • sm72 sm72

    Protams var ņemt vērā faktu, ka nav jēgas tik dziļi iedziļināties, tā kā vienas alus darītavas (jāatzīst, ka kvalitatīvas, kuras muzejā pirms pāris nedēļām pabiju) iesākta tradīcija neprasa sevišķu precizitāti;)

  • Dziņa Dziņa

    Es arī pirms kāda laika aizdomājos, kā ir ar trenažieri, vai tas noteikta laika neatslēdzas. Atceros, ka mans vecais Sigmas pulkstenis, skrienot uz Valmieru pie laika 9:59:59, atslēdzās un bij jāslēdz vēlreiz no jauna, jo viņš domā, ka ilgāk par 10h nedrīkst skriet.

  • DK86 DK86

    Nu, pieļauju, ka aparatūra ir identiska tai, ar ko tas džeks uzstādīja šo rekordu, ar identisku kalibrāciju, pretējā gadījumā rezultāts nebūs ticams. Būs kā SL posmos, kur vienam Garmins pēc finiša rādīja 21.0 km, otram 21,4… Ja pēc 9:59:59 trenažieris atslēgsies, tad gan tos Ginesa rekordu grāmatas pārstāvjus nonāvēt būtu par maz! :D
    Katrā ziņā, ceram, ka 24. datums un Edgaru mēģinājumi iekļūt Ginesa rekrdu grāmatā joprojām būs labās attiecībās. :)

  • Pieņemu, ka šie varētu būt atbilstošie noteikumi:

    http://www.recordholders.org/en/list/treadmill.html

  • Andulis

    Paldies, Džoker!! Interesants dokuments.

    Jāatzīmē, ka šeit 12h rekords vīriem minēts jau 148,18 km – krietni vairāk! Laikam tāpēc, ka http://www.recordholders.org bez Ginesa rekordiem apkopoti arī citi mēģinājumi. Plašāks un vērtīgāks resurss… Nemaz nebiju aizdomājies līdz tam, ka viss nebeidzas tikai ar vienu alus darītavu…

  • Andulis

    Izskatās, ka mēģinājums sekmīgs – https://www.facebook.com/ultrataka.lv/videos/794372907390734/ ! Varbūt kādam ir zināms precīzais rezultāts?

    Bija doma aizkļūt līdz Alfai šodien… nesanāca… :( Prieks, ka atbalstītāju pulciņš ir bijis.

  • Lielkuilis

    Ja ticēt tai pašai ultratakai – 144,42km

  • Andulis

    Paldies! Beigās pat pamanīju :) https://www.facebook.com/ultrataka.lv/videos/ atrodami veseli 3 video no Alfas.

    Neatbildēts (vismaz šeit) pagaidām ir jautājums par trenažiera kā mērinstrumenta precizitāti. Situācijā, kad jaunais rekords no vecā atšķiras tikai par 0.43%, tas varētu būt svarīgi.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.