Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Garo skrējienu kompanjons – austiņas

titul

Jau kādu laiku skriešanu reti apvienoju ar mūzikas klausīšanos, jo parasti nav kur ielikt mobilo telefonu, kā arī nedaudz tracina, ka parasti austiņas krīt ārā un sanāk visu laiku ap tām knibināties, lai fiksētu pozīciju. Taču nesen tiku pie iespējas patestēt dažādas, konkrēti trīs veidu, Sony austiņas. Visas trīs ir paredzētas tieši sportošanai, kas nozīmē, ka ir pielāgotas tam, ka ir vairāk kustību, un austiņām jāturas stingri, lai nav jādara, kā dažkārt redzēts – ar plāksteri jāpielīmē tās pie ausīm.

Bezvadu austiņas (MDR-XB50BS)

Saņemot testēšanai paredzētās austiņas, pievilcīgākās, taču vienlaikus riskantākās lietošanā šķita zilās bezvadu austiņas.

Zilās

Lai arī iztikt bez vada liekas pat ļoti kārdinoši, pirmajā mirklī austiņas šķiet lielas un nerodas pārliecība, ka tās skrienot nekritīs ārā. Aprakstā norādīts, ka austiņās ir pogas, ar kurām pārslēgt nākošo vai iepriekšējo dziesmu, iepauzēt, kā arī atbildēt uz zvaniem. Tāpat ir norādīts, ka ir uzlabota skaņa ar Extra Bass tehnoloģiju, un austiņas ir mitrumizturīgas. Un austiņu baterija tur 8,5 stundas. Austiņas arī jauki paziņo, ka tās ir ieslēgtas, un, ka telefons ir ar tām savienots.

Tās arī bija pirmās austiņas, ko pamēģināju. Pirmais iespaids, ka kritīs ārā un neturēsies, bija absolūti maldīgs. Turas pat ļoti labi, skaņa arī, manuprāt, izcila, vismaz salīdzinot ar manām parastajām austiņām. Patiesībā, pat negribas salīdzināt, jo parastajām pēc šīm te skaņa liekas plakana.

Komplektā nāk arī vairāku izmēru austiņu uzgaļi, lociņi, ko iestiprina ausī un lādējamais vads. Kā nenoliedzama priekšrocība – nav garā vada, kas skrienot kratās un ir kaut kur jāpieklipsē, lai turētos. Diemžēl atbildot uz zvanu gan nācās konstatēt, ka, lai arī austiņās ir mikrofons atbildēšanai, tas ir ļoti vājš, un, lai sarunbiedrs varētu dzirdēt, telefons ir jāpaceļ pie mutes un jārunā telefona mikrofonā. Bet tas arī vienīgais trūkums. Ā, jā, būtu paticis, ja komplektā būtu maisiņš austiņu glabāšanai, kā tas bija abiem pārējiem modeļiem.

Sarkanās austiņas (MDR-XB510AS)

Sarkanās

Šīm, tāpat kā bezvadu austiņām, ir Extra Bass tehnoloģija un turēšanās ausīs arī paredzēta ar lokiem, kas iestiprinās ausīs. Kaut kādā dīvainā veidā man šīm austiņām bija jāpiedomā pie tā, kā tās jāliek ausīs. Lai gan zilās liekas ausīs tieši tādā pašā veidā, un ar tām man nebija nekādu problēmu, šīm, lai turētos, nācās lokus/arkas nomainīt uz vismazākajām un cieši jāieskatās, kura no austiņām paredzēta labajai un kura – kreisajai ausij. Nevaru pateikt kāpēc tā, bet tas ir dīvaini.

Kad nu beidzot izdevās tās droši ielikt ausīs, tad gan turējās ļoti labi. Skaņa arī laba. Lai arī ir norādīta tā pati Extra Bass tehnoloģija, kas zilajām bezvadu austiņām, šīm skaņa tomēr šķiet par kripatiņu ne tik basīga. Kā bonuss šīm austiņām vērtējams tas, ka tām ir augstāka mitrumizturība, un tas nozīmē, ka austiņas pēc treniņa var droši nomazgāt.

Manās acīs nenoliedzams bonuss ir līdzi nākošais maisiņš, kurā glabāt austiņas un plastmasas štruntiņš vada satīšanai, kas novērš tā sapiņķēšanos. Atbildēšana uz telefona zvaniem iespējama ar pogu, kas novietota uz austiņu vada, ar to pašu pogu iespējams arī apturēt mūziku, kā arī slēgāt dziesmas uz priekšu un atpakaļ.

Attiecībā uz telefonsarunām skrienot – tā kā mikrofons ir ievietots plastmasas štruntiņā – vadīklā –, kas atrodas vietā, kur abu austiņu vadi savienojas, tad ir vairākas iespējas, kā uzlabot sarunas kvalitāti, jo, atļaujot vadam vienkārši kratīties, sarunas biedrs īsti nesaprot, ko tas otrs dara vai kur nonācis, respektīvi – mikrofonu prasās vai nu turēt rokā, vai klipsi, ar kuru fiksēt vadu, jānovieto tieši pirms vai pēc mikrofona un tas jāfiksē pie drēbēm, kas ievērojami samazina kratīšanos un nerada vētru.

Dzeltenās austiņas (MDR-AS410)

Šīs no visām trīs austiņām ir vispievilcīgākajā krāsā – jauki citrondzeltenā, kā arī visvieglākās austiņas. Un jau pašā sākumā neradīja nekādas šaubas, vai labi turēsies ausīs. Lai gan šīm austiņām nav izmantota Extra Bass tehnoloģija, skaņa ir laba.

Dzeltenās

Šīm austiņām par lielāko ieguvumu var uzskatīt iespēju tās glīti fiksēt uz ausīm. Tas notiek pavisam vienkārši, nav ne jādomā, kā tieši tās jāuzliek, kā arī principā ir vienalga, kura austiņa domāta kreisajai, kura – labajai ausij. Austiņu drošu fiksāciju nodrošina vads, ko cilpas veidā savelk ap ausi. Komplektā, tāpat kā sarkanajām austiņām, nāk gan maisiņš, kurā glabāt austiņas, gan plastmasas štruntiņš vada satīšanai.

DSC_2651

Šīs austiņas arī iemēģināju vingrojot, un jāsaka, ka vingrojot un dažādi tirinoties, tās uz ausīm turējās tikpat labi kā skrienot.

Šīm, tāpat kā sarkanajām, mikrofons atbildēšanai uz zvaniem ir ievietots vadīklā, kurā ir arī poga, ar kuru var gan uzsākt/apturēt mūziku, gan atbildēt uz zvaniem, un arī ir jādomā par mikrofona fiksēšanu, ja vēlas sarunāties skrienot. Tāpat ar vadīklas pogu ir iespējams pārslēgt dziesmas uz priekšu vai atpakaļ. Tiesa, šis triks man izdodas sēžot pie rakstāmgalda, bet skrienot – parasti nē.

Tāpat arī šīs austiņas ir šļakatu drošas, kas nozīmē, ka lietus un sviedri tām neskādē.

9 komentāri rakstam Garo skrējienu kompanjons – austiņas

  • Lauma Lauma

    Lai arī manām esošajām telefona austiņām nav ne vainas, tagad gribu jaunas un smukas.

  • ilZZuks ilZZuks

    Bāc, pat man sagribējās. Un neticu, ka nekrīt vai nespiedž, būs jāpamēģina. Paldies par aprakstu

  • Inga_K Inga_K

    Nu tiešām nekrīt un nespiež :D Speciāli vilku vaļīgo (grieķu) cepuri, lai nav kas pietur tās austiņas.

  • iva rs iva rs

    Varbūt var sarunāt tās 510 notestēt? Man ir 410, bet man tās šķiet ļoti neērtas zem cepures.

  • Inga_K Inga_K

    Var sarunāt Siguldā.

  • iva rs iva rs

    Ja tuvākajā laikā gadīsies uz turieni braukt, meklēšu Tevi rokā :D

  • jans.s jans.s

    Dzeltenās MDR-AS410 (man baltas) ir ok, skaņa laba, ārā nekrīt, bet … . Tagad sākas slapjais – vēsais laiks un jāsāk velkāt galvassegu (parasti velku bufu vai kā viņu tur precīzi sauc) un tad jau austiņas sāk traucēt. Esmu izmēģinājis vairākas tā saucamās “sporta” austiņas un visas zem galvassegas rada diskomfortu (spiež, jo ir diezgan palielas un uzvelkot bufu pār tām viņas spiežas ausīs). It kā jau var nevilkt bufu uz ausīm, bet tad samazinoties temperatūrai sāks ausis salt. Ir kādas idejas, ierosinājumu vai nespiedošas austiņas prātā?
    P.s
    Kas ir vaļīgā (grieķu) cepure?

  • Kokeris

    Pēc mazājām Iphone austiņām tagad sāku lietot lielās bezvadu austiņas JBL over-ear E55BT Black kuras var uzvilkt virs cepures un nekur nekas nespiež. Ļoti laba skaņa un netraucē nekādi vadi un nekrīt arī nost.
    Tik nezinu kā tām lielām austiņām ir ar mitrumizturību, pa lietu vēl nav sanācis izskriet.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.