Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Ventspils piedzīvojumu parka pusmaratona prēmijas un medaļa

Ventspils Maratona klubs parakstījis lielisku sadarbības līgumu ar vienu no Ventspils tranzītbiznesa pārstāvjiem SIA VK TRANZĪTS, par prēmijām, kuras tiks izmaksātas, ja tiks laboti trases rekordi Ventspils pusmaratona, 21,098 km, distancē. Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons notiks otro gadu,18.un 19.jūnijā. Pirmā Ventspils piedzīvojumu parka pusmaratona  rekordi pieder Marekam Florošekam 1:10,31 vīriešu grupā, un Jeļenai Prokopčukai 1:14,34 sieviešu grupā.

Plānojam, ka vīriešu rekordam noteikti jākrīt, un viens no kandidātiem varētu būt Latvijas jaunā pusmaratona rekorda (1:04.43) īpašnieks, bijušais ugālnieks, Valērijs Žolnerovičs, taču sportā tik viegli nav paredzēt uzvarētājus, sevišķi tik garā distancē kā pusmaratons. Domājam, ka konkurenci Valērijam varētu sastādīt gan skriešanas kluba Metroons skrējēji, gan viesi no Lietuvas un Igaunijas. Ļoti ātri skrien Baltkrievijas skrējēji, taču viņu dalība skrējienā vēl nav apspirināta – Stepans Rogovcovs 1:05.24 un Igors Teterjukovs 1:06,39

Likt krist sieviešu rekordam laikam nevienai Latvijas pārstāvei tā īsti pa spēkiem nebūs, ja nu vienīgi pati Jeļena to varētu izdarīt. Labākie sieviešu rezultāti pēc Jeļenas Prokopčukas pieder Jeļenai Ābelei 1:16.37, Innai Poluškinai 1:16.52, Dacei Linai 1:21.55 (avots LVS gadagrāmata 2011). Skatoties uz Lietuvas pusi, tur labākā skrējēja Balciunaite Zivile 1:10.23 ir diskvalificēta par dopinga lietošanu, savukārt otrais rezultāts ir 1:14.58 Norgilienei Gitei.

Prēmijas apjoms, par trases rekordu, noteikts neto maksājums 500 Ls, gan sievietēm, gan vīriešiem. Atgādinām, ka arī NIKE dāvinās pēdējā modeļa sporta apavus trases rekordistiem.
Plānots, ka šogad Ventspils piedzīvojumu parka pusmaratona distancē piedalīsies vairāk kā 500 skrējēju un 700 skrējēju 5,3 km distancē. Šis būs viens no lielākiem skrējieniem ārpus Rīgas, kas notiksies divās dienās, kopā 25 stundas viss par skriešanu! 18.jūnijā notiksies, jau tradicionālais Rimantu bērnu skrējiens 300m un 1000m distancē, kurā plānots, ka piedalīsies ap 400 bērnu.

Katrs finišētājs tiks apbalvots ar piemiņas medaļu, pavisam jauns un unikāls dizains medaļai, tiek izstrādāts pusmaratona, 21,098km, distances finišētājiem!

Viens komentārs rakstam Ventspils piedzīvojumu parka pusmaratona prēmijas un medaļa

  • Aigars

    attēlā ir pagājušo gada medaļa ,jo jaunās medaļas tiks atklātas vēlāk

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.