Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

25. septembris 09:30

Magnēta Tautas rogainings


Vieta: ,
Notikums: ,
Distance: ,

Mājas lapa: Magnēta Tautas rogainings
Pieteikšanās lapa: Magnēta Tautas rogainings pieteikšanās

Divas distances 4 un 8 stundas. Komandā 2-5 cilvēki.  Baldones apkātne.  Domāts plašām tautas masām, arī iesācējiem. Dalības maksa 8 LVL no dalībnieka.





    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
Aivars703 piedalās
agnesiiit piedalās
Dina piedalās
uldis15 piedalās
vargans piedalās
MRX piedalās
ing_a piedalās
Ivars piedalās
Vizbuliite piedalās
xorix piedalās
maziinais piedalās
aijach piedalās
agrais piedalās
eees piedalās

Piedalās - 14

42 komentāri rakstam Magnēta Tautas rogainings

  • xorix xorix

    Meklēju sabiedroto rogainingam, dodu priekšroku 8h. Iepriekš plānotais partneris šoreiz skries ar citu biedru, tā ka esmu palicis viens pats ar karti rokā. Lai arī ir viens kandidāts rezervē/padomā, bet viņš ir manāmi lēnāks tāpēc te meklēju +/- līdzvērtīgāku, vēlams ar vismaz minimālām orientēšanās prasmēm.

  • Ainars Ainars

    Priekšzināšanas orientēšanās sakarā ir, izkustēties varētu, konkrēti rogainingā pieredzes gan nav. Bez tam esmu vecs:) Vai ir kāda papildus informācija?

  • Aivars703 Aivars703

    Es laikam Tev, xorix, būšu pa lēnu. Bet apsolos VSK Noskrien komandu uztaisīt. Protams ja visi (domāts -as) man neiedos kurvīti.

  • Aivars703 Aivars703

    VSK Noskrien komanda noorganizēta. Dina Alksne, Aivars Birks. Ir brīvs komandas nosaukums VSK Noskrien 2, 3 ….

  • xorix xorix

    Oiii, negaidīju tik lielas aktiviatātes – paturēšu jūs abus saraksta priekšgalā – kā labākos kandidātus :) Pēc šī piedāvājuma uzrakstīšanas sapratu, ka pārāk dziļi esmu noracis savu rezerves variantu (darba kolēģi), lēnāks viņš ir, bet ne tik lēns lai neatbilstu manai komandai. Kad šis atgriezīsies no Zviedrijas – tad vēl pārrunāšu ar viņu par iespējām un spējām, jo arī viņš ir gana sīksts un izturīgs, tik manas galvenās bažas par to vai šis ir gatavs uzveikt 50-70km distanci…
    Vismaz man izdevās iekustināt šo iesalušo jautājumu – gan jau šogad Tautas rogainingā varēs manīt arī VSK Noskrien komandas/nozīmītes :)
    Droši turpinam runāt par šo tēmu un vācam augšā VSK Noskrien komandas, atsaucas ikviens kuram ir interese par rogainingu – un tad jau “otrās pusītes” arī atradīsies! :)

  • xorix xorix

    Mani tikko pozitīvi informēja mans sākotnēji plānotais kandidāts, kurš itkā bija aizņemts, bet izrādās viņa partneris tajās dienās dodas uz orientēšanās Pasaules Kausu. Veiksmīgu VSK Noskrien komandas veidošanu pārējiem!

  • Ivars Ivars

    Izlasīju atskaiti par EČ Raunā, labsirdīgi pašausminājos par “tiem trakajiem” …un nolēmu, ka varētu pamēģināt tautas rogainā.
    Magnētos neesmu skrējis, bet ar karti esmu draugos, ir nācies kontrolēt savu maršrutu pēc topokartes dažā pārgājienā.

  • Aivars703 Aivars703

    Šis pasākums der kā iesācējiem tā arī lietpratējiem. Var iziet 4 vai 8 stundas pa mežu vienkārši baudot dabu un var mēģināt kaut ko ekstrēmāku. Ja kādam (labāk -ai) ir vēlme 8 studas brist, līst, ložņāt un galvenais atrast daudz vērtīgus punktus tad piedāvāju pavadoni. Mans komandas biedrs, Sandis, uz šiem mačiem ir brīvs jo es startēju ar Dinu. Sandim priekšzināšanas ir – 16 Rogaini, vairāk kā 100 Magnēta mači izskrieti. Karti lasīt un komandēt māk. Nav profesionāls skrējējs, bet neceļos pārvietojas ātrāk nekā es. Labprāt piekritīs izveidot komandu.

  • Aivars703 Aivars703

    Jaunākā informācija no organizatoriem:
    Rogaininga cienītājiem. Sadaļā ” Kalendārs” http://www.magnets.lv/?p=macs&fid=468 publicēts Tautas rogainiga nolikums,kas notiks 25 septembrī( svētdiena) Baldones apkārtnē. Lūdzu iepazīstaties.Lai nerastos pārpratumi,katram dalībniekam jāstartē ar Si karti(identu), kurš tiks piestiprināts ar aproci un jāatzīmējās 1 minūtes robežās,kā arī jāturās ne vairāk kā 20m vienam no otra.Arī ģimenēm katram dalibniekam SI karte Online pieteikšanās tiks atvērta tuvākajās dienās.Tiks ielikta arī sacensību centra atrašanās vieta un karte. Gatavojaties. Apvidus būs diezgan smags.

  • vargans

    Īsti pēc nolikuma nesaprotu par dalības naudas maksāšanu – to var maksāt sacensību dienā uz vietas?

  • Aivars703 Aivars703

    Maksāt var uz vietas pirms starta.

  • vargans

    Paldies! Varbūt ir kādi ieteikumi cilvēkam, kas pirmo reizi vēlas piedalīties rogainingā…kam pievērst uzmanību?

  • Dina Dina

    Mani ieteikumi – 1)galvenais ir ērti apavi, jo 8 h laikā skrienot un staigājot kājas uztūks un droši vien arī saslapināsies, tāpēc problemātiskās vietas uzreiz jānolīmē vai jānoteipo, 2)ērta mugursoma, kurā nest dzeramo un kaut ko viegi uzēdamu.

  • Aivars703 Aivars703

    2 komandas ar Noskrieniešiem jau pieteikušās. Atgādinājums – ir brīvs pieredzējis dalībnieks.

  • Aivars703 Aivars703

    Pasākums strauji tuvojas. Nolikumā ir parādījusies papildus informācija. Šie Rogaina mači būs pirmie, kuriem varēs sekot līdzi onlainā. Tās komandas kas gribēs, par nelielu samaksu varēs dabūt GPS ar kura palīdzību mājās sēdošie onlain režīmā varēs mūs vērot (pārvietošanos detalizētā kartē) 8 stundu garumā. Varbūt Noskrienieši var informēt kurš kurā komandā startēs. Es un Dina startēju komandā VSK NOSKRIEN.

  • xorix xorix

    Mēs ar Kristapu Kalniņu (OK Auseklis) startējam 8h komandā “Atkal kopā”, bet skriesim bez GPS sekošanas – tikai GPS logeri/gārmini :)
    Vai kādam ir izdevies nopirkt [Sports Akileine NOK] kāju krēmu, varbūt var ieteikt kādu labu alternatīvu? Esmu apstaigājis visas zināmās aptiekas un mani sūta 3 mājas tālāk, pat nesaktoties uz to, ka vienā bukletā šim krēmam Ģimenes aptieka piedāvā atlaides, bet par tādu produktu aptiekāri neko nav dzirdējuši…

  • Aivars703 Aivars703

    Rīgā NOK krema nav. Solīja, ka pēc nedēļas būs piejams dažās Ilmas aptiekās (viņi pasūtīs). Diemžēl tas mums vairs neder.

  • Aivars703 Aivars703

    Jaunākās ziņas – Rogaininga kartes izmērs 67×47 cm (dabā 9.5 x 6.5 km). Lai skaidrāk saprastu , mērogs 1:15000 ,augstumlīknes 2,5 m. Dabā tiks izvietoti 52 kp. Atliek tik 8 stundās kādu atrast:)

  • Aivars703 Aivars703

    Mazs pirmsstarta kopsavilkums. Mēs statējam šādās komandās:
    8 stundas
    Atkal kopā – xorix;
    SUSLIKI – Vizbulīte;
    Klejotāji Noskrien – Ivars;
    VSK Noskrien – Dina un Aivars 703;
    4 stundas
    2 koki un citi zvēri pusīte – Vargans;

    Noteikti ir vēl pāris neatpazītu komandu. Pašlaik pieteikušās 203.

  • Aivars703 Aivars703

    Aizmirsu vēl vienu komadu 8 sundas:
    Run 4 Sun – Inga_a un MRX

    Piedodiet

  • vargans

    2 koki un citi zvēri pusīte – vargans un maziinais :)

  • Aivars703 Aivars703

    Pēdējie jaunumi no organizatoriem:
    Kartes plānošanai izdalīs 9:00, starts 9:30. diezgan maz laika,bet visiem jāpaspēj.Mežā tiks izvietoti 52 kp ar vērtībām no 3 -8 punkti. Visus kp savācot iznāks 261 punkti. Optimālais variants visus kp paņemot pa gaisa līniju 50 km. Komandu sastāvi spēcīgi ,varbūt arī kādam izdosies.

  • Aivars703 Aivars703

    Šogad uz tautas rogainingu Baldonē būs iespēja skatīties pavisam no cita skatu punkta. Pirmo reizi rogainingā tiks izmantota GPS tiešraide, kur komandu atbalstītāji varēs vērot komandas izmantojot internetu vai mobilos tālruņus.
    Varēs redzēt tās komandas kas būs sev pasūtījušas speciālos GPS.
    Saite uz sacensību norisi – http://maps.kartes.lv/clients/xrace/?h=5b3682
    Reāli tiešraide sāksies kādu laiku pēc sacensību sākuma. Tā sola organizatori.

  • Arle Arle

    Nu Run 4 sun dalībniekus sanāk vērot tiešraidē gandrīz vai katru dienu :D @endomondo.com

  • Šogad šaušalīgi daudz cilvēku pieteikušies uz Tautas rogainu. Mezā būs kā skudrupūznī. Nu ja – 8 stundas pa gaismu ir patīkamāks pasākums, Dies’ dos vēl labu laiciņu, tad tas būs baudījums dubultā.
    Sveiciens Noskrieniešiem no TSK Sprīdītis!
    Arī mēs piedalāmies- Ziemeļbriedi meklējot un Līkā kalna rambātāji.

  • Arle Arle

    Aiziet. ing_a jau 10K jau ir noorientējusi.NOSKRIEN!!!!!!

  • Didzis Didzis

    Aivars703 trakoti laimīgs finišējis,aplipinājies ar dadžiem,savu alus dozu jau ieņēmis.

  • Aivars703 Aivars703

    Tiko ielikti rezultāti. http://www.magnets.lv/rezultati/vasara_2011/Rog/results_teams.htm
    Par mani – mačos zaudēju apmēram 5kg, Pēdējas 5 minūtes biju uz plīšanas robežas (sievietes (Dina) tur vairāk nekā vīri). Alus tūre tūlīt tiks piebeigta(mājās krājumi beidzas). Muguru ievaskoja ar Finalgonu – no krēsla pieceļaos jau rekordātri – pus minūtē (ap astoņiem vakarā tas aizņēma pāris minūtes. Esmu ļoti apmierināts ar paveikto – viss izdevās kā plānots.

  • xorix xorix

    Arī es esmu ļoti apmierināts ar paveikto, pa ceļam skrienot pienākums bija uztaisīt šo te:
    http://www.youtube.com/watch?v=egoi-A5tXRE
    Neliela varbūt pat pamatīga vilšanās bija pēdējās stundās, kur man pēc 6h izbeidzās mani 2L ūdens krājumi, tad veselu stundu skrēju pa sauso līdz dzirdināšanai un tur mani sagaidīja 3 tukši ūdenstrauki – tajā brīdī biju šokēts. Uzdrošinājos aiziet pat uz tuvējo blakus māju zvanīties pie durvīm lai pajautātu pēc ūdens, bet tur atbildēja tikai suns un saimnieku tā arī nesagaidīju iznākam… tā arī pēdējo stundu līdz finišam pavadīju sausā. Plānots bija vēl kko uzēst un uzdzert enerģiju, bet bez ūdens to neuzdrošinājos darīt! Pa 8h uzveikti 50.5km, savākti 217pti un iegūta 18 vieta no 120 iespējamām.

  • Dina Dina

    Xorix, superīgs video, kas rada priekšstatu tiem, kas tur nebija, ko mēs “no mežiem atkarīgie” vakar 8 h mežā darījām:)

  • Lauma laumiic

    Tā rinda finišā, tāda labā jums tur :D

  • Aivars703 Aivars703

    Xorix, malacis – baigi feins materiāls sanācis. Nesaprotu, pa kuru laiku tu paguvi noskriet tos 51 km, tu taču esi visu laiku filmējis. Pats esmu laikam muguru pa daudz sabeidzis – pāreja no sēdus stāvokļa stāvus atkal prasa vismaz pāris minūtes.
    Mēs nogājām 47.8km, 121 punkts un 24.vieta (8.grupā)

  • Mums kā iesācējiem 4 h bija kā reizi. Pirmajai reize, manuprāt, nebija slikti. 92 punkti un 18 vieta X grupā. Paldies vargans un Evitai par kompāniju. Noskrējām 23 km :) Tagad zinu, ka varu arī 4 stundas skriet nevis tikai 2 :)

  • Ivars Ivars

    Es arī tur biju, 8 stundas pienu dzēru, medu ēdu, relaksēti ieskrēju 45. vietā un no sajūsmas ieliku rakstiņu draugos.

    http://www.draugiem.lv/user/3269654/blog/?p=5634277

  • paldies Xorix par video!! visi Sprīdīša pārstāvji bija manāmi , izņemot mani ( .

  • xorix xorix

    agrais, es jau labprāt būtu visus 478 dalībniekus nofilmējis distancē, ja vien viņi tik ātri nemuktu no manis prom :) patiesībā gan visu izsaka plānojums (mans GPS tārpiņš http://goo.gl/PhA3J) – ja man nāk pretim, tad vislielākā iespēja iekļūt kadrā, ja ejam vienu maršrutu un maza iespējamība tikties…
    Papētīju mūsu komandas statistiku distancē – kopumā 10km noieti un 40km noskrieti (GPS analīze pēc pārvietošanās ātruma).

  • Vizbuliite Vizbuliite

    Labs video! Mani iespaidi: pamatīgi noskrējos, reizes 5-6 bridu pāri grāvjiem, uzkāpu daudzos kalnos, reizes 3 biju tuvu pamatīgam kritienam, purvā gandrīz izdūru aci, seju sadzēla nātres, bikses cauras, skriet ar jostas somiņu 8 stundas nav īsti labi, mājās atklāju, ka matos paslēpusies mielojas ērce. Tagad zinu, kur atrodas Baldones observatorija, Riekstukalns, dzērveņu purvi. Ar rezultātu apmierināta – 34.vieta, 13.vieta grupā. Protams vēlāk pētot karti secinājām, ka varēja jau skriet ātrāk un savākt vairāk kontrolpunktus. Līdz nākamjam rogainingam – jātrenējās, jātrenējas un vēlreiz jātrenējas skriet pa neceļie, bezceļiem un protams orientēties :)

  • Aivars703 Aivars703

    Vizbulīt, papētīju jūsu ceļu un ar šausmām konstatēju ka jūs gājāt tieši tā pat kā mēs – tikai krietni ātrāk. Mēs 6 stundās bijām nogājuši gandrīz to pašu ceļu ko jūs (mēs papildus vēl paņēmam 1KP[3-punktnieks]) – tikai jūs to izdarījāt 5.5 stundās. Labi ka tālāk godu prātāties un sākāt sīkumus vākt un beigās tomēr par 7 punktiem mazāk savācāt kā mēs. (joks)
    Būtu pēdējos metros noturējies līdzi Dinai – kopvērtējumā būtu vienu vietu augstāk – iepriekšējā komanda finišēja ar tikpat punktiem tikai 10 sekudes agrāk.

  • Vizbuliite Vizbuliite

    Mēs mazliet par ātru devāmies finiša virzienā un tuvumā pietrūka punktu, ko paņemt. Ja vien mēs būtu paņēmuši tos 14 punktus kartes labajā apakšējā stūrī un tos 3, kurus paņēmām pēdējos, būtu atstājuši gadījumam “ja laiks vēl paliek”, tad… Bet ir tā kā ir. Rezultāts labs un jātrenējas nākamajiem rogainingiem.

  • ing_a ing_a

    malachi, visiem sveiciens =) muus taa sabiedeeja ar dzungliem, ka saplaanojaam distanci paaraak iisu (lai gan pa vidu neemamm veel punktus klaat) un beigaas arii palika laiks paari, bet pietruuka punktu, ko nemt, un baigi dragaat arii vairs negribejaas. tachu izbaudiijaam skaisto dienu par visiem 100!! =)

  • xorix xorix

    Kamēr lielie cīnījās ar kilometrāžu Tautas rogainingā, tikmēr mazie plosījās pa mežu, rotaļājās kalnu virsotnēs un labi pavadīja saulaino svētdienu:
    http://www.youtube.com/watch?v=svzS7wIqmj0

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.