Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

16. oktobris 10:30

Pļaviņu Daugavas promenādes pusmaratons 2021, Latvijas čempionāta nūjošanā 4. posms


Vieta: ,
Notikums: , , , ,
Distance: , , , , ,


Pieteikšanās lapa: Pļaviņu Daugavas promenādes pusmaratons 2021, Latvijas čempionāta nūjošanā 4. posms pieteikšanās


Treniņu plāns pusmaratonam:

Pusmaratons (2)

!!!

Pļaviņu Daugavas promenādes pusmaratons tiks organizēts epidemioloģiski drošā vidē.

16.oktobrī Pļaviņās notiks jau trešais Pļaviņu Daugavas promenādes pusmaratons.

Ievērojot visus valstī noteiktos nosacījumus Covid – 19 ierobežošanai, pusmaratons tiks organizēts epidemioloģiski drošā vidē, kas nozīmē, ka pasākuma norises vietā drīkstēs atrasties tikai pilnībā vakcinētas vai pārslimojušas personas.

Pasākumā drīkstēs piedalīties un to vērot visi interesenti, kam uz pasākuma norises brīdi būs derīgs ES vienotā reģistra sadarbspējīgs sertifikāts, kas apliecina, ka pasākuma apmeklētājs ir pilnībā vakcinējies pret Covid – 19 vai izslimojis Covid – 19.

Visiem dalībniekiem un skatītājiem pirms ieejas reģistrācijas zonā organizatoriem obligāti būs jāuzrāda derīgs Covid – 19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments!

Arī apkalpos pasākumu tikai personas ar derīgiem Covid – 19 sertifikātiem.

Ar veiktiem Covid – 19 testiem šoreiz pasākumā piedalīties nav atļauts, un tas nozīmē, ka šogad mūsu visu drošības pēc tiek atcelti bērnu skrējieni. Tāpat tiek atcelts arī skrējiens ar suni un klēpju sunīšu skrējiens.

Uzvarētājiem izcīnītās medaļas tiks pasniegtas individuāli turpat pasākuma vietā uzreiz pēc rezultātu apkopošanas katram skrējienam. Finišā dalībnieki saņems arī iepriekš solītās suvenīrmedaļas. Taču tas nenozīmē, ka pasākums nebūs gana aizraujošs!

Iepriekšējā pieteikšanās pasākumam būs atvērta līdz 14. oktobra vakaram.

Būsim aktīvi, kustīgi, veseli un atbildīgi!

Dalība pasākumā būs bez maksas.

starts Robežu – Daugavas ielas krustojumā, līdz Daugavas 49 pa Daugavas ielu, trīs pilni apļi no Daugavas ielas 49 (finiša vietas).

starts Robežu – Daugavas ielas krustojumā, līdz Daugavas 49 pa Daugavas ielu, trīs pilni apļi no Daugavas ielas 49 (finiša vietas).

Programma:

• no plkst. 8.30–10.15 numuru izņemšana, jaunu dalībnieku pieteikšanās starta vietā Pļaviņu kultūras centrā, Daugavas ielā 49 (Iepriekš pieteikušies skrējēji “Veselības” distancē numurus varēs izņemt līdz plkst. 11.10. Pusmaratona, “Baltijas” un “Latvijas” distancēs iepriekš pieteikušies dalībnieki numurus varēs izņemt līdz plkst. 11.30);

!!! Uzmanību pusmaratona distances dalībniekiem!!! Pusmaratona distances starta vieta atrodas 1,6 km attālumā no reģistrācijas un finiša vietas un pārējo distanču starta vietas!

• no plkst. 8.30–13.20 reģistrācija “Klēpja sunīšu” skrējienam un skrējienam ar suni (tikai pasākuma vietā);

• plkst. 10.30 starts pusmaratona distancē nūjošanā un iešanas sacensībās (Daugavas – Robežu ielas krustojums);

• plkst. 10.45 starts pirmsskolas vecuma bērniem 500 m distancē bez laika kontroles;

• plkst. 11.00 starts 1 km distancē “Savam priekam” (nūjošana, iešana, skriešana) bez laika kontroles;

• plkst. 11.20 kopējais starts 3 km “Veselības distancē” ar laika kontroli skriešanā, bez laika kontroles nūjošanā un iešanā Daugavas ielā 49 (pie Pļaviņu kultūras centra);

• plkst. 11.45 starts 21 km pusmaratona skriešanas distancē (Daugavas – Robežu ielas krustojumā);

• plkst. 12.00 starts 12+ km “Baltijas” un 6+ km “Latvijas” distancēs (nūjošana, iešana, skriešana) Daugavas ielā 49 (pie Pļaviņu novada kultūras centra);

• plkst. 13.30 kopējais starts “Mazo sunīšu” jeb “Klēpja sunīšu” 300 m skrējienam (sunīša augstums no zemes (muguras augšējā daļa) līdz 35 cm);

• no plkst. 13.45 – 300 m individuālie skrējieni ar suņiem, kuru augstums no zemes (muguras augšējā daļa) pārsniedz 35 cm;

• Uzvarētājiem izcīnītās medaļas tiks pasniegtas individuāli turpat pasākuma vietā uzreiz pēc rezultātu apkopošanas katram skrējienam. Suvenīrmedaļas dalībnieki saņems individuāli finišā.

 


  • Agrāk noskrien.lv:    2020,   2019




    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
anikka varbūt piedalās
runner-arrnis varbūt piedalās
Čipsinieks piedalās
meow piedalās
BeLinda piedalās
Juris piedalās
Dzintars piedalās
voļda piedalās

Piedalās - 6

Varbūt piedalās - 2

18 komentāri rakstam Pļaviņu Daugavas promenādes pusmaratons 2021, Latvijas čempionāta nūjošanā 4. posms

  • Hmm??? Iešanas sacensības? Ar ko tās atšķiras no racewalking, jeb sporta soļošanas? Norādītajā adresē(www.sportsvisiem.lv.) informāciju neatradu.

  • Andulis

    Jāpiekrīt, tajā sportsvisiem.lv atrodama vien norāde uz nolikumu:

    “Ar pilnu pasākuma nolikumu un dalībnieku grupām aicinām iepazīties nolikumā, kas publicēts http://www.plavinunovads.lv

    Jāteic gan, ka tas arī turpat ir ievietots ;) Un tagad – arī pie mums, noskrien.lv :)

    Savukārt, par tādiem “sporta” un “nesporta” (??) soļošanas/iešanas paveidiem nolikums nestāsta. … Uzdrošinos domāt, ka būtiskas atšķirības nemaz nav? Protams, varu kļūdīties. Zinātāji aicināti komentēt!

  • Andulis

    Iespējams, iešana ir tas, ko Vikipēdija dēvē par power walking vai speed walking – “walking with a speed at the upper end of the natural range for the walking gait, typically 7 to 9 km/h”.

    Sporta soļošanā jeb racewalking ātrumi mēdz būt lielāki un tehnika vairs jau nav īsti normāla jeb dabiska ;) Nav tāda kā parastam, ikdienas gājējam uz ietves vai takas.

    Tomēr, abos gadījumos “at least one foot must be in contact with the ground at all times”. Vismaz vienai kājai ir jābūt kontaktā ar zemi (pamatu) visu laiku.

    Interesantais jautājums tad ir – vai Pļaviņās būs ļauts pārvietoties arī kā sporta soļotājam, vai jāapmierinās ar “normālu” iešanu?
    (Vai to vispār varētu no malas skaidri atšķirt, ar neapbruņotu aci? Es nezinu.)

  • Andulis

    Īsāk sakot – Pļaviņas rāda uz LTSA (Latvijas Tautas sporta asociāciju), bet tie, savukārt, pārvirza atpakaļ uz Pļaviņām. Labi izdomāts :))

  • Es domāju, ka iešana ir krietni liberālāka par sporta soļošanu, tas ir nedrīkt tikai būt lidojuma fāze( kad abas kājas atraujas no zemes vienlaicīgi), bet netiek prasīta taisna kāja vertikāles momentā. Tas ir ja stadionā par šādu soļošanu ar saliektu kāju seko diskvalifikācija, iešanas sacensībās tas ir pieļaujams. Tā iet piemēram soļojumā Parīze – Kolmāra(https://en.wikipedia.org/wiki/Paris-Colmar), kā arī soļojumos virs 100km Itālijā.

  • Hiēna Hiēna

    Man šķiet, ka “iešana” ir tiem dalībniekiem, kas negrasās skriet, bet gluži vienkārši veikt distanci :) Agrākos laikos Sieviešu skrējienā bija tāda iešana, neviens nekādu tehniku nekontrolēja. Nejūties pietiekami sportisks, lai noskrietu? Tad noej!

  • Andulis

    Paldies jums abiem!
    Par to taisnās kājas prasību sporta soļošanā – līdz vakardienai kaut kā nemaz nebiju ievērojis, piefiksējis. “Mūžu dzīvo, … un kā … nomirsti ” :))

    Parīzes – Kolmāras soļojumā (gājienā? :) ātrumi tiešām bijuši cilvēcīgi, pat uzvarētājiem. Īpaši agrāk, garākajā versijā (Parīze – Strasbūra). Varētu atbilst tam power walking, kur “typically 7 to 9 km/h”.

    Interesanti tomēr, ka vikipēdisti ir šo pasākumu nosaukuši par “racewalking” sacensībām?! Franciskajā versijā – “marche athlétique“, kas laikam ir tas pats.
    Bet labi… pieļauju, ka dažādo čāpošanas paveidu iedalījums un terminoloģija visās valodās vēl nav līdz galam izstrādātas, akmenī iecirstas un pasaulē plaši zināmas ābeces patiesības… :)

    Jā, laikam gan Hiēnai taisnība – Pļaviņās viss notiks vienkāršāk. Tāpat kā savulaik Sievietēm :) ;)

  • Andulis

    Urā! Ir! :))

    LTSA lapā atrasts dokuments/nolikums speciāli iešanai – https://sportsvisiem.lv/wp-content/uploads/2021/08/IE%C5%A0ANAS_NOLIKUMS_02082021.pdf

    Par tehniku:

    “5) Ejiet dabiski, pēdai pie zemes pieskaroties ar papēža centru, rullējiet pēdu pāri visai virsmai un
    atgrūdieties ar pirkstgaliem. Ejot, viena no pēdām visu laiku saskaras ar zemi (lai nebūtu
    lidojuma fāze). Soļojot, celim uz mirkli jāiztaisnojas. Pleciem jābūt brīviem, mugurai – taisnai.
    Rokas var būt saliektas elkoņos 90 grādu leņķī. Ja vēlaties kāpināt iešanas tempu, tas jādara
    pakāpeniski, izvērtējot savu pašsajūtu pēc iešanas. Sekojiet līdzi, lai elpošanas būtu ritmiska.
    6) Dalībniekam aizliegts pārvietoties ar skrējiena vai lēciena kustībām.”

    Ja celim jāiztaisnojas – vai tas nozīmē, ka tomēr tuvu racewalking/sporta soļošanai ir šī iešana?

    Saprotu, ka tā ir teorija :) Praksē – gan jau varēs neiztaisnot ;)

  • Andulis

    Piemērots gadījums, lai noskrien.lv kalendārā beidzot ieviestu notikuma veidu “iešana”! Pļaviņas to saņem pirmās :)

    (Jau sen prasījās – bet vienmēr bija kas cits, interesantāks…)

    Iespējams, pie daudziem pasākumiem būs tagad “soļošanas” vietā jāliek “iešana”… Nav vēl izdarīts, bet nebrīnieties, ja pamazām tā notiks.

  • teksts:”Soļojot, celim uz mirkli jāiztaisnojas”, vēl vairāk sajauc galvu un palielina nenoteiktību, jo nav definēts moments, kad kājai jabūt taisnai. vairumam īsto racevalkeru, kāja jau ir taisna(veido 180 grādu lenķi), to noliekot uz zemes, un šis lenķis saglabājas līdz pat vertikāles momentam lai gan noteikumos minets tikai vertikāles moments.

  • Andulis

    Jā, galvas jaukšana ir :(
    Tomēr baidos, ka šogad vairs LTSA savu nolikumu nelabos… Tajā iešanas sacensību seriālā 3 posmi no 5 jau aizvadīti, Pļaviņas būs ceturtais.

    Iespējams, kādam jāuzmācas viņiem, lai vismaz uz 2022. gadu ievieš precizējumus. (Kaut arī galvenā disciplīna viņiem laikam nūjošana, bet pieņemu (un ceru), ka turpināsies arī iešana.)
    Liktos pareizi, ka to tekstu “Soļojot, celim uz mirkli jāiztaisnojas” vispār izņemtu ārā…?

    Valdes locekļi gan varētu nebūt lieli soļošanas/iešanas speciālisti (ja kļūdos, labojiet)… taču LTSA struktūrā paredzētas arī dažādas komitejas. Iespējams, Tehniskā komiteja vai Organizācijas komiteja ir atbildīgas par šo??

  • Andulis

    Lai kā tur būtu, taču ir sākusies dalībnieku reģistrācija!

    Varbūt uztraukums par iešanu (tās tehniku) izrādīsies pavisam lieks… jo pieteikšanās lapā tā vispār gandrīz neparādās?! :o (Izņemot 3 km distanci, bet arī tur apvienota ar nūjošanu, nav atsevišķi.)

    Tas gan neatbilst nolikumam, kur paredzētas atsevišķas grupas (SI, VI) iešanai, vismaz garākajās distancēs, kas nesakrīt ar nūjotāju grupām (SN, VN).
    Taču… vai nu pirmā reize LV mačos, kad nolikums neīstenojas… ;(

  • Andulis

    Vēl interesanti:
    a) 16.10. tad varētu būt divi sertificēti pusmaratoni – Pļaviņās un Siguldā. Nav laikam pirmā tāda reize, tomēr pārāk bieži tā nesakrīt.

    b) Var gadīties, ka Siguldā būs cita trase, ne Beļinska 2018. gadā mērītā? Tad Pļaviņas pat paliktu kā “galvenais” (vienīgais sertificētais) tā vīkenda pusmaratons :o

    Vēl gan drusku laiks ir. Saglabājas intriga.
    Labojiet, ja esmu varbūt nepamanījis kādus ASV soctīklu jaunumus par Siguldu ;)

    Cerams, nebūs oktobrī atkal variants (c), ko mums var sagādāt C19…

  • Andulis

    Dienas prieks – reģistrācijā distanču izvēle precizēta! Tagad ir atsevišķi “iešana”.
    Tas laikam nozīmē, ka var turpināt apspriest pareizo/pieļaujamo iešanas tehniku ;)

    ………..
    Nepilnu 2 diennakšu laikā pieteikušies jau 75 dalībnieki. Nav slikti :)

  • Lauma Lauma

    ⚠️ Pļaviņu Daugavas promenādes pusmaratons tiks organizēts epidemioloģiski drošā vidē!
    👆Ievērojot visus valstī noteiktos nosacījumus Covid – 19 izplatības ierobežošanai, pasākuma norises vietā drīkstēs atrasties tikai pilnībā vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušas personas.
    Precizēts nolikums 👉 https://www.plavinunovads.lv/sites/default/files/2021/12.10._precizets_plavinu_daugavas_promenades_pusmaratons.pdf
    Pieteikšanās 👉 https://bulta.lv/plavinas/

  • ansiso ansiso

    Drošvien pēdējā nedēļas nogale, kad vēl notiks skriešanas mači.

  • Lex

    Ja drīkst piedalīties tikai pilnībā vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušas personas, tad viņi atklāti pārkāpj:
    “…godīgas spēles princips, kas noteic, ka sporta izglītojošajā, organizatoriskajā un pārvaldības darbā jārūpējas par olimpisko ideālu un ētikas principu ievērošanu, kā arī jācīnās pret negodīgumu un dopinga lietošanu sportā, pret fizisku un morālu rupjību…”

  • Dainis Driņķis Dainis Driņķis

    Pusmaratona skrējējiem: varu vēl kādu paķert līdzi no Rīgas un atpakaļ. Obligātā prasība – pozitīvs noskaņojums. 2 9513814

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.