Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

4. decembris 09:00

Lisabonas maratons


Vieta: ,
Notikums: , , ,
Distance: , ,

Mājas lapa: Lisabonas maratons
Pieteikšanās lapa: Lisabonas maratons pieteikšanās


Treniņu plāns maratonam:

Treniņu plāns pusmaratonam:

Pieteikšanās caur active.com (būs tur jāreģistrējas kā lietotājam). Līdz 30. novembrim – maratons 55 €, pusmaratons un satelītskrējiens 30 €, pēc tam dārgāk. Jāpieskaita arī 5,5 € transakcijas maksa.

Starts maratonam un pusītei dažādās vietās, finišs kopīgs – stadionā.





    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
Andulis piedalās

Piedalās - 1

13 komentāri rakstam Lisabonas maratons

  • sm72 sm72

    Andul, ja Tev no tā skrietos vieglāk, varētu Tev just līdz nevis no 4000 km attāluma, bet gan no 700 km attāluma. Pie tam no kāda paaugstāka kalna:)

  • Andulis

    sm72, ja sēdēsi (skriesi?) mūsu reiz apspriestā Sierra Blanca virsotnē, tad taisnā līnijā sanāk tikai 445 km.
    Turklāt, atpakaļ domāju lidināties no Faro, kas ir tikai ~277 km attālumā – pavisam kaimiņos! :) Jāmēģina 6. decembra rītā iekārtoties lidaparāta labajā pusē pie iluminatora, tad varbūt, gaisā ceļoties, tālumā saskatīšu Tevi kā oranžu punktiņu kalna galā. :))
    Bet varbūt esi nodomājis iekarot ne pārāk tālu esošo trīstūkstošnieku – kontinentālās Spānijas augstāko punktu? Tas ir ~545 km attālumā no Lisabonas; “kļūdu robežās sakrīt” ar minētajiem 700 km. :)

    Visādā ziņā, mans Lisabonas veikums būs veltīts kārtējiem 7. nov… tas ir, 7. decembra svētkiem. ;)

  • sm72 sm72

    Izskatās, ka šajās dienās dzīvošu San Pedro Alcantara, kas pa ātrākajiem ceļiem ir 700 km no Lisabonas. Tur man arī būs savas 7.12. “golgāta ceļš”:) Bet noteikti apbraukāšu tuvākos tūkstošniekus. Šobrīd visatbilstošākais pēc bildēm man izskatās lielceļš pilsētas Parauta tuvumā, kas ir pa ātrākajiem ceļaim ap 600 km no Lisabonas un 340 km no Faro.

  • Didzis Didzis

    Anduli,tad kā veicās LISABONĀ ?

  • Didzis Didzis

    Ieskatījos rezultātos,piefiksēju,ka Andulis izskrējis PERSONISKO – 3:34:21 ! APSVEICU ! Mazu komentāriņu gan gribētos,ja neēsmu jau ko palaidis garām.

  • Andulis

    Paldies, Didzi, veicās tiešām neslikti. Uzrādīju savu labāko maratona rezultātu šajā tūkstošgadē:) , kā arī 5. labāko no kopā nu jau 70 gab. Varbūt otrā jaunība piezagusies? :)) Provizoriskie rezultāti ŠEIT, esmu 401. vietā.
    Laika apstākļi bija ideāli: +12…+14, sauss, pamatā nomācies, tik ap 26.-30. km saule nedaudz parādījās. (Laikam speciāli maratonam tie mākoņi bija pasūtīti. Gan 2.-3., gan arī 5. decembrī bija saulaināks!) Sanāca noskriet neparasti vienmērīgi (man): otrā puse tikai par 5:35 lēnāka, izteikta “lūziena” nebija. No šīs starpības – pāris minūtes norakstāmas uz kāpumu 36-40 km posmā, vēl vismaz 1,5 min – uz barošanos, kas arī vairāk koncentrējās otrajā pusē. Tikai atlikušās ~2 min attiecas uz “tīru” nogurumu.
    Pirms starta domāju, ka būtu jāpalien zem 3:50. Iznāca ātrāk. :)

    Organizācija – bez liela šika un reklāmas, taču gandrīz viss nepieciešamais bija, + vēl piedāvāja pēc finiša dušu un masāžu. Varētu piesieties vienīgi par to, ka nebija iespējas nodot individuālos dzērienus nogādāšanai vēlamajā vietā. Pārcietu. :) Izotoniskais dzēriens ~3 vietās, citur – tikai ūdens. Otrajā pusē parādījās apelsīni un vēl kaut kādi našķi. Kilometru atzīmes pamanīju gandrīz visas.

    Trasi var apskatīt mājaslapā. Viens aplis. “Pa lielam” – atgādināja Stambulas maratonu. Pirmajā pusē drusku viļņains reljefs, ~16-19 km jauks noskrējiens lejup uz jūras pusi, 20-36 km turp+atpakaļ pa plakanu krastmalas ielu. Pēc tam minētais kāpums atpakaļ kalnā, šai laikā pāris reizes teicu sev – “atceries Siguldu!”, uzreiz kļuva vieglāk. :) Pēdējie km arī ar nelielu reljefu (ne briesmīgu), finišs stadionā.

    Pusmaratonisti startēja 1,5 h vēlāk un tieši maratona distances vidū. Tā kā viņu bija mazliet vairāk, tad atzīšos – vienu brīdi lēnākie pusmaratonisti drusku kaitināja/kavēja, kamēr tiku viņiem garām. Tādi itin apaļīgi turklāt bija krietna daļa no viņiem, un dažkārt pa četriem vienā rindā skrejoši => šaurākās vietās aizņēma visu trasi. Bet tas nu tā, ne pārāk nopietni… :)

    Pie šī maratona īpatnībām jāmin – galīgi nemaz nejutu kāju muskuļu sāpes nākamajās dienās. (Citreiz jau drusku grūtāk ir bijis pa trepēm nokāpt.) Vai esmu tik trenēts kļuvis, vai kā…

    Jā, tad nu, pildot iepriekš sacīto, rezultāts tiek veltīts sm72 kantainajai (neapaļajai) jubilejai! :) Kā arī citiem decembra sākuma gaviļniekiem!! Šodien tādi ir vismaz divi; vakar – esot viens sasniedzis gandrīz solīdu cip… skaitli; bet jau pirmajā mēneša datumā šūpuļsvētkus svinējusi mana tempa turētāja Ozolnieku koptreniņā 21.08. Paldies, ka jūs esat! :)

    Vēl var minēt, ka Lisabonā esmu arī tīri pieņemami atzīmējis 30. gadadienu kopš diagnozes “cukura diabēts” iegūšanas savā īpašumā. :)) (7.12.1981.)

    “Boas festas” (priecīgus svētkus)!

  • Andulis

    Personiskais nav, līdz tam vēl jāaug. :) (3:28:39)

  • Didzis Didzis

    Anduli,tagad esmu skaidrībā,PALDIES par aprakstiņu.Un kur nākamais ?

  • Andulis

    Droši nezinu. Dažas domas ir – bet nav pārvērstas darbos. (Nav iztērēta nauda dalības maksām u.tml.)
    Centīšos tikt uz Madridi 22.04. (Paskat tik, vēl viens – krietni žiglāks maratontūrists ir tur atzīmējies!)
    Var kaut kas gadīties arī agrāk. :)

  • sm72 sm72

    No San Pedro de Alcantare varēja just, ka Andulim labi skrienas. Bez tam tajā dienā centos skrējienā turēt aptuveno Anduļa tempu:) Tādēļ lielie apsveikumi. Paldies par apveikumiem Andul. Tikai nav īpaši omulīgi dalīt savu dzimšanas dienu ar Anduļa diagnozes paziņošanas dienu. Taču kā saka, kas mūs nenogalina- tikai stiprina!

  • dot dot

    sm72, ja tas tevi kaut kā mierina, tad tajā datumā ir vēl Perlharboras bombardēšana, Toma Veitsa un mana dzimumdiena.

  • sm72 sm72

    dot, tad jau drīz varēsim taisīt 07.12. skriešanas klubiņu:) Starp citu, cik km 07.12. šogad noskrēji?

  • dot dot

    07.12. man bija mazais aplītis pa Mežaparku – 16,77 km, jeb Renča skaitlis +1.
    Klubiņu varam taisīt, jo sportlat.lv lapā todien saskaitīju 47 jubilārus.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.