Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Izaicinājums piedalīties Sieviešu skrējienā

Sabiedrībā zināmas dāmas jauno gadu sāk ar izaicinājumu – piedalīties Sieviešu skrējienā.

Siev_skrejiena_foto

Lai iedrošinātu sievietes sportiskam dzīvesveidam SIA „Sportland” 1. maijā rīkos pirmo Sieviešu skrējienu. Tā organizatori izvirzījuši mērķi veselīgam dzīvesveidam un fiziskām aktivitātēm pievērst jebkuru sievieti. Izveidojot pavisam jaunu disciplīnu sporta pasākumos Latvijā – iešanu.

Motivēt un uzrunāt jebkuru dāmu piedalīties pasākumā, aicinās septiņas „Sieviešu skrējiena” vēstneses, kuras, sākot ar janvāri, aktīvi piedalās treniņu procesā: modes blogere Agnese Kleina, TV seja Anna Rozīte, aktrises Dārta Danēviča un Jekaterina Frolova, raidījuma „Māmiņu klubs” vadītāja Kristīne Virsnīte, vieglatlēte Anita Kažemāka un sporta entuziaste Indra Muceniece.

Lai iepazīstinātu ar “Sieviešu skrējiena” norisi, treniņu plānu un  pasākuma apburošajām vēstnesēm organizatori aicina Jūs uz pasākuma prezentāciju

ceturtdien, 17. janvārī, plkst. 12.00 Sporta klubā

„Veselības fabrika”, Brīvības gatvē 214M, 3.stāvā, Rīgā.

Prezentācijā piedalās pasākuma organizators – SIA “Sportland”, pasākuma vēstneses, pasākuma oficiālie treneri un sadarbības partneri.

Izvērtējot dažādu sporta pasākumu disciplīnas un aptaujājot sporta pasākuma dalībnieces, organizatori sieviešu skrējienā piedāvā 7 km distances dažādās disciplīnās – skriešanā, nūjošanā vai soļošanā – , kas ļautu startam sagatavoties gan iesācējām, gan būtu pietiekami interesanti pieredzējušām aktīvā dzīvesveidu piekritējām.

“Sportland” SIA jau trešo gadu pēc kārtas rīko arī Baltijā vienīgo labdarības sporta pasākumu “Nike Riga Run”, kur visi ienākumi no reģistrācijas maksām nonāk projektam “Mazajām sirsniņām”. Šogad pasākumā piedalījās 6670 dalībnieki, saziedojot 21022,42 Ls.

132 komentāri rakstam Izaicinājums piedalīties Sieviešu skrējienā

  • Darya Darja

    Es atvainojos, raksts ir tapis 16/01, bet pats atklashanas pasakums bija 17/01… Kadi jaunumi bija atklashanas pasakumaa?

  • dot dot

    Darja, tu no nākotnes? 17.janvāris ir šodien.

  • Darya Darja

    Jaa, paldies ))) tikko pamaniju. Bet rakstu jau atsaukt nevar :(

  • Ahh, cik žēl, ka šāds jauks pasākums ielikts 1. maijā! Tas taču jau izsenis ir Vīlandes ezera skrējiena datums!…

  • jupe jupe

    Jānoskujas, jāataudzē gari mati, krūtis jau būšu uztrenējis pa ziemu, mazliet kosmētikas un grima – varētu es būtu skaista dāma. :D

    PS manas sievietes jau vico… jāpierunā māti

  • LauraX LauraX

    jupe, ja Tu skrien kā dāma – taisam komandu ;-)

  • njaa- vīriešiem piedalīties sieviešu skrējienā tiešām ir izaicinājums :D

  • Man rodas jautājums: vai šis bloga ieraksts ir konkrēti priekš vīriešiem domāts? :D

  • Ainars Ainars

    Vai esmu vienīgais, kuru šie “plakanie” mārketinga gājieni viegli saērcina – tiešām ļaudis nespēj neko patiesi gaumīgu izdomāt?

  • Tu neesi vienīgais, Ainar ;)
    Es gan neesmu sieviete , bet ja sievietēm piedalīties sieviešu skrējienā ir izaicinājums, tad varbūt organizatori domā, ka sievietes ir pārāk vārgas lai skrietu ikdienā? …
    Tikpat labi viņi varēja sarīkot melnādaino cilvēku skrējienu, startu padodot ar motorzāģu skaņām- arī būtu interesants zemteksts :D

  • Aināram! Tu neesi vienīgais, man arī skumju smaidu izraisa šādas aktivitātes. Bet katram savs un savas velmes…

  • Kvaki Kvaki

    hmm..aizdomīgi..nevaru izteikt savu viedokli par šo mārketinga triku:(Līdz sim nebija problēmu iekomentēt.

  • Kvaki Kvaki

    Duplicate comment detected; it looks as though you’ve already said that!

  • Ainars Ainars

    Šā apzinātā sabiedrības segregācijas procesa sakarā pastāsts no vakardienas. Eju pa ielu un netālu no LU medicīnas fakultātes ieraugu šilti “Latvijas aktīvo senioru līga”. Loģiska jebkura normāli domājoša cilvēka reakcija – dodos mājās un ar steigu organizēju “Latvijas pasīvo junioru līgu”.

  • jupe jupe

    Tagad nezinu, ko teikt – vai es skrienu kā dāma? Man skumji jāsecina, ka es ļoti bieži skrienu stipri lēnāk par dažu labu dāmu… :)

  • Andulis

    Kā mazaktīvs un nenormāli domājošs vidējās paaudzes pārstāvis, aicinu pārlieku nesatraukties. ;)

    “Segregācija” ir pavisam normāla lieta. Kāpēc tad nedzirdam protestus par diezgan daudzajiem veterānu vai skolēnu/jauniešu mačiem? Kāpēc kaimiņos (Stokholmā) šogad jau 30. reizi notiks Tjejmilen – vairāk kā 30 tūkstošu (!) dāmu skrējiens/soļojums 10 km distancē?


    Jebkurā gadījumā, kā jau aizrādīja minikin, mums 1. maijā vēl ir iespēja pret vīriešu diskrimināciju protestēt pie Viljandi ezera (pasākums nav vēl noskrien.lv kalendārā). :) Bez tam, arī apkarot mārketinga trikus Siguldas serpentīnceļa skrējienā, kura detaļas gan arī nav zināmas pagaidām. (Var palūkoties uz pērngada informāciju/rezultātiem un bildēm.) Gan jau citviet arī kaut kas tiks sarīkots.

  • Nav jau Jupe te runa par to, kurš indivīds konkrēti skrien ātrāk vai kurš lēnāk, bet par pasākuma domu kā tādu..

  • Ainars Ainars

    Iešanu padarām par sportu. Tad seko ieteikums iegādāt pareizās iešanas sporta kurpes, iešanas sporta zeķes utt. pēc jau atstrādātiem algoritmiem.
    Progresējam, laikam:)

  • Agy Agy

    Ainar, man ir tas gods pazit cilveku, kas 1 km lidz veikalam labak ar masinu nobrauks ne ar kajam aizies!

  • Imants A. Imants A.

    Tur meitenei ir cauras zeķes, vai tā ir jaunā mode?

  • BeLinda Lindams

    Imant: Jā un jā. :)

  • Andulis

    Pēc pašreizējā vērtējuma šim blogam (6.33 no 10) – izskatās, ka sākumā kāds ielika 10; tad nākošais ielika 8; šodien parādījies neapmierinātais/-ā, kas licis/likusi 1. ;) Turpinām? :D

  • Hehe, tas gan ir labi – mans emuāra ieraksts tagad vairs nav vissliktāk novērtētais :)

    P.S. Es gan pats neko vērtējis neesmu.. ;)

  • Rozamunde Rozamunde

    Izaicinājums pilnīgi un galīgi nekāds.
    Bet kas ir Vīlandes ezera skrējiens???

  • Andulis

    Atgriežamies pie tēmas un Darjas jautājuma – “Kadi jaunumi bija atklashanas pasakumaa?”

    Vai tad neviena (neviens) neaizgāja?

  • ”…piedāvājot trīs distances 7 km garumā – jau populāro skriešanu un nūjošanu, kā arī jaunumu Latvijā – iešanu.”

    Varbūt speciālisti, kas veica šo unikālo atklājumu par Latviju un iešanu, var paskaidrot, ar ko iešana atšķiras no soļošanas? To varbūt sievietēm derētu zināt, lai nediskvalificē par nepareizu iešanas tehniku :D

  • Druupijs laikam nav bijis armijā:D
    Iešanai vajag viena veida brīvā laika apavus, soļošanai cita veida sporta apavus:))))un katrai disciplīnai vajag sertificētu instruktoru:), lai nesabojātu savu veselību un negūtu traumas.

  • Soļošanā līnijās un kolonnās esmu trenējies- mana neizpratne šoreiz uz soļošanu kā sporta veidu vērsta :D

  • Kvaki Kvaki

    Sviests

  • īsti neizprotu jūsu sajūsmu skrējiena sakarā. ja organizatori grib sarīkot pasākumu īpaši dāmām, un īpaši tādām, kam noskriet 7km ir izaicinājums, pat NOIET 7km ir izaicinājums [ticiet man, ir, ir gana daudz tādu dāmu] – kur bēda?? Tiešām jums skauž, ka pēc šī pasākuma, kurā varbūt UZDROŠINĀSIES NOSKRIET tās, kuras līdz šim ir baidījušās no skriešanas, radīsies lielāka konkurence, vai arī, puiši, ielās parādīsies vairāk sportisku jaunkundžu un kundžu? Kaut kā šķiet, ka Noskrien pārvēršas par ultramaratonistu klubiņu, un tie, kuriem tas nav pa spēkam, tam nav laika vai, gluži vienkārši, nav vēlēšanās, vispār var sēdēt mājās……

  • Rainers Rainers

    + Kvaki

  • pulvermuca pulvermuca

    Daina uzrakstīja manas domas :) kustībā ir prieks. un ka kādai sievišķīgai būtnei šis pasākums liks pievērsties fiziskām akivitātēm (lai vai kas tā būtu- skriešana, nūjošana, iešana), tad par to ir jāpriecājas.
    nevienai nav spiesta lieta piedalīties, bet varbūt kādai šī ir iespēja izkustēt no dīvāna, un kāpēc gan ne?!

  • Te jau neiet runa par kustības prieku…
    Kustības prieks ir koptreniņos un citos kopējos noskrieniešu u.c klubu pasākumos, neatkarīgi no tā, vai nūjo,skrien jeb piedalās kā līdzjutēji.

    Bet katram savs, kam “zīmēties”,kam manipulēt,kam baudīt skriešanu kopā ar vēju dabas muzikas pavadībā.

  • hei, bet kur lai tāda biroja tante, kas savu mūžu pēc 9. klases sporta ieskaites nav skrējusi ne kilometru, atrod tādu klubu un, galvenais jau, saņem drosmi KOPTRENIŅAM? te visi tādi skrējēji, utt… bet tur skrējiens sevi pozicionē kā iespēju izkustēties jebkuras sagatavotības sievietēm – viņa varbūt paklusām pāris reižu paskries, uzģērbs kādu smieklīgāku apģērbu un 1. maijā noskries pirmos 7 km. un TAD viņa dzirdēs ka ir tāds Noskrien, ka tā cita biroja tante, kura pat varbūt finišēs aiz viņas, ir bijusi KOPTRENIŅĀ un tur viņu nav apēduši bez sāls, un TAD viņa atnāks uz šejieni un teiks “čau, es ar jums gribu skriet. lēnām, bet foršā atmosfērā”! tā es to redzu..

  • Atkal + Dainai. Jā, Regulatus, varbūt grūti iedomāties, bet tiešām daudz, daudz, daudz nezina par tādiem, šādiem klubiem. It īpaši nezina tie, kas nekustās vispār, bet šis pasākums varētu būt pirmais iemesls.
    Šonedēļ pat es dzirdēju viedokli, kā VSK lapa izskatās cilvēkam, kas to apskata pirmoreiz (biju iedomājies): bijība. Par ultramaratoniem un regulāriem 30km treniņiem vien runā. Jā, daudziem biedriem līmenis ir cēlies, bet esam mazliet aizmirsuši, ka citi tikai sāk, vēlas sākt.

  • Manuprāt cilvēka prāts ir ļoti spējīgs un elastīgs, jo:
    -labprāt filtrē informāciju
    -labprāt piešķir jēgu/nejēgu lietām un notikumiem
    -labprāt un vienmēr radīs attaisnojumu savām Domām, Vārdiem un Darbiem/neDarbiem.

    Un fakts, ka mēs varam pārprast, uztvert notikumus savādāk par spīti saviem vislabākajiem nodomiem ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc mūsu lēmumi un darbības var “šad tad noiet greizi” .

    Bet jebkurā gadījumā, tas dara Dzīvi daudzveidīgāku.
    Katram cilvēkam ir tiesības izpausties, kā viņš to vēlās.

    Un joprojām uzskatu, ka šajā pasākumā skriešanas prieks ir nobīdīts pēdējā vietā, bet skriešanas prieks tiek izmantots, tikai kā instruments.

    Un nobeidzot pārdomas. Kā Jūs domājiet cik daudz sieviešu tikai uz 17.01 pasākumu dienas pirmajā pusē fitnesa centrā “Veselības fabrika”? :))))

    R.

  • Atvainojos, ja mani komentāri kādai birojtantei likušies aizvainojoši.
    Tas , ko es gribēju pateikt ir, ka priekš manis personīgi jau pats vārds ”izaicinājums” liek domāt, ka šādā pasākumā jāpārvar kādas grūtības un tāpēc man kā birojonkulim tas liktos biedējoši…
    Man personīgi liekas, ka veselīgam dzīvesvaidam efektīvāk piesaistīt cilvēkus būtu reklamējot, cik dabiski, veselīgi , garastāvokli uzlabojoši ir kustēties un ka kopīgi to darot var iegūt draugus utt…
    Nez kāpēc neesmu manījis, ka VSK noskrien koptreniņi tiktu reklamēti kā izaicinājums ar tīģeru un gepardu iemiesojumiem cilvēkos lēnāk vai mazāk skrienošajiem, bet gan kā superīga laika pavadīšana, kas galu galā ir novedis pie tā, ka koptreniņi ,kā daži jau izteikušies, aug kā sēnes :)

  • Johny Johny

    Par 100 % pievienojos Dainai. Pat ja tur ir kāda mārketinga kłūda, dievs ar viñu. Bez naudas neviens vērā ñemams pasākums sen vairs nenotiek, un tas ka meičas šoreiz ir tikai Nike čībās, drīzāk ir jautājums Adidām un Asikiem. Ja kaut vai 10 % no vińām turpinās skriet, super. Bet mēs, mani ieskaitot, metam malā skrējēju snobismu un aicinām pazińas kas vēl nekustās, lai piedalās pasākumā. Noskrien!

  • Darya Darja

    +1
    Dainai & Johny ;))

  • Kvaki Kvaki

    Šodien skrienot savu gabaliņu atkal pārdomāju visu šo.Esmu”biroja tante”gados.Zinu,ka tikai kustība man palīdzēja izdzīvot pagājušo gadu.Druupijs ir noformulējis manas domas arī.Es atvainojos,ja aizvainoju kādu.Aicinājums uz pasākumu ir neveiksmīgs,tāpēc šī vētrainā diskusija.
    Un man pat ir ideja,kā iesaistīt sabiedrībā POPULĀRAS DĀMAS,lai būtu kustība un reāls labums sabiedrībai:ierasties kādā no Latvijas pansionātiem(vēlams bez preses un TV).Iepriekš ar pansionāta vadību vienojoties,ka palaidīs brīvdienā sanitārītes.Ar savu šarmu jūs varat iepriecināt,bet kustības,ticiet man,pietiks atliku likām.

  • Andulis

    Gluži jauka ideja.

    Tā kā populāru dāmu Latvijā ir gana (?), tad vajadzētu pietikt gan sieviešu skrējienam, gan sanitāru kustībām pansionātā.

    Otrajā gadījumā – arī populāri kungi varētu kaut kā piepalīdzēt?

  • Atļaušos nepiekrist Johny par mārketinga kļūdas mazsvarīgumu, lai piesaistītu ar skriešanu nesaistītus cilvēkus…

    Kaut vai no savas pieredzes runājot , pirmo reizi piecītim pieteikties Nordea maratonā pirms 5 gadiem atļāvos tikai tapēc, ka skolā tīri labi veicās skriešanā, bet tos cilvēkus, kam piešķir uz vēdera liekamus numurus un čipus, uzskatīju par ļoti nopietniem vieglatlētiem :)

    Ja es, kā cilvēks, kas nekad agrāk nav skrējis, redzu skrējiena reklāmā cilvēkus ar atlētiskiem ķermeņiem, ar saukli, ka skrējiens būs izaicinājums un ka Tev jābūt kā gepardam, lai to paveiktu, tad kāda man vēlme iet un vispār pamēģināt?

  • Paskatamies kaut vai uz to dzeku, kas kluva slavens ar uzrakstu uz t-krekla ”fat, diabetic, ahead of you” .. Viņš uzskatāmi parāda , ka skriešana ir priekš ikviena cilvēka nevis tikai priekš trenētiem atlētiem, vai tiem, kas grib mest sev izaicinājumu pārplēst pakaļu pierādot, ka spēj būt kā gepards :D

  • Andulis

    Pagaidām mārketings strādā gluži labi! Pasākumam šajā brīdī jau “priekšreģistrējušās” 562 personas (dalībnieces pašas un viņu atvases – uz bērnu skrējienu). http://www.sieviesuskrejiens.lv/pasakums/dalibnieces

    Jā, varbūt aktivitāte ir loterijas dēļ un noplaks 24. janvārī, kad sāksies īstā reģistrācija par maksu. Bet, tik un tā – ja interese dažu dienu laikā ir radusies apmēram tikpat cilvēkiem, cik piedalās vienā “Skrien Latvija” pusmaratonā, tad tas nav slikts rādītājs… manuprāt…

    Ja es taisītos pirmoreiz reģistrēties kādam pasākumam, tad nu neesmu vis drošs, vai man pievilcīgs liktos minētais ”fat, diabetic, ahead of you” džeks kā pasākuma vēstnesis… Vai līdzīga dāma… Nesaku, ka gepardmeičas ir šajā ziņā ideālas, bet laikam tomēr drusku piemērotākas.

    Nebūtu arī jāuzskata potenciālās dalībnieces gluži par muļķēm, mucā augušām. Gan jau viņas tomēr apzinās, ka 7 km labvēlīgos apstākļos spēj pieveikt arī birojdāma/-tante, ja patrenējas. Ne tikai puma vai gepards. :))

  • Nav runas par mārketingu un tādām stulbībām, ko tāpat neviens neņem vērā. Tas, protams, labi, ka biroja tantas var izkustēties, ļoti labi! Bet galvenais sliktums šāda veida pasākumiem ir tas, ka tiek reāli diskriminēti biroja onkoļi.. Turklāt neslēpti! Varbūt būtu forši noorganizēt kādu pasākumu, kurā ļautu piedalīoties, piemēram, tikai baltādainajiem.. Vienīgi ne Latvijā, to jādara tad kādā valstī, kur balto un melno procentuālā attiecība ir līdzīga tantu un onkoļu attiecībai Latvijā..

    Lai gan varbūt tikai nezinu – vai ir kādi populāri pasākumi, kuros būtu atļauts piedalīties tikai onkoļiem??

  • Oreman, Kuldīgas(?) pliko skrējienu ~ Jāņos nezini? tur vismaz pirms pāris gadiem skrēja tikai vīr.dz., dzimuma noteikšana vizuāli :D

  • Cik zinu, tajā Kuldīgas skrējienā aicināti piedalīties bija visi..

  • Rainers Rainers

    Tur arī skrien visi…vīrieši varbūt ir vairāk,bet viņi nav vientuļi :)

  • Andulis

    “Lai gan varbūt tikai nezinu – vai ir kādi populāri pasākumi, kuros būtu atļauts piedalīties tikai onkoļiem??”

    Dzimumu dalīšana, šķiet, ir populāra lieta Japānā. Viņiem ir pat vairāki AIMS kalendārā iekļauti tantu maratoni (skat. komentāra beigās). No onkoļu maratoniem tā “uz sitiena” nāk prātā Fukuoka International Open Marathon Championship, kas šogad būs jau 67. reizi.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fukuoka_Marathon
    http://www.marathonguide.com/races/racedetails.cfm?MIDD=952121202

    Taču jāatzīst, ka par “populāru” (pieejamības nozīmē) to laikam nevarēsim saukt. Kvalifikācijas normatīvi tādi, kas izpildāmi gandrīz tikai elitei: http://www.fukuoka-marathon.com/en/info.html (Daži noskrienieši tomēr varētu mēģināt, ja gribētu.)

    No otras puses – ‘IAAF Gold Label Road Race’ statuss gan ir piešķirts, jau trešo gadu pēc kārtas. Tiek uzrādīti teicami rezultāti, ieskaitot divus pasaules rekordus agrāk. Tā ka nevarētu arī teikt, ka “nepopulārs”. :)

    Tīri nejauši iekrita acīs: arī visvecākais Japānas maratons, kas daudzkārt bijis valsts čempionāts, ir IAAF “zelta” līmenī un AIMS, domāts tikai kungiem. Pavisam elitārs, kvalifikācijai jāskrien 2h 30min! (Tāpēc neuzdrošinos saukt par “onkoļu” pasākumu :)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Lake_Biwa_Marathon
    http://www.lakebiwa-marathon.com/raceinfo_e.html

    Labi, saprotu jau, ka tam visam maz sakara ar iesācēju ievilkšanu skriešanā. Bet nespēju paklusēt. ;)

    ——–
    Starp citu. Mūsu Jeļena Prokopčuka pēc pērnā Ņujorkas maratona atcelšanas nolēma 2 nedēļas vēlāk – 18. novembrī skriet tieši vienā no Japānas tantu maratoniem Jokohamā. Daudz netrūka, ka būtu bronza vai sudrabs…
    http://skriesim.lv/calendar/view?id=8625
    http://skriesim.lv/news/view?pit=11&id=20761

    Bet Jeļenas PR maratona distancē ir sasniegts, uzvarot citā japāņu tantu maratonā – Osakā, 2005. gadā.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Osaka_Women%27s_Marathon
    Va vells, izrādās, mūsu rekordiste atbalstījusi segregāciju… :)))

    Trešais tantu maratons viņiem notiek Nagojā…
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nagoya_Women%27s_Marathon

    Atvainojos vēlreiz. Aizrāvos. ;) OreMan vainīgs, interesantu jautājumu uzdeva… :D

  • Andulis

    “Nav runas par mārketingu un tādām stulbībām, ko tāpat neviens neņem vērā.”

    Kā tad nu neņem. Reku pat – šis emuāra ieraksts ir visvairāk komentētais! :)
    Un tās [tagad jau] >600 priekšreģistrētās dāmas arī nav īsti “neviens” (neviena). Starp viņām daža laba noskrieniete.

  • Ar vai bez visiem marketinga trikiem, labāk, lai cilvēki staigā kilometrus, nekā neko nedara. Šāds pasākums dod sacensību sajūtu, kas pēc tam jau rodas vēlmē darīt kaut ko vairāk.

  • in

    Starp citu, maratona skriešana kādreiz bija vīriešu privilēģija. Varbūt šie sieviešu skrējieni ir tādi – kā jūs mums kādreiz, tā mēs jums tagad :D
    Un kurš bija tas sporta veids, kur sievietēm neieskaitīja rekordus, ja tie bija sasniegti skrienot kopā ar vīriešiem – iespējams, izmantojot vīriešus kā vilcējus/vēja aizsargus utml ?
    Un OS (ne tikai) arī – visi skrējieni ir dalīti – vīrieši atsevišķi, sievietes atsevišķi.

    Var jau uz to paskatīties kā uz vīriešu diskrimināciju. Bet var arī citu skatu punktu atrast – ka sievietes var arī bez vīriešiem izskriet.

    ‘Izaicinājums’ varbūt nav tas īstais vārds VSK Noskrien auditorijai, bet kādai daļai sabiedrības tomēr ir. Un ja cilvēki tiek uzrunāti – nu lai tak viņi skrien!

  • ansiso Ansis Ozoliņš

    Anduli, vēl varbūt varēji pieminēt, ka sacensībās stadionā sievietes un vīrieši skrien arī atsevišķi :D
    Es neesmu skaitījis, bet procentuāli tajos pašos Skrienlatvija posmos proporcionāli vīriešu dzimte bija pārstāvēta krietni vairāk nekā sieviešu, minu, ka 80/20, kaut gan kopējais vīriešu/sieviešu skaits ir tikpat kā 50/50.
    Jebkurā gadījumā šim pasākumam ļoti laba ideja, lai, piemēram, arī tajos SkrienLatvija posmos to sieviešu/vīriešu īpatsvaru kaut nedaudz izlīdzinātu

  • Nu jā, tas jau pareizi, ka OS tiek dalīti skrējieni – vīr. un siev. atsevišķi. Nav jau tā, ka OS būtu tikai maratons siev., kā ir šajā gadījumā.

    Nu labi, tad vismaz ir kaut kur pasaulē arī pretējā situācija, kā Andulis bija atradis, kaut arī tikai elites līmenī..

    Bet in doma par to, ka šo varētu uzskatīt kā atriebību par vecajiem laikiem, nav slikta – tas vismaz būtu kaut kāds izskaidrojums.

  • vr

    Atsevišķu sieviešu skrējienu rīkošanai ir mērķis tieši veicināt arvien vairāk sieviešu iesaistīšanos sporta aktivitātēs, jo vīrieši salīdzinot ir tomēr aktīvāki un nav tik ļoti jāmudina, nevajag meklēt ne kādas vēstriskas atriebības un vēl viskaut ko.

    Jā, maratonos rekordus vairs neieskaita, ja skrien kopā ar vīriešiem.

  • Kuks Kuks

    Hmm…vai kāds ir aizliedzis sarīkot “Veču-hokeja skatītāju-alusvēderu rikšošanas izaicinājuma skrējienu” kurā aizliegts piedalīties sievietēm, jauniešiem, alus nedērājiem hokeja neskatītājiem???

  • nez, cik daudz skreejeeju ierastos, ja nedzeeraajiem buutu aizliegts piedaliities? :D

  • Rainers Rainers

    ja nedrīkstētu tie kas iedzer vīnu…un alu…:)

  • sursurs

    Tagad man sanāk par 100% piekrist Dainai :))
    un +1000 par ultramaratonistu klubiņu :D

  • Rainers Rainers

    Šo diskusiju vajadzētu turpināt kādus trīs mēnešus pēc skrējiena…tad būs redzams,kāda pievienotā vērtība tur tapusi…

  • Vai tiešām visa lielā bļaušana ir par to, ka pasākums ir domāts tieši sievietēm? :) Ok, tas ir retorisks jautājums.

    Gribēju teikt ko citu, jo te bija kaut kas minēts par neveiksmīgu mārketingu u.tml. Negribētu tam 100% piekrist. Jums tas liekas neveiksmīgs, jo, acīmredzot, neesat šī vēstījuma mērķa auditorija. Šis pasākums ir domāts noteiktai mērķa auditorijai, līdz ar to arī vēstījums par pasākumu ir domāts tieši šai mērķa auditorijai. Ja tas ir domāts kādam, kam 7 km ir izaicinājums, savukārt jums 7 km ir ikdiena, pilnīgi normāli, ka rezultātā jūs neesat mērķa auditorija, un, saprotams, jūs šis vēstījums neuzrunās kā potenciālo dalībnieku un neliksies saistošs. Katram savs, tas arī viss. Vai ir vērts par to tā satraukties?

    Ejam labāk paskriet, kamēr ārā tik smuks un saulains laiks :)

  • Rainers Rainers

    Daļēji…ja tas ievietots šeit,tad domājams,ka tas domāts mums…:)

  • Andulis

    Tur jau tā lieta, ka “mēs” esam stipri dažādi. :) Birojtantes un ultramaratonisti vienā klubā. Dažkārt pat vienā personā. :))

  • Rozamunde Rozamunde

    +1 Andulis
    Esmu birojtante ar nopietnu stāžu un lepojos ar to, ka tusēju vienā klubiņā ar ultramaratonistiem. Ultramaratons pašu gan nevelk, man optimālā distance šķiet pusīte vulgaris, bet kas zin…

  • Geo Geo

    Man arī šis blogs radīja nedaudz negatīvu attieksmi,sāku domāt kāpēc: pēc diezgan primitīviem principiem ir uzštancēta visparastākā preses relīze (“sabiedrībā zināmas dāmas”, beigās iepīts vēl Nike Riga run) un tā tiek sabāzta visur, kur vien var, nav svarīgi kas par auditoriju.
    Un komentārs šeit par pasākuma norises laiku (darbadienā 12:00)vienkārši 10niekā! Interesanti, kam tas bija vairāk domāts – sievietēm vai žurnālistiem un fotogrāfiem? ;)
    Bet vismaz prieks, ka šīs sabiedrisko atteicību kampaņas mērķis saskan ar sabiedrības interesēm – lai vairāk cilvēku kustētos un nodarbotos ar sportu.

  • Rozamunde Rozamunde

    Geo!
    1.maijs jau vairākumam mūsu valstī nav darba diena.

  • Andulis

    Geo laikam to domāja par 17. janvāri.

  • Geo Geo

    17. janvāris gan ir darbadiena, ir runa par pasākuma prezentāciju

  • Kristaps Broks kriss240188

    Es domāju, ka Geo domāja konkrēti prezentācijas pasākumu, kurš notika 17. janvārī 12:00

  • Rozamunde Rozamunde

    Ā, 17.janvāris 12.00? Nu jā, biroja tantes tur noteikti nepiedalījās.

  • +1 no manis Geo. Man arī nav nekas pret to, ka pasākums domāts tikai sievietēm vai pret skrējējiem- iesācējiem, bet gan pret pašu reklāmas veidu.. Tajā tiek sabāsts viss kaut kas, tā īsti nepasakot, kādu vēstījumu tad tam pasākumam vajadzētu sniegt?
    To, ka Latvijā ir daudz sieviešu, kas sporto?
    To, ka NIKE Riga Run pāris mēnešus vēlāk pa spēkam sievietēm?
    To, ka sieviešu solidaritātē ir spēks un ka kopīgi var 7km pieveikt ikviena sieviete?

    es arī nešaubos, Anduli, ka pasākumu apmeklēs iespaidīgs skaits sieviešu, jo Latvijā sieviešu skrējiens ir jaunums, reklaamas kampanjas apmeeri ir iespaidiigi utt, bet priekš plašāk domājoša cilvēka prasītos arī kas saturīgs tam visam :)

  • Laura

    man, kas grib uzsākt skriet, šāds pasākums ir vnk mazais mērķis. Un man pilnīgi vienalga kādas keda un klubi tiek reklamēti. Pat neievēroju. Un arī meitenes mani neuzrunā. Mani – kā tizleni vulgaris – uzrunā vienīgi ideja. Un man ir vienalga skrien vīrieši, suņi vai tantes. Kā arī klubu reklāma mani nesaista, jo netaisos uz Rīgu braukt klubot.
    Esmu tizlā birojtante,kas grib sākt. Un pati priekš sevis esmu sapratusi,ka man vajag mazu mērķi, lai vakarā izvilktos paskriet. Citādi man atkal uznāk slinkums.
    Ultramaratonisti var cepties cik grib, bet arī viņi kādreiz sāka. Arī mums, celuītpakaļām, ir ideja kāpēc sākt. Un tā nu mēs piedalīsimies.
    Un vienīgais izaicinājums – mums ir pārkāpt savam slinkumam un tizlumam.

  • Protams ”iedrošināt pievērsties sportiskam dzivesveidam” ir sauklis, bet tad tas manupraat neiet kopaa ar otru saukli ”izaicinajums”, jo lai iedrošinātu cilvēku manuprāt nevajag mest izaicinājumu, bet gan pasniegt draudzīgu roku :)

  • Laura

    un Izaicinājums ir piedalīties. Un tādiem tizlenīšiem tas IR izaicinājums

  • Sveika,Laura! Man prieks, ka esi atradusi motivāciju, lai sāktu skriet :) Arī man pirms kāda laiciņa noskriet 5km bija izaicinājums, tāpēc vienā ziņā Tevi saprotu un novēlu lai ar laiku Tev skriešana no izaicinājuma pārtop par vaļasprieku :)

    Es arī domāju, ka šādi kopistiski skriešanas pasākumi ir ļoti vajadzīgi, lai iedrošinātu tos, kas grib sākt skriet. Es tikai uzskatu, ka tik iespaidīgiem pasākumiem derētu rūpīgāk piedomāt pie reklāmas kampaņas :)

  • in

    Es, kā birojtante ar visai nopietnu stāžu, domāju, ka tas Nike Riga Run tika piesaukt tamdēļ, lai tās, kas piedalās 1.maija pasākumā un dabū āķi lūpā, uzreiz zina, ka šie paši organizatori rīko arī citu skrējienu. Ka nebūs jāgaida līdz nākamajam 1.maijam vai jāmeklē info par citiem pasākumiem, kur ir pieveicama distance.
    Un ja kāda (kāds) aizies uz šo pasākumu un pastāstīs/parādīs, ka VSK Noskrien nav iedomīgu ultramaratonistu pulciņš, tad tas būs tikai pozitīvi un vairāk cilvēku piebiedrosies regulārai skriešanai.

  • Johny Johny

    Laura netici viņam. Par tiem 5km ar izaicinājumu grūti noticēt:) Viņš jau piedzima ar kedām :) Lido kā vējš! Bet kā tad tagad sanāk ? Ko tad mēs vīri tajā dienā, skatītājos. Vai taisām karnevālu, velkam kleitas un bruņčus un bliežam kopā :)

  • Andulis

    Johny, nu nevajag tā apšaubīt druupija teikto. Es gan labprāt ticu, ka 5 km viņam bija izaicinājums… un varbūt reizēm ir vēl tagad…

    Noskriet TIKAI piečuku, pēc tam mest mieru, neturpināt – tas prasa dzelzs raksturu!
    :D

  • Laura

    Nu manis pēc varam laist kopā ar puikām svārkos :D
    man tas viss šķiet svarīgi man, pārkāpt sev. Un kas dodas šajā ceļā ar mani ir visnotaļ otršķirīgi.
    un puiši varētu skriet pakaļ savām dāmām :D

  • Rozamunde Rozamunde

    Man toč nevajag sev pārkāpt, bet kaut kā nejauši pieteicos – vot skaidrā nesaprotu, kāpēc. Meita gan mani pasūtīja 3 mājas tālāk.

  • Spāre lido bite_L

    Sākumā uz ideju raudzījos skeptiski, jo sevišķi pēc reklāmrakstu izlasīšanas. Taču mājas lapā iekrita acīs nevis izaicinājums, bet sieviešu solidaritāte un kustības brīvība. Un iepriecināja arī demokrātiskā cena, es domāju, ka es pat arī pa 3,50 ls varētu izskriet solidaritātes vārdā un nomotivēt skriet kādu no neskrienošajām draudzenēm vai radiniecēm, pirms tam izvelkot arī uz dažiem kopīgiem treniņiem.

  • Lielkuilis

    Tempa turētājas būs?

  • Rainers Rainers

    Tempu varētu vīriem atļaut…

  • in

    Ir tādi pasākumi, kas tikai sievietēm, lai viņas varētu reiz no vīriešiem atpūsties, uzsist klaču utml. ;)

  • Mārtiņ š

    Hmm biju gaidījis, ka pie raksta par sieviešu skrējienu, visvairāk diskutēs tieši dāmas… Kļūdījos.

  • Kvaki Kvaki

    Laura
    21/01/2013 at 20:30

    Nu manis pēc varam laist kopā ar puikām svārkos :D
    man tas viss šķiet svarīgi man, pārkāpt sev. Un kas dodas šajā ceļā ar mani ir visnotaļ otršķirīgi.
    un puiši varētu skriet pakaļ savām dāmām :D

    Starp citu,es jau tādu skrējienu piedzīvoju.Pie “Zelta kedas”bija piekabināts skrējiens kāzu kleitās,kur sievietēm pakaļ skrēja kādi 5-8 vīriešu kārtas pārstāvji kleitās.Nekomentēšu.
    Kā teica kāds viedais:”Visādi ir un visādus vajag”

  • Rainers Rainers

    Kāds tur brīnums,ka vīrieši raujas pie dāmām :)

  • und und

    Par kādu diskrimināciju te var iet runa, mums vajag pateikt Sportland’am lielu paldies, ka viņi organizē vēl vienu skrējienu, tas ir liels plusiņš viņiem. Runājot par uzaicinājumu, ja kāda no attēla redzamajām dāmām nekad neskrēja, bet pirmajā maijā viņai bus jānoskrien 7km – tas jau ir uzaicinājums.

  • Agy Agy

    Jaatzist, ka viriesi ir sportiskaki, jo viniem vielak ir atrast basisa vai hokeja domubiedrus ar kuriem pa laikam satikties un uzspelet… man ka meitenei, tas viss ir grutak, turklat, ja kolege nevar ~1km aiziet savam kajam un prasa lai aizved, tas liek padomat. Nesaprotu, par ko cepsanas. Man 2011. gada Nordea Rigas Maratona 10 km bija liels izaicinajums, kamer citi tipinaja savu maratonu. Butu labak atbalstijusi, ne tagad varijusies.

  • Darya Darja

    Visi, kuri vēlās skriet, skries tāpāt…šīs pasākums radīs sievietēm, kuras jau ilgi rupējas par bērniem ,sež ofisos, un san sen ir aimirsušas kā vajag arī par sevi rupēties. Sports ir veselība, aiktīva brīva laika pavadīšana utml. Par dzimumu atšķirībām, lābāk pajautāt fizioloģiem ;) tur noteikti atradīsiet atbildes, bet to tos meklēt nevajag, jo te viņu nav.
    Es ar abām čertrām par šo skrējienu, un ne tikai tāpēc kā es drikstu piedalīties, bet tāpēc kā sportu poplarizē. Jo vairāk šādu pasākumu, jo veselīgāka tauta mēs būsim ;)
    p.s. vīrieši padomājiet, par savām sievām/draudzenēm/miļākām – vai tiešām jūs nevēlāties ar viņiem dalīt savu skriešanas prieku?

  • Kuks Kuks

    Lai taču meitenēm tiek :)
    Savukārt kungiem/jaunskungiem piedāvājumā ir sekojošs pasākums – http://www.noskrien.lv/kalendars/2013/skriesanas-serials-sigulda-augsup-serpentincela-skrejiens/ – reklāma/mārketings šobrīd nekāds, taču – vai tad mums reklāmu vajag :D

  • Andulis

    Daļai noskrieniešu vārds “serpentīns” varētu jau pats par sevi darboties kā reklāma :D

  • LauraX LauraX

    Kuk :))) nu nu, man tagad dilemmma (ja vien meitenes Serpentīna skējienā vsp tiek pieņemtas:D )kur tad skriet/nūjot Mežaparkā vai mīļajā Siguldā :) Vajadzētu ieviest nozīmīti “VSK Noskien Gentelman” – tad, kad nepieciešams “atvēsināt” diskusijas ar racionāliem un kreatīviem risinājumiem :)

  • eees eees

    beidzot atradu mirkli,lai izlasītu visus komentārus-gribējās saprast kādēļ tāds tracis-nesapratu! :)
    Meitenēm ir iespēja paskriet savā nodabā, puišiem apskatīties kā tad no malas izskatās, kad daudz meiteņu skrien-jūs tak ātri skrienot nevarat pagūt apskatīt visas meitenes, bet te tāda iespēja-paņemt alu, popkornu, taures, plakātus, saliekamos beņķīšu vai nu vēl ko sirds kāro un vienkārši tusē :)
    Vienīgais no manas puses-es to skrējienu 8.martā-sieviešu dienā rīkotu, bet tā kā tā ir 5-diena, agrs pavasaris, tad maz skrienošu dāmu tas laukā neizvilinātu :)

  • und und

    Agy ja nevar atrast sievieti ar kuru var kopā (saprotams, ka kopā ir jautrāk) tad jāmeklē vīrieti ar kuru var sadalīt šo prieku ;)

    P.S pats vakar pārliecinos ka sievietes negrib sportot, viena pazisama sieviete facebookā ievietoja ziņu – kurš grib piedalīties šajā skrējienā – neviens.

  • Agy Agy

    und, sur tur ar virieti izlidzos, bet basketbola viriesi sievieti negrib. EdGar gribu tenisu! ;)

  • Maira Maira

    Man skolā 1600m likās kaut kas briesmīgs un pusē jau dūrās vēderā un sāku iet. Trennējos 2 mēnešus un vasarā pati neticēju, kad Kuldīgā noskrēju 5, 3 km. Aprīlī skriešu Rēzeknē 12 km, un lai arī citiem tā ir ikvakara ikdiena, man un pat pusei skolas puišu, kuri smagi elš pēc novilktiem 3km, tas liekas neticami.

    Sieviešu skrējiens ir ideāls pasākums, lai iesaistītu arī kādu koju biedreni un izvilktu no ceptu kartupeļu ikvakara ēšanas. Es jau dzirdu attieksmi, ja mēģinātu kādu citos pasākumos piedalīties pierunāt- ai, man kauns, visi uz mani skatīsies kā es tur tizlojos, ne ne negribu…. Sieviešu bariņā vismaz drošāk. :) :)7km priekš sēdoša cilvēka ir ne tikai izaicinājums, -tas drīzāk liekas- tas taču ir nenormāli, kpc lai es sevi tā spīdzinātu.

    P.S. Un ja mana mamma kaut noietu 7km es viņai piešķirtu zelta medaļu.

  • Stereotips Stereotips

    23. februārī (īsto veču diena) uzorganizē skrējienu-biatlonu ar orientēšanos Ādažu poligonā “Nekrāsi grādus pie paģirām netiksi”.
    Viss sākas ar reģistrāciju sestdienas rītā 6:00 – jāizdzer apinītis 2 L. Uzrādot vakardienas klubu/bāra čekus pēc 22:00, patīkamas atlaides.
    Pēcāk kvalifikācija skrējienam – minūtes sprints 4×400 mL alus un 400 mL šņabis.
    Pie starta pielaiž iepūšot alkometrā ar minimālo rādījumu “2.0”, tā teikt, skaidruma dopinga kontrole.
    Vietu sadalījums starta koridoros pa promillēm – 2, 3, 4,…, kuriem vairāk tie tuvāk startam.
    Starta šāviena vietā tosts “Tukšo kausu sausu” jeb “Peidadna” (šnabsis no 200 ml plastmasas glāzītes)
    Var pārvietoties gan ar kajām, gan uz rokam, gan 4×4, gan velties uz sāna.
    Šautuves divas, jāatrod apvidū un jāreģistrējas pie bāra letes. Pirmajā rāpus/tupus/guļus, otrajā jau stāvot kājās. Jāizšauj pieci B52 šoti. Par katru “netrāpīto”, jaizdzer divi šampji 1,5 L.
    1., 2. un 3. vietas ieguvējiem balvās japāņu bezalkoholiskais alus 0,33 skārdenēs un piepūšamas lelles, kā arī ekskluzīva iespēja doties trāsē salāpīties.

  • Agy Agy

    Un par savu nieru caurlaidibu un veselibas stavokli atbilt katrs dalibnieks pats.

  • Hiēna essnee

    Aprakstā par VSK Noskrien rakstīts, ka barā tiek gaidīti visi, pat tādi, kas “tūliņ vilks kedas kājās un sāks skriet”, bet, palasot šeit komentārus, rodas iespaids, ka te tiešām tikai ultramaratonisti ar deguniem gaisā tusē. Atcerieties, kā paši sākāt skriet!

    Man pašai pasākuma ideja ne visai, arī 7km jau sen kā vairs nav nekāds izaicinājums, bet, ja pasākums liks kādai sākt skriet, nu tad ir labi! Uzzināju, ka tur skriet gatavojas 2 manas draudzenes, kas vispār ar skriešanu īpaši neaizraujas, un man ir liels prieks par viņām! Noskries sieviešu skrējienu, varbūt iepatiksies un sāks skriet normālajos.

  • Kuks Kuks

    Ikviena skriešana, ikviens skrējiens ir atbalstāmi – bez variantiem :)
    Redz, par to “ultramaratonistu” iespaidu – manuprāt ir ļoti vienkāršs izskaidrojums: komentāros aktīvāki ir kluba ilgbiedri, kuri šo gadu laikā jau ir izauguši skrienamajos apjomos un, iespējams, nedaudz piemirsuši savu sākumu. Savukārt jaunbiedri ir kaurtīg”aki, stāv maliņā, paskrien klusībā un lasot aktīvāko kolēģu komentārus, šausminās vēl vairāk.
    Šajā gadījumā “zāles” ir visai vienkāršas:
    – pirmkārt, jaunbiedriem, kuriem šķiet, ka te tiešām ir ultru sekta – ļoti silti iesaku parakties forumā un palasīt pāris gadus vecas sarunas – gan pamācoši, gan jautri, gan arī liela tiesa “dievišķuma” oreola nokritīs – bet pāri visam, būs skaidrs, ka ar neatlaidību un skrejamprieku ikviens var pieveikt ļoti nopietnas distances :);
    – otrkārt, pašiem būt aktīvākiem – arī diskusijās un nebaidīties atgādināt vecbiedirem par “saknēm un pirmsākumiem” :);
    Noskrienam – simtnieku, maratonu, pusīti, piecīti vai līdz luksoforam (kā nesen rakstīja Aivarsarkodu – noskrien kaut vai savu riepu) – noskrienam un pasaule labāka kļūs :)

  • Kristaps Broks kriss240188

    Man laikam smadzenes nepieņem informāciju par ultrām, jo neesmu pamanījis baigo īpatsvaru uz to ka ultras noniecina iesācējus

  • Uldzha Uldzha

    Par “ultramaratonistu klubiņu” – vēl viens skaidrojums, kuru jau minēja Artūro (http://www.noskrien.lv/blogs/admin/izaicinajums-piedalities-sieviesu-skrejiena/#comment-34313): kā VSK lapa izskatās cilvēkam, kas to apskata pirmoreiz. Kad pirms 2 gadiem pirmo reizi nokļuvu http://www.noskrien.lv, tad redzamākajās vietās bija raksti “Kāpēc skriet.” un “Kā uzsākt skriet”. Šobrīd, paskatoties pēdējā pusgada rakstus, tādi, kas varētu uzrunāt pilnīgu iesācēju (kuram “pusīte” ir “kosmoss” un 7km ir reāls izaicinājums) ir tikai daži.
    Un cilvēkam, kurš nav sportojis, 7 km skriešanas pasākums ir pat dubults izaicinājums – distance pati par sevi un pirmoreiz saņemties piedalīties šādā pasākumā. Lai cik neticami tas arī varētu šķist…
    Piekrītu Kukam – ikviena skriešana ir atbalstāma.
    “If you run, you are a runner. It doesn’t matter how fast or how far. It doesn’t matter if today is your first day or if you’ve been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run.” (John Bingham)

  • Geo Geo

    Varbūt, ka neesmu pietiekami iedziļinājies, bet kā es saprotu, tad cepšanās nav par to, ka šeit “ultramaratonistu lapā” ir ielikts kaut kāds raksts par “necienīgajiem 7km”. Cepšanās man liekas ir par to, ka šis blogs (un virsraksts) īsti neatbilst mērķauditorijai.
    Cik daudz šajā lapā ir neskrējēju vai skrējēju, kurām 7km ir liels izaicinājums? Varam aptuveni parēķināt – 2012. gadā vismaz 1 reizi 5km noskrējuši 973 biedri, vismaz 1 reizi 1km noskrējuši ir 1049. Tātad ~80 skrienošajiem biedriem (ne visas no tiem ir sievietes) 7km varētu būt izaicinājums, jo viņi pēdējā laikā nav pieveikuši 5km. Toties 973 cilvēkiem tas diez vai ir izaicinājums.
    Man liekas šajā lapā vajadzētu reklamēt pasākumu, aicinot skrējējas pašām piedalīties un visus biedrus aģitēt visas sev zināmās neskrienošās sievietes piedalīties, lai pēc tam varbūt sāktu regulāri skriet. Bat tas jau atkal sarežģīti – PR aģentūrai jāraksta atsevišķa ziņa, utt. Labāk neiespringt un atsūtīt publicēšanai to pašu, kas jau salikts visos ar skriešanu nekādi nesaistītajos portālos.
    Bet vismaz viens ir panākts – komentāru skaits ir rekordliels :)

  • Geo Geo

    Un piekrītu Artūro, ka šobrīd Noskrien lapa varētu raisīt bijību tiem, kas tikai sāk skriet.
    Nesen sanāca paskriet kopā ar vienu skrējēju un uz jautājumu vai viņš šeit ir reģistrējies atbilde bija aptuveni – “ko tad es, es jau tikai tā skrienu.”
    Un viņš gatavojās savam otrajam maratonam, tad varu iedomāties, ko padomā cilvēks, kas tiko sācis skriet un kam pusmaratons liekas tāls mērķis.

  • Es arī šodien skrieno aizdomājos, ka varētu būt taisnība tiem, kas saka, ka noskrien.lv lapa pēdējā laikā iziet vairāk uz devīzi: ”jo tu vairāk km skrien, jo esi cienījamāks”…
    visi apkārt pasaulei un cieņas cīņu reitingi tā vien saka, lai skrienam vairāk… Tad nu iesācējam atliek vai nu sēdēt maliņā un domāt ”ko tad nu es” kā jau Geo minēja, vai arī cenšoties turēt līdzi citiem, iedzīvoties traumās no pēkšņi palielinātās kilometrāžas…
    Sāku domāt, ka tas ko dara eees ir daudz veselīgāk… Kā būtu, ja pa komandām varētu sacensties, skaitot katra skrējēja noskrietās dienas, nevis kilometrus, liekot kaut vai to pašu 1km par minimālo distanci ieskaitei?… Tā būtu motivācija skriet jebkuru distanču un pieredžu skrējējiem nevis tikai gargabalniekiem :)

  • Kuks Kuks

    Pa lielam jau nejauši iemaldījies skrējējs nemaz netiktu līdz informācijai par spēlēm utt, jo sabītos no auras un bijīgi atvērtu kādu citu lapu :(
    mans piedāvājums būtu vairāk priekšplānā izvilkt rakstus no sērijas “Uzdrošinies noskriet” – vai nu vecās sērijas (sliktākajā gadījumā) vai (ideāli) atjaunināt šo akciju atkal šosezon un atraust jaunus tēlus, kas uzdrošinātos.
    Tāpat arī no vecbiedriem – saņemties un sacerēt kaut pa rakstam blogu sadaļai par laikiem kad un kā uzsākāt skriet – arī tas varētu iedrošināt jaunu skrējēju pievienošanos.
    Bet nu – kādam jau tas jādara…atceros, pavisam nesen Signis mēģināja atrast kādu, kurš veidotu “Komandas biedrs” rākstu sēriju – baigo aktivitāti šajā jomā nemanīju (arī pats palīdu maliņā – ko tad es…).
    Tas ir dabiski, ka ilgāk klubā esošajiem ir labāks kontakts un arī tas, ka viņi spēj skriet vairāk, bet nav taču mērķis klubu padarīt par slēgtu organizāciju. Tad nu pašiem arī darbiņos/attieksē te ir jāveicina jaunu biedru iesaiste, vai ne? (to es tā pa lielam arī par sevi – komentēt jau viegli, bet jāsaņemās kko izdarīt)

  • Lauma Lauma

    Ko jūs tur visi plēšaties. Pasaku godīgi, man jau kopš janvāra sākuma ir liels izaicinājums – saņemties un kur nu vēl iziet ārā paskriet (:

  • Agy Agy

    Sodien nav velme iet ara, kur nu vel skriet! Slidot var ne skriet!

  • Ivars Ivars

    Ir forši, ka lapā jau ir sasniegts tāds līmenis, ka var pat nerakstīt komentāru vai ieteikumu, jo to jau kāds ir izdarījis pirms tevis. Šajā gadījumā tas ir par Kuka tekstu. Un prieks, ka ieteikums ņemts vērā. Pirmajā lapā atkal aktīva diskusija par skriešanas uzsākšanu.

  • Ivars Ivars

    eee… nu jā, paskatījos komentu datumus… nu, vismaz varbūt ka BŪS atkal aktīva diskusija par skriešanas uzsākšanu :)

  • Rozamunde Rozamunde

    Lauma, tu vienkārši esi pārdozējusi un organisms prasa drusku atvilkt elpu. Man pretējais – sākas “lomkas”, ja 2 dienas neizeju :)

  • Lauma Lauma

    Ziemā ir grūti iestarpināt skriešanu ,jo ir jāslēpo :)

  • Rainers Rainers

    Nu jau sniega vairs nav! :)

  • dot dot

    Lauma, tu kaut ko jauc. Jāslēpo ir vasarā, bet ziemā jāpeld! :)

  • Iemetīšu arī savu artavu visu laiku populārākajā blograkstā ;)

    “Jauns un Latvijā vēl nezināms sporta veids – iešana” http://bit.ly/12cPOGW

  • Ivars Ivars

    Slēpotājiem iesaku pārmaiņas pēc pamēģināt Latvijā jaunu un nezināmu sporta veidu – Cross Country Snowboarding

    http://www.youtube.com/watch?v=4w7sVSMbjyM

  • Aivars703 Aivars703

    Ivars, man labāk pie sirds iet šis
    http://www.youtube.com/watch?v=0VvUREpiP1E

  • dot dot

    Meanwhile on Endomondo is new sport activity – snowshoeing!
    http://www.youtube.com/watch?v=bIylS8VFGcg

  • Indra

    Nu jā, arī man pamazām te kļūst neomulīgi un gribas piedalītīs 7 km izaicinājuma skrējienā dāmām. Jo te viss panesies tāds MEGA. Es, mazais skrējējiņš savam priekam, esmu lieks šai cīņā par Cieņu, meneša skrējēju, km apkārt pasaulei utt.

  • Ivars Ivars

    ūja, ūja, Indra, kas tad nu tas tāds – “ko ta’ es, es jau tāds maziņš, es jau neko…”

    Man jau arī siltās atmiņās tie laiki kad ar 100 km mēnesī varēju gozēties noskrieniešu top 30 galā. Bet ja mēs nebūsim, uz kā fona tad MEGA skrējēji izcelsies ?

    Neesmu pārbaudījis, bet gan jau ka arī šeit strādā vecais, labais 20/80 likums – proti, ka 20% skrējēju saskrien 80% no noskrietajiem km, pārējie nemaz tik traki neskrien, bet vienkārši tie 20% saceļ arī 80% kņadas :)

  • Andulis

    “Mazajiem skrējējiņiem” gribu ieteikt izlasīt augstāk Kuka komentāru (30/01/2013 at 12:28) :)

    No sevis piebildīšu – VISI esam skrējējiņi savam priekam. (Nu labi, varbūt ne visi… pieņemsim, ka tikai 99%…) Prieks mums gan reizēm ir atšķirīga ilguma/garuma – bet tas īstenībā nav svarīgi.

    Atzīšos: 7 km izaicinājuma skrējienā piedalīties MAN liedz tikai dzimums. Citu aizspriedumu nav. Labprāt paskrietu brīvdienā pa Mežaparku, ja būtu puslīdz normāls laiks.
    Kas zina – varbūt veči vēl saorganizēsies “līdzjutēju pavadošajam eskortam”…? :)

  • dot dot

    Nedaudz statistikas.
    Pēdējā mēnesī (30 dienās) 527 kluba biedri ir 6197 skrējienos noskrējuši 60691.64 km patērējot tam 5750h:38m.
    Vidēji dienā tie ir 2023.05 km 207 skrējienos patērējot tam 191h:41m. Vidējais noskrienietis ir mēnesī ir pieveicis 115.16 km 12 skrējienos patērējot tam 11h:20m.
    Laiks nav precīzs, jo visi nevada laikus.
    Augšējie 20% ir saskrējuši 33194.27 km 2801 skrējienā, vidēji 11.85 km. Tas ir 55% no km un 45% no skaita.
    Tas ne tuvu nav 80%, bet droši var apgalvot, ka piektā daļa skrējēju saskrien vairāk par pusi no kopējā apjoma.

  • dot dot

    Parēķināju vēl – 30% skrējēju saskrien 68% no apjoma. Tas jau izskatās pēc normāla sadalījuma kad 1/3 darītāju izdara 2/3 darba.

  • Andulis

    Sen nav šeit neviens komentējis.. ;)

    Nejauši pamanīju, ka tālajā Kolumbijā tiek rīkoti pat trīs sieviešu skrējieni gadā – http://www.carreradelamujercolombia.com.
    Tuvākais 5. maijā. Bet vēlākais (septembrī) notiek galvaspilsētā Bogotā un šogad ir ieguvis IAAF Gold Label Road race statusu. (Vērts atzīmēt – viens no tikai diviem “zelta” skrējieniem visā D-Amerikas kontinentā šogad!)

    Latvijai vēl jāaug līdz Latīņamerikas līmenim ;)) Bet sākums ir šogad, un gan jau arī būs labs.. :)

  • Dziņa Dziņa

    Vai kāds var mazināt manas aizdomas, ka lielākā daļa skrējēju būs līgavu un klaunu kostīmos, kā NRM 5 kilometros?

  • Hiēna essnee

    Man acu priekšā stāv skats ar cacām, kas skrien, saķērušās elkoņos pa četrām, un vēl bars ar ratu mammām, kas nez kāpēc reģistrējušās skriešanai, nevis iešanai:D Nu, ja tām visām startā varēs tikt garām, tad jau tālāk varēs skriet pa priekšu kopā ar normālajām, kas vismaz drusku ir patrenējušās, nevis piedalās kaut kādu neizprotamu iemeslu dēļ. Vēl šaubos, vai piedalīšos, bet sliecos jau uz to pusi.

  • Dziņa Dziņa

    Nu jā cerēsim, ka viņas sapratīs, ka iešana ir domāta tādiem nolūkiem un skriešana nav domāta viņām.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.