Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Mans Ļubļanas “es”

Es saucu šo personību Ļubļanas “es”, jo pirmo reizi ar viņu satiku Ļubļanas maratona 25.kilometrā, kad sapratu, ka dalu savu ķermeni ar traku blondīni, kas skrien maratonu, cieš sāpes, krampjus, “ērto neērtību” (comfortable discomfort) 42km garumā un priecājas par to.

Vakar no rīta skrienot ātruma treniņu (kārtējos Bart Yasso 800niekus) pa slidenām ielām un pie -12C (diezgan apšaubāms baudījums), es satiku viņu atkal. Man pat izdevās nedaudz viņu iepazīt – to citu personību. Viņa/es ir stiprāka par mani ikdienā un pilnībā kontrolē notiekošo skrējienā. Kad es pēc 5.intervāla sāku čīkstēt, ka ikru muskuļi piedzīti un sāp (atskaņas no pēdējo nedēļu skriešanas apjoma un Skrejlentas maratona), viņa/es tikai vienaldzīgi novelk: “Nu un? Nedaudz sāpes nevari paciest? Skrien.” un tempu palēnināt neļauj. Nav nekādu pierunāšanu, mierināšanu un uzmundrinājumu, jo viņa/es ir aizņemta ar skrējienu, elpu, soli. Tomēr viņa ir arī ļoti racionāla – pēc 6.intervāla ātrumtreniņš tiek beigts, nav ko pārāk mocīties pa slidenām ielām, ka vēl traumās neiedzīvojas, vien nedaudz lielāks ātrums saglabājas arī turpmākos kilometros.

Vairāk es nepagūstu neko uzzināt, bet arī ar to ir pagaidām gana. Un pēkšņi saprotu, ka viens no iemesliem un ne tas mazākais, kāpēc es skrienu – lai reizi gadā satiktu to citu, labāku, “es”. Lai pasmeltos tajā spēku un apziņu, ka es varu. Ne tikai skriet. Arī noskriet.

11 komentāri rakstam Mans Ļubļanas “es”

  • Vienmēr esmu cienījis tos skrējējus, kuri prot apstāties pie noliktā kilometra, nevis sajūtot lidojošo dienas efektu un plānoto pārsniedz divtik, lai pēcāk mocītos sāpēs. Nesaku, ka pats vienmēr esmu spējis noturēties pie gribētā 5km vai 20km, taču to te saklausīju stāstā par 6. intervālu.

  • Edgars Simanovičs Edgars Simanovičs

    Patika!

  • Sailgojos satikt to citu Ievu, grūti gan atminēties, kā viņa jāsauc. Varētu būt «mans Silenes es».
    Jāiet uzskriet.

  • BeLinda Lindams

    Labs! Atceros, ka skolā bija jāraksta miniatūras. Šis iederētos tajā žanrā – īsi, bet koncentrēti – ar esenci.

  • Hiēna essnee

    Lieliski! Katram vajadzētu tādu otro “es”, kas liek darīt pareizās lietas!

  • ua0088 ua0088

    Jauki! Naakosreiz pasveicini Ļubļanas “es” no muusu visu “es”, vini ir liidziigi :)

  • bro bro

    priekā!!

    comfortably hard ir arī mana jaunā aizraušanās ;-)

  • guncha guncha

    Lieliski, Jekaterina!!! Man patika…, pat ļoti,domāju katrs no mums šādas izjūtas ir izbaudījis skrējiena laikā, bet ne katrs to prot ietērpt vārdos.

  • Vilsons Vilsons

    Visi noskrien.lv “es” veido vienu varenu MĒS! :)

  • Anastasija

    Mmmm… Es lepojos ar savu māsu! Izrādās, ka ne tikai skrien un noskrien, bet tiešām vēl uzraksta garšīgi.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.