Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

20. augusts

Helsinki City Marathon


Vieta: ,
Notikums:
Distance:

Mājas lapa: Helsinki City Marathon


Treniņu plāns maratonam:




    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
Dzo piedalās

Piedalās - 1

7 komentāri rakstam Helsinki City Marathon

  • Didzis Didzis

    Dzo nostartējis LIELISKI – 2:58:08 ! 45.vieta ! SUPER ! APSVEICU !

  • sm72 sm72

    Super, apsveicu ar kārtējo zem-3-stundinieku!

  • Aivars Aivars

    Apsveicu! Kurš tad šogad tas pēc skaita jau bija?

  • Didzis Didzis

    Laiciņš bijis okey,trase esot kalnaina,iznācis skriet pet vēju(laiciņš okey – šķiet domāta laika temperatūra) – tā Dzo.Tā vien šķiet,ka šīsdienas varonim šis šogad bij 4-ais maratons : Barsa,Milāna,Rīga,un šis Helsinku.Cik zinu,tad plānā vēl Valmiera un Venēcija.

  • Malacis! Iet pļēguritc pēdās …. tād “sīkums” 6 maratoni :)

  • Didzis Didzis

    Pļēgurīc ? Tas ir cits gadījums.

  • Dzo

    Paldies par apsveikumiem!
    Pasākums kopumā vērtējams ar lielu pluss zīmi, maratons krietni atšķirīgs no jebkura līdz šim skrietā. Ar “laiku” tiešām domāju laika apstākļus – lai arī silts (~24) un saulains, tomēr tā kā bija vējš, tas īpaši netraucēja. Par pārsteigumiem: 1) Mantu glabātavas kā tādas nav – telefonu un atslēgas vari nodot glabāšanai pa 5eur aploksnē, visas pārējās mantas ~6000 skrējēji var atstāt brīvi pieejamā stadionā uz soliņiem. 2) Skriešana somiem ir vairāk dzīvesveids, un pat tāds pasākums kā HCM uz sacensību garu tik reto izaicina. Pirmkārt jau pārsteidz tas, ka tempa turētēji bija uz laikiem 4:00, 4:15, 4:30, 5:00 un 5:30, un otrkārt, ka starta koridors aizpildījās no aizmugures gala, pie tam regulēts vispār netika. ~5 min. pirms starta izskatījās, ka zona, kas paredzēta uz 2:30 rezultātu skrienošajiem vispār netiks aizpildīta. Līdz ar to sanāca, ka šis ir pirmais no lielajiem maratoniem, kur startēju tūlīt aiz elitniekiem. 3) Tik kalnainu pilsētas maratona distanci arī pirmo reizi izbaudīju. 4) Atšķirībā no pierastā, ka skrējējiem maratona laikā ir atvēlēta visa braucamā daļa, Helsinkos distance bija pārsvarā pa gājēju celiņiem, labākajā gadījumā norobežojot vienu brauktuves joslu. 5) Tā kā šoreiz sanāca skriet sākuma galā, tad sajūtas brīžiem bija kā ikdienas treniņā – it sevišķi otrajā pusē, ne priekšā, ne aizmugurē skrejošos nevarēja manīt. Līdz ar to arī šad tad nepameta bažas, vai vēl skrienu pa distanci, jo marķējums šur tur piekliboja. No tām gan palīdzēja atbrīvoties daudzie un aktīvie līdzjutēji. 6) Pirmsstarta uzrunā ieteikto savstarpējo sadarbību distances 13.-20.km, kurā tika solīts visspēcīgākais pretvējš, realizēju kopīgi ar vienu itāļu skrējēju, ko sirsnīgi atstrādājot pa abiem izdevās piedzīt 3 priekšā skrienošo grupiņu.
    Kopsavilkumā tiešām varu ieteikt HCM kā īsti noskrieniešu garam piemērotu maratonu.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.