Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

7. decembris 22:00

Pražská stovka / Prague Ultratrail (7.-9. decembris)


Vieta: ,
Notikums: , ,
Distance: , , , ,

Mājas lapa: Pražská stovka / Prague Ultratrail (7.-9. decembris)

Kāpumu summa galvenajā distancē apmēram +4200 m. Precīza karte tiks publicēta nedēļu pirms sacīkstēm (organizatori nevēlas, lai trasē notiktu treniņi). Aptuvenais maršruts Prāga – Davle – Jílové u Prahy – Kamenice – Týnec nad Sázavou – Slapy – Štěchovice – Černošice – Prāga.

Pieteikšanās internetā sāksies septembra beigās vai (drīzāk) oktobra sākumā.

Galvenā distance ir kvalifikācijas skrējiens The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc® 2013/2014 – 3 punkti.





    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
matiss piedalās
turiburu piedalās
Becks piedalās
IKelmers piedalās
aspruds piedalās
Imants sekoju līdzi
dzinchathegreat piedalās
_Edgars_ sekoju līdzi
shahs piedalās
Mārtiņ š sekoju līdzi
Lauma piedalās
OMG sekoju līdzi

Piedalās - 8

Seko līdzi - 4

88 komentāri rakstam Pražská stovka / Prague Ultratrail (7.-9. decembris)

  • Ik katru maltīti der noslēgt ar gardu saldēdienu!
    Liekam treknu punktu 2012. gadam Prāgā!

    Pēc Siguldas 55km sāksim organizēties konkrētāk, taču līdz tam interesenti ieklikšķinamies, lai varam saprast, cik būs gribētāju izbaudīt čehu ziemu un nopelnīt trīs UTMB punktus.

  • turiburu turiburu

    Oho..! Nav laika limita ,un arī kontrollaiki trasē nav paredzēti.Kaut līdz Ziemassvētkiem.:))

  • shēma kā logo :))

  • Starts piektdienas vakarā, Saule riet 15:58. Saullēkts 7:46
    Trase tiks publicēta nedēļu pirms starta
    Tā kā starts un finišs Prāgā, tad nevar izvairīties no asfalta un tas būs līdz 20km no 120km trases. Kāpums virs 4km. NAV KONTROLLAIKA!!!
    Var būt ledus un sniegs, taču pamatā organizatori sola skaistu, kailnainu un akmeņainu reljefu.
    Lielākās problēmas varētu būt ar trases marķēšanu, jo izskatās, ka organizatori uz to netaisās iespringt. Vajadzēs skriešanas kompanjonus vai draudzēšanās spējas ar karti un kompasu. Alternatīva ir izsludināt GPS iekārtu medības :))
    Man personiski doma neskriet uz rezultātu, bet izbaudīt pasākumu komandā, lai jautrāk :)) Priekšroka neapstādināmām meitenēm un labiem navigatoriem ;)

    Te frncūžu blogs angļu valodā par pērno skrējienu
    http://data0.id.st/fabrice/perso/prazska_stovka_2011_fabrice_english.pdf

    Zinu Tev gribas izaicinajumu vēl pirms uzauj kājās slēpes!

  • Cik ticami, cik nē, taču runā, ka dalības maksa esot 5 eiro ;)

  • Andulis

    Pilnīgi nenopietns pasākums – bez laika limita, bez nopietnas dalības maksas… ;)

  • dii

    Cik ir aptuvenās ceļa izmaksas uz Prāgu?

  • sm72 sm72

    Es un Aivars braucām uz Prāgas maratonu ar saviem auto. Aivaram liekas ne visai patika, bet man patika, jo izbraucām cauri Berlīnes outletiem:)Sanāk ap 2800 km. Tad izmaksas atkarībā no automašīnas rijīguma. Manā gadījumā bija kādi 5-6 litri uz 100 km. Tālāk varētu aprēķināt benzīna cenas Lietuvā, , Vācijā un Čehijā labāk Andulis:D

  • sm72 sm72

    Neminēju, ka bija vēl ceļa izdevumos jāpieskaita viesnīcas Poznaņā, Berlīnē un Suvalkos!

  • turiburu turiburu

    3.okt. sākusies reģistrācija,dalības maksa līdz 10.okt. 250 čehu kronas.

  • 7 lati un 3 santīmi

  • Starta sarakstā http://dalkovepochody.cz/startovni.listina.ps2012.htm neparādās, taču mēles melš, ka varam apsveikt Becks, kā pirmo reģistrēto no Latvijas

  • turiburu turiburu

    Kautkā neizdodas piereģistrēties.Un ar to čehu valodu arī ir šā tā.(::Ja kādam izdodas ,lūdzu dodiet padomu.

  • Andulis

    Varbūt neieliki ķeksi pie “souhlasím / I agree”? Tas ir banāls, bet populārs reģistrēšanās neveiksmju iemesls, pats regulāri izmēģinu. :)

  • turiburu turiburu

    Tur ķeksi ieliku,bet vienalga. Citi arī tomēr tālāk nav tikuši.Itkā vaina esot reģistrācijas lapā.Gaidīsim,gaidīsim…:))

  • Pirmie trīs mūsējie uzrādās 5. oktobrī publicētajā starta listē http://bit.ly/RikO2x
    Patreiz izskatās, ka Prāgas virzienā decembra sākumā ripos vismaz trīs transportvienības ar dažādām ietilpībām. Gribētājiem atliek reģistrēties un aizrunāt vietu kādā no trim. Tā kā starts ir piektdienas vakarā 22os, tad plānots ierasties 4dienas vakarā un pirms skrējiena/pārgājiena izgulēties kādos apartamentos. Tā kā pasākums varētu būt viens no pēdējajiem 2012, tad iztēlojaties letiņu ballīti Čehos pēc finiša ;) Tiesa, plānojam iztērēt pēc iespējas mazāk darba dienas, jo saprotams, ka lieks nekas no atvaļinājumiem vairumam nav atlicis, respektīvi, briest kompakts pasākums. Visticmāk, pats neskriešu uz ātrumu, bet ar kādu kopā bariņā baudot nebeidzamo kontrollaiku. Uzdrošinies aizbraukt pēc trim UTMB punktiem ;)

  • turiburu turiburu

    Ja Tu,Matīss,neskriesi pārāk ātri tad es esmu ar mieru skriet ar Tevi kopā.:)) Vai dzeramsomā liesim alu? Lai miegs nenāk!!!
    Tur solās būt vietumis klinšains apvidus,ar labiem skatiem. Un cik ievēroju,tur pērn nav bijuši arī dalībnieku numuri.Varbūt letiņiem pasūtināt savus pie Henrija,:))

  • Sezonas pēdējo odziņu pārvērtīšu par rogainingu. Kompānijā būs divas meitenes un navigators. Principā, aizrunāts Vivere Polar Eclair 2012 sastāvs. Drīkst bariņam pievienoties jebkurš gribētājs/a. Būs skaisti, lēnprātigi un nepiespiesti ;)

  • turiburu turiburu

    Kādas Tev divas meitenes.Paskaties – matīss,turiburu un Becks. :))

  • Andulis

    Matīss varbūt izlēmis, ka katram navigatoram pašam jāorganizē sev pavadītājas? :))

  • turiburu turiburu

    Beidzot arī mani ir čehi saskaitījuši –
    http://dalkovepochody.cz/startovni.listina.ps2012.htm
    Esam jau četri.

  • turiburu turiburu

    ..un arī laumiic ir saskaitīts… :)) Apsveicu!!!

  • Esam jau desmit un būsim vēl vairāk uz Ultra-Trail’2012 sezonas noslēguma ballīti!

  • Andulis

    Visu cieņu čehu ballītei un tās apmeklētājiem. Tomēr nevaru klusēt par faktu, ka sezonas beigas ir tikai 31. decembrī! Kopā ar igauņu ballīti. ;)

  • Esam 11! un ktn arī ziņo, ka svaigi reģistrējies. Vēl būs Māris, Sveta un vēl daži ;) Apsolos finišēt kā noslēdzošais no Latvijas, tamdēļ piesakamies visi, kam kārojas vēl šogad iebāzt ķešā UTMB 3pt.

    Anduli, ar Estijas Beach Party, protams, nesacensties, taču ultra-trails pēdējais mūsējiem varētu būt tieši šis Prāgā zem Kārļa tilta ar čehu aliņu zem krūts ;)

  • turiburu turiburu

    Tieši tā ,Matīss! Man nekas nav pretim ja gada beigās ir kaut piecas sezonas nobeiguma ballītes! :))

  • IKelmers IKelmers

    Matīs kā noslēdzošais :) :) :) CCC jau arī bija plānots līdz pl. 00.00 naktī skriet un pēc tam lēnu garu malkojot konjaku un svētot Ilmārus 1 sept. finišēt :) Bet redz šis noslēdzošais jau pirms pl.00.00 finišēja un tad nācās man līdz pl 2.00 “vienam pa Alpu līdzenumiem klumburēt” līdz finišam :)

  • Pēc LV laika arī sanāca 1. septembra pirmajās sekundēs finišēt, vien pēc vietējā bija 23:00 Aigara v/d ;) Bet, ja nopietni, Tev bija nepareizais starta koriodors :)) es tik daudz nebūtu apdzinis kā Tu

  • Šķiet Siguldas paskrējiena priekšvakarā ir laiks aktualizēt svaigāko informāciju!!

    Ar turiburu un IKelmers gādību šodien ir norezervētas pirmās divas istabiņas Prāgas viesnīcā ar cenu 25Ls/3d. no sejas. Man šķiet pieņemami. Tā kā uz šodienu esam 16 braucēji, tad skatāmies pēc busa, vai arī brauksi ar vairākiem auto. Lai būtu vieglāka lemšana par labu vienam vai otram, aicinu pieteikties arī pārējos gribētājus, kas vēlas smuku Prāgas pārgājienu 120km garumā. Kā jau izteicos augstāk, līdz finišam aizvedīšu jebkuru, kurš vēlēsies izbaudīt triumfa brīdi pār sevi un apziņas pesimistiskākajiem kambariem.
    Ja esat iztērējuši jau visas atvaļinājuma dienas šajā gadā, tad ziniet, ka Monblāna vārdā šovasar ņēmu 5nedēļas bezalgas atvaļinājumu un šoreiz braucot uz Čehiju doma ir iztērēt tikai divas darbadienas, jo izbraukšana plānojas trešdienas vakarā pēc darba, lai naktī uz pirmdienu ierastos Rīgā un atgrieztos savos pūkainajos kabinetos.

    Vēlreiz atgādinu, ka šī visticamāk ir pēdējā iespēja, lai sakasītu 2013. gada UTMB punktus, kas būs derīgi pat piesakoties 2014. gada augusta izpriecām Chamonix. Jā, ar rītdienas Siguldas punktiņu varētu būt par īsu, lai pieteiktos uz nākamās vasaras CCC vai TDS distancēm.

    p.s.
    Kad aizpildīsi anketiņu rudenīgai pastaigai/skrējienam/rogainingam/soļojienam par dienvidos rodamo Čehiju, drīksti atsūtīt man savu meilu PM, iemetīšu kopējā braucēju epastu listē ;)

    Noskrien!

  • Džigits Džigits

    Mēģināju pieteikties. Kad aizpildīju anketu, man parādījās mazs logs ar tekstu, čehu valodā, ko google man iztulkoja: “pēc anketas aizpildīšanas nosūti apstiprinājuma e-pastu”. Iegāju e-pastā un tur man parādījusies jauna vēstule ar nosaukumu: “Undelivered mail returned to server”. un tekstā atradu tādu frāzi: the domain denied your IP address. Acīmredzot neesmu sarakstā.

    Vai kādam vēl tā gadījies un vai kāds var man palīdzēt?

  • almav

    Man kaut kā sanāca reģistrēties, arī izleca logs čehu mēlē, bet sarakstos parādījos.
    Vienmēr jau var orgiem uz e-pastu aizsūtīt vajadzīgo info, ja nu citādi nesanāk. :) Pamēģini uz šo: olaf.cihak@dalkovepochody.cz

  • Lauma laumiic

    Cik novērtos uz reģistrāciju viņu mājas lapā ir jāpagaida kāds neilgs laiciņš (līdz pat nedēļai vai ilgāk). Iesākumā atsūta mistisku e-pastu, pēcāk vēl vienu ar paskaidrojuma tekstu, ka ārzemnieki maksā uz vietas kā arī lūgumu laicīgi pateikt, ja neieradīsies :)

  • IlzeL

    Padalīšos ar citātu no informācijas, ko man atsūtīja cilvēks, kas pastāvīgi dzīvo Čehijā un regulāri komunicē ar cilvēkiem, kas iepriekš piedalījušies:
    “Pražská stovka ir labs pasākums. Organizators Olafs cenšas visu saorganizēt pa smuko, bet pēdējos 2 gados no ģimeniska 40-50 cilvēku pasākuma tas ir pārvērties par starptautisku 300+ cilvēku pasākumu. Kādas problēmas rodas “augšanas procesā”, vari iedomāties pati..
    Trase katru gadu ir savādāka, pamatā pa marķētajām tūristu takām. Ja ir labs lukturis, tad var iztikt arī bez kartes un GPS. Kaut gan pagājušogad franči sūdzējās, ka trases apraksts angļu valodā esot bijis nepilnīgs, pietrūka svarīgas detaļas kā piemēram “pa zaļo trasi virzienā uz tiltu”. Tādā gadījumā karte vai GPS ir ļoti vēlama..
    Ļoti daudz kas ir atkarīgs no laikapstākļiem-pagājušo gadu bija silts un bez sniega, bet 2010.gadā bija sniegs līdz potītēm un -15C.
    Pagājušgad Božena sieviešu grupā vinnēja, bet šogad, protams, konkurence būs spēcīgāka.. Veču grupā startēs praktiski visa čehu ultra-trail elite, tur gan ir bez variantiem.
    Pēdējos divus gadus Božena un apkārtējie kolēģi Prāgas pasākumu tā slavēja, ka šogad es to iemēģināšu. Pieteikušies esam, bet dalībnieku saraksts vēl nav atjaunināts.
    Distance ved caur dažādiem ciematiem un liela daļa kontrolpunktu ir kādā krogā. Ūdens nav problēma, orgi dažviet nodrošina šo to ēdamu/dzeramu (par veģetāriem ēdieniem neesmu informēts..), un ir iespēja iepirkt otro ēdienu vai alu – ja vien Tev ir kabatā čehu kronas. :) Es nestu līdzi batoniņus un rezerves maisiņu ar sporta dzērienu.
    Orgi principā nenodrošina evakuāciju. Ja izlemsi izstāties, uz sac.centru būs jānokļūst pašai ar sabiedrisko transportu. Arī tur bez čehu kronām neiztikt.”

  • turiburu turiburu

    Šo lielo letiņu baru uz čehiem savaņģoja Matīss. Viņam vari ne ēst ne dzert dot,bet atļauj tik ….

  • Andulis

    … būt noslēdzošajam? :)

  • Man bija vieglāk apteikt “nē” bez tā Čehijas paziņas komentāra. :( ehh, jāpārvelk bufs pār degunu un jāiet aplaupīt banku. Gan jau tur pietiekamā daudzumā atradīsies arī čehu valūta.

  • aspruds aspruds

    Apsveru iespēju piedalīties “pārgājienā”. Vai kādam ir brīvas vietas auto? Kā sauc matiss noskatīto viesnīcu?

  • Šodien e-pasta iekrita. Trasporta iespējas uz pasākumu. Ecolines piedavā ļoti lētas biletes (5Ls) un 48h ceļā, bet uz pasākumu kā reiz var paspēt tikai jāņem 3 brīvdienas.

    http://legacy.ecolines.net/index.php?s=15&show=1&cd=1&ca=565

  • Šovakar 22:00 būs atlicis precīzi mēnesis līdz startam. Patreiz no Latvijas saskaitītas 17 sejas, taču joprojām pienāk informācija par reģistrētiem dalībniekiem, kuru vārdi vēl nav parādījušies sarakstos. Tas nozīmē, ka būsim vairāk.
    Patreiz izskatās, ka ir interese par busiņu 8+1 īri, lai varam draudzīgāk un lētāk ierasties Prāgā. (Pieļauju, ka varam īrēt divus busiņus, vai pat trīs. Neesmu pārliecināts par 16+1, jo tam vajadzētu atsevišķi divus šoferus, kas diez vai būtu pamatoti.)

  • Pirmssvētku patriotiskais sveiciens Prāgas iekārotājiem!

    Atļaušos nocitēt savu kaimiņu Ilmāru:
    “Pārgājiens 120km, dies kas nav :)
    Tad sanāk ja runājam pa pārgājienu, tad 12min. uz km tas sanāk 24h bez panikas visa distance tiek noieta!
    22.00 starts next day pl. 22.00 sākam atdzerties :), nu, lai dehidralizācija nesākās :)
    Tas ir. ja es pareizi sapratu un sarēķināju :)”

    Pats tik tālu nebiju aizdomājies, taču atkal sāk vilkt uz tempa turēšanu jeb TT24h, respektīvi, pēc Siguldas TT6h, šoreiz sāku svērties par labu 12min/km tempam ņemot vērā 4km kāpumu un kritumu summu. Tiem, kas raustās un pārcilā prātā neseno Siguldu, teikšu, ka tik stāvas gravas kā Gaujas senlejā nav pat Mont_Blanc apkārtnē. Kalniņi būs stipri miermīlīgāki un draudzīgāki, citiem vārdiem sakot, kāpumi garāki un lēzenāki. Vismaz tā esmu sadomājies savā prātiņā, jo Sigulda iet ārpus visiem rāmjiem :))

  • Kāpēc ne Spānijas variants?
    64km un divi punkti.

    Izlidojam pēc divām nedēļām uz startu.

  • Ērgļi lido, mēs esam piezemētāki un tuvāk saviem apstākļiem – ziemai ;)

  • turiburu turiburu

    Tāpēc ka Spānijā tikai 2 punkti. :)

  • Vakar nedaudz pastaigāju pa Juglas asfaltu (~8km) un sapratu, ka 12min/km un 24h būs pagrūti, jo esmu ne tikai no lēnajiem skrējējiem, bet arī no lēnajiem gājējiem. Pārāk vēlu esmu notestējis savu iešanas ātrumu 10-11min/km. Ātrākais bija 9min/km ar piepūli, respektīvi, varētu gadīties arī finišēt 30h ar tempu 15min/km. Finišs sestdienas naktī 4os, vai palikt pie iepriekšējā varianta ar finišu 22os vakarā un 24h?

  • turiburu turiburu

    Ir vēl variants-21os vakarā un 23 h. :))

  • Ilona Ilona

    vai arī 23-os vakarā un 25h :)

  • njā, 23:00 finišēju CCC (pēc LV laika 24:00), varam mēģināt atkārtot :))

  • Optimistiski būtu finišēt.

  • Tā kā organizatori maršrutu publicēs pēdējā brīdī, tad mēģināju pēc pieticīgā info sazīmēt karti http://bit.ly/praga7dec

    Šādi ņemot 122km vietā kilometrāža ir nieka 99km, būs pārējie 23km jāpielasa pēc īstās kartes, kura gan jau ies pa takām un bezceļiem, nevis šosejām un lielceļiem ;)

    Gatavojamies ziemas pārgājienam!
    Vakarnakt vēlreiz patestēju savu iešanas ātrumu gar Šmerļa veloceliņu. Vienīgā jēga, ka policija piesējās, visādi citādi sapratu, ka pa taisnu 2km eju 12min/km, tamdēļ negribas sacerēties par 122km ātrāk par 15min/km :))

  • Kā izrādās, tad Prāgā dzimusi Madlēna Olbraita – pirmā sieviete, kas ASV ieņēmusi Valsts sekretāres amatu. Savelkot līdzības, trasē dosies piecas (!!) ārlietu ministres no Latvijas ;)

    Ja kāds jautā par kalniem, tad Prāga atrodas ~400m vjl., kas ir par trešdaļu augstāk nekā Šveices Bāzele, kurā augustā nedēļu paskraidīju.

    Ultra-pārgājiena distance vīsies pa vēsturisko Bohēmijas novadu

  • turiburu turiburu

    Viss jau labi būs.Jāpaņem līdzi daudz,daudz drēbju,lai ir siltas kājas un sausas apakšbikses,oi,biju domājis otrādi,sausas kājas un siltas apakšbikses.

  • Rasels.

    Prāgā iedzeriet kokakolu uz viņas veselību!
    Kad Latvijā nolēma, ka skolās vairs nedrīkst tirgot pārsaldinātos dzērienus (jo bērneļi kļūst apaļi un nevar paskriet), šī taisīja nežēlīgu ļembastu – ka tā taču nevar, ražotāji paši varot regulēt kur tirgot savu limonādi, būšot negodīga konkurence un nez ko vēl.

  • turiburu turiburu

    Orgi jau saskaitījuši 19 gab. no Latvijas. Vareni,vareni! :)

  • Andulis

    Čehija, līdzīgi kā Igaunija un Monblāna masīvs, ir mūsu. :)
    Par lielu Latviju! :))

  • Tas brīdis, kad dodamies Prāgas virzienā, ir kā ar roku aizsniedzams. Diezgan jauši gadījās šovasar būt klāt PTL startam, lai redzētu, kā savu pārgājienu uzsāk nopietnas tantes un onkas http://www.youtube.com/watch?v=TN8ZB0NOcAo
    Saviļņojošs mirklis un joprojām neatgaiņājamas domas, ka reiz šo distanci godam pieveiks arī komanda no Latvijas!

  • Andulis

    Lai jums viss izdodas ar kājām & apakšbiksēm tieši tā, kā turiburu teica. Tad jau arī punkti neizpaliks, un nākotnē būs “pilnīgs PTL” ;)

  • Tā vien liekas, ka jāsāk svietsmaizes beidzot smērēt. :)

  • turiburu turiburu

    Tur pa trases malām būšot krogi.Un čehu alus nav tas sliktākais.:))

  • Pagaidām pēc prognozēm -8C..-12C http://bit.ly/YwFOb2
    Rīt parādīsies pirmās trīsdienu prognozes, kurām varēs sākt ticēt

  • Pirms izbraukšanas ir pāris apaukstējušies kritušie un atbrīvojušās vietas gan busā, gan viesnīcas numuriņā. Interesenti drīkst par mazām un draudzīgām naudiņām pieteikties līdzi kaut atbalsta grupā. Tiesa, dalības maksa arī zemāka kā Siguldas gravu pasākumā un drīkstēs pievienoties 122km pārgājienam! Pats šorīt Alfā tiku pie 300kr samaksājot 8,42Ls. Necerēti draudzīga uzņemšana čehos ;)

  • Viena vieta aizpildīta, atlikusi otra ;)
    Pievienojies adventes baudījumam Prāgā!

  • turiburu turiburu

    Pa ceļam kādu stopotāju paņemat.Un nelaižat ārā kamēr braucat mājup.:))

  • Ar Matīsa laipnu atļauju jeb kamēr viņš steidz krāmēt somas, iepublicēju – šeit interesentiem būs iespējams sekot latviešu kalniešiem trasē.
    https://my.garmin.com/mygarmin/login.htm?service=https%3A%2F%2Fmy.garmin.com%2Fmygarmin%2Fcustomers%2FmyGarminHome.faces
    Username: praga122
    Password: praga122
    Augšējā labajā stūrī jāspiež “Locate device”.
    Visiem izdošanos!

  • Čingons no Babītes chingons no Babites

    Sveiciens Prāgas un Čehijas iekarotājiem!

    Šodien veselas 3 labas ziņas:
    – no rīta pastā saņēmu paciņu no Francijas, dāvanu no UTMB organizatoriem,
    – pa dienu atnāca vēstule no tiem pašiem UTMB organizatoriem par nākošā gada UTMB, TDS u.c. skrējieniem un par kvalificēšanos PTL – 300km 25000 augstuma metru skrējienam/pārgājienam,
    – vakar satraumētajai rokai ģipsi noņems jau pēc <10 dienām.

    Sekosim līdzi un turēsim īkšķus par visiem mūsējiem!

  • Johny Johny

    Nu tad nododiet džazu, lai mums svētdien Ozolniekos ir par ko runāt. Lai visiem smaidīgs finišs.

  • Imants

    Vai kkur vares sekot visiem rezultatiem?

  • Lai jums veicas, cīnītāji! :)

  • Andulis

    Paturam īkšķus (un/vai iebaudām Alu, kā jau piektdienas vakarā:) par navigatoru pulciņu. Ap 23:00 pēc Latvijas laika – beidzot starts. Viņiem kaut kā pavēss, mums [Rīgā] pašlaik pat siltāks! Labi, ka vismaz nokrišņus vai lielu vēju tur nesola.. http://www.yr.no/place/Czech_Republic/Prague/Prague/hour_by_hour.html

  • almav

    Sazvanīju cīnītājus – letiņu bars sadrumstalojies, bet lielākajai kopā esošajai bara daļai (neskaitot tos, kas sprinto vai vēl iesildās) priekšā vien Siguldas distance :)

  • Visu cieņu aspruds! Viņam ir tas, kas daudziem pietrūkst! Iesaku viņu nointervēt Prāgas pasākumam par godu. Tāpat milzonīgs prieks par turiburu, viņš spēja saņemties viskritiskākajā brīdī un atstāt CCC pieredzi kā sagadīšanos nevis sistēmu.

    Ja par sportiskajiem rezultātiem, tad visas cerības uz Čehijā dzīvojošo Kasparu, kurš ir gana titulēts rogainingos un orientēšanās sportā. Artūs, kurš šovasar labi nostartēja CCC, kopvērtējumā 8tais un 17h trasē, kaimiņš Ilmārs ierakstījās 24h. Tikmēr piedzīvojumu sacensības un rogainingus redzējis piecinieks izklaidējās nepilnas 34h, lai izbaudītu divas saltus saullēktus.

    Diemžēl visi mūsēji nefinišēja un man arī neizdevās būt pasākuma noslēdzošajam ;)

  • Kaspars

    Ap 42.kilometru es noķēru pamatīgu krīzi, kas turpinājās līdz pat rītausmai. Acis krita ciet, kājas ķērās aiz mazākajām saknēm, un vispār bija slikti. Trīsreiz neieraudzīju trases marķējumu, kas noskaņojumu sagandēja vēl vairāk. Ap 50.km mani noķēra komandas biedrene Božena, un tālāk mēs skrējām kopā. Finišējām līdz ar tumsas iestāšanos. Rezultāts 18:44, 20.-22.vieta absolūtajā vērtējumā, Boženai – 1.vieta dāmu konkurencē.

    Sveiciens letiņiem, un lai izdodas droši nokļūt mājās!

  • turiburu turiburu

    Paldies ,matiss,paldies! Man arī milzonīgs prieks gan par sevi,gan par visiem mūsējiem kas startēja.Daži diemžēl bija spiesti izstāties. Ne vienmēr var pavēlēt potītēm,ceļgaliem un citām locītavām. Viņi cīnījās līdz pēdējam brīdim jo aiz muguras jau bija 88 km un tādā brīdī šādu lēmumu pieņemt ir ļoti sāpīgi.Nekas,būs citi mači.Piemēram: http://ultimafronteratrail.com/ :))

  • turiburu turiburu

    Jā,vēl..Paldies Matīss par gotiņām.Par tām atcerējos pārbraucot mājās un tīrot kabatas siltajam windstoperam. Bet par ko ir stāsts. Iedomājieties,pēc noskrietajiem (noietajiem) pirmajiem 60 km. un paēdot orgu sarūpēto zupu,desertam Matīss izvilka no savas līdzi nestās somas tūti ar 2 (diviem!) kilogramiem gotiņu. Man mute pavērās ….Tas bija super. Bet šim stāstam ir turpinājums, man ap 110 km brīdī kad bezspēkā īsā pauzes brīdī sēdēju uz kāda celma,garāmejošs čehu “kolēģis” man spēku atjaunošanai iedeva pāris gabaliņus šokolādes un vienu kabatā apvārtītu konfekti,kura izrādījās…latviešu Gotiņa. Uz jautājumu ,kur tad tādu dabūjis,šamais lauzītā čehu/angļu mikslī atbildēja ka to viņam iedevis kāds “matti”. Tad rītausmā es vispār valodu zaudēju,gan par čeha viesmīlību ,gan par to ko tikai Matīss ir cienājis un cik lieli ir bijuši viņa “kraukļa”krājumi somā ar ko cienāt.
    Tāds ir Matīss! Bet tā jau viņš riktīgs!:)

  • turiburu turiburu

    P.S. Ar gotiņām viņs cienāja mūs visus,jo tā sagadījās ka minētajā ēdūzī satikāmies abas atsevišķi ejošās letiņu grupiņas.

  • Lauma Lauma

    Lai arī finišēts pēc 88km un trasē pavadītām gandrīz 24h. Kalni šogad ar mani galīgi negrib komunicēt, tad nevajag arī. Tagad atskatoties uz visu varu teikt, ka bija labi. Trase bez sniega, ar takām pa mežu, pāri pļavām, gar upi (naktī tie 6km bija drausmīgi). Trase veidota divos apļos 60 un 62km.
    Laika apstākļi vidēji -8C, nesniga. Un dzeršanas sistēma aizsalst jau pie 5km :)
    Pirmo pārsteigumu izņemot “numurus” sagādāja orgi, pasakot, ka trase ir jālasa no lapas un vienīgais marķējums ir krāsa uz kokiem un ir jāatzīmējas KP. Bez navigācijas štruntīgi ejama. Šeit arī tiku pie atbildes, ka orientēšanās, rogainigs un piedzīvojumi sači nav priekš manis.
    Pirmais letiņu auto ieradās Rīgā šorīt ap pus8.

  • aspruds aspruds

    Pilnīga skaidrība par to, uz ko “esmu parakstījies” iestājās tad, kad dažas minūtes pēc starta gribēju padzerties, bet sapratu, ka sistēma jau ir aizsalusi. Kopumā pasākums ļoti patika – gan pastaigas pa Prāgu pirms starta (noteikti plānoju atgriezties vēlreiz), gan pašas sacensības bija izdevušās. Ieraugot organizatoru piedāvāto trases aprakstu, šķita, ka cerības finišēt nav lielas, taču trasē izdevās atrast draudzīgus čehus, kuri daudzviet palīdzēja atrast pareizo ceļu. Trasē bija vienkārši fantastiski dabas skati, uz beigām jau roka vairs nesniedzās pēc kameras, taču žoklis joprojām bija atkāries no tā, ko tur varēja redzēt. Saulriets kanjonā pie upes, piesnigušie meži zelta krāsā, klintis visās iespējamajās formās un veidos, pilsētiņu gaismas, kas mirgo ielejās dziļi zem kalniem – šādu skatu dēļ jau vien bija vērts braukt un piedalīties.

  • shahs shahs

    Jāatzīst, ka Matiss tiešām neskopojās ar gotiņām, vienīgā persona, kas nereaģēja uz gotiņu un Matīsa šarmu bija ķīniešu viesmīle. Savukārt ar čehu draugiem, stāsts bija tāds, ka mēs jau kādu laiciņu ar vieņiem trasē minām pēdu pēdā, bet vienā brīdī Matiss kkur aizklīda un tad nu saucām šo cik varējām, šķiet čehu draugiem iepatikās gan Matīss, gan viņa vārds un katrā tikšanās vietā jau svecinājās kā veci draugi; pat finišā aizgāja paspiest roku izteikt apsveikumu.

  • Ja pirms došanās uz Prāgu tika izteikta prognoze, ka tur ir SKM x2 ar astīti, tad jau pēc pirmās pusdistances pieveikšanas bija skaidrs, ka viss patiešām ir relatīvs. Taču, kas no tā visa ir iegūts – neatsverama pieredze par to, kam pievērst uzmanību gan gatavojoties un izvēloties sacensības, gan jau braucot uz tām. Šo treilu gribētos izskriet kādā vasarīgākā laika periodā, tad būtu daudz vairāk skatu, kurus dēļ tumsas nebija iespēja apskatīt, gan arī viss process būtu daudz baudāmāks. Kopumā – patikt patika, vēlreiz uz Prāgu skriet šo “šausmu” tuvākajos gados nebraukšu, treili arvien interesē. Ko sīkak decembra ietvaros ceru arī uzrakstīt blogā.

  • Dažas bildītes ;)
    on.fb.me/TNMDO4

    ir arī mūspusē redzētas sejas

  • turiburu turiburu

    Publicēti pirmie rezultāti orgu mājaslapā. Nu pa skaisto tie divi Latvijas karodziņi tabulas augšgalā!Un arī pārējie ir labi! Laba laiku starpība starp 159. un 160. rezultātu-8 stundas. Tas diplomu rakstītājs tur iznīkt varēja.:)

  • Čehu valodu nezināsi, pie rezultātiem tik vienkārši netiksi ;)
    http://www.dalkovepochody.cz/ps2012.vysledky.122.htm
    Lai arī finišā iesoļoju un reģistrējos kā pēdējais no mūsu draudzīgā piecinieka, tabulā par zemāku pozīciju shahs mani apsteigusi

    Par tabulas augšgalu varu piekrist – Drustu Artūram ir nākotne un nevēlu visus pārsteigt nākamgad klasiskajā UTMB distancē!

  • turiburu

    Sanāk ka finišējuši tikai 161 gabals.? :))A pieteikušies bija ap 600.

  • nez, varbūt tur dalījās tie 600, jo bija arī īsās distances, t.sk., 60km gan naktī, gan tikpat gara distance dienā. Bet pārliecināts neesmu, varbūt izstājas ar

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.