Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

29. jūnijs 12:00

RIGA ECO TRAIL 2014


Vieta: , , , , , , , ,
Notikums: , , , , , , , , , , ,
Distance: , ,

Mājas lapa: RIGA ECO TRAIL 2014

Pirmo reizi Rīgā notiks RIGA ECO TRAIL 2014, kas būs unikāls pasākums, jo dalībniekiem būs iespēja ne tikai distanci skriet, bet soļot, nūjot vai pat braukt ar velo. Vairāk info: www.rigaecotrail.lv

Sacensības notiek 2014.gada 29.jūnijā Rīgā.  Sacensību starta un finiša zona atrodas uz AB dambja, Rīgā. Trase atrodas Rīgas pilsētā un iet pa veloceliņiem, gājēju celiņiem, takām, zemes ceļiem, tiltiem, ietvēm. Distances segums – asfalts, bruģis, betons, grants, zeme, smiltis. Trases shēmas ne vēlāk kā nedēļu pirms sacensībām būs apskatāmas mājas lapā www.rigaecotrail.lv. Dalībniekiem pieejamas 3 dažādas distances:

-DUO distances kopgarums ir ~46 km, ko dalībnieki vienlaicīgi veic divu cilvēku komandās, vienam dalībniekam pārvietojoties skriešus, bet otram – braucot uz velosipēda, abiem dalībniekiem pēc brīvas        izvēles mainoties pozīcijām. Abiem dalībniekiem distancē jāatrodas redzamības robežās.

-Individuāliem dalībniekiem, ģimenēm un uzņēmumu komandām pieejamas distances ~23 km un ~12km garumā, ko dalībnieki veic ar kājām.

Laika limits DUO 46km distancei ir 6 stundas, 23km distancei – 4 stundas, 12 km distancei – 4 stundas. Ja pirmo apli DUO komanda veic ilgāk par 3 stundām, tā netiek laista otrajā aplī.  Distancē atradīsies laika fiksēšanas kontrolpunkti, kur katram dalībniekam jāatzīmējas ar speciālu čipu, kas tiek izmantoti treilu skrējienos. Abiem DUO komandas dalībniekiem kontrolpunktā jāatzīmējas minūtes robežās. Sacensību laikā transporta kustība netiek slēgta. Katra dalībnieka pienākums ir ievērot Ceļu satiksmes drošības noteikumus.





    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
Lasma3 varbūt piedalās
bro varbūt piedalās
bOskars varbūt piedalās
archa777 sekoju līdzi
Guna piedalās
lvingr varbūt piedalās
Elina21 varbūt piedalās
Kvaki piedalās
ricardo varbūt piedalās
Zanda19 sekoju līdzi
M a t i s s varbūt piedalās
v. piedalās
eerms piedalās
art piedalās
Road_Runner varbūt piedalās
Zanetti varbūt piedalās
oskarsdamb piedalās
ilZZuks piedalās
Aivars703 piedalās
irkazhurka piedalās
Gatis.K piedalās
Trakais piedalās
rzentelis varbūt piedalās
IlgaisC piedalās
KarīnaK piedalās
Airisa piedalās
Cassandra piedalās
K-ens piedalās
reinis.liepa sekoju līdzi
Juris Brēdiķis piedalās
krisa piedalās
Rolo piedalās
Čipsinieks piedalās
anikka piedalās
piedalās
Mijamoto piedalās
Oskars piedalās
SanitaS piedalās
aijuciiic piedalās

Piedalās - 26

Varbūt piedalās - 10

Seko līdzi - 3

40 komentāri rakstam RIGA ECO TRAIL 2014

  • Andulis

    Kaut kas jauns, paldies maffijai! Vislētākā reģistrācija līdz 1. jūnijam.

    Mazliet gan attur nezināmās trases, kuras publicēšot “ne vēlāk kā nedēļu pirms sacensībām”. Cerams, būs drusku ātrāk..

    Vai kāds var precīzi izskaidrot atšķirību starp treilu un krosu?

  • Ugis Ugis

    Ja es skrietu tad, ja ir zināma trase, tad es laikam tikai drīkstētu no darba uz mājām skriet. :D Trase būs marķēta, un pa to ari skries. Ja neredzēs marķējumu – domās, kur varētu iet trase :P

  • Andulis

    Jā, var arī tā, protams :)

    Acīmredzot, jāpārslēdz domāšana no “klasikas” (NRM…) uz “piedzīvojumiem”. Lai gan, nebūs jau milzu piedzīvojumi, ja tiešām varēs pēdējās dienās pirms pasākuma trases apskatīt.
    Laikam vairāk biju domājis tādā nozīmē: “vai gribu maksāt TIK, lai skrietu PA TURIENI?”.

  • Hiēna essnee

    Izklausās traki intersanti, tas DUO vispār kaut kas kruts izklausās, bet nu tas man tāpat atkrīt. Vai es gribētu skriet 23km pa iepriekš nezināmu vietu? Ja kalendārs nebūtu pārbāzts, tad jā. Tagad gan baigi jādomā.

  • Andulis

    Vēl tikai divas stundas – par lētāko cenu!! :)

  • Road_Runner Road_Runner

    Karte ir pieejama apskatei http://www.rigaecotrail.lv/lv/distances/23km/marsruts/ ,bet tas var nedaudz mainīties.

  • Andulis

    Salu daļa atsauc atmiņā “apaļo 23″ skrējienu novembrī. Cerams, kokos arī šoreiz būs kas nogatavojies :))

  • maffija maffija

    Lai iegūtu 25% atlaidi dalības maksai, reģistrējoties ievadi kodu VSK25 ;)

  • IlgaisC IlgaisC

    ievadīju kodu , bet pie maksāšanas tik un tā paprasīja pilno summu, baigie..:)

  • maffija maffija

    Pamēģini vēlreiz, jo kodam vajadzētu strādāt. ;)

  • mtiger mtiger

    Tur varētu būt uzmanīgi jāpaseko, ko kurā brīdī spiest, jo man arī vienubrīd rādīja pilno summu, bet beigās viss izdevās.

  • mtiger mtiger

    O, man bioritmos rāda inteliģenci mīnus 100! Laikam pastāv liela iespēja apmaldīties :)

  • IlgaisC IlgaisC

    Viss kārtībā…Tiekamies startā…un esiet uzmanīgi ar kodiem..:))

  • Andulis

    Vēl šodien un rīt varam reģistrēties internetā. Sacensību dienā – dārgāk un būs pieejamas tikai 50 dalības vietas.

  • Čipsinieks manejais

    Sludinājums/aicinājums/izaicinājums.

    Tiek meklēts partneris/partnere DUO 46 km.

    Ieguldījums no manas puses – apmaksāta dalības maksa.
    Ieguldījums no Tavējās puses – velosipēds, ķivere un perfekta trases pārzināšana.

    Rakstīt personīgu ziņu. :)

  • maffija maffija

    Ja kādu vēl interesē piedalīties šajā pasākumā par izdevīgu variantu, rakstiet man PM ;) sadomāsim, varbūt, ka nemaz nav jāmaksā tāda dalības maksa ;)

  • Čipsinieks manejais

    Euuu, kaaaaas notiek?

    Nevieneam skrienējam nav vellapēda vai neviens nepārzina trasi?

    Joprojām gaidu līdzdalībnieku!

  • Imants A. Imants A.

    Offtopic, piedošanu. Skatos kartē, vai kaut kur būs arī kāds dzeršanas punkts, netīšām pamanu kaut kādu vārdu pirms “Daugava” – izrādās, mums Rīgā tagad ir Ceļa Daugava. Super! Tur arī varēs nodzerties.

  • Airisa

    Man ir nelāgs jautājums – vai ir tā, ka trase nav marķēta??

    Dzeršanas punktu ar lielāko varbūtību nav – vismaz nolikumā ir norādīts, ka dzeramais&uzkodas ir tikai finišā.

  • maffija maffija

    Trase būs marķēta un būs dzirdināšanas/barošanas punkti trasē. var iečekot mājas lapā.

  • Kvaki Kvaki

    Paldies par pasākumu organizatoriem!Izskrēju vietas,kur nekad nebija būts.Atradām marķējumu visur.Dzirdināšanas/barošanas punkti bija tieši tik,cik vajag.Ekselenti(par tik nelielām naudiņām)!

  • Cassandra Cassandra

    Mūs gan marķējums pie Salu tilta drusku aizveda auzās, kas beidzās ar šļūcienu uz sēžamvietas pa slapjo zāli :) Bet kopumā LIELISKS pasākums!

  • Trakais Trakais

    Būšu piekasīgs – info no orgu mājaslapas: “DUO distances dalībniekiem distance jāveic paralēli mainoties – vienam dalībniekam jābūt uz kājām (jāskrien), bet otram tajā laikā jābūt uz velosipēda (jābrauc).” Kā daži darīja reālajā dzīvē? Skrēja abi, jo velobraucējs pameta riteni un skrēja prom arī tālu no redzamības robežas. Šo vajag ielikt nolikumā – atļaut vai aizliet. Godīgāk jau būtu, ja ritenis pildītu stafetes kociņa funkciju. Par pārējo – ideāli sacensība. Paldies visiem!

  • Andulis

    1. Prieks par šādu netradicionālu pasākumu. Gandrīz vai gribēju tomēr piedalīties, tikai – kā parasti – nejaudāju sataisīties, un arī iekritu sekošanā citiem treiliem :)
    ..
    2. Būšu tomēr piekasīgs arī es, par kādu citu lietu. Diez vai ir korekti šo saukt par “eco trail”. Labojiet, ja kļūdos – taču šķiet, ka lielākajā daļā trases ir mākslīgs un ciets segums: aprakstā pieminētais asfalts, mazliet varbūt bruģis un betons.
    (Tad jau tikpat labi varēja šogad NRM trasē iekļauto Brīvības ielas kultūras kilometru nosaukt par “kultūras krosu” vai “kultūras treilu”.. ;)

    Nebūtu par to kasījies pats uz savu galvu:), taču attiecīgo skriešanas paveidu uzraugošā organizācija – ITRA definē “trail-running” visai precīzi, nosakot: “with minimal possible paved or asphalt road (which should not exceed 20% of the total course)”.

    Cik % bija šodien?

  • Aivars703 Aivars703

    Pasākums bija ļoti jauks. Varbūt to nevar saukt par ECO TRAIL (pēc definīcijas), bet skrienot pa ļoti zināmām vietām (Zaķusala un Dagavas krasti ir mani standarta treniņvietas) atklāju jaunu – pilnīgi savādāku segumu(takas, taciņas, džungļi un smiltis). Parasti Zaķusalā skrēju tik pa asfaltu un Lucavsalā izmantoju sakopto-parka pusi. Paldies Martai par smuko krosa eksursiju pa salām.

  • Aivars703 Aivars703

    Mājas lapā pieejami rezultāti (ar starpfinišu laikem)

  • Trakais Trakais

    Piekrītu Aivaram703 – Zaķusalas un Lucavsalas posmi ir saucami par treiliem. Zaķusalā bija viens pavisam treilīgs gabals un RET var saukt par kaut kādā ziņā saukt par pilsētas treilu. Attiecībā par kasīšanos – ar manis minēto noteikumu interpretāciju bija nedaudz apbēdināti arī 2.vietas ieguvēji un vēl dažas komandas. Ja runājam par pašu pasākumu – tiešām viss bija forši – gan trases marķējums, gan pati trase. Prisma pārtikas maiss un skaista piemiņas krūzīte balvā? Ideāli. Paldis Martai un visiem pārējiem, kas organizēja šo pasākumu!

  • Mā

    Pilnībā piekrītu TRAKAIS, punkts no nolikuma:
    4.3.1. DUO distances kopgarums ir ~46 km, ko dalībnieki vienlaicīgi veic divu cilvēku komandās, vienam dalībniekam pārvietojoties skriešus, bet otram – braucot uz velosipēda, abiem dalībniekiem pēc brīvas izvēles mainoties pozīcijām. Abiem dalībniekiem distancē jāatrodas redzamības robežās.

    Vai tas nenozīmē, ka vienam dalībniekam jāatrodas vismaz pie velosipēda???

  • Mā

    Kopumā viss bija super, paldies orgiem, trase nomarķēta ļoti labi, dzirdināšana ok., bet līdz nākamajam gadam gan vajadzētu precizēt – vai velo drīkst pamest un trasē skriet abiem komandas dalībniekiem :(

  • Andulis

    Piekrītu, ka “Zaķusalas un Lucavsalas posmi ir saucami par treiliem”. Tad jau ar šīm salām var aprobežoties – ja VISU distanci un pasākumu noteikti gribas par treilu dēvēt? :) Zaķusalā būtu vēl lietojama arī ziemeļrietumu jeb centram tuvākā daļa, kas tāpat gana treilīga.. Varētu sataisīt īsāku, sacīsim, ~12 km aplīti, ko arī vieglāk kontrolēt.

    Taču laikam jau vajag arī tiltus, promenādes u.c. atstāt?

  • Imants A. Imants A.

    Ideāli atmērīta distance!!! Vakardienas prieks, tiešām – respect. Aizdomas, ka pārmērīts ar kādu ļoti labu sporta pulksteni ;)
    Vēl neesmu sapratis, ko tas ECO nozīmē.
    Paldies orgiem!

  • BeLinda Lindams

    No manis arī paldies! Trase tāda, ko labprāt kādā garajā treniņā iekļautu.
    Un vienkārši elitārs fons goda pjedestālam!

  • Vīlīte Vīlīte

    Arī no manis paldies organizatoriem!
    Trase bija interesanta, pasākums patika. Bija arī aiz tiltiņa atbalstītājas ar puķēm, super, šķiet, ka nekur neviens tā neuzgavilēja, kā šīs divas kundzes :)

  • maffija maffija

    Forši bija satikt daudzos noskrieniešus un redzēt arī lielu daļu uz pjedestāla ;) visus “paldies” sev pievākt gan nevaru, bet kādu daļu noteikti. Arī ieteikumus un ierosinājumus uzņemos piefiksēt un neatstāt zem putekļu kārtas.

  • maffija maffija

    P.S. Šodien krietni papildināti bilžu krājumi mājas lapā un vakarā vai rīt būs arī video.

  • Lucio

    Very nice race yesterday! We got lost thus we run almost 4 Kms more (https://www.endomondo.com/workouts/364891022/11344629) but it was fun! Thanks and looking forward for the next year!

  • aijuciiic aijuciiic

    Pasākums bija lielisks! Paldies organizatoriem! Tā kā uz centra pusi skrienu reti, ļoti patika skriet gar Daugavu. Kā arī iepazīt Zaķusalas un Lucavsalas taciņas par kurām vispār nebiju zinājusi! Dažu labu vietiņu arī noskatīju, kur atgriezties atkal :)
    P.S. Jā, tās kundzes.. no sākuma pat nesapratu, ka viņas gavilē skrējējiem, bet tik smaidīgas, sirsnīgas, ah..

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.