Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

6. septembris 14:00

Skrienu, skrienu vēl! (SSV) koptreniņš: Vecāķi–Gauja–…


Skriešanas seriāls:
Vieta: , , , ,
Notikums: , ,
Distance: , ,

Maratoniem ir jāgatavojas.

Gatavojoties ir jāskrien (daudz).

Skriet vienam – vajag krampi.

Skriet bariņā – prieks un izklaide.

Turpinās nedēļas nogales garo (~30 km) skrējienu koptreniņu seriāls Skrienu, skrienu vēl! (SSV jeb Svētais) – sestdienas, svētdienas vai svinamdienas izskrējiens galvaspilsētā vai tās tiešā tuvumā. Skrējiena temps – saprātīgs (apmēram 6 min/km) un pielāgots skrējēju noskaņojumam un laika/ceļa apstākļiem (garais skrējiens=mierīgs skrējiens).

Distance
0.00 km


Inga_K:   “piedāvājums skriet līdz Gaujai bija komplektā ar Vecāķu skrējienu (…) iepatikās variants skriet tikai vienā virzienā – uz Carnikavu, un tad mājup ar vilcienu. Kopā ar Vecāķu skrējienu sanāktu smuki 27.7 (vai 28)km, kas jau kvalificējas brīvdienu garajam :)”

Detaļas tiek apspriestas un precizētas pirms skrējiena – padalies ar savu priekšlikumu komentāros! Vēlams ielikt saiti uz sazīmētu maršrutu, ja to ierosini.

Maršruta shēmai ir informatīva nozīme, skrējiena gaitā tā var tikt mainīta atkarībā no dažādiem (ceļa segums, satiksmes regulatori u.c.) apstākļiem (plus/mīnus 10% robežās)! Pievienošanās un atvienošanās no pamatgrupas ir iespējama jebkurā skrējiena posmā (tiesa gan – uz paša dalībnieka atbildību:))!





    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
Inga_K sekoju līdzi
Aivars sekoju līdzi

Seko līdzi - 2

20 komentāri rakstam Skrienu, skrienu vēl! (SSV) koptreniņš: Vecāķi–Gauja–…

  • Andulis

    Pagaidām ielikts svētdienā.

    Kalendārā raugoties, gan ienāca prātā – varbūt jubilejas reizi apvienot ar dalību sestdienas (6.09.) Vecāķu skrējienā (kuri vēlētos)? Varētu tad SSV startēt Vecāķu pludmalē ap 13:40-14:00, pēc apbalvošanas.

    Tiesa, tad būtu vienā dienā arī ar Jūrmalas pusmaratonu. Tur gan dalībnieku sarakstā “regulāros SSVētos” :) nemana pagaidām.

  • Inga_K Inga_K

    Es kā reiz Vecāķu skrējienā piedalīšos, un tālajā 2012. gadā kopā ar Modri pēc Vecāķu skrējiena devāmies palūkoties, kur Gauja jūrā ietek. Bija feins skrējiens.

  • Andulis

    Tad jau varētu kuplākā pulkā atkārtot tālā 2012. gada variantu. Kādreiz jaunībā (1986.-87.) arī skrēju gar jūru līdz Gaujai, patīkamas atmiņas :)

    Bet varbūt kādam tomēr svētdienā labāk? Piesakieties, citādi svētku SSV tiešām pārcelsies uz sestdienu :)

  • Inga_K Inga_K

    Nu, kā tad būs ar SSV pēc Vecāķu skrējiena? Ir interesenti pa pludmali paskriet līdz Gaujas grīvai?

  • Andulis

    Piesakās kāds kompanjons Ingai, lai var pārcelt uz 6.09. :)

    Vai arī klājiet vaļā alternatīvas – lai var atstāt tepat 7.09., lai nav nekur jāceļ ;)

    Vislabākajā gadījumā – var jau rīkot ABĀS dienās!

  • Andulis

    Ja nu kādam gribas skaitliskus parametrus, tad līdz Gaujas grīvai ir apmēram 13 km.
    Tālāk ir varianti:
    a) Pieliekot klāt ceļu līdz Carnikavas stacijai ~17,7 km, noskrien.lv/trase/?trase=90998. Var braukt mājās ar vilcienu, vai vēl pa ceļu paturpināt…
    b) Vienkārši atgriezties Vecāķu pludmalē pa tām pašām smiltīm, gar jūru = ap 26 km.

    Vēl jāmin, ka no “starta” uz otru pusi līdz Mangaļsalas molam ir ~5,13 km pa pludmali. Pats mols – vēl 1 km līdz tā galam. Tātad, te arī var kombinēt šo to. Piemēram:
    līdz molam un atpakaļ 10,26 km
    +
    iepriekš minētais un sazīmētais gabals 17,7 km
    = apm. 28 kilometri, ja klāt mols – tad apaļi 30 km.

    Ā, un vēl jau var “iesildīties” [ja sestdien, 6.09.] kopā ar Ingu, oficiālajā pludmales skrējienā (5 vai 10 km)! :) Plašas iespējas :)
    Un to var darīt arī pa baso – aizvietojot vai papildinot piedalīšanos BBPU…

    Laiks varētu būt gluži OK. meteo.lv/dynamic-content/?type=METEOROLOGIC_FORECAST_GRAPH&file=METGRAM_Riga.png
    Sestdien it kā bez lietus, svētdien varētu uzpilināt... [Vēlāka piezīme: nelīšot arī svētdien, nu jau tā rāda.]
    foreca.lv/Latvia/Riga?details=20140906
    yr.no/place/Latvia/Riga/Riga/long.html

  • Inga_K Inga_K

    Anduli, piedāvājums skriet līdz Gaujai bija komplektā ar Vecāķu skrējienu, tātad – 6.09. Un, jā, iepatikās variants skriet tikai vienā virzienā – uz Carnikavu, un tad mājup ar vilcienu. Kopā ar Vecāķu skrējienu sanāktu smuki 27.7 (vai 28)km, kas jau kvalificējas brīvdienu garajam :)

  • Andulis

    Labi, tūlīt pārliksim uz sestdienu. Pieņemu, ka ap 14:00.

    Taču, ja kādam gribas svētdien – dodiet ziņu! SSV zīmīgo 30. jubileju būtu skaisti pieminēt visu nedēļas nogali, abās dienās. Nosvinētu ar 30+ :)

  • guncha guncha

    NEBŪS PAR DAUDZ MASU PASĀKUMU VIENĀ DIENĀ, JŪRMALAS PUSĪTES SKRĒJI UZ SO PASĀKUMU NETIEK, KĀPĒC NEVARĒTU ŠO SKRĒJIENU PĀRCELT UZ SVĒTDIENU :(

  • Andulis

    Guncha, tas par Sportlata rīkoto pasākumu, vai par Inga_K piedāvājumu? :)

    Uz pirmo tiešām netiek. Uz otro – var mēģināt tikt, ja Jūrmalā pārāk nekavējas (t.i., noskrien pusīti, bet negaida apbalvošanu;)

    Jebkurā gadījumā, ja atradīsies vēl viens kompanjons guncham, tad tiešām var ARĪ svētdien Gaujas grīvas apskati izsludināt.

  • guncha guncha

    Pēc Jūrmalas pusītes vēl vicot 30km tajā pašā dienā būtu par traku, tāpēc jau nav neviens pieteicies, svētdien gan garo varētu mierīgā tempā noskriet:)

  • Andulis

    Pēc Jūrmalas pusītes un pārbrauciena sanāktu tikai ~18 km (Vecāķu pludmale – Gauja – Carnikava). Ja nepagarina “oficiālo”, kartē redzamo maršrutu vēl tālāk. Kopā sestdien gan tad ~39 km.
    #
    “Nav neviens pieteicies” tādēļ, ka tikai šovakar ap 19:20 tā īsti nobrieda šis variants. Inga_K, acīmredzot, pieteiksies :) Par sevi nezinu… bet neizslēdzu kategoriski. Izmantojamie vilcieni būtu: 12:10 Dzintari – 12:39 Rīga / 13:04 Rīga – 13:30 Vecāķi.

  • Aivars Aivars

    Vai tas nozīmē, ka svētdien SSV nebūs? Sestdien ir Jūrmalas pusmaratons un, ja ar to ir par maz, tad var turpat pa pludmali līdz Lielupei vai uz otru pusi pieskriet tik kilometrus klāt, cik vien nepieciešams. Tur tikai kādi 9 km pietrūkst, lai Jūrmalas pusīti par SSV-30 nosauktu.

  • Andulis

    1. Hmm, izskatās – Ingai jāspiež cita poga, lai kādu kompanjonu uz sestdienas SSV pievilinātu ;)

    2. Atkārtošos: svētdienas SSV tīkotāji aicināti izrādīt iniciatīvu (konkrētā formā), citādi jau nebūs… Guncha gribēja, vai Aivars arī? Uzzīmējiet kāds sev vēlamo ~30 km gabalu? Cikos starts?

    3. Patiešām, arī Jūrmalā varam papildkilometrus pielasīt.

    Neesmu gan īsti pārliecināts, vai plānā paredzētu garu (laikam arī lēnu) gabalu ir pareizi par 70% aizvietot ar sacensību distanci – pusmaratonu?
    Tas tā – ja gribam strikti sekot plānam, visās detaļās. Ja pieļaujam atkāpes, tad, droši vien, var nesatraukties.
    Un, var jau laikam arī plānā būt kas žiglāks ielikts. Tuvāks mierīga pusmaratona tempam :)

  • Inga_K Inga_K

    Anduli, citas pogas nospiešana uzliktu man pienākumu. Ja neviens cits neliks vimaz to pašu pogu, ko es, tad jau lēmumu, ko darīt, pieņemšu sacensību dienas rītā :)

  • Andulis

    Kas to būtu domājis. Tieši tāpat izvairies no atbildības kā es :)

  • Aivars Aivars

    Gribēt SSV šosvētdien Aivars grib, taču… Man nepatiktu, ja atkārtotos pagājušā svētdiena, kad jau savlaicīgi biju nospiedis pogu par piedalīšanos, bet pēc sestdienas Mežaparka 30km mačiem mainīju savu lēmumu. Tāpēc tagad, pirms Jūrmalas pusītes, lai nemaldinātu kolēģus ar pogu spaidīšanu būšu ļoti, ļoti uzmanīgs.

  • Andulis

    Laikam tomēr nepiedalos rīt SSV. Augusta beigās esmu skrējis mazliet par daudz, pašlaik kāja samocīta. Mēģināšu Jūrmalu notipināt, ar to pietiks.

    Ja nu gadījumā necerēti labi jutīšos rīt, tad varētu par svētdienu vēl domāt.. ar 25% varbūtību..

  • Mā

    Nu, tad kam un kādi plāni par SSV svētdien, es varētu, gribētu ar startu/finišu pie aptiekas?

  • Andulis

    Atturēšos. Šobrīd nav ko trakot [man].
    Taču svētdienas variants kalendārā ielikts, var droši spiest pogas :)

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.