Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

8. februāris 10:00

Skrienu, skrienu vēl! (SSV) 9.koptreniņš – Stopiņu novadā


Skriešanas seriāls:
Vieta: , , , , , , , , , , ,
Notikums: ,
Distance: ,

Maratonam ir jāgatavojas.

Gatavojoties ir jāskrien (daudz).

Maratons (Rīgas) ir pavasarī.

Jāskrien ir ziemā.

Ziemā skriet vienam – vajag krampi.

Ziemā skriet bariņā – prieks un izklaide.

Tautās dodas nedēļas nogales garo (30+km) skrējienu koptreniņu seriāls “Skrienu, skrienu vēl!” (SSV jeb Svētais) – sestdienas vai svētdienas izskrējiens galvaspilsētā vai tās tiešā tuvumā. Skrējiena temps – saprātīgs (apmēram 6min/km) un pielāgots skrējēju noskaņojumam un laika/ceļa apstākļiem (garais skrējiens=mierīgs skrējiens).

Kolektīvi saskaņotais “zaļais” maršruts uz Stopiņu novadu:

Distance
0.00 km


Maršruta shēmai ir informatīva nozīme, skrējiena gaitā tā var tikt mainīta atkarībā no dažādiem (ceļa segums, satiksmes regulatori u.c.) apstākļiem (plus/mīnus 10% robežās)! Pievienošanās un atvienošanās no pamatgrupas ir iespējama jebkurā skrējiena posmā (tiesa gan – uz paša dalībnieka atbildību:))!





    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
Vīlīte sekoju līdzi
Kuks piedalās
Aivars piedalās
matiss sekoju līdzi
bro varbūt piedalās
Kristaps Broks sekoju līdzi
vatakusi varbūt piedalās
kekss varbūt piedalās
Māris T varbūt piedalās
ansiso piedalās
aVRX piedalās
putns piedalās
kasio piedalās
piedalās
Zigis piedalās
IlvishK sekoju līdzi
Valters piedalās

Piedalās - 9

Varbūt piedalās - 4

Seko līdzi - 4

44 komentāri rakstam Skrienu, skrienu vēl! (SSV) 9.koptreniņš – Stopiņu novadā

  • Kuks Kuks

    Sola atkusni, vēju, nepastāvīgus nokrišņus – laiks doties nosacītos zaļumos http://tinyurl.com/nn8abq7. Sazīmēju tīri pēc kartes. Pieņemu, ka lielākā daļa varētu būt lauku tipa ceļi – netīrīti, piebraukti – pats izvēlēšos kājās aut Salomonus :)

  • Aivars Aivars

    Laika prognoze nedēļas nogalei sola atkusni. Beidzot atkal būs “slapjais SSV”! :)

  • Jekaterina Jekaterina

    Trase iet gar mājas durvīm (kas manā gadījumā nemaz tik bieži nenotiek), bet laiks diemžēl konfliktē ar pēdējā laikā tik ļoti iemīļoto Magnētu. Ko nu, ko nu?

  • Aivars Aivars

    Kas notiek biežāk – Magnēti, vai tas, ka trase tiek iezīmēta gar mājas durvīm? Vai kādreiz kāds ir “pienesis” Magnētu pie mājas durvīm? :)

  • Spāre lido bite_L

    Arī man trase iet teju gar durvīm gan turpceļā, gan atpakaļceļā. Ja tikšu brīvsolī, tad nav variantu, būs man atkal tempa treniņš! :) Skrienam, Jekaterina!

  • Njaa, arī gar manu māju un turklāt pa visādām man labi pazīstamām mežu takām.. Hmm..

  • bro bro

    Kuks provocē,
    arī no manas mājas maršruts ir rokas stiepiena attāluma + ceļi pazīstami. :)

    Pāris piebildes:
    – pieņemot, ka nesasnieg savi 30cm sniega, es šo maršrutu skrietu ar asfalta kedām, nevis salomoniem, jo lielākā daļa maršruta ir pa asfaltu
    – meža ceļi ir tikai no 7.km līdz ~14.km.
    – 25.km skriet pa Ozolu ielu nav patīkams, tur ir sabērti akmeņi. Alternatīvā var skriet tālāk pa Garo ielu + tad pa Lubānas līdz Deglava vai, pāri Lubānas ielai pārskrietnot, turpināt taisni līdz Deglava ielai
    – 3.-5. km būtu interesantāk skriet pa Biķernieku mežu, ko var darīt jebkurā pusē Biķernieku ielai
    – tieši pirms 8 km atzīmes kartē ir pelēka sleja, kas apzīmē gravu ar slapju segumu pa vidu. Cik nu esmu skrējis garām, man nekad nav licies, ka to var šķērsot sausām kājām. Varbūt kāds var šo iekomentēt un noprecizēt
    – Man šķiet, ka 12.km interesantāk būtu visu skriet pa mežu, nevis lielāko daļu pa asfalta ceļu. Pārskrienot asfaltētajam ceļam, tālāk mežā ir paralēla stiga

  • Vilinoši, jāpiedalās kaut vai tāpēc, lai redzētu, kā jūs tiksiet pāri Piķurgai (tieši pirms 8.km atzīmes) :) man tāda aizdoma, ka viņa ir vaļā un tur ceļa nav.

  • Kuks Kuks

    Ņēmu vērā pāris komentārus un nedaudz pamainīju maršrutu (pieejams Edmundā) http://www.endomondo.com/routes/293416439.
    Par Piķurgu pie 8km – ja nebūs forsējama pa taisno, tadir vismaz 2 opcijas: satelīta foto uzrāda turpat blakus (Lubānas ielas virzienā) ēku sakopojumu – šķielēsim uz to; vai arī gar gravasmalu laukā uz Biķernieku ielu, mazliet pa to un tad palabi uz Brekšu ielu :)
    Izlūkinformācijas ziņā pasākums līdzīgs Siguldas izbraukumam – arī maršruts bija uzlikts “uz kartes” – tad jau manīs kur un kā izskriesim :)

  • Rasels Rasels

    Jekaterina, elementāri!
    Magnēts būs arī nākošajā dienā. Bet sestdien vari sagatavot vietējā rajona orientēšanās kartes, un izvest nelielu ekskursiju papildus Kuka sazīmētajam. Tas ir – pēc desmitā kilometra varam nejauši nokļūt pie kāda apsargājama objekta, kur kādreiz bija PGA 6.armijas sakaru mezgla raidītāji un antenas, tagad tur ir … Nu jā, Kuks jau neļaus izpļāpāties. Un vēl varam aplūkot Balto krustu. Īpatnēji veidots piemineklis.

  • ansiso ansiso

    Ļoti labs maršruts! Tik vai ir jēga pašā sākumā to Biķernieku ielas posmu apskriet ar līkumu, tādā veidā pazaudējot vismaz 1 km, ko varētu izlietot, nedaudz paimprovizējot kaut kur Ulbrokas apkaimē?

  • kasio

    Piķurgu pagājšnedēļ šķērsoju pie juglas ezera. (otrā pusē ceļam tuvāk pie juglas ezera) izskatījās un bija ļoti ciet.
    Es ierosinu iekļaut vēl vairāk meža sākumā. Skrienot pa brīvības ielu līdz Teikas krustam tad gar “linezeru”(klīniku) un Tad pāri uz šmerļa mežu gar dūņezeru un velnezeru. tālāk Pāri malienas ielai un pa mazo Juglas ielu atkal mežā iekšā.

    Atpakaļceļā Kuka maršrutā pie 18 km interesēja skriet pa gājēju ceļu/taku uz Acones staciju(ziemeļu gatves turpinājums) , bet tad ir jāvāc kilometri vai nu iepriekš vai pēc tam. :) Līdz ar to var mēģināt pagarināt skrējienu līdz Līčīem.

  • ansiso ansiso

    Es šoreiz protestēšu kasio ierosinājumam. Biķernieku mežu var izskriet jebkurā koptreniņā. Ja jau mēs plānojam aizblandīties līdz pašam Stopiņu novadam, tad to vajadzētu pilnā mērā izmantot

  • Andulis

    Vairāk sliecos piekrist ansiso. Visus labumus vienā SSV apvienot nevarēs.
    Pats gan laikam nepiedalīšos, tāpēc uz balsstiesībām nepretendēju :)

  • Aivars Aivars

    Anduli, Anduli…

  • Andulis

    Kas ir, Aivar? :) Biju apslimis, nejūtos pavisam atlabis, labāk uzmanīšos.

  • Kuks Kuks

    Kā liecina SSV skrējienu apraksts – mērķis ir kilometrāža nevis “zaļums” – uz to arī orientējamies. Nav aizliegts veikt individuālas nobīdes pārvietošanās laikā, tikai – tas notiek uz skrējēja paša atbildību!
    Pēc šī ir paredzēti vēl vismaz 6 SSV koptreniņi – visas iespējas uzvarēt maršrutu konkursā :)

  • ansiso ansiso

    Varbūt varētu laicīgi ielikt oficiālo maršrutu, lai jau tikpat laicīgi varētu izrēķināt, kur pieslēgties un atslēgties?

  • Lauma Lauma

    Ziņkāres jautājums. Cik ātrs reālais skriešanas tepms?

  • kasio

    Mūžīgā opozīcija :) Es nepiekrītu argumentiem, bet tas netraucē man pievienoties citā vietā.
    kilometrāzu var vākt arī riņķojot pa basketbola laukumu un arī pa daudzstāveņu masīviem var izriņķoties pēc sirds patikas gan koptreniņos, gan arī individuāli.

    Skrienot cauri Biķerniekiem un šmerlim mēs nebūt nesamazinam iespēju aizblandīties līdz pašam Stopiņu novadam nedz arī vākt kilometrāžu.
    Mēs tikai palielinām iespēju paelpot svaigu meža gaisu.

    http://www.endomondo.com/routes/293927112
    Ja kāds skatījās tad salīdzinot ar Kuka nopostēto maršrutu es būtu turpat pie 11km ar to pašu kilometrāžu.

    Jebkurā gadījuma piedodiet.

  • kekss kekss

    Kuka pēdējais maršruts ir galīgais, vai vēl tiks koriģēts? Es labprāt piemestos uz kādiem 26, 27km. Tā kā maratonu skriet neplānoju, regulāri skraidīt 33, 34km bišķi pa traku :) Bet esmu kļuvis atkarīgs no koptreniņiem, vismaz liek piecelties ātrāk, nekā es to normāli brīvdienā darītu. Šobrīd labs variants izskatās pie 3.5km piemesties un pēc 29.km maukt pa labi.

  • ansiso ansiso

    Jā, patiešām pat nesamazinās kilometrāža. Kasio variants man arī tuvāk pie sirds iet. Tagad pat nevaru saprast, vai pievienoties 6. vai 11. km, ja Kuka maršruts ir spēkā

  • Kuks Kuks

    “Oficiālais” maršruts ir pievienots (nepalaidiet garām atrunu zem kartes :)) – kasio ieteikumi ņemti vērā, papildus ieliku vēl Anša apli pa dūņu ņemšanas vietām :)
    Finālā – diezgan “zaļš” maršruts :)

    P.S. Reālais skriešans temps? Ja paskatās iepriekšējos SSV, tad 5:45-6:30min/km – atkarībā no dažādiem ietekmējošiem apstākļiem.

    P.P.S. Anduli, nu arī gar Tavām namdurvīm :)

  • Aivars Aivars

    Lauma, reālais skriešanas temps ir ap 6 min/km. Pa kupenām vai Siguldas kalniņiem bija lēnāk. Mēdz būt arī pauzītes un atpalicēju pagaidīšana, kuru laikā steidzīgākie izmet kādu papildu cilpu vai paķer kāt kādu reverso gabaliņu. Tāpēc vidējais skriešanas temps sanāk lēnāks. Apskatījos, ka man tas ir bijis no 6:06-6:30 min/km. Nebaidies, Lauma, mūsu komandieris Kuks ir saprotošs un ar viņu gandrīz vienmēr visu var sarunāt.:)

  • Lauma Lauma

    Es biju ezeru skrējienā un man ir savi arī savi secinājumi :) Bet jāsaka, ka maršruts iet arī netālu no manām mājām. Es vēl domāju par pievienošanos no kāda 6km uz brītiņu. Agri jāceļās.

  • Andulis

    Paldies par P.P.S., komandieri :) Normālos apstākļos – noteikti pievienotos; šoreiz esmu par vecu un tizlu..

  • ok, skriešu pretī no Ulbrokas, cerams trāpīšu (ar domu ka pie 10.km būsiet uz 11:00)

  • Kuks Kuks

    Pirmkārt, jāsaka paldies pacietīgajai kompānijai, kas nemēģināja rīkot apvērsumu un pārņemt varu, bet gan klusu bubinot tipināja, kārpījās, slidinājās, ļekatoja un brīžiem tomēr arī skrēja līdzi :)
    Otrkārt, paldies maršruta līdzautoriem, pateicoties kuriem šim skrējienam varu droši piešķirt CC (krosa) apzīmējumu :)
    Treškārt, ar “zaļo” maršrutu man pietika un pēc finiša nebija nekādas vēlmes pielasīt vēl piecīti līdz maratonam.
    Ceturtkārt, ar bezprotektora šosejas sacensību apaviem var skriet arī šādos apstākļos – slīdēja ne vairāk kā pārējiem :)
    Piektkārt, šo maršrutu noteikti jāatkārto vasarā – Stopiņu novads ir smuks :)

  • putns putns

    Pieņemu, ka vasarā tur tiešām ir smuki.:) Un paldies maršruta autoriem par skrējienā saņemto svaigā gaisa devu.

  • ansiso ansiso

    Lielisks koptreniņš sanāca! Paldies!

  • kasio

    Paldies par kompāniju! Vasarā būtu forši, bet vai atradīsim laiku? Un paldies arī par savākto laiku un kilometriem. Vienatnē tas būtu tuvu neiespējamam.

  • Aivars Aivars

    Vienatnē tas nebūtu iespējams! Daudz šodien sanāca, taču bija nesalīdzināmi vieglāk un patīkamāk nekā pirms nedēļas.
    Vēl arī paveicās ar laiku – no gaisa nekas nelija un nebira – tikai tīrs vējš bez piemaisījumiem. Pat pāris reizes saule caur mākoņiem izlauzās. Piekrītu tam, ka būtu jauki šo zaļo maršrutu atkārtot vēl – tad, kad būs sausāks un saulaināks.
    Paldies par kompāniju, bija vēl viens labs koptreniņš!

  • Māris T Māris T

    Paldies!
    Dažbrīd bradājot pa sniegiem klātiem cūku rakumiem iedomājos, ko es te daru, brīžiem ne visai sapratu, kurā Nekurienes vidū atrodos, bet bija lieliski.
    Februāra TAS ir izdarīts. Līdz 60, t.i. doties līdz Aptiekai un tad mājās, lasīt nebija noskaņas-jau otro dienu kaut kā trūkst jaudas. Laikam pavasara trūkums organismā.
    Novēroju, ka manas Nike Free 5.0+ uz plika ledus uzvedas lieliski. Brīžiem sajūta, ka skrien ar piesūcekņiem kājās. Mežā, šļurainās nogāzēs gan bija nestabili.

  • Andulis

    Malači! Ja nav noslēpums – kur tie papildu km pielasījās?

  • ansiso ansiso

    Es te mēģināju savu maršrutu sazīmēt (bet par 6.-8. un 11.-16.km nav pārliecības):

    http://www.noskrien.lv/trase/?trase=68881
    Tā Pikļurga bija vaļā. Kā arī aizskrējām līdz sliedēm (20. km atzīme). Arī 7. km kaut kā jocīgi aizskrējām

  • Baigie malači! :) Šodien man gan bija atslodzes diena, jo rīt jādodas uz Magnēta posmu. Tas solas kilometru ziņā neatpalikt no SSV.

  • Aivars Aivars

    Anduli, līdz 10.kilometram jau bija savākušies mazliet virs 11 pat izlaižot cilpu pa dūņu dīķi starp 8. un 9.kilometru. Vēl pārītis lieku kilometru pienāca klāt Vālodzēs, kurās mēs, sapriecājušies par nokļūšanu uz tīra asfalta, paskrējām garām pagriezienam uz Lejas ielu. Attapāmies tikai pie dzelzceļa. Pēc īsas apspriedes tika pieņemts lēmums negriezties atpakaļ, bet skriet pa sliedēm. Citur būtisku atkāpju no plānotā, manuprāt, nebija. Kaut gan jāatzīstas – lielu daļu laika man nebija īstas saprašanas par to, kur atrodos un kas kurā debespusē atrodas.

  • kasio

    vislabāk var Kuka endomondo paskatīties. viņam diezgan precīzi viss ir sazīmējies.

  • Andulis

    Glīti, vienīgi mulsina ieskrējiens mežā no M. Juglas ielas, pie 8 km. Tas nav ne ar ko turpinājies (ieskriešanas virzienā) :)

  • Kuks Kuks

    Anduli, man šķiet, ka Tu raksti par cilpu caur ārstniecisko dūņu atradnēm – ieslēdz foto režīmu un pievelc tuvāk, tur tā arī bija domāts (atšķirībā no dažām citām maldu vietām) bez peldēšanās :)

  • kasio

    Andulis domā nedaudz pirms dūņām, kad ieskrējām mežā un atgriezāmies pēc brīža atpakaļ uz mazās juglas ielu. Bet nu es te vairāk tāpēc komentēju ka atšķirībā no visiem pārējiem atjaunošanās treniņu neskrēju. Es šodien pat tā īsti nestaigāju. Nekas. Sajūtas tik superīgas, ka rīt būs skriešanas vietā zemu jālido. Vārdsakot rekomendēju šos pasākumus morāles pacelšanai.

  • Andulis

    Jā, kasio nolasīja manas domas precīzi :) Par dūņām jautājumu nav.

  • Kuks Kuks

    Ā, nu tad tas bija viens (pirmais) no maniem Susāņina gājieniem :) Meklēju JA starta stigu, bet pa ātru ieķēru mežā…

  • Andulis

    Īstenībā biji gaišredzīgs, juti jau, ka Piķurgai pāri netiks plānotajā vietā, tāpēc var skriet pa JA trasi.. Turpat vien jau būtu beigās.
    Taču laikam pienākuma apziņa [pret dūņu atradnēm] tajā brīdī vēl ņēma virsroku pār Susaņinu :)

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.