Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

5. decembris 10:00

Skrienu, skrienu vēl! (SSV!) 46. koptreniņš – Mangaļsalas mols II


Skriešanas seriāls:
Vieta: , , , , , , , ,
Notikums: , ,
Distance: , , ,

Sacensību sezona ir beigusies. Lai dzīvo jaunā sacensību sezona!

Maratoniem un ultramaratoniem ir jāgatavojas.

Gatavojoties ir jāskrien (daudz).

Skriet vienam – vajag krampi.

Skriet bariņā – prieks un izklaide.

Atsākas nedēļas nogales garo (30+ km) skrējienu koptreniņu seriāls Skrienu, skrienu vēl! – sestdienas, svētdienas vai svinamdienas izskrējiens galvaspilsētā vai tās tiešā tuvumā. Skrējiena temps – saprātīgs (ap 5:40-6:00 min/km) un pielāgots skrējēju noskaņojumam un laika/ceļa apstākļiem (garais skrējiens=mierīgs skrējiens).

Detaļas tiek apspriestas un precizētas pirms skrējiena – padalies ar savu priekšlikumu komentāros! Vēlams ielikt saiti uz sazīmētu maršrutu, ja to ierosini. Noskrien!

Maršruta shēmai ir informatīva nozīme, skrējiena gaitā tā var tikt mainīta atkarībā no dažādiem (ceļa segums, satiksmes regulatori u.c.) apstākļiem (plus/mīnus 10% robežās)! Pievienošanās un atvienošanās no pamatgrupas ir iespējama jebkurā skrējiena posmā (tiesa gan – uz paša dalībnieka atbildību:))!

Šajā treniņā – piedāvājums atkal apraudzīt Mangaļsalas molu un samāties ar ZB (ziemas bāzes) vācējiem uz pretējā, Bolderājas mola :)

Distance
0.00 km






    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
maziinais sekoju līdzi
dot piedalās
Lubyz varbūt piedalās
Viktoriinii piedalās
Cassandra piedalās
Casperr sekoju līdzi

Piedalās - 3

Varbūt piedalās - 1

Seko līdzi - 2

29 komentāri rakstam Skrienu, skrienu vēl! (SSV!) 46. koptreniņš – Mangaļsalas mols II

  • Andulis

    Atcerēsimies, ka mums jau ir pieredze: gan Mangaļsalas mola izpētē (SSV-11), gan vienkārši skrējienā no Aptiekām uz Jūru (SSV-28). Šajos koptreniņos plānošanas posmā bija visai plašs maršrutu piedāvājums; tas var noderēt arī tagad.

    Savukārt, kreisā krasta ZBisti ierosina minimālo variantu, ar atgriešanos autobusā… Vai ar to samierināsimies?… ;)

  • Andulis

    Tā kā dot teica: “Esmu skrējis uz abiem moliem, bet sirdij (un mājām) tomēr tuvāks Mangaļsalas mols. Varbūt pat varētu to sestdien apciemot. Līdzskrējēji būs?” – tad pieļauju, ka viņš izvēlēsies optimālo maršrutu.
    (Vajadzētu būt iespējamam to arī pielikt aprakstam.)

    Pats par savu dalību, diemžēl, neesmu pārliecināts. Vēl domāšu.

  • Viktoriinii Viktoriinii

    Man patika variants, ka saplāno abus skrējienus, lai vienlaicīgi apmēram ierodamies katrs savā molā. Viens otram pamājam ar rokām un dodamies atpakaļ savās gaitās! Tas tiešām būtu naiss.

  • dot dot

    Laikam man šoreiz jāuzņemas SSV fizorga funkcija.
    Trase: http://www.noskrien.lv/trase/?trase=128277
    Garumi: aptieka-mols-aptieka 39km; zoo-mols-zoo 31km.
    Kavētāji piesakās pa 283O8888, gadām precīzi vienu minūti.
    Laika grafiks: 10:00 starts no aptiekas; 10:25 pie Zoodārza ieejas; 12:10 Mangaļsalas (austrumu) mols ar fotosesiju pie bāciņas. ZBisti uz Bolderājas (dienvidu) mola varētu būt 10 minūtes agrāk, cerams, ka sagaidīs arī mūs. Pēc fotosesijas atkritēji var doties uz tuvējo 24.autobusa galapunktu. Atpakaļceļa grafiku prognozēt grūti, bet pie Zoodārza mēs varētu būt ap 14:00 un pie aptiekas 14:30.

  • Inga_K Inga_K

    Starp citu, tur kur iet 8. kilometrs pa viaduktu pa apkašu, var neskriet, jo uz priekšu, kur Jaunciema gatve pietuvojas dzelzceļam, var smuki tikt pāri sliedēm.Apmēram tur, kur ir 31. kilometra atzīme.
    Šeit var redzēt – https://connect.garmin.com/modern/activity/572482766

  • Andulis

    Pareizi, Inga. Atceros, ka abos kādreizējos SSV (#11 un #28) tā darījām. Attiecīgi, Kuka un Tavā vadībā.
    Satelītkartes maksimālajā palielinājumā pat var redzēt, ka tur – pie 31. km atzīmes – tāda mazizteikta taciņa iemīta pāri sliedēm ;)

  • dot dot

    Man tā skriešana pāri sliedēm un Jaunciema gatvei nepatīk dēļ drošības apsvērumiem. Ja dikti gribas noīsināt cilpu, var skriet lejā pa uzbērumu uzreiz pēc Mīlgrāvja tilta.

  • Andulis

    Padomāju, atcerējos – Kuka vadībā tomēr neskrējām pāri sliedēm (vismaz, lielākā mūsu daļa), bet gan mazliet tālāk pagriezāmies tieši uz otru pusi, īslaicīgi tuvojoties Ķīšezeram.
    Neklātienē atvainojos pirmajam SSV komandierim par neprecizitāti! [Vecums nenāk viens…]

  • Aivars Aivars

    Varu apliecināt – komandieris šajā ceļa posmā mūs veda pa Jaunciema gatvi, taču Inga ierādīja nesalīdzināmi drošāku un patīkamāku variantu.

  • Cassandra Cassandra

    To seno SSV laikos vēl Vecāķu veloceliņš nebija izbūvēts – tādēļ bija mazizteiktās taciņas, sliedes un Jaunciema gatves ceļmala ;) Šis maršruts iet pa veloceliņu un te nu galīgi nekā nedroša vai nepatīkama nav. Kā būtu, ja atpakaļceļā no mola to gabaliņu skrietu gar jūru?

  • Andulis

    Joprojām nezinu, vai piedalīšos – taču principā piekrītu Cassandrai. Tur tiešām prasās gabaliņš pludmales.
    Vienīgi, jāatceras tad savlaicīgi iegriezties mežā, neaizskrienot līdz pašam Vecāķu pludmales centram. Man tas radītu grūtības, ja skrietu viens, bet labāku navigatoru sabiedrībā ir cerības.

  • Vienubrīd bija doma doties uz citu pasākumu, bet izskatās, ka jāpievienojas būs SSV! Par maršrutu: var jau skriet tālāk. Vecāķos jau ar sab.trans. un vilciens ar.

  • dot dot

    Lai nepašautu garām īstajam pagriezienam, piedāvāju pludmales posmu skriet pirms mola un atpakaļ kā jau iepriekš plānots – pa smilšaino Mangaļsalas ielu. Atpakaļceļā varam iekļaut dažus piemiņas akmeņus – viens un otrs.
    Maršrutu garumi mazliet mainās: aptieka-mols-aptieka 40,3 km; zoo-mols-zoo 32,4 km; aptieka-mols-24.autobuss 23,5km. Ierašanas Mangaļsalas (austrumu) mola galā apmēram 12:15.

  • Andulis

    Lieliski… tad sanāks tāpat, kā darīja viena daļa (prātīgākā) tajā komandiera Kuka SSV :) Arī skrējām no Vecāķiem pa pludmali uz molu. Atceļā, tuvāk Vecdaugavai, gan drusku orientējāmies :)

  • Viktoriinii Viktoriinii

    Eh, negribēju pludmali, bet nu labi, sadzīvošu, nekas kaitīgs tas nav.
    Pēc mola apmeklēšanas izskatās, ka atdalīšos no grupas un atgriezīšos atpakaļ uz startu nedaudz ātrākā tempā (ceru 4:50 – 5:00 min/km). Daudz svarīgu darīšanu paredzēts. Ātrāk jātiek mājās, bet paskriet arī gribās! =/

  • Andulis

    Tā vien liekas, ka turpceļā, nedaudz pirms pludmales, pa kreisi no Vasarnieku ielas pagrieziena un pārtapšanas Vēlavu ielā, satelītkartē redzamais klajumiņš varētu būt kādreiz populārā taku skrējiena Daugava-Gauja starta “laukums” (1987.-1998., laikam arī pāris reizes atjaunots ap 2004. gadu, ~20,5 km).
    Arī tāda kā piemiņas vieta :)

  • Cassandra Cassandra

    Nu, tad varbūt tomēr labāk turpceļā skriet pa Mangaļsalas ielu uz molu? Tur kāds kilometrs mazāk sanāk un tad laikam lielākas izredzes vienlaikus ar ZB uz mola trāpīt. Atpakaļceļā tad jau redzēs – varbūt, ka tur zēģelēs tā, ka nevienam nekādu pludmali negribēsies…

  • Andulis

    Attālums līdz mola galam atšķiras visai nedaudz abos variantos, starpība ir MAZĀKA par kilometru. (Apmēram 650 metri, skatoties uz sazīmēto.)
    Ja gribas ātrāk tur nokļūt, var tad drusciņ agrāk sākt – teiksim, 9:50? Protams, ja vadonis būtu ar mieru :)

    Cita lieta, ka pludmales gabalu tiešām varētu būt vieglāk skriet atceļā – pa vējam.

  • alx alx

    Nedomāju, ka par tām minūtēm ir jēga iespringt. Orientējamies uz +/- 12:15 un miers. Nav jau tā, ka otrā krastā baigā pastaiga – tāpat ir vismaz viena smilšu josla pa ceļam, posms pirms bākas pāris kilometru garumā ir lēns.
    Par līšanu uz mola vēl skatīsies uz vietas – ja pūtīs tā kā šodien, tad tur atrasties varētu būt gana bīstami, lai to nedarītu :)

  • Viktoriinii Viktoriinii

    Esmu par Cassandra`s variantu. Pa beach`u, kas gribēs, lai skrien pa vējam pēc tam. =)

  • Cassandra Cassandra

    Pievienošos pie Zoo.

  • dot dot

    Var jau skriet atkaļ pa pludmali, bet tad būs grūtības ar otro piemiņas akmeni, kuru māku atrast ieskrienot no Mangaļsalas ielas. Bet nu varam mēģināt arī apmaldīties (orientēties).

  • Andulis

    Nogulēju :(
    Lai jums veicas šajā, hmm… rogainingā! KP vietā piemiņas objekti, nav slikta doma.

  • Paldies par kompāniju! Visi cerams laimīgi tikuši līdz mājām! Rogainings galīgi izpalika. Gids ļoti labi orientējās! Sākumā bažījos par tempu, ka nevarēšu visu izturēt līdzi, bet bija OK! Neviens netika nekur atstāts. Viktoriinii tik aizmuka. :)

  • dot dot

    Diemžēl izpalika skriešana pa molu un pludmali. Mols zem ūdens, bet pludmales vienkārši nebija. Neesmu pludmales cienītājs, bet par molu gan nedaudz žēl.

  • Viktoriinii Viktoriinii

    Paldies par kompāniju. Diemžēl, kā jau iepriekš minēju, atpakaļceļā biju spiests pamest ātrāk sabiedrotos.

  • Andulis

    Malači!

    Labi vien tad ir. Man būtu bijusi skrobe – palikt bez mola UN pludmales (kuru cienu)…

  • dot dot

    Izskatās, ka Ulbrokas mols nebija pilnībā zem ūdens kā mūsu pusē. No SSV dalībniekiem neviens nebija tik dulls, lai mērcētu kājas. Bildes ir pie aktivitates, pēdējā bildē ZB dalībnieki ir pie bākas divu pikseļu lielumā, sazīmēt neiespējami.

  • dot dot

    Kļudas labojums: Bolderājas, nevis Ulbrokas mols.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.