Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

7. maijs 11:00

LSC atklātais čemp. stadiona skrējienos, 2. kārta (200m-800m-10 000m,č) / LČ 10 000m


Skriešanas seriāls:
Vieta: , ,
Notikums: , ,
Distance: , ,

Pieteikšanās uz vietas stadiona “Daugava” manēžā no 9:45 līdz 10:55.

  • 200 m starts plkst. 11:00
  • 800 m starts plkst. 11:40

10 000 m skrējienā tiks arī noskaidroti Latvijas čempions un čempione!
LČ starts būs plkst. 12:00, dalībnieki – visi, kuri pēdējos divos gados (no 1.01.2014.) šo distanci veikuši vismaz 3. sporta klases līmenī: vīrieši 37:30 un ātrāk, sievietes 45:00 un ātrāk.

Oficiālais LČ nolikums pieejams LVS mājas lapā.

  • Pārējie 10 000 m skrējēji startē plkst. 13:00.

 






    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
Chuncha varbūt piedalās
ArmandsJaunpetrovics piedalās
Johny piedalās
artursbraucs piedalās
Stereotips piedalās
bredato piedalās
vnkIndra piedalās
arturs.locmelis varbūt piedalās
LauraX sekoju līdzi
runner-arrnis varbūt piedalās
DS93 varbūt piedalās
topinjs ļoti skauž
des varbūt piedalās
druupijs piedalās
Kampars varbūt piedalās
und piedalās
ansiso piedalās
lellde piedalās

Piedalās - 10

Varbūt piedalās - 6

Seko līdzi - 1

Ļoti skauž - 1

42 komentāri rakstam LSC atklātais čemp. stadiona skrējienos, 2. kārta (200m-800m-10 000m,č) / LČ 10 000m

  • Agrāk arī kāds LSC skrējiens ir bijis vienlaicīgi arī LČ ? Kaut kā nebiju ievērojis līdz šim..

  • Andulis

    Kādu laiku nav bijis. Laiks varētu būt nedaudz lielāks par VSK Noskrien vecumu… MAKRO palabos, ja kļūdos.

    Vienīgais izņēmums: 50 km skrējieni, kas agrāk vasarās notika Mežaparkā, vienlaicīgi ar LSC šosejas skrējienu čempionāta kārtējo posmu. Īsti gan nezinu, kas tur bija galvenais organizators – LSC, LSK (Latvijas Supermaratona klubs) vai LVS. Pats ne reizi neesmu piedalījies :(
    Katrā ziņā, notika līdz 2010. gadam un skaitījās Latvijas čempionāti šajā distancē. DUV nav ielikts pēdējais (2010.), bet ir atrodams skriesim.lv. Laikam notika arī 2003.?? – bet tam rezultāti nekur nav. 2004. gada rezultāti, domājams, aplami/neskaitās – noskrēja visi par apli mazāk ;)

  • des des

    Vajadzētu papildināt aprakstu arī šeit, ka 10’000 m starts parastajiem mirstīgajiem, kuri pie 3. sporta klases vēl nav tikuši, ir 13:00.

  • Paldies par info, des :)
    Es noteikti esmu mirstīgais, jo lai atcerētos, vai esmu kādreiz skrējis 10km distanci, bija jāieskatās LSC statistikā, kura saka, ka vienīgā reize bijusi pirms 2 gadiem Valgā un arī ne stadionā, bet pa asfaltu..
    Jebkurā gadijumā jāatnāk agrāk, lai redzētu ”milžu” cīņas :)

  • Andulis

    1. Parastajiem mirstīgajiem būs siltāk :D

    2. Ieskatījos LČ nolikumā. Laikam “Mērķis un uzdevums” ir pieklīdis no kāda cita čempionāta :)
    [Vēlāka piezīme: kļūda tika novērsta 2.05.]

  • ansiso ansiso

    Druupij, tik tad ņem vērā, ka tādā gadījumā tu nepiedalīsies LV čempionātā. Cik saprotu, tad ņems vērā tikai tos, kas būs labāko skrējienā. Bet vispār jau pēc purniem tos labākos skrējējus saliks kopā, jo diezgan daudzi tādus 10km/ 10000m nav skrējuši pēdējos 2 gadus, piemēram, Žolnerovičs, Višķers, utt.

  • in

    Un šite 10 000 m nav tas pats, kas 10 km, ja? Es ar saviem 10 km zem 40 min startētu kopā ar parastajiem mirstīgajiem?

  • druupijs

    Es jau gluzhi uz Latvijas chempiona titulu netaisos pretendēt.
    Man galvenais izskriet normatīvu Latvijas olimpiādei oficiālās sacensībās šajā distancē :)

  • in

    Normatīvu? Vai tad LV olimpiādei ir normatīvi? Vai tas jums pašvaldībā iekšējs konkurss tik liels, ka rīko atlasi kaut kādu?

  • Lielkuilis

    Druupij, tīri interesei, kur ir publicēti tie LV olimpiādes normatīvi (nu vismaz 10000m)?
    Reiz gribēju aplūkot, bet nekur neuzgāju.

  • des des

    Lielkuili, skriešanai normatīvi šī gada LV olimpiādei ir aplūkojami šeit:
    http://valmiera2016.olimpiade.lv/upload/content/4-24-vieglatletika-livo-2016.pdf

    10’000m vīriešiem ir jānoskrien zem 36:00

  • druupijs

    10 kilometriem ir 36 minuutes, īsāk sakot ;)

  • ansiso ansiso

    Man kuluāros teica, ka uz šīm sacensībām briesmīgi uz tiem rezultātiem neskatīsies, bet vairāk pēc sejām. Tie normatīvi vairāk ir kā orientieris. Bet par olimpiādi gan ir interesanti, jo skatās rezultātos no 2015. gada, bet, hmm, šobrīd normatīvu 10000m izpildījuši tikai 4 skrējēji :D Un vairāki spicie neskries LV čempionātu. Man tomēr gribētos domāt, ka, ņemot vērā 10000m eksotiku, skatīsies tomēr arī pēc rezultātiem citās distancēs, piemēram, ja pusmaratons tiek noskriets 1:16h, tad vidējais laiks 10km ir tas normatīvs.

  • in

    Hā, būtu smieklīgi, ja tikai 4 varētu un, teiksim, puse kaut kādu iemeslu dēļ nepiedalītos. Bet vēl jau ir laiks.

  • DS93 DS93

    pašsaprotams, ka no TOP10 LV skrējējiem piedalīsies vien 1 vai 2..bet tā ir vispasaules tendence,stadions zaudē savas pozīcijas.. bet čempionātu jārīko ,tā tomēr ir Olimpiska distance un vieglatlētikas klasika.. pēdējā čempionātā piedalījās 8 vīri un 5 sievietes.. nezinu vai šoreiz savāksies vairāk..

  • Tieši tāpēc divi starti medaļniekiem un tautai varētu nesķist piedienīgi reālai situācijai

  • Andulis

    a) Te būtu derējusi iepriekšēja pieteikšanās un starta saraksts – ja ne visiem, tad vismaz pašiem rīkotājiem redzams. Atkarībā no situācijas, varētu tad lemt par diviem vai vienu kopēju startu.

    b) No otras puses, medaļniekiem laikam tomēr patīkamāk (un ātrāk!) skriet, kad tauta nepinas pa kājām. Tautai arī patīkamāk, ja netiek n-tās reizes apriņķota ;) Grūti pateikt, kā ir “piedienīgāk”.

  • ansiso ansiso

    DS93, pēdējā čempionātā Liepājā gan piedalījās nevis 5 dāmas, bet gan tikai viena pati Prokopčuka. Domāju, ka savāksies kādi 15-20 puiši, jo tomēr notiek Rīgā. Jau pagājušajā gadā LSC mačos 7 skrēja ātrāk par šo normatīvu.
    Atsevišķi skrējieni ir vienīgais normālais risinājums. Organizatori jau tā drusku haltūrē, ka nerīko 3 skrējienus (papildus sievietēm atsevišķi). Tas būtu absurds, ja skrējēji uz 1h būtu kopā ar labākajiem. Pagājušajā gadā, kad visi bija kopā, tas ar atpalicējiem bija pilnīgs murgs. Bija arī tādas situācijas, kad izskrienu no virāžas uz taisni, un tur viss 1. celiņš aizpildīts :D Vienreiz pat ieskrēju 3. celiņā, jo pirmie divi gluži vienkārši bija aizņemti.

  • guncha guncha

    Godīgi sakot, būtu skumji par Latvijas vīru līmeni (gribētos redzēt, ka vismaz uzvarētājs ir ātrāks par J.Prokopčuku :)), bet tā varētu būt, ja nestartēs labākie. Jau skatoties LVS Latvijas izlases kandidātos redzam, ka ,lai tur tiktu pietiek ar 35 un 36 min.
    p.s. Tā starp citu – veterāni skrien krietni ātrāk (Matisons, Gailis, Macuks, bet laikam kandidātus pēc pases datiem atlasa).

  • DS93 DS93

    2014.g. Liepājā bija tikai LVS kausa posms un toreiz nevienu ar LČ medaļām neapbalvoja ..

  • ansiso ansiso

    Guncha, kandidātus LVS mājaslapā atlasīja nevis pēc pases datiem, bet gan paņēma vienkārši 4 labāko sezonas rezultātu īpašniekus. Tas neparāda vīru līmeni, bet gan vienkārši to, ka 10000m gandrīz neviens neskrien.

  • druupijs

    Pēc Guncha rakstītā sajutos kā fiziskā nabadzība, jo pats arī vēl neesmu no 35 minūtēm 10nieku izskrējis :D

  • ansiso ansiso

    Pēc laika prognozes izskatās, ka būs kārtīga cepešpanna: +18C, bez mākoņiem un vēja. Ēnas tajā laikā stadionā sen vairs nekur nav. Cerams, ka šādos apstākļos tiks nodrošināts ūdens distancē, kā tas bija, piemēram, pirms 4 gadiem Liepājā LV olimpiādē. Ja ne, tad es drošvien nepiedalīšos.
    P.S. Druupij, tu jau vispār tikai vienreiz esi skrējis 10km. Un tos pašus savā maratona tempā.

  • guncha guncha

    Druupij, šeit biju domājis mūsu pusprofiņus, bet arī Tu vēl esi diezgan jauns, lai tajās 33-34min ierakstītos (cerams ka maratonu skriešana treniņos tam nebūs šķerslis :). Ceru, ka piekrīti, ka vīriem būtu jāsaņemās, lai vismaz Ļenas rezultātu noskrietu, jo pat uz bijušās padomijas sportistu fona mūsu atlētu rezultāti ir vairāk nekā pieticīgi.
    …un kāpēc visi uz tām ultrām tā metušies :)

  • druupijs

    Nu bet Guncha, Tu tachu arii piekritiisi, ka skriet komercmachos ir interesantāk un rentablāk mūsdienās. ja nebūtu man tas normatīvs vajadzigs, es arī diez vai ietu cepinaaties stadionaa 10km distancee, kur pāris cilveeki piedalaas, sķidra atmosfēra utt.
    Vīriem nevis jāsaņemas, bet jārada priekš spēcīgiem skrējējiem motivācija skriet stadionā, manuprāt.
    Kuri visi tad pārgajusi uz ultrām? Man jau liekas, ka parsvarā ultristi ir tie, kam vienmer paticis tieshi skriet nevis sekot stingriem treneru treninplāniem :)

  • Andulis

    Druupij, par savu nabadzību gan nebēdā, kamēr te ir dažs labs, kurš diez vai izskries vairs no 45 minūtēm :D

  • Guncha, divus pēdējos gados uz ultrās keda paslīdējusi ap 300 atkarīgo. Nenoliedzu pieaugumu, taču nav arī tā, ka stadionam kāds tiktu atrauts ;)

  • des des

    Ne jau ultras aizvilina skrējējus prom no stadiona. Visādu distanču un formātu skrējieni ir tā savairojušies, ka bieži vien vienā sestdienā ir vismaz četras izvēles.

    Turklāt vienmēr jau var apvienot patīkamo ar lietderīgo un stadionā sarīkot kādu 250 vai 402.5 aplinieku :)

  • Andulis

    Pareizi! Visu laiku labākais LV rezultāts 24 h skrējienā arī ir uzrādīts patīkami lietderīgos 647.1125 stadiona apļos :)

    Un tas noticis nevis “šajos sliktajos” laikos, bet 9.06.1984.
    Jūrmalā gan, nevis Rīgas “Daugavas” stadionā.

  • artursbraucs artursbraucs

    Lai nebūtu intrigas:
    Es, Artūrs Braučs, (skrēju ar 11. numuru), noskrēju 24 apļus (nevis vajadzīgos 25). Skaitīju apļus pats, bet tā kā biju galīgi “blackout”, tad noticēju tiesnešiem un apstājos pēc 24. apļa, kuri mani pārliecināja, ka esmu finišējis.

    Nav noslēpums, ka gāju uz Olimpiādes normatīvu – 36min. Vēl nezinu kāds oficiāli ir mans rezultāts (jo Garminu šoka iespaidā apstādināju vēlāk), bet tā notiek. Nevienu nevainoju un nekādas sūdzības nekur neiesniegšu. Tā sportā notiek.

    Bija liels prieks skriet kopā ar tik ātriem skrējējiem un kopumā viss pārējais likās labi noorginzēts un, protams, lēnāki skrējēji nav prioritāte šādos mačos.

  • Man bija prieks skriet kopā ar mirstīgajiem un vēl lielāks prieks,ka tas neliedza man izpildīt Latvijas olimpiādes normatīvu :)

  • ansiso ansiso

    Artūr, redzēju rezultātu lapelē, ka tev bija 34:38min. Kad es pagājušajā gadā noskrēju 35:59.1, tad es 24 apļus veicu 2s lēnāk nekā tu šodien. Domāju ka pēc veselā saprāta tevi vajadzētu akceptēt uz LV olimpiādi pat tad, ja tevi diskvalificēs (DNF nevis 34:38min būtu vienīgais loģiskais lēmums no tiesnešiem, pat ja izstājies tiesnešu dēļ).
    Tiesneši šodien netika galā ar saviem pienākumiem. Man rezultāts pareizs, bet visiem 3 skrējējiem, kas bija aiz manis, oficiālie rezultāti nepareizi. Pie tam tai rezultātu lapelē bija tikai 2 skrējējiem sliktāks laiks, kaut to 3 es apdzinu pēdējā aplī.
    Laikam es 1. reizi šādā cepešpannā skrēju sacensības. Šosejas skrējienos vismaz ir ēna un arī ir iespēja padzerties. Vienīgi 2. skrējiena dalībniekiem nesanāca izbaudīt šos laika apstākļus, jo 5 min pēc tam, kad finišēju, apmācās un uznāca dzestrs vējš.

  • artursbraucs artursbraucs

    Paldies par komentāru! Biš uzmundrināji! :) Jāsaka kā ir, karstums mani negaidīti pārsteidza ap 6.km, jo sākās biš problēmas ar koncentrēšanos. Kļūdījos spiežot Garmin apļus un tāpēc nebija pārliecības vai ir vai nav jāskrien 1 aplis (Garmins rādīja 9.84). Treniņos biju izpildījis normatīvu un arī Biķerniekos pa kalniņiem to izpildīju, bet šodien man nebijusi pieredze :) .

    P.S.
    Ne Valdi Aņikejevu, ne Tevi, Ansi, neapdzinu par apli, tāpēc pēc finiša diezgan ātri kļuva skaidrs – kaut kas nav labi :) .

  • Kampars

    Tiem, kuri ļoti centās, bet neizdevās izskriet normatīvu Latvijas IV Olimpiādei, ir iespēja satrenēties un to izdarīt Igaunijā, Kohila, Raplamaa 01.06.2016

  • artursbraucs artursbraucs

    Bet vai tas gadījumā nav pēc tā noteiktā beigu datuma, kad būtu jāmaksā tie 100 Euro vēl papildus?

  • Andulis

    Jaunie čempioni Valērijs Žolnerovičs un Lelde Neimande!
    lat-athletics.lv/lv/article/1970/latvijas-cempionats-10000-m-skrejiena

  • Andulis

    Kampar, kā tas ir – vai Valmieras VK seriālā gūtie rezultāti nederētu normatīvam? Starts 10000 metros tur jau trešdienas (11.05.) vakarā, ja nav kas mainījies. skriesim.lv/latvia un skriesim.lv/news?p=1&id=30781

  • ansiso ansiso

    Atšifrēju. Vēl viens, kam visticamāk pēc 24 apļiem beigu rezultāts. Mareks A. Tas arī bija tas, kuru es pēdējā aplī apdzinu. Viņš turpināja skriet, bet bija palēns palicis. Un Gatim iedots tad laikam Mareka rezultāts, jo Gatis nebija 6s aiz manis (tur varēja būt Mareks). Igoram iedots Gata rezultāts, jo es Igoru apdzinu par apli nevis 26s. Vispār jau varēja kaut vai nolikt kādu ar kameru starta/finisa zonā, lai pafilmē 40min. Mūsdienās tas faktiski neko nemaksā.

  • artursbraucs artursbraucs

    Jebkurā gadījumā, mana sirdzapziņa neatļauj tādu rezultātu sev ieskaitī – palūdzu Mārim, lai to nemaz neliek. Tas nebūtu godīgi ne pret citiem, un galvenais pret sevi.

    Informācijai varu teikt, ka man atbildēja, ka Valmiera TIEK skaitīta (LV olimpiādes normatīvs) un es tieši tur mēģināšu vēlreiz izpildīt normatīvu.

    Ja jau ir bijušas vairākas nopietnas nepilnības gan ar apļu skaitīšanu, gan ar rezultātu – tad varbūt ir vērts organizēt pārskrējienu mums “neveiksminiekiem” Maijā?

  • Kampars

    To Andulis: Ja pa 3 dienām var paspēt satrenēties, tad bez šaubām :)

  • Kampar, es domāju,ka,ja cilveeks bija satrenējies uz sestdienu,tad pa 4 dienām trenētība nepaspēs izgaist ;) Drīzāk nedrīkst aizrauties ar treninjiem līdz treshdienai,lai paspētu atjaunoties sacensībām :)

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.