Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Biezpiena sacepums keto gaumē

Tagad, kad skaidrs, ko vajag ēst un no kā labāk atteikties (ja tas tomēr nav skaidrs, iesaku izlasīt rakstu par keto diētu), laiks padomāt praktiskāk. Labi, ir saprotamas atsevišķās pārtikas produktu grupas, bet kā to visu salikt kopā? Te noderēs speciālas keto receptes, ar kurām mēģināsim šajā emuārā dalīties. Kāpēc šoreiz runāju daudzskaitlī? Kā zināms, no manis līdz pavārmākslai kā jebkurai viduvējai cūkai līdz zvaigznēm, tāpēc esmu uzaicinājis viesstrādnieku, kura uzdevums būs šad un tad paeksperimentēt ar keto receptēm un labākās idejas jums prezentēt ar mana emuāra palīdzību. Šodien tātad pirmā recepte – biezpiena sacepums! Bet tālāk vārds mūsu jaunajam viesstrādniekam (aplausi studijā) – Alīnai!

Pilna recepte šeit!

 

5 komentāri rakstam Biezpiena sacepums keto gaumē

  • viagris viagris

    Vai Alīna arī piekopj Keto diētu?

  • Nē, Alīna nepiekopj keto diētu, jo nespēj pilnīgi atteikties no saldumiem un kruasāniem… (bet varbūt kādreiz spēs:)
    Tomēr mēģinu pēc iespējas samazināt cukura patēriņu ikdienas uzturā, un, salīdzinot ar situāciju pirms pāris gadiem, šobrīd ēdu krietni mazāk saldumu.
    Man ir varbūt nedaudz grūtāk uzņemt tik daudz tauku, jo es needu gaļu un negribētos atgriezties pie tās ēšanas pēc 7 gadu pārtraukuma.
    Tomēr man patīk eksperimentēt. Esmu mēģinājusi t.s. proteīnu diētu, kā arī svaigēšanu, sadalīto uzturu vai arī kā to sauc… Īsāk sakot, domāju, ka ir vērst eksperimentēt, lai saprastu, ka ne viss pašsaprotamais patiesībā ir akmenī iecirsts.
    Par keto receptēm. Tik tāl, cik tās ir veģetāras, tās der arī man, līdz ar to man tādas mājās gatavot ir izdevīgāk. Neko citu gatavos nav izdevīgi kaut vai no laika patēriņa viedokļa :D

  • trololo Rolands

    14. janvārī pa TV7 rādīja BBC filmu “Cukurs vai tauki”. Tur gan eksperiments ilga tikai mēnesi, kas nav īsti adekvāts periods kātrīgam rezultātam, bet secinājumi bija tādi, ka nav lielas atšķirības starp abiem, slikti ir abus kopā. Vienīgi tauku diētas piekopējam insulīns ļoti tuvu maksimālajai robežai. Interesanti bija paskatīties :)

  • Tā BBC filma pieminēta arī pie mana raksta komentārā 14. janvārī, plkst. 23:44 – https://oreman.wordpress.com/2015/01/13/ievads-uztura-zinatne-keto-dieta

    Savukārt, ja interesē, kas tieši par problēmām bija tajā pētījumā, var palasīties pirmo komentāru pie šī raksta – https://www.paleohacks.com/fat/what-can-take-away-from-bbc-horizon-s-sugar-v-fat-documentary-31306

  • trololo Rolands

    Par dažiem no rakstā pieminētajiem punktiem jau skatoties raidījumu, šķita ka tā kā tur saka īsti nav. Pa lielam jau, kā visai informācijai mūsdienās, jādomā līdz ko tev saka.

    Manuprāt, lai pilnībā saprastu kā katra diēta (un ne tikai) darbojas, jāeksperimentē vien pašam uz sevi. Tāpēc ar interesi sekoju gan tavam, gan ansiso rakstiem. Kā tās darbojas ilgtermiņā, vai uzlabosies – pasliktināsies skriešanas rezultāti, kas arī varētu būt rādītājs diētas efektivitātei. Tātad jums ar ansiso ir kur izpausties.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.