Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Trīs NRM distances vienā dienā

ŠOGAD RĪGĀ MARATONU NESKRIEŠU

Savu pirmo maratonu noskrēju pagājušā gada Nordea Rīgas maratona lielajā karstumā. Bija smagi un grūti. Protams, rezultāts varēja būt daudz labāks, bet ko tur daudz. Esmu jauns. Vēl viss ir priekšā. Tāpēc nav kur steigties, un izdomāju, ka tagad maratonus skriešu tikai ārzemēs. Skan dārgi un ambiciozi, bet ja noskriešu maratonu ar labāku rezultātu šeit, un piepildīšu sapni par ultramaratonu, ko tad? Tāpēc tagad kļūšu par maratontūristu.

trenins

Pēdējais skrējiens pirms NRM

SKRIEN TRĪS, „MAKSĀ” PAR VIENU

Bez lielas domāšanas biju gatavs pieteikties uz 1/2maratona distanci. Runājot ar draugiem, sekoja doma, ka es varētu būt privātais tempa turētājs 10km distancē. Tad sekoja doma: „Ja skrienu vēl 10km, kāpēc gan nevarētu skriet vēl 5km un sakrāt 3 NRM distances vienā dienā?” Domāts, darīts. Par pusmaratonu samaksāju laicīgi, bet pateicoties Lattelecom, varēju skriet arī 10km un 5km.

1/2MARATONS, 10KM, 5KM

Ar nelielu satraukumu pamodos pirms modinātāja. Sakārtoju somu, nelielas brokastis, un laiks doties ceļā. Mantas nodotas, noskrienieši satikti, kopbilde, iesildīšanās, tualetes apmeklējums un starts no pašām beigām. Doma par palīšanu zem 90min sāka izgaist jau pirmajos divos kilometros, kad no plāna atpaliku jau par 1,5min. Atgūt tādu laiku diez vai izdotos, tāpēc ar Guntaru nolēmām vienkārši skriet un baudīt atmosfēru.
6. kilometrā sāka traucēt doma par zaļās pieturas apmeklējumu, piestāju arī. Atkal zaudētas sekundes, bet panākot Guntaru, atgūtas. Skrienot atpakaļceļā pa Vanšu tiltu, mākoņi sāka izklīst, un palika karstāks, bet, par laimi, nebija tā svelme, kas pērn.
Ļoti patika kultūras kilometrs, it īpaši skrējiens gar mūsu Mildiņu. Tā Atmosfēra… Neskaitāmi sveicieni un atbalsts, kas atkal ļāva ievilkt elpu, un ar jaunu sparu doties uz priekšu. Visgrūtāk klājās ierastajā 18km robežā, kad redzi Vanšu tiltu, kur ir finišs. Šķiet tik tuvu, bet vēl gabaliņš ir jāskrien. Beigu beigās finišs arī sasniegts, pagaidām ar sezonas labāko rezultātu.

Šogad arī beidzot biju nolēmis paspēt uz masāžu. Saņēmu numuru, gaidīšanas laiks ~ 40min. Laiks aiziet pēc somas, lai varētu pārvilkt kreklu un paņemt numurus. Brīvprātīgie somu meklē, līdz man paziņo, ka viņa ir pazudusi. Ir jānodod kontakti, ar mani sazināsies, vai arī jāatnāk vēl pēc 10min. Nogaidīju ~40min, somas nav. Apnika gaidīt, gāju pats meklēt un minūtes laikā arī atradu savu somu. Labi, ka Guntars ar Ibumetin meitenēm sarunāja, ka varu doties rindā aiz viņa. Savādāk nebūtu paspējis uz masāžu. Masāža tiešām noderēja, biju gatavs atkal skriet.

image (3)

Un ko es velkos kā gliemezis? :)

10km distancē tomēr nevajadzēja būt par privāto tempa turētāju, bet tā vietā kopā ar Andri, pēc viņa vārdiem, mierīgi nopīpējām 10km distanci. Pēc finiša palika aptuveni 3min līdz 5km startam. Tik cik, lai nomainītu numuru, izvēzētu kājas, un iesprauktos starta koridorā. Starts no pašām beigām, un pastaiga varēja sākties. NENORMĀLI daudz cilvēku, lēnākais 5km skrējiens, ja tā var nosaukt, manā mūžā. Brīnos, ka startējot no pašām beigām, finišēju ~ 5000ais. Toties prieks par noskrieto, pēc kura sekoja zvans no pagājušā gada VSK Noskrien stipro skrējiena komandas, ar uzaicinājumu pasēdēt pie alus kausa Vecrīgā.

image

Alus kauss ar 3/4 Stipro Skrējiena komandas

NOBEIGUMĀ

Citi saka, ka vajadzēja skriet pilno distanci. Jā, bet savā skrējēja CV tagad varu ierakstīt, ka esmu noskrējis 3 NRM distances vienā dienā, un manā kontā tagad ir arī visas NRM distances. Starpcitu, visu cieņu Valdim Ņilovam, kurš nevis noskrēja 3 distances, ieskaitot maratonu, bet nolidoja.

Trīs NRM distances vienā dienā – check

 

 

Nobeigumā arī neliels kadru salikums, ko fiksējis mans telefons:

https://vimeo.com/95892973

11 komentāri rakstam Trīs NRM distances vienā dienā

  • ricardo ricardo

    Izcils stāstu rakstītājs neesmu. Šāda veida rakstu es rakstu pirmo reizi, kā arī ir zināms, ka latviešiem patīk pakoriģēt vienu otru par pareizrakstību un stilu, tāpēc atvainojos, ja pagadās pa kāda kļūdai.

    Noskrien! :)

  • Lasma3 Lasma3

    Foršs raksts. Ar intresi palasīju. Medaļu kolekcionāri NRM ir dzirdēti vairāki. Te jau organizatoriem jāsāk domāt, vai arī maratona starts nav jāatdala no pusmaratona starta, lai gribētāji varētu tikt pie pilna medaļu komplekta. :)

  • guncha guncha

    kā treniņš kādam ultramaratonam nav slikts, tas laikam ir kas tāds, ko tomēr neieteiktu mazāk pieredzējušiem skrējējiem.

  • Hiēna essnee

    Tak pie tā alus kausa nospriedām, ka 21 + 10 + 5 ir mazāk par maratonu, tā ka viss ir ok un viss ir iesakāms, un ir forši, ka tu to izdarīji! :)

  • Nākamais Prokopčuks! Viņš pirms 100km Latvijas rekorda brīvdienu garā skrējiena vietā veicis trīs tempa skrējienus

  • Inta Amoliņa Inta Amoliņa

    Visu cieņu! Bija gods ar Tevi pasēdēt pie viena galdiņa vecrīgā!

  • Labs :)) pat nav par traku. Jo 21k Tu noskrēji ātrumam, 10k baudai un 5k atsildei ;) viss kā pienākas ^_^

  • voļda voļda

    Apsveicu par uzņēmību!Nākošgad jāturpina-tikai ar prātu.Man jāmēģina nākamgad trešo gadu pēc kārtas noskriet trīs NRM distances(trīs lietas -labas lietas).
    Veiksmi un panākumus noskrienot:)

  • zviedrss zviedrss

    Labs darbiņš, domā man ar kādreiz ko tādu paveikt :)

  • Čingons no Babītes Chingons no Babites

    Apsveicu, nākamgad varēsi izmēģināt kā tas ir 42+10+5 :)
    Ak jā, arī NRM organizatoriem labākais klients:)

  • Apsveicu! :) Trīs medeļas vienā dienā izklausās forši!

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.