Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

#Liepājas21

Pusmaratons aizvadīts kā cerēts – labi.

Piektdienas vakarā sagaidīti draugi pie Reģistrācijas, apskatīti ezera moli ar skata torņiem.

Kopīgi gatavotas vakariņas, ēsts un runāts, plakāts zīmēts, ne baloni, pēc tiem gan ļoti skumu. Laikam vajadzēja pūst tāpat vien, kaut bez tempa turētājiem.

L21kopbilde_maza
Fotografēšanās vietā sapulcējas gana daudz cilvēku. Man par pārsteigumu mums ir arī oficiālā fotogrāfe, tāda nopietna, ar somu (atvaino, vārdu aizmirsu). Ar vairākiem iepazinos. Šo sacensību iepazītā noskrieniete BaibaN.


arLauru_maza

Skrējienu sāku no beigām, pirms starta runājāmies ar Lauru no Rīgas, kurai šī pirmā sacensība vispār, tāpēc uzrunāju, jo redzēju uztraukumu. Jauki parunājāmies, vēlāk trasē vēl divas reizes redzēju, viņa finišēja!

neparpulejies_mazs

Lēna skriešana sanāca pirmos 3 km, kamēr visa masa kustējās kopā.

Otrā apļa sākumā stipri satraucošas sāpes sirds rajonā. Mazliet samazinu tempu, tanī brīdī skrēju aiz batara. Pēc puskilometra sāpes mazinās. Turpinu desot.


grutiapdzit_mazs

Gunu esmu nodomājis ķert rokā, bet acīm redzami, viņa pielikusi tik pat nopietni kā es. Un apendiksā atstatums starp mums starp 2. un 3. apli nav mainījies.

Varbūt vajadzēja startēt no pienācīgas starta vietas, varbūt.


finishaa6_maza

Tagad ir rezultāts 1h38:56, kas par 2 minūtēm sliktāks kā Ventspilī, tās, domāju varētu būt palikušas pirmajos 3 km.

Man būs burvīga iespēja patrenēties, jo minikin vēlīgi piešķīra savu iegūto balvu par Top5 skrienamām dziesmām Rietumu radio – 3 mēnešu treniņus pie Jēkaba Kupša.

Pēc skrējiena ar GunuO un eziskrien uz jūru nopeldēt.
Tad ar elie līdz auto. Gitucis smaidīga, labi veikusi pirmo pusīti, zem divām. Drusku vēlāk ar Agy un klibo velo līdz Laumenei. Pēc pusstundas atpakaļ, kompīc Mošķim. Sapulcējamies. Man mašīnā divas puķes Vizbulīte un Madara vēl arī Dagmāra. Kur meitenes, tur Edgars (sarkstu) bija reiz tāds paraksts fotogrāfijai. Kā arī tāds paraksts, ka Mošķis Renčikam neturēšot tempu. Zanei šoreiz sanāca turēt veiksmīgi.

Visi nonākam pēcballītes vietā. Sagatavojam galdā liekamo, sēžam, ēdam, runājam. Mazliet formāli, bet katram ir iespēja izteikties un visiem – dzirdēt. Neliela izklaide – vakara šaušana. Tad pēdējās mierīgās sarunas un tad jau pēdējie viesi mājup.

Vizbulīte šorīt startēja uz Pāvilostu. Pabrokastojām un aiztransportēju līdz jūrai.

Šīs dienas pirmā puse pavadīta šautuvē. Mazliet centības man ir, izvēlos padarboties šautuvē, nevis, piemēram, sastādīt kompāniju pārgājienā Vizbulītei. Tomēr pavisam centīgs arī neesmu, jūtu nogurumu, tāpēc nepalīdzu pie patronu lādēšanas, bet dodos uz pilsētu.

18:00 Nu jau drusku esmu pačučējis. Tagad domāju par obligāto atsildīšanās skrējienu. Ārā liels vējš, varētu varbūt pa ceļam arī nopeldēties. Gribas arī tenisu, bet visu šodien nav plānos paspēt.
19:45 Labi, esmu jau noskrējis atjaunošanās skrējienu gar jūru līdz “garāžai”, jūrā ūdens stindzina kājas, tikai noskalojos. Pirmajā km atkal sirds rajonā sāpe. Pēc tam labāk, beigās neko nejutu. Vajadzētu aizbraukt ar riteni uz tenisu?
21:15 Biju kortos viens pats.
22.07. Ir neliela temperatūra (galva karst), mazliet jūtu augšstilbu muskuļus, nedaudz ceļos jūtu vājumu, nepieciešamību atpūsties.

Paldies visiem, ar ko biju kopā, patīkami pavadīts laiks.

@LiepPusmaratons aicināja dot atsauksmi, tad nu sasprindzināju smadzeni.
Palīdzi izveidot nākamo @LiepPusmaratons vēl labāku, raksti šeit vai nosūti mums atsauksmes anonīmi http://goo.gl/glWWj #liepajas21

Man sanāca tā:
+ mūzika skanēja plašā rādiusā. Personiski vislabāk patika dīdžejs Pērkones ielā.
+ brīvprātīgās (-ie) lieliski gan uzmundrināja, gan palīdzēja.
+ atnākuši paskatīties gana daudz pilsētnieku, tas priecē.
+ laba organizētība, viss savās vietās (pieredze dara savu :) )
+ joprojām atbalstu praksi par koridoru apzīmējumiem, kur dažāda tempa skrējējiem tiek piedāvāts ieņemt sava tempa vietas.
+ patīkami, ka tik operatīvi parādās rezultāti internetā. Sms ar rezultātu arī būtu forši.

– labi, ka bija gružkastes pēc dzirdinātavas punktiem, tās vajadzēja novietot 3x tālāk, jo tajā posmiņā grūti paspēt padzerties skrienot.
– startēju no beigām, līdz Peldu ielai nebija izredžu apdzīt (bet tam jau laikam neko nevar padarīt trasi nemainot). Pats biju vainīgs, vajadzēja stāties atbilstošajā koridorā.
– domāju pagaidīšu, kamēr rinda pie putras noskrienas, bet tad arī putra beidzās. Par to īpaši neskumstu.

* Ja rastos kāds sponsors klāt, būtu forši “makaronu ballīte” iepriekšējā vakarā un “pēc ballīte” piemēram LOC baseinā.
* Sastāšanos starta koridorā, iespējams, varētu uzlabot sākumā atvēlot lielāku teritoriju, bet dažas (teiksim 5 minūtes) pirms starta visi sablīvētos kopā.
* Draugu pulkā bija diskusijas par dzirdināšanas punkta “stadions Daugava” izvietojumu, ka varētu ātrāk, kaut kur pie gulbīšu dīķa.
* Nāks tuvāk skatīsimies, varbūt nākamgad sarunājam laikus un saorganizējamies priekš tempa turētājiem.
* Mediķu auto trasē nepamanīju, varbūt informatīvajā kartē vajag norādīt, kur tie atradīsies.

2 komentāri rakstam #Liepājas21

  • Nominācijā “Ātrākais liepājnieks” tiki olimpiskajā sešiniekā?

  • edGars

    Pat ne desmitniekā. Liepājnieki ir ātri (arī tie, kas šoreiz nepiedalījās :-) ) un ar pliku roku (tādiem treniņiem kā man) nav pieņemami.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.