Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

FuelBelt stāsti

fuelbelt_roza

Zane testēja FuelBelt jostu ar četrām pudelēm.

Pirmo reizi skrienot ar šo jostu, man bija bažas, ka divas sānos esošās pudeles traucēs rokām, to kustībai, taču praksē šīs bažas neapstiprinājās un skriet varēju brīvi. Ļoti patīk kabatiņa ar rāvēju, kas ir sānā, jo tur ielien gan atslēgas, gan mobilais telefons, kuru iepriekš skrienot liku maciņā ap roku, bet tas nereti traucēja, jo vai nu tas šļuka nost, vai spieda roku. Ūdens pudeles ir ērti izņemt un, kas svarīgi, ja esi kustībā, ir viegli ielikt atpakaļ, jo kabatiņa, kad no tās izņem pudeli, nesaplok. Līdz ar to var mierīgi ar vienu roku pudeli izņemt un ielikt atpakaļ vietā, praktiski neapstājoties. Nedaudz grūtāk ir ar pudelēm, kuras atrodas aizmugurējās kabatiņās. Tur vajag piešauties ar pudeles ielikšanu vietā, sākumā tas sagādā nelielas neērtības, jo kabatiņa atrodas „neredzamajā” zonā, bet domāju, ka tas ir tikai pirmajās skriešanas reizēs. Runājot par faktu, ka josta ir domāta četrām pudelēm, tad domāju, ka treniņos, sevišķi garajos skrējienos, ir labi, ka ir iespējam paņemt līdzi tik daudz šķidruma, taču sacensībās, kurās ir dzirdināšanas punkti, tik daudz lieka smaguma nest nav nepieciešams. Tāpēc šī josta, manuprāt, vairāk domāta treniņiem, jo, kā zināms, katrs lieks kilograms sacensībās var ietekmēt ātrumu Patīk, ka jostai ir atstarotāji, kas jau ir ierasta iestrāde visos sporta apģērbos, taču atstarotāju nekad nav par daudz, sevišķi Latvijā, kur pusi gada sanāk skriet diennakts tumšajā laikā. Jostas iekšpusē ir mīksts polsterējums, kas izslēdz noberzumus, taču karstumā tas nedaudz liek vairāk svīst Kopumā šo četru pudeļu jostu vērtēju atzinīgi, noderīgs katram skrējējam, sevišķi tiem, kuri treniņos skrien garākas distances.

Lāsma testēja FuelBelt rokas pudeli.

fuelbelt_zalsReiz Divplākšņu koptreniņā bija ieplānots pagarāks skrējiens (ap 15 km) uz Voleriem un turklāt bija pirmās karstās pavasara dienas, kad ziedēja ķirši. Noskrien.lv komentāros pus pa jokam ieminējos, ka Voleros jānoorganizē kāds, kas sagaida ar atspirdzinošiem dzērieniem. Sekoja atbilde, ka dzērieni jāņem līdzi. Nospriedu, ka tas ir joks. Nebiju redzējusi, ka kāds skrietu ar dzērieniem rokās. Es zināju, ka slēpotāji ap vidukli mēdz likt termosa somas un ka garos skrējienos (pārgājienos) izmanto speciālas mugursomas ar dzeršanas sistēmām. Pārsteigta biju, kad ieraudzīju, ka dažām meitenēm uz treniņu tiešām līdzi ir pudelītes ar dzērienu.

Jo siltāks kļuva laiks, jo biežāk es ielās redzēju skrējējus ar pudelītēm rokās vai pie sāniem. Pati gan, dodoties garākos skrējienos, joprojām kabatā iemetu kādu euro monētu. Rīgā kāds kiosks vai DUS vienmēr, ir pa ceļam. Vienlaikus gan nodomāju, ka varbūt man arī noderētu kāda sportiska pudelīte.

fuelbelt_action2Tad nu parādījās piedāvājums patestēt FuelBelt pudeles skriešanai. Pieteicos un tiku pie iespējas izmēģināt mazo rokas pudelīti, kuras tilpums ir 300 ml. Bija iespēja izvēlēties krāsu starp rozā un zilu. Izvēlējos pudelīti ar rozā korķīti, dzeltenu mugursomiņu un melnām siksniņām.

Dienā, kad tiku pie pudelītes, gribējās to uzreiz arī izmēģināt, lai gan tajā dienā lija lietus un man bija ieplānots salīdzinoši īss intervālu skrējiens. Izskaloju pudelīti ar verdošu ūdeni, nedaudz piepildīju to un devos skriet. Īsti prātīgi jau tas nebija. Dzert jau negribējās, daļēji piepildītajā pudelītē ūdens skalojās un pa kārtīgi neaiztaisīto korķīti šļakstījās laukā. Turklāt uz rokas tā nešķita ērta.

Nākamajā skrējienā, kas jau bija garāks un notika siltākos laika apstākļos, rīkojos savādāk. Piepildīju pilnu pudelīti. Sākuma posmā, kamēr vēl dzert negribas, ja pudelīte ir pilna, ar to ērtāk skriet. Pilnīgi nejauši to uzvilku uz rokas otrādi ar mugursomiņu uz pirkstiem un konstatēju, ka tā ir daudz ērtāk dzert no tās un arī saturēt rokā. Lai ūdens nešļakstītos no pudelītes ārā, korķītis ikreiz ir rūpīgi jāaiztaisa. Tās tilpums priekš 12 km skrējiena bija atbilstošs. Ne par daudz, ne par maz.

Tad sekoja skrējiens 30 grādu karstumā. Šoreiz paņēmu gan pilnu pudelīti ar ūdeni, gan iemetu tās mugursomiņā arī euro. Plānots noskriet bija ap 10 km. Pudelīte kļuva tukša jau bija pie 5 km. Skrējienu turpināju baudot vasaru un sauli, un atsvaidzināties iebridu Daugavas ūdeņos. Pudelīte tukša ilgi nepalika. Nopirku pus litru ūdens. Piepildīju pudelīti. Kas neietilpa pudelītē, to izdzēru. Skrējiens varēja turpināties.

fuelbelt_action1Secinājumi par pudelīti:

  1. Dizains izskatīgs. Krāsas piestāv jaciņām, topiņiem un botām.
  2. Tilpums ir ok, lai nestu rokā, bet par mazu, lai skrietu garākus gabalus, karstā laikā, bez iespējas to papildināt.
  3. Mugursomiņa ir tik liela, lai tajā varētu ievietot bankas karti vai autovadītāja apliecību. Teorētiski tajā var ievietot arī atslēgas. Man gan ērtāk šķita tās turēt bikšu kabatiņā.
  4. Galvenais tā ir smuka un praktiska. Bez pielietošanas tā nepaliks!

Egija testēja jostu ar divām pudelēm FuelBelt Revenge R2O.

fuelbelt_zilsJostas somiņa manā īpašumā nu jau ir 2 nedēļas un pa šo laiku tā ir paspējusi piedalīties vairākos gargabalu treniņos un noskriet Nordea maratona pusīti. Jostas somiņai mīnusus atrast tik tiešām ir ļoti grūti, jo tā ir izgatavota no labiem materiāliem, kas somiņas izmantošanu padara tiešām komfortablu. Pudelīšu turētājs nodrošina labu pudelīšu fiksāciju un iespēja pudelītei izkrist no stiprinājuma, ir pielīdzināma nullei. Jostiņai ir arī papildus maciņš, kas lieliski noder želeju, atslēgu vai kādu citu svarīgu sīkumu glabāšanai. Jostiņas polsterējuma daļa ir no patīkami mīksta materiāla, kas labi elpo un nepastiprina svīšanu. Jostiņu noteikti ieteiktu arī citiem skrējējiem, jo tā ir neatsverams palīgs garākos treniņos.

20 komentāri rakstam FuelBelt stāsti

  • ugis_v ugis_v

    Varbūt kāds varētu paskaidrot, ar ko atšķiras, ja skrienot nesu rokā 0.3 litru dzeramā un 1-2 stundu laikā to izdzeru, vai, ja to pašu daudzumu izdzeru tieši pirms skrējiena un rokā nekas nav jānes.

    Pirmais variants kaut kā šķiet daudz ērtāks.

  • Dziņa Dziņa

    Sajūtas? Katram jau individuāli. Es teiksim nevaru izdzert 0.3L tieši pirms skriešanas, tad man no skriešanas sanāk klunkš klunkš vēderā pa pus pagastu un ļoti smaga sajūta. Vēl variants, ka karstā laikā mute paliks sausa neatkarīgi no tā cik būs izdzerts pirms skrējiena un, tad ir patīkami kaut tikai izskalot muti.

  • dot dot

    ugis_v, siltā laikā var izdzert 0,3L pirms skrējiena un vēl 0,3L izdzert 2H skrējiena laikā.

  • Andulis

    +1 dot variantam :)

  • Andulis

    ugis_v, kā īsti biji domājis? Ērtāk, ka rokā nekas nav jānes? Tad tomēr otrais variants.

  • ugis_v ugis_v

    Jā, sa**** meistarībā. Ērtāks ir otrais variants. Manuprāt.

  • Rozamunde Rozamunde

    Esmu testējusi rokas pudeli – tomēr foršāk, ka rokas brīvas. Jostas ar 0,7 l un 0,5 l pudelēm, bet nerullēja, nebij ērti – kratās, klunkšķ, griežas uz riņķi, u.c. neērtības. Par visparocīgāko no uz šo brīdi izmēģinātajām atzīstu Karrimor vai Run365 “brenda””granātsomu” ar 2 x 170 ml pudelītēm, kur pēc vajadzības var pieāķēt vēl vienu. Ultrām nederēs, bet Divplākšņdistancēm, nu tā līdz pusmaratonam, der izcili. Esmu iegādājusies arī dzeršanas somu, bet kaut kā nevaru saņemties izmēģināšanai. Jāatrod pienācīgs maršruts un kompānija.

  • Man peec Rozamundes rakstiitaa prieks,ka man tieshi Karrimor pudeljjosta nesen nonaaca iipashumaa, bet arii paarsteigums par to, ka vinja neder ultraam.. Nez kapeec gan? Tapee ka paaraak mazs tilpums vai kas cits pie vainas?
    Ja jaaskrien >50km ultra pavisam bez iespeejas pudeliites celjaa uzpildiit,tad gan piekriitu… Ik peec cik km bij ekstreemaakajos treilos uzpildiishanaas vietas?

  • Mans pēdējā laika atklājums ir http://www.sportsdirect.com/SearchResults?DescriptionFilter=foldable%20water , kas tiek ņemta līdz garākos skrējienos. Vienu reizi paņēmu līdz garajā skrējienā pudeli “parasto”, tā gan traucēja, kad bija nedaudz iesākts dzert.

  • dot dot

    druupij, vienā ne visai ekstrēmā ultrā divas garākās atstarpes starp dzeršanas punktiem ir apmēram 1h:40m līderim, bet lēnākajiem skrējējiem – 4h:30m garas. Noteikumos rakstīts, ka līdzi jābūt vismaz 1L ūdens tilpumam. Rēķinu, ka lēnajam galam būtu vēlami ne mazāk kā 2L.

    Ekstrēms ir MDS (Marathon des Sables), kur izņemot ūdeni viss sešdienniekam nepieciešamais jānes līdzi. No rīta pirms posma starta iedod 1,5L, starpposmu kontrolpunktos – 1,5L/3,0L un vakarā izsniedz 4,5L vakariņām un brokastīm.

  • Rozamunde Rozamunde

    Jā, druupij, domāju par tilpumu. Ja iespējas uzpildīties, tad nav problēmu. Es šoreiz domāju par sevi – ja izdomātu izskriet ko garāku par 21 treniņnolūkos un vēl siltā laikā, tad ar 3 x 170 ml= 510 ml nav ko iesākt. Jāmeklē vismaz 4 “granātu” josta :)

  • Big-G Big-G

    Mana ir šāda tipa josta => http://shop.camelbak.com/delaney/d/50236_c_1300_cl_3822
    bet nu kaut kā šķiet neērta. Apsveru domu par ūdens somu (bilde priekšstatam) => http://shop.camelbak.com/dart/d/50234_c_1300_cl_3831
    Varbūt kāds, kam tāda tipa soma ir, varētu pagalīties ar lietām kam vajadzētu pievērst uzmanību, lai soma būtu ērta utt. Varbūt pat kādu ieteikt.

  • Lasma3 Lasma3

    Vakar Diplākšņu koptreniņā varēju pārliecināties, ka mazā rokas pudelīte noder arī pie 2 stundu skrējiena. Tā galīgi netraucē skriešanai un ir ļoti ērti skrienot no tās padzerties. Vienīgais mīnus – aizņemtā roka traucē nobildēt ūdensrozēs ziedošo Hapaku. :)

  • Rozamunde Rozamunde

    Zanei liekas neērti “granātsomai” izņemt mugurpusē esošās pudelītes. Kad man iztukšota priekšējā, es to pārkrāmēju uz aizmuguri un pilno priekšā.

  • LasmaO LasmaO

    Big-G – šī Camelbak soma ir ļoti ērta pat man, kam mūžīgi traucē jebkādas līdzi skrējienā ņemamas lietas. Ļoti ergonomiska. Mīnuss – papildus kabatiņas ir tikai aizmugurē, lai kaut ko izķeksētu, soma jāņem nost.
    Josta ar vienu pudeli (kā linkā), manuprāt, ir neērtākais variants no visiem izmēģinātajiem. “Granātjostiņa” krietni labāka.

  • dot dot

    Jostiņa ar vienu lielo pudeli ir gana ērta. Patiesi neērta ir josta ar divām lielajām pudelēm.

  • Big-G Big-G

    LasmaO – neprasās, lai būtu vēl kaut kāda lence ap vidukli? Skrienot soma nekratās?

  • LasmaO LasmaO

    Šai konkrētai somai tiešām ne. Mani pašu tas izbrīnīja, jo esmu ļoti “cimperlīga” šajās lietās. Varbūt nekratās tāpēc, ka atšķirībā no daudzām citām somām šai dzeršanas sistēma papildus stiprinās uz āķīša somas iekšienē, līdz ar to viņa nevar lēkāt pa somas iekšu. Savukārt vidukļa jostas trūkums nodrošina mazāku svīšanu.
    Vari jau paņemt uz veikalu līdzi kaut vai plēves piena paku, iebāzt somā un paskraidīt pa veikalu, paeksperimentēt :)
    Vēl labas somas ir Salomon (no ergonomikas viedokļa), bet, manuprāt, Salomonam viņas nav defaultā aprīkotas ar sistēmām un priekš ikdienas treniņiem palielas. Salomon vairāk der ultrām vai garajiem piedzīvojumu mačiem.
    P.S. “Virsotnē” Camelbak somām šobrīd atlaides.

  • akels

    Big-G lai gan iepirku sev:
    http://www.amazon.com/Nathan-HPL-Vest-2-Liter-Grey/dp/B009KRU4TG/ref=sr_1_4?s=sporting-goods&ie=UTF8&qid=1403333298&sr=1-4&keywords=nathan+running
    tomēr prinicips tas pats.

    Viens ar ko ir jārēķinās, ka somā esošā ūdens paka ūdeni nenotur to vienā formā, tādēļ skriešanas laikā piepūle līdzinās tai kāda ir kad bez tās skrien pa smiltīm. Tas arī bija iemesls kādēļ paliku pie savas jostas somas:

    http://www.amazon.com/Nathan-Speed-Hydration-Belt-Medium/dp/B009KRP2HU/ref=sr_1_6?s=sporting-goods&ie=UTF8&qid=1403335071&sr=1-6&keywords=nathan+running+belt

  • LasmaO LasmaO

    http://www.osveikals.lv piedāvā vēl tādu interesantu “hibrīdu” kā vidukļa soma ar sistēmu iekšpusē. Mēģināta nav, bet varētu būt ērtāka par vidukļa somu ar lielo pudeli. Pluss droši ir tas, ka nekarsē muguru.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.