Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Ērģeļu klintis, Kurzemes hercogistes galvaspilsēta, Šlokenbekas muiža, Mežaparks un Kurzemes jūrmala – „Satelīts” augustā.

speed110

“12.augustā Kuldīgā notiks vēl nebijušas sacīkstes – pusmaratons – gan elites klases skrējējiem, gan ikvienam no mums. Jau pieteikušies ap 100 skrējēju.” – tā laikraksta “Kurzemnieks” 2006.gada 31.jūlija numurā sākās raksts par gaidāmo pirmo Kuldīgas pusmaratonu. Sacensību dienā uz starta pusmaratonā, satelītskrējienā un bērnu skrējienā toreiz stājās kopumā nedaudz vairāk kā divsimt dalībnieki. Šogad Kuldīgas pusmaratons norisinājās jau 10.reizi un pulcēja gandrīz divus tūkstošus skrējēju. Pie tam šogad augusta kalendārā skriešanas svētku mūszemē netrūka, turklāt – gana dažādu skriešanas svētku.

Pa takām līdz  klintīm.

Pirms gada pirmais ”Cēsis Eco trail” tika gaidīts. Galvenais “magnēts” neapšaubāmi bija iespēja taku ultramaratonu cienītājiem, pieveicot 80km distanci, tepat Latvijā nopelnīt kvalifikācijas punktus dalībai Monblāna kalnu skrējienos. Taču taku skrējieniem pašiem par sevi ir kāda pievienotā vērtība un to intervijā stāstot par “Cēsis Eco trail” tapšanu cita starpā min arī šo svētku organizators Vilmārs Zeme: “Galvā jau sen bija idejas, kur distance varētu vīties. Šādos skrējienos svarīgi, lai distance būtu ne tikai smaga, bet arī, lai skrējējiem parādītu skaistākās vietas Cēsu apkaimē. Šādās distancēs ir ne tikai rezultāts, bet arī baudījums acīm.” Šīgada “Eco trail” 15km trase aizveda skrējējus līdz vienai no Cēsu apkārtnes skaistākajām vietām – Ērgļu jeb Ērģeļu klintīm. 1.augustā šo distanci, pārstāvot virtuālo klubu veica 8 dāmas un 6 kungi. Bija kopīgs starts visām distancēm, bija skats uz Gauju, bija rezultāti. Arī rezultāti pirmo trijnieku vērtībā: Daigai Kalniņai-Vīndedzkalnai 1.vieta 15S-Sen-I grupā, Inesei Jaunzemei 3.vieta 15S-Master-I grupā un Intai Amoliņai 3.vieta 15S-Sen-II grupā.

 Starp citu – 15km distance bija vienīgā, kurā dalībnieku skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, bija pieaudzis.

Kopsavilkums augusts damas

Kuldīgas “pusīte” – desmito reizi!

Jubilejas reizēs ierasts atskatīties, kas svarīgs šajā laika posmā noticis, tāpēc – neliels atskats vēsturē. 2008.gada 9.augusts, trešais Kuldīgas pusmaratons. Tieši šīs bija pirmās sacensības, kurās kā noskrienieši piedalījās tobrīd tikko nodibinātā VSK “Noskrien” biedri: trīs skrējēji pusmaratona distancē un viens skrējējs 5 km satelītskrējienā. Virtuālais klubs bija izveidots pavisam nesen, un tobrīd tajā bija mazāk kā desmit biedru. Vairāk par šo debiju var lasīt šeit.

Toties šogad 15.augustā Kurzemes galvaspilsētas ielās 5,27km un 10,5km distancēs devās 34 “Noskrien” pārstāvji, un tā bija šogad lielākā kluba pārstāvniecība satelītdistancēs. Laika apstākļi ļāva Kuldīgas „pusītei” atgūt Baltijas karstākā pusmaratona titulu, kuldīdznieki, kā vienmēr, sniedza veldzi skrējējiem gan ar papildus ūdens glāzēm, gan dārza šļūtenēm, finišā – jubilejas medaļas ar zelta vimbu un „piecīša” uzvarētāja lēciens pāri finiša lentai. 10,5km garajā Nike skrējienā jau ceturto reizi šosezon triumfēja “Sportland/Nike” komandā startējošā noskrieniete Karīna Helmane-Soročenkova, un tāpat jau ceturto reizi šajā sezonā Ilze Urbāne bija ātrākā SN40 grupā.

Stirnu buks atgriežas Šlokenbekā.

Šogad veicis slaidu loku pa  Vidzemi, Zemgali un Kurzemi, 22.augustā Stirnubuks atgriezās vietā, kur pagājušā gada augustā sāka savu lēcienu – Šlokenbekas pils pagalmā. Atgriezās skrējēju joprojām cienīts un slavēts, un dalībnieku skaita ziņā – gandrīz divarpus reizes bagātāks kā  pirms gada. Šosezon nemainīgi populārākā – “Zaķa” distance Milzkalnē pulcēja 459 skrējējus. Trasi, kuras garums no pērnajiem 6.3km, „pieplusojot” meža ceļus un takas, šogad bija pieaudzis līdz 9,2km, noskrēja arī 18 “VSK Noskrien” pārstāvji. Visātrāk „Milzkalnes zaķi” pieveica „Maratons Asics” komandā startējošais noskrienieties Jānis Gailis, līdz ar to Abavas senlejā un Talsos izcīnītajām divām uzvarām tika pievienota arī trešā.

Kopumā šogad “Stirnu buka” seriāla 5 posmos “Zaķa” trasēs Virtuālā skrējēju kluba “karogu nesa” 50 noskrienietes un noskrienieši. Visčaklāk to darīja: Laura Hofmane – 5 posmos, Madara Petrova – 4 posmos, Inese Jaunzeme, Evija Tauriņa, Kristīne Kinda un Jolanta Rocēna – 3 posmos.

Kopsavilkums augusts kungi

Šosejas čempionāts Mežaparkā.

Vienas no sacensībām, kurās ir procentuāli liela noskrieniešu pāŗstāvniecība, jau ierasti ir  Latvijas Skriešanas centra atklātais čempionāts šosejas skrējienos. 29.augustā Mežaparkā 30km distancē “VSK Noskrien” pārstāvji bija pat divas piektdaļas no sacensību dalībniekiem, taču arī 5km skrējienā katrs astotais dalībnieks pārstāvēja Virtuālo skrējēju klubu: četri noskrienieši un šoreiz vienīgā noskrieniete Zinaida Grīnberga , kura dāmu konkurencē izcīnīja 3.vietu.

Baso pēdu svētki Kurzemes jūrmalā.

Tajā pašā dienā, 29.augustā trešā Baltijas Baso pēdu ultramaratona dalībnieki stājās uz starta Kurzemes jūrmalā: garāko distanču dalībnieki Mazirbē un Kolkā, 11km distances veicēji – Ģipkā. Starts tika dots dažādās vietās, finišs visām distancēm – Rojā. Šīs ir sacensības, kas droši vismaz mūszemē varētu pretendēt uz titulu “Dabai tuvākās sacensības”. Ne tikai tādēļ, ka skrējiena trases segums ir pašas dabas veidots, bet arī saskarei ar to tiek ieteikts un aicināts neizmantot tehnoloģiju piedāvātos starpniekus, vienkārši sakot – apavus. Piedalīties varēja  gan skrienot basām pēdām, gan apavos, un arī īsākajā, 11km garajā distancē no Ģipkas līdz Rojai skrējēji, viņu vidū arī 6 „Noskrien” pārstāvji, devās dažādi – “cits ar botām, cits ar kedām, cits ar basām kājām”. Vieni baudīja dabisku skriešanu svētku atmosfērā, bet otri, iespējams, guva iedvesmu nākošgad papildināt baspēdotāju pulku.

13 komentāri rakstam Ērģeļu klintis, Kurzemes hercogistes galvaspilsēta, Šlokenbekas muiža, Mežaparks un Kurzemes jūrmala – „Satelīts” augustā.

  • Prieks, ka spriedze pieaug arī šajā reitingā

  • LauraX LauraX

    Rezultātos satelītdistancēm arvien biežāk Komandas ailītē: VSK Noskrien! :)

  • Frax1s

    Cik saprotu Salaspils pusmaratonam “Noķer vēju 2015″ (26.09.2015) arī šajā sacensību saraksta ir jābūt! Esi palaidis garām… ;)

  • in

    Nē, septembra sacensībām nevajag būt jau augustā iekļautām ;)

  • Lielkuilis

    Jau augusta apskatā nē, bet sarakstā vispār…

  • Andulis

    Piekritīšu Lielkuilim – vispār vajadzētu būt.

    Pie vienas reizes, varētu arī novembra “Patriota” īsāko distanci (10,4 vai 10,6 km) tabulā ieplānot.

  • Frax1s

    Lielkuilis: “Jau augusta apskatā nē,”
    O.o
    Lielkuilis: “bet sarakstā vispār…”
    +1
    in: “Nē, septembra sacensībām nevajag būt jau augustā iekļautām ;)”
    O.o

  • Uldzha Uldzha

    “Satelīta” sacensību sarakstam pievienoti:
    “Priekuļu trail”(12.09.) 6km un 12km;
    “Noķer vēju” (26.09.) 5km un 10km;
    “Patriots” (14.11.) 10,6km.
    Piekrītu, ka par vēlu. Bet labāk par vēlu, nekā nemaz.

  • LauraX LauraX

    Par vēlu gan! Nešķiet korekti iekļaut sacensību listē sacensības ar “atpakaļejošu datumu”, t.i. septembra beigās 2 sac., kad jau notikušas. Varbūt kaut ko nesaprotu, bet iepriekš sarakstā šīs 3 sac. nebija atrodamas. Pēdējās šajā sezonā (pēc iepriekšējā saraksta) Ozolniekos..

  • Kārtis vajag sajaukt, man šis reitings dikti patīk ;)

  • Freya Freya

    Interesanti, kas mūs sagaida septembra kopvērtējumā?! Izkritušas pāris sacensības, kas varbūt dos pārmaiņas. :) Forši! Pirmajā sešiniekā trīs MiniVāveres. Lauriņ, varbūt padomā par iespēju nākamgad pievienoties mums? ;)

  • Ar atpakaļejošu datumu tiešām nav forši. Nākamajam gadam vienkārši varēja piefiksēt.

  • LauraX LauraX

    Inese, ekskluzīvs piedāvājums! ;)

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.