Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Maratona ziemas skriešana


Odlo ziemas jaka no Bjoerndalen kolekcijas (Ole Einar Bjørndalen), kas paredzēta skriešanai un distanču slēpošanai. Derēs ari rudens un pavasarim ar velo. Aiztur vēju, atgrūž lietu un sniegu, būs vissiltākā jaka, kas paredzēta ziemai. 179.99Ls
Biksēm tas pats stāsts un tā pati kolekcija – 129.99Ls
Apavi Salomon XR Crossmax ziemas modelis ar Climashield membrānu apava priekšpusē, kas aiztur un atgrūž mitrumu. Domāta asfalts un apvidus skriešanai. 99.99Ls
Truba-lakats kas domāta, lai pasargātu seju. 19.90Ls
Cepure uzsūc un novada sviedrus un sasvīstot nesāk slīdēt uz acīm vai nost. 19.99Ls
Termo veļa + jaka = līdz -10 grādi.
Termo veļa + flisa džemperis + jaka = līdz pat -30 grādiem.

Asics Windstopper jaka, kas ir ar iekšējo oderi. Atgrūž lietu, nelaiž cauri vēju. Pareizi apģērbjot visas kārtas var skriet līdz -25gradiem. 134.99Ls
Asics bikses ar silto pūku iekšpusē ideālas aukstā, bet ne vējaina un slapjā laikā. 59.99Ls
Asics Gel-Arctic4 ar Goretex un naglām. Naglas ir izskrūvējamas. 109.99Ls

Adidas Windstopper jaka bez oderes lietum un vējam. To iesaka lietot līdz -10 grādiem un ne vairāk, jo zem tas veidosies kondensāts un saldēs. Jaka ir ideāla slapjam un drēgnam laikam, kad tempretūra ir ap nulli. 134.99Ls
Bikses Adidas ar silto pūku iekšpusē ideālas aukstā, bet ne vējaina un slapjā laikā. 49.99Ls
Apavi Adidas Adistar Salavation 3 skriešanai pa asfaltu. 109.99Ls


Asics Windstopper jaka, kas ir ar iekšējo oderi. Atgrūž lietu, nelaiž cauri vēju. Pareizi apģērbjot visas kārtas var skriet līdz -25gradiem. 134.99Ls
Asics Windstopper Tight bikses labi vējā un slapjā laikā. Pie lieliem mīnusiem jāvelk termo veļa, jo Windstopers saldēs uz plikas miesas. 74.99Ls
Asics Gel-Arctic4 ar Goretex un naglām. Naglas ir izskrūvējamas. 109.99Ls

Odlo Termo krekls, kas piemērots no 0 līdz -30 grādiem. 37.99Ls
Odlo veste, vēja aizturoša un mitruma atgrūdoša. Ideāla kombinācija šādai ziemai kā tagad. 89.99Ls
Bikses Odlo Energy pants, kas aiztur vēju un atgrūž mitrumu ar iekšējo oderi ir universāla gan skriešanai, gan slēpošanai. Ir gan balts, gan melns modelis. 69.99Ls
Apavi Adidas Adistar Salavation 3 skriešanai pa asfaltu. 109.99Ls

Teorija
Skriešanas jaka der tikai skriešanai. Jo ja grib slēpot vai velo, rokas tiek izstieptas vai slēpojot vai apsēžoties uz riteņa, jakas plecu josla pa šauru un rokas paliek pa īsu.
Odlo jakas ir ar paplatinātu plecu daļu un pagarinātam rokam, kas ļauj jaku izmantot visiem trijiem sportiem.

59 komentāri rakstam Maratona ziemas skriešana

  • Cenas gan pabaisas.. Bet nu dzīve jau esot dārgs prieks.

  • anonims

    Nez vai Forestam Gampam šo visu vajadzētu, lai ziemā paskrietu.

  • bredato bredato

    Vai tiešām kāds arī pērk pa tādām cenām šīs drēbes?

  • dot dot

    Protams, ka ir tādi, kas pērk visu to jaunāko un krutāko pie sevis purpinot – “Viss tik dārgs, tik dārgs!”

  • pusprofs

    Šīs preces, cik zinu pērk labi pelnoši veselības grupas skrējēji, bet lai cik stulbi neizklausītos profi nevar neko tādu atļauties, arī ja Gatis iedod 20-30% atlaidi :)
    cenas maratonā nežēlīgas!!!

  • Tā kā man naudas nekad nav bijis:), tad pakomentēšu no lētā gala saprašanas-
    Naglu tupeles -it kā var iztikt bez, bet jābūt puslīdz garantētai neslīdošai skrienamai virsmai, vai labām iemaņām līdzsvara turēšanai. Labāk jau naglām būt. uz to nevajadzētu ekonomēt.
    Bikses un jaka- ja skrējiens ir tikai dažas minūtes vai nepārtraukti stunda/divas, tad pilnīgi pietiek ar 2 latu vērtām biksēm/jaku, kam pa virsu ir 1,5 lašu vērts neilona kostīms.
    Taču, ja ir vēlme piedalīties rogainā vai kādā piedzīvojumu mačā, kur nepārtraukta kustība mijās ar stāvēšanu, gaidīšanu, atdzišanu, tad ļoooti vērtīga kļūst laba jaka, kura sviedrus , karstumu, utt. laiž ārā, bet vēju, ūdeni, aukstumu nelaiž iekšā, un ir kolosāli viegla. Tad lūk, tāda manta arī maksā.
    Smagākā problēma ir tā, ka viss ir atkarīgs no katra skrējēja individuālajām fizioloģiskajām īpašībām, un apģērba patiesi sniegto komfortu var novērtēt tikai skrienot, bet tad tās šmotkas ir jānopērk. Bet izmēģinājumam izsviest 130-170 lašus …. ir kaut kā sāpīgi.

  • archa777

    Es pērku tādas drēbes pa daļām,vispirms izdomāju ko tieši man visvairāk vajag un to ar nopērku,citreiz atkal pērku kko citu,kas tieši tobrīd liekas vairāk vajadzīgs…tā ar laiku var sakrāt visu ;) prootams tikai viens mīnuss,nebūs viss visjaunākais :p

  • Rainers Rainers

    Ko te piebilst-es no plaukta pērku apavus,bet līdz jaunām klozītēm par īsu-citādi par sacensībām jāaizmirst,bet gribētos jau gan…

  • Inga_K Inga_K

    SportsDirect ir alternatīva, cenas darudzīgas, tikai jāizpēta, kā tā manta izskatās, ko ne vienmēr var vietējos veikalos, bet ar 20-30 mārciņām nav žēl riskēt. Jāsaka godīgi – vienīgā vilšanās ir siltajās apenēs, kas tiek šūtas kaut kādiem punduriem, vai nu šekums vietā, bet tad bikses ir 3/4, vai ja kājas vietā, tad šekums pie ciskām. Viss pārējais ir derējis sūtot uz dullo (vadoties tikai no izmēra). Vēl gan štruntīgāk ir ar ziemas drēbēm – UK ziemas siltas, līdz ar to, tādu īsti siltu drēbīšu tur ir maz, bet var atrast. Manā ziemas ekipējumā laikm visdārgākās ir siltinātās bikses kā reiz no maratona – maksāja ap 60 Ls, nākošais dārgākais apģērbs – apavi no SD, asics trabuco gtx – 64 mārciņas, un 3. dārgākais apģērbs – 66 North jaciņa (tā, ko VMK testēja, http://www.maratonaklubs.lv/lv/par_citu_ko/118_apgerbs_skriesanai_no_66_north/), ar Laumas gādību par tikai 35 Ls.

  • Aigars Aigars

    Protams, tāds super-duper atpazīstams zīmols arī palielina preces cenu. Ekipējums ar mazāk atpazīstamu zīmolu maksās mazāk, un tas nebūt nenozīmē, ka kvalitāte būs sliktāka… Bet tomēr sliecos uz to, ka daudzam kam iekš LV cenas ir vnk mākslīgi uzpūstas.

    Ja kādam sanāks pabūt UK, varu ieteikt uzmeklēt Trespass veikalus. Nenožēlosiet! Viņiem ir bode arī internetā, tagad nepateikšu vai ir lētāk kā uz vietas, veikalos vasarā atlaides bija graujošas.
    http://www.trespass.co.uk/

  • Aigars Aigars

    Paturpinot savu iepriekšējo komentāru.
    Viņi pagaidām neizsūta ārpus UK, izņemot IE utml. Veikalos piedāvājums arī ir atšķirīgs. Pašlaik cenas arī nav tādas kā vasarā. Tas ir tas pats stāsts kā par ragavu gatavošanu vasarā.:)

  • Aigars M

    Te iederas citāts no filmas Limuzīns Jāņu nakts krāsā ”Par tādu naudu jau aunu var nopirkt”:)

  • Sandijs Sandijs

    Iesaku salabot un nomainīt “augstā” pret “aukstā”, jo te runa ir par zemu temperatūru, nevis lielu augstumu :)

    Cenas ir augstas, bet, atšķirībā no apaviem, skriešanas virsdrēbes varētu kalpot daudzus gadus. Un saģērbjoties Bjoerndalen kolekcijas klozītēs droši vien nekādi laika apstākļi nav iemesls, lai izlaistu treniņu :)

  • IlzeP ilksy

    Uz tiem citiem vēl var skatīties bez nopietna apdraudējuma maciņa saturam, bet Laumiic – Monblāna princese…

  • Vispār zināma prakse, reklamē jau pašu labāko un košāko!!!
    Novēlu visiem veiksmīgus treniņus, jo ko ziemā saskriesi, tas vasarā atspoguļosies rezultātos :)

  • Agy Agy

    Pavasarī, kad temperatūra bija pie nullītes, tad miera vējos iztiku ar kaut kad halens un Anttila lapuses atrasto, pavecu svīteri, kaut kad pikrtu ausu sildītāju un parastu kokvilnas kreklinu. Aukstumu jutu izejot no kojam un parejot pari ielai, pec tam jau po! Un tik lielas naudas tur par apgerbu neaizgāja! Gan jau zemākā temperatūrā gan jau pietiek arī ar kaut ko parastu, bet pārdomātu, jo neesam jau aiz polārā loka!

  • Te neliels citāts no mana Facebook profila viesugrāmatas:

    Sveiks Gati! Nu nebijušas sajūtas. Ja kādreiz atskrēju slapjš līdz vīlītei, tad tagad viegli mitrs. Ideāli. Protams cipari runā paši par sevi, bet par seksu ārpus mājas ir jāmaksā. Un šajā gadījumā ir baigi labais seks :)

  • bredato bredato

    ieskaties amazon.co.uk un dabūsi to pašu sexu par pievilcīgāku summu un vēl tev uz mājām atvedīs drēbes. :D

  • edGars

    Tā kaut kā izveidojies, ka Gatis jau savējais :) Tāpēc nav īpaša sašutuma par šo izrādi, gan jau kāds no visa mūsu bara arī var un grib izvēlēties pirkt šādas drēbes un maratonā.
    Lauma smuki izceļas – balta.
    Pats esmu no tiem, kam “sekss” kokvilnā der :)

  • Geo Geo

    Piekrītu Agrais, ja uzreiz pēc skriešanas esi mājās, tad visas tās mitruma novadīšanas nav tik svarīgas. Varbūt ne tik labas, bet arī tās var dabūt par pievilcīgākām cenām.

  • papucis

    atceros, kaut kādu laiku atpakaļ Gatis teica, ka lētās drēbes vienkārši nepērkot, kamēr TOP galu vienkārši izķerot :) Tādēļ arī reklāma tāda kāda nu ir :)

    http://www.noskrien.lv/forum/inventars/skriesanas-apgerbs-kur-nopirkt-un-kadu-pirkt/page-3/

  • nav ne vainas reklāmai, var apskatīties, kas jauns un kā izskatās, ja vien nesāpina sirdi ar cenu vērtēšanu :) kaut gan, pieņemot ka materiāli ir kvalitatīvi un izturīgi, derēs vairākus gadus, tad izdalot nemaz tik traki nesanāk [padomājiet, kādos citos, varbūt pat ne tik ļoti vajadzīgos sīkumos jūs iztērējat naudu, varbūt tā pati summa pa vairākām sezonām salasās]. jāņem kredīts bankā ;)

    “uzliku aci” naglu kurpēm. ar viņām var skriet arī pa asfaltu [izskrūvējot naglas]?

  • papucis

    Daina, taisnība jau gan, ka nepērk vienam gadam, varbūt ja nodarbotos tikai ar skriešanu, tad būtu ok, bet ja patīk arī citi sporta veidi, tad maciņš sāk protestēt un liek dikti apdomāt visus pirkumus :) Ka arī ja gana bieži sporto, tad ar vienu drēbju komplektu nepietiks – drēbes jāmazgā, lai arī ir ātri žūstošas, var nepagūt izžūt no rīta treniņa līdz vakara treniņam, utt

  • IlzeP ilksy

    Ja pērk uz daudziem gadiem, jāuzmanās neskriet par daudz, lai nenokristos svarā – tad vairs nederēs :):)

  • Pagaidīšu, ko runāšu ziemā, bet pašlaik velo un skriešanai noder vienas un tās pašas drēbes – vienīgi, kad braucu ar velo, pavelku apakšā velošortus ar pamperi. Skriešanai nedaudz par siltu, bet velo tieši laikā. Vakar izmazgāju visas dubļainās drēbes, nu jau atkal ir velkamas – nav nemaz tik traki, un tieši to nodrošina tie modernie sporta apģērbu audumi – viņi ir gandrīz sausi jau izvelkot no veļasmašīnas.Man gan jātaisa antireklāma Gatim – es visas savas drēbes, izņemot apavus un zeķes, esmu dabūjusi humpalās par max ~5Ls… jāmāk rakt ;)
    Izlasīju vēlreiz Tevis rakstīto – jā, priekš 2 treniņiem dienā vajag 2 komplektus..

  • Ilksy – rodas papildus izdevumi, jo jāēd vairāk ;)

  • Lauma laumiic

    Tad kad tu esi izmircis līdz pēdējai vīlītei, tad saproti, kam ir domāti tie augšējā plaukta apģērbi un, ka viņi tomēr ir/būs noderīgi ilgtermiņā. Hihi.

  • Dainis Mors Dainis Mors

    Pat no visaugstākā plaukta apģērbi nav ideāli. Nu nav taču vēl jaciņas skriešanai, kas elpo un nelaiž cauri ūdeni. Windstopper jakas mērenā lietū samirkst. Goretex jakas skrienot iekšpusē sasvīst un kļūst slapjas. Tas pats arī par cepurēm, cimdiem un biksēm.

  • papucis

    manuprāt, ja esi nosvīdis slapjš, tad ir vienalga, vai ir papildus slapjums no augšas vai nē, jo slapjš esi šā kā tā, galvenais lai vējš neizpūš līdz kauliem, tādēļ Windstopper piemērotāks skriešanai .. pārgājieniem, kur zemāka slodze, lielākas pauzes, Goretex varētu būt piemērotāks. Nav jau te LV nekādas tropiskās lietusgāzes :) vakar pat nedaudz padraudzējos ar lietutiņu – nebija ne Goretex, ne Windstopper, parasta skrienamā jaka un termoveša augšā + cepure + cimdi, bija silti un labi :)

  • Aigars Aigars

    Daini, nedaudz tikai jāparok!:)
    Vasarā pavisam nejauši, pat nemaz nemeklējot, uzdūros foršai Nike jakai, kas domāta lietainiem laikapstākļiem. Interesanti tas, ka muguras daļā 2/3 ir tīkliņveida audums, līdzīgi arī rokām – roku apakšpuse līdz pleciem ir šis pats materiāls, virspusē “bezcaurumu” audums. Elpo pa smuko. Tiesa, neesmu testējis pamatīgā lietusgāzē bet tad arī nekad neskrienu, drīzāk dodu priekšroku kādai grāmatai.

  • Inga_K Inga_K

    Ja tā Nike jaka ir apmēram šī – http://www.google.com/search?q=rehii.tv&rls=com.microsoft:en-US:IE-Address&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7RNWN_en
    tad varu teikt, ka stiprā lietū paliek slapja arī iekšpuse. Nelielu lietu aiztur, kopumā man patīk. Komplektā ar termokreklu no flīsa, kas izvada sviedrus uz āru, slapjums nav jūtams.

  • Sandijs Sandijs

    man ir tāda Nike jaka:
    http://store.nike.com/nl/en_gb/?l=shop,pdp,ctr-inline/cid-102202/pid-341410

    Elpo labi, mērens lietus iekšā netiek – noripo nost. Ļoti stiprā lietū vēl neesmu skrējis, bet tad droši vien vairāk salītu gar kaklu utt. Vakar lietū 2h laikā Odlo bikses ar windstoperi bet bez pienācīgas lietus aizsardzības drusku sāka laist cauri ūdeni, brīžiem jutu vēsu slapjumu pie ceļgaliem. Jakas iekšpusē bija mitrums tikai no sviedriem.

  • Inga_K Inga_K

    Nokļūdījos ar linku – http: //store.nike.com/nl/en_gb/?l=shop,pdp,ctr-inline/cid-102001/pid-391766/pgid-438981 šis būs īstais

  • Man no visa tā, kas bildē mugurā, vislabāk patika violetais Odlo termokrekls un galvas lenta. Pēdējā oriģināli laikam bija paredzēta slēpotājiem.

  • Papucis tā arī ir kā rakstīju un nekas nav mainījies. Jaka kas ir pirmajā bilde vairs nav nopērkama un pat pasūtāma. Lētā gala komplekts (jaka ar biksēm)gan pilna izmēru skala!
    Fascinē ieliktais links VMK tests… Cik Aigaram nolocīja 66 lai viņš to uzvilktu, jo cik zinu Viņš cauru cauram ir Nike fans :)

    Gun0 nē tā lenta paredzēta gan skriešanai gan slēpošanai…

  • Papuci par tām tehnoloģijām… Montblana skrēju ar Jauno Goretex Active shell jaku ( Roku garums lidz elkoņiem, un līdzi nāk atlikušai daļai Windstoper rokas). Esmu to testējis dažādos laika apstākļos un skrienu arī kad lietus nelīst. No iekšējā kondensāta nav ne vēsts. Goretex membrānām ir vairāki paveidi un atšķirsies priekš katra sporta veida, ja nopērk pārgājienam paredzētu jaku protams skrienot būs pa karstu u.t.t.

  • Inga_K Inga_K

    Gati, to 66 North jaku lakam nekas no Nike nespēs pārsist. Vakar arī skrēju – ārā +1, bet vēl bija tā kā drusku par siltu. Un tas ar vienu jaku uz plika vēdera :)

  • dot dot

    Kā uzzināju, ka http://www.66north.com/shop/pc-1474-429-vik-womens-hooded-sweater.aspx varēja dabūt pa Ls 35, tā sāku siekaloties.
    Vīriešu versijā nav sarkanā krāsa un akcija arī jau beigusies :(

  • papucis

    hmm, ja neskaita piegriezumu, tad ar ko atšķiras 66 North jaka no citām jakām, kuras taisītas no Polartec Power Stretch auduma?

  • dot dot

    Atšķiras ar cenu – Vik svītera ar kapuci veikala plaukta cena ir Ls 60.
    Un vēl tas viss tiek šūts tepat Latvijā!

  • Aigars Aigars

    Kautkas uz to pusi kā Ingas_K linkā. Citas krāsas, un, kā jau teicu, šis materiāls ir arī rokās… Tajā bildē nav. Cena bija ap divdesmit mārciņām.

    Par skriešanu lietū jāņem vērā arī tas, pat ja jakas materiāls ir elpojošs, gaisa mitruma % ir pavisam cits kā sausā laikā. Tātad, zinām paši cik efektīvi žūst uz balkona izkārtā veļa tādā laikā. Kautkāds neliels mitrums/kondensāts jakā veidosies šā vai tā.

  • Inga_K Inga_K

    Papuci, nezinu gan, citu polartec materiāla apģērbu nav bijis, bet pieļauju, ka 1/2 no vērtības ir tieši piegriezumā, ne materiālā. Neesmu citiem redzējusi anatomisko cepuri un pieguļošu kaklu un to visu vienā gabalā. Vik jakai atsevišķi cepuri un šalli, un sejas masku nevajag, tas viss ir par to vienu cenu, piešūts pie jakas :)

  • Hobijsportists

    Es esmu vispār tikai hobijskrējējs, bet man kaut kā normālu apģērbu prasās. Es jūtu starpību starp vienkārši samestiem apģērba slāņiem un iedomājos kā būtu, ja būtu spectērps. Bet tas ir par dārgu, latvieša maciņš nav tik biezs tomēr… Padomājiet, ja sporta klubā neierobežota laika mēneša abonements varētu maksāt ap 30Ls mēnesī Rīgā? Faktiskā ziema Latvijā ir vidēji 4 mēneši (šoziem patiešām nebūs vairāk) – decembris, janvāris, februāris, marts, aprīlis jau ir uzskatāms par pavasari tomēr. Novembris šosezon no sākuma līdz beigām bija tīra rudens sezona, pie tam – ar neierasti maz lietu. Es pat teiktu, ka ziema nupat nupat tikai parādījās (pēc vētrām). Kad ziema beigsies? Es teiktu 31. martā – nu gandrīz kā oficiāli! :D Tagad paņemam abonementus uz sporta klubiem ar pilnu aprīkojumu, skrienam pa melno lenti ar savu parasto vasaras skriešanas tērpu, kas mums sanāk? 4 reiz aptuveni 30 ir aptuveni 120Ls. Vai vasaras tērps smagi nolietosies? Minimāli nolietosies, jo nebūs tas, kas kurpes bojā – mainīgais un raupjais segums. Te mēs skatāmies reklāmā – ziemas kurpes – ap 110Ls, jaka – 180Ls, bikšeles vēl 130Ls, cepurīte kādi 20Ls, cimdiņi kādi 20Ls, kas mums kopā sanāk?
    110+180+130+20+20=460Ls
    Ir bišķi atšķirība? Ir. Teiksiet – tās drēbes tak ies ļoti ilgi – daudz sezonas! Kā tad! Stilīgs jutīsieties tajās tikai vienu, divas sezonas, pēc otrās sezonas tās jau zaudē savas īpašības, sevišķi – ja pietiekami aktīvi tās izmanto (savādāk, kāda jēga pirkt?) – skrien vismaz 3x nedēļā katru nedēļu. Parēķinām atkal pēc tās pašas vecās formulas, pieņemam, ka nākamgad ziema sāksies jau novembra sākumā, nu tad 5 mēneši trenažieru zālē:
    5 x 30 = 150Ls
    Pieskaitam šo sezonu, lai kopā būtu pa divām sezonām:
    120 + 150 = 270Ls
    Nu vēl joprojām stipri atšķiras no 460Ls – nu kā tā var būt! :D

    Tā, ka mans ieteikums būtu latviešu cilvēkam piedāvāt sporta inventāru par saprātīgu cenu… Valstī, kur vidējā alga ir 400Ls uz rokas mēnesī, sporta tērps TIKAI ziemas sezonai pa 460Ls – nu visai pabaisi… Un tas 460Ls man sanāca bija neskaitot apakšveļu un termoveļu… IEVĒROJIET – ka es ņēmu vērā to dārgāko virsjaku, jo tikai tā no piedāvātā izskatījās pietiekami universāla lai derētu VISU ziemas sezonu (arī lietainā vai vējainā laikā).

  • Hobijsportists

    Vēl gribētu piebilst – autoriem un arī tam veikala pārstāvim – ir jau labi pareklamēt savu veikalu, forši utt., bet ir jāpadomā tomēr, ka šeit neapgrozās tikai lielu firmu priekšnieki utml., bet arī parastie “reņģēdāji”, jeb cilvēki, kas pārtiek no mēnešalgas, kas rakstāma trijiem cipariem (latos). Tāpēc šim rakstam virsraksts droši varēja būt nevis “Maratona ziemas skriešana”, bet gan “Maratona ziemas skriešana pa dārgo”! Tagad derētu uzcept “Maratona ziemas skriešana ekonomiskiem klientiem” jeb pa lēto vienalga kā, bet no lētā līdz viduvējam galam. Gluži kokvilnas džemperī skriet ne, bet var taču atrast tērpus, kuros nav ieguldīts dārgais japāņu zinātnieku darbs un milzīgo korporāciju megapeļņa, bet kuru arī ražo labi un kvalitatīvi zēni, kas grib izsisties!
    Piemēram, ielas kurpes – daudzi pērk Ecco, Lloyd un citas dārgas firmas, bet retais zin, ka tādas pašas kvalitātes, tikai 4x lētākas kurpes var dabūt Balkrievu kurpju veikalos! :D

  • Andulis

    Pirmkārt, palasies augstāk kolēģu komentārus ar idejām par izmaksu mazināšanu. Tie noteikti var palīdzēt.

    Otrkārt. Būdams tāpat hobijskrējējs, varu teikt – PILNīGI NEKĀ no šeit reklamētā man nav. ;) Tas nav traucējis ziemā (mīnusos, ar sniegu) veikt līdz 1,5 h ilgus tipinājumus pa dažāda izskata trotuāriem. Jā – bez naglotiem apaviem milzīgā tempā nepaauļosi, tas nu gan. Taču vienkārši kilometrāžas krāšanai pilnīgi pietiek ar pareizā daudzumā “samestiem apģērba slāņiem”. Nevajag radīt problēmas, kur to nav. Ja nu akurāt līst vai sniegavētra – pagaidi dienu… Lai veicas! :)

    Treškārt. Tas nenozīmē, ka noniecinu “Maratona” piedāvājumu. Pašlaik varu kādu mazumiņu atļauties (gandrīz vai pirmoreiz mūžā), tāpēc visai iespējams, ka apciemošu šo veikalu. Ar apziņu, ka tas nav obligāti, bet ir iespējams un ir patīkami… Tā sakot, psiholoģiskajam un mazliet arī fiziskajam komfortam. :)

    Ceturtkārt. Ideja par rakstu “Ziemas skriešana ekonomiskiem klientiem (pa lēto)” ir ļoti jauka! Tas noteikti būtu populārs. :) Varbūt vari Signim aizsūtīt kādu savu teksta gabaliņu ar ieteikumiem, kurus šādā rakstā gribētu lasīt. Ja vēl daži līdzīgi domājoši rīkotos tāpat – domāju, ka raksts spētu noformēties?

  • Inga_K Inga_K

    Varu tikai piebilst, ka nevar salīdzināt skriešanu ārā ar skriešanu sporta klubā, kā arī korekti par ziemas mēnešiem būtu rēķināt arī novembri, jo, piemēram, pagājšgad stabila ziema iesākās jau oktobrī, līdz ar to sezonas izmaksas man tuvējā klubā = 32 x 5 = 160, tā kā, pat pa dārgo iepirktās drēbītes 3 sezonās atmaksājas.
    Šobrīd 2 gados par ziemas drēbītēm ir iztērēts 171 Ls. Un esmu pilnīgi pārliecināta, ka vēl vismaz 2 sezonas ar iegādātajām drēbītēm skriešu (var ilgāk, kamēr noplīst), tā kā neviens mani nepārliecinās, ka skriet smirdīgā klubā ir labāk nekā ārā :P

  • Raksts ziemas skriešana pa lēto ir laba ideja. Droši vien, ka manas siltās apakšbikses nav tik super elpojošas kā tās par trīsdesmit latiem, bet kalpo gluži labi un maksāja pusotru latu — tās ir siltās vilnas zeķubikses nogrieztiem galiem.

    Vēl jau lielu lomu spēlē tas, vai gribi apģērbties tagad un tūlīt vai pamazām. Šad tad pagadās kaut kas ar ļoti smukām atlaidēm, šad tad izdodās humpalās labi ķērieni, šad tad sanāk iepirkt lielveikalā kādu bezbrenda, bet ļoti labi kalpojošu lietu par mazām naudiņām.

  • Hobijsportists

    Visi klubi jau nav smirdīgi, mūsdienās tak ir izgudroti moderni kondicionieri! :D Tiesa gan, glaunāki klubi būs dārgāki, bet vai tie daži lati mēnesī nav to vērti?
    Otrkārt, es uzskatu, ka ziemā ārā skriet arī ir forši. Nezinu, vai tagad ir ziema Latvijā vai nav, bet es noskrēju pusmaratonu ārā nupat. Piekrītu, ārā ir jāskrien arī ziemā. Bet ātros sviedrējošos skrējienus varētu paskriet manēžā vai klubā uz lentas, kamēr līdz pavasarim vēl tālu… Plus tāds, ka klubā var pacilāt arī svarus, patrenēt spēku un vingrināt arī locekļus uz dažādiem vingrošanas stieņiem. Kas arī nebūt nav mazsvarīgi pat zvērinātam skrējējam, manuprāt…
    Cenas, protams, šiem tērpiem ir šokējošas, bet noderēs tiem cilvēkiem, kas ziemā aktīvi ne tikai skrien, bet arī slēpo (distancē vai nobraucienos)…

  • klara-lido klara-lido

    Es sevi vairāk saucu par slēpotāju nevis par skrējēju un šogad ziemā ārā skriešu pirmo reizi..
    Pagājušā gadā mēģināju skriet sporta klubā, bet šis pasāciens izgāzās, jo vnk nespēju skrienot nevirzīties uz priekšu un redzēt visu laiku vienu un to pašu..tas nav man.
    Par apģērbu varu teikt, ka slēpošanā to ļooti labi izjūtu..Kad sāku slēpot, vilku parastas drēbītes kas nu bija un tiešām biju slapja un saaukstēšanās, īpaši pēc sacensībām, garantēta, jo tik ātri netiec ne pie kā sausa..Cik daudz plusus dod apģērbs skrienot ziemā nav ne jausmas..bet tas ka reti kurš var iegādāties visu vienā sezonā gan ir fakts.
    Es pirmo iegādājos bikses un silto jaku, bet kopš manā īpašumā ir termo veļa man liekas ka tagad zinot ko tā dod es pirmo būtu pirkusi termo un tad nu pārējo virsū kas nu ir.

  • Šodien iemēģināju skriet ar kokvilnas kreklu. Nekādas vainas, tikai staipotes ātri sāk salt. Jā, ja piedalās sacensībās, kur var sanākt salšana, piedzīvojumu sacensībās, dodas uz kalniem, skrien ziemas laikā smagus intervālu treniņus — tad tas viss ļoti noder, bet parastā ikdienas skriešanā glaunās klozītes ir bonuss nevis nepieciešamība, finanšu īsumu var kompensēt ar rūpīgu plānošanu un bonusus iegādāt pamazām.

  • Inga_K Inga_K

    Šodien salīdzinoši ir silts, līdz ar to nav salīdzināma kokvilnas vs glaunā materiāla uzvedība ziemas apstākļos. Tās īstās smalkās īpašības sāk parādīties kā bonusi tieši jau pie zemākām temperatūrām. Pieņemu, ka ar Odlo kruto jaku šodien vispār būtu pa karstu, nemaz nerunājot par to, ka varētu salt staipoties.

  • Inga, galvena starpība starp labām jakām un lētākām ir tā kad ar labo var sportot plašā laiku apstākļu diapazonā, bet vienkāršāku būs kādā brīdī par karstu vai pa augstu.
    Tas tāpēc, kad labām jakām ir iestrādāti vairāk ventelāciju un matereāli kas neļauj veidoties iekšējam kondensātam.
    Tie parasti ir iestrādāti sānos un roku aizmugurējā pusē, vietas kuras navaig aizsargāt tik ļoti no mitruma un vēja.

  • Inga_K Inga_K

    Gati, viss ir baigi forši, bet lūdzu, lūdzu – nelieto ka vietā kad, un par laiku saka “auksts”, bet par kalnu “augsts” :) Un komatus liek pirms ka, lai, vai, ja, jo, un citiem zvēriem :)
    Sorry par offtopicu.

  • Hobijsportists

    Ja ir runa par to jaku pa 180 Ls (179.99Ls), pieņemsim, ka tā ir superjaka un tiešām ir šīs FANTASTISKĀS summas vērta – der plašam laika diapozonam un kopā ar džemperi un termoveļu derēs līdz pat mīnus 30 grādiem, bet tikai ar termo veļu vai pat bez tās varētu justies arī komfortabli arī tādā laikā kā tagad (ap +5 grādi)!? Ja tā, tad 35 grādi, pat ņemot vērā visus mīnusus, ir plašs diapozons. Tikai vēlos uzsvērt divas lietas:

    1. Latvijā zem mīnus 20 grādiem patiesībā ir reti – no trijiem mēnešiem, kad šāda temperatūra vispār varētu būt sastopama (janvāris, februāris, marts), labi ja dažas dienas šāda temperatūra noturas, tad tā pazūd (tiklīdz mainās vēju virziens vai anticiklona ietekme faktiski). Mīnus 25 grādi Latvijā jau ir ekstrēms variants, nemaz nerunājot par mīnus 30. Šādā laikā skriet ir grūti jebkurā gadījumā (pats esmu mēģinājis), tāpēc tur noteikti JAKA nebūs izšķirošais faktors izvēlē – iet vai neiet skriet! :) Tāpēc mums pilnīgi der arī diapozons teiksim, līdz, mīnus 25, pat mīnus 20, jo zem mīnus 20 ir ļoti grūti elpot, skrienot…

    2.
    Cik ilgi šī jaka saglabā savas īpašības? Visas jakas kādreiz jāmazgā un es gribētu redzēt kā jūs to darīsiet ar rokām (HA HA)! Nāksies vien mest veļmašīnā. Lab, pat ja reti mazgā, gaida līdz pamatīgai smirdoņai, tik un tā dēļ sviedriem jau arī tā jaka nedaudz “bojājas” jeb zaudē savas īpašības (dēļ kurām tā ir tik dārga). Cik ilgi? vienu ziemas sezonu, divas? Katrā ziņā, ja otrajā ziemas sezonā jau ir problemātiski ar tādu “zelta jaku” ziemā pie mīnus 20 skriet (tā darbojas sliktāk nekā iepriekšējo sezonu), tad atvainojiet, tas sanāki dārgi… Nu neticu es, ka trešajā sezonā šī jaka vēl darbosies perfekti, ja cilvēks to pērk tiešām gan skriešanai, gan slēpošanai… Neticu…

    Esi reāls, Gatis no Maratona, iesaki lētākus variantus arī! Par summu līdz 150Ls varētu apsvērt vienīgi KOMPLEKTU ar kvalitatīvu skriešanas UN slēpošanas tērpu ziemai…

  • dot dot

    Sagādāju sev ziemai šādu komplektu:
    —————————————-
    Campri Thermal Base Layer Top – 5.40
    Lowe Alpine Powerstretch Top – 40.50
    Regatta Toronto Jacket – 37.80

    Campri Thermal Boxers – 2.70
    Campri Thermal Pants – 5.40
    Lowe Alpine Paradigm Pants – 36.00

    Lowe Alpine Mountain Cap – 18.00
    Lee Cooper Snood – 3.60
    adidas Run ClimaWarm Gloves – 8.99

    Nike Anti Blister Running Socks – 4.49
    adidas Supernova Riot 3 GTX – 49.00
    —————————————-
    ziemas skriešanai kopā iztērēts – 211.88

    Iedzimtais skopums man čukst, ka esmu smagi pārmaksājis par iespēju paskraidīt līdz -25C, bet nu jau par vēlu gausties – samaksāts ir, tagad būs jāatstrādā pēc pilnas programmas :)

  • Hobijsportists

    Ja tu sāki pirkties no nulles (nebija nekas ziemas skriešanai), tad tas ir normāls cipars, nekas ārkārtējs par jaunu firmas preci…

  • papucis

    dot, skrienamos apavus par labu cenu esi dabūjis

  • dot dot

    papuci, šīs botas pirku Sporta Outletā pie VEF tilta.

  • papucis

    dot, nez kāpēc man bija izveidojies priekšstats, ka tajā veikalā var dabūt tikai sportiska stila apģērbus un apavus, kuri nav īsti domāti nopietnai sportošanai .. būs jāapciemo kādreiz viņi

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.