Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Fizkultūru labprāt nobastoju

Kad 2011.gadā akcijas „Uzdrošinies noskriet 2” ietvaros gatavojos savam pirmajam pusmaratonam, pieteikuma anketā rakstīju „Skolas laikā fizkultūru labprāt nobastoju un pirms pagājušā gada skrēju tikai pakaļ sabiedriskajam transportam un spēlējot futbolu ar bērniem reizi gadā”.

Nu ir pagājis vairāk kā gads. Savu pirmo pusmaratonu pieveicu kā plānots, esmu noskrējusi vēl vienpadsmit, sāku domāt par maratonu. Un nu varu teikt, ka sabiedriskajam transportam pakaļ skrienu retāk, bet pārliecinošāk.

Skriešana ir mainījusi manu dzīvi – to varu teikt bez šaubīšanās. Tagad domāju – diez, ko es vispār darīju, kad neskrēju?! Lai arī pati esmu laimīga ar to, ko daru, jāsaka, ka apkārtējie mani ne vienmēr saprot, dažs uzskata par dīvainu, dažs paķircina. Ļaunā neņemu un neapvainojos. Tā vietā izeju paskriet, lai pabūtu ar sevi, sakārtotu domas, atslēgtos no ikdienas un pēc tam atgrieztos mājās jau daudz labākā noskaņojumā. Skriešana ir mana antistresa terapija, mana atkarība.

Šobrīd, kad esmu apslimusi un neesmu skrējusi jau vairāk kā nedēļu, saprotu, ka arī neskriet nav slikti. Bet tomēr gaidu, kad atkal varēšu apaut skrienamās kedas, silti saģērbties un doties sniegotajās Rīgas ielās. Tiekamies tur!

8 komentāri rakstam Fizkultūru labprāt nobastoju

  • Kad neskrēju man tramvaju bija vieglāk noķert. Dažas dienas atpakaļ konkrēti izgāzos un sapratu, ka arī tajā sfērā ir jāpiešaujas un nevar atlābt ;)

  • Lielkuilis

    Zemās grīdas tramvaji, laikam, straujāk pazūd tālumā ;)

  • aVRX chimpoko

    Veseļojies! Godīgi sakot, es arī tos skrējējus uzskatīju par dīvainiem, bet kad sāku skriet domas mainījās ;)

  • Kristaps Broks kriss240188

    Es joprojām uzskatu, ka skrējēji ir dīvaini

  • Guntis Grīnvalds(Maratona Klubs)

    Skolas laikā ļoti nepatika skriet un ilgi vēl pēc skolas beigšanas.Vairakiem gadiem vajadzēja paiet,līdz sapratu,ka tas ir daļa no manas dzīves:))

  • Andulis

    Diez vai zemes virsū ir kāds cilvēks VISPĀR bez nevienas dīvainības…?
    Tā ka par šo gan nevajag saspringt. :)

    Veseļojies! Gaidām Tevi arī “diždīvainīšu” (42+ km) pulkā. :) Jau kādu laiku esi to pelnījusi. ;)

  • Es līdz savam maratonam trīs gados biju noskrējis septiņus garākus par pusmaratonu skrējienus un trīs pusmaratonus sacensībās. Tikai pēc maratona sāku normāli skriet.

  • sursurs

    :) Sasmaidījos, jo arī mana skriešanas “karjera” vairāku gadu garumā aprobežojās ar ikdienas (2x dienā) sprintiņiem pakaļ tramvajiem. Pie rekordiem pieskaitu skrējienu pieturas garumā pa bruģi, pēc kura arī izdevās to tramvaju noķert :)
    Un vēl viens episks skrējiens Liepājā :)

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.