Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Liepājas Pusmaratonā jaunas disciplīnas un atjaunota trase

Apuse

2013. gada 20. jūlijā jau trešo reizi notiks Liepājas Pusmaratons, kurš būs arī “Skrien Latvija” 4. posms. Šajā gadā tas tiek rīkots sestdienā, lai liepājniekiem un Liepājas viesiem būtu iespēja saplānot savu laiku un izbaudīt lielisku nedēļas nogali pilsētā pie jūras. Liepājas Pusmaratonā būs vairākas tradicionālas skriešanas disciplīnas, kuras jau dalībniekiem ir labi pazīstamas no iepriekšējiem gadiem.

Papildus, domājot par visas ģimenes un draugu loka iesaistīšanu, organizatori piedāvā Stafetes skrējienu un Atbalsta gājienu. Stafete domāta darba kolēģiem, draugiem vai radiem, kuri vēlas neformālā gaisotnē viens otru labāk iepazīt un pierādīt, ka ir varens spēks skrienot kā komandai, lai pieveiktu 21 km distanci, sadalot šo atbildīgo un grūto pienākumu uz trīs.

Atbalsta gājiens ir domāts visiem, kuri vēlas saņemt pozitīvas emocijas, ko sniedz dalība lielā skriešanas pasākumā, bez laika uzskaites kontroles. Un, kā atzīst viens no galvenajiem organizatoriem Reinis Rozītis: “bieži vien cilvēki uzskata pusmaratonu par sportistu pasākumu, kur ļoti nopietni jāgatavojas, nesaskatot iespēju iesaistīties un kopīgi veselīgi atpūsties. Tāpēc mēs nolēmām ieviest jaunu disciplīnu, kas domāta visiem cilvēkiem, kuri vienkārši grib noskriet, notipināt vai noiet sev izvēlēto distanci ar iespēju trases vidū apstāties, lai atjaunotu spēkus, iztītu desmaizīti un turpinātu dalību savā tempā pēc saviem ieskatiem”.

Pateicoties vērienīgajiem Liepājas pilsētas ielu un veloceliņu sakārtošanas darbiem Liepājas Pusmaratona 2013 dalībniekiem būs iespēja pirmajiem izskriet atjaunoto trasi, iespējams, labojot Liepājas Pusmaratona rekordu, kurš kopš 2010. gada pieder Valērijiam Žolnerovičam (1:07:47) un Gyte Norgiliene no Klaipēdas (1:18:24). Kopumā trase atjaunota Jūrmalas parkā, Vites ielā un Zvejnieku alejā, kas ir gandrīz 30 procenti no pusmaratona garuma.

Uz tikšanos Liepājā!

8 komentāri rakstam Liepājas Pusmaratonā jaunas disciplīnas un atjaunota trase

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.