Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

14. jūnijs 10:00

Laulasmaa Ultra 2014 (14.-15. jūnijs)


Skriešanas seriāls:
Vieta: , ,
Notikums: , , ,
Distance: , , ,

Mājas lapa: Laulasmaa Ultra 2014 (14.-15. jūnijs)
Pieteikšanās lapa: Laulasmaa Ultra 2014 (14.-15. jūnijs) pieteikšanās


Treniņu plāns maratonam:

Treniņu plāns pusmaratonam:

 

Kombinējot pamatapļus (21,1 km) un vienu vai divus īsos (4,7 km) gandarījuma apļus, iespējams veikt 28 dažādas  distances.

  • DUV (vēl palicis vecais ilgums, 26 h ;)
  • Rezultāti dažādos veidos, arī starplaiki (vairs nav pieejami, pēc estonian-ultrarunners.com pārkārtošanas 2015. g.);   skriesim.lv attēlojums (trūkst K. Broks 147.7 km, M. Ūselis 84.4 km, A. Graudiņš 63.3 km, D. Ūsele un G. Skagale – 42.2 km)




    
Atzīmēt piedalīšanos VSK Noskriet kalendārā, var tikai VSK Noskrien biedri. Bet ja tu tāds neesi, tad vari par tādu kļūt.

VSK Noskrien - galvenais nav uzvarēt, galvenais ir noskriet.
VSK Noskrien biedri kas piedalās
Skrējējs
in sekoju līdzi
Artūro sekoju līdzi
Lielkuilis piedalās
shahs varbūt piedalās
matiss piedalās
Bulldozer piedalās
Guna piedalās
dzinchathegreat piedalās
Mārtiņ š sekoju līdzi
july sekoju līdzi
druupijs piedalās
Soldza sekoju līdzi
Yoto varbūt piedalās
Ugis sekoju līdzi
edGars piedalās
Kristaps Broks varbūt piedalās
Miezers varbūt piedalās
Māris T varbūt piedalās
Ainars varbūt piedalās
Gatis.K piedalās
Vīlīte varbūt piedalās
Aivars piedalās
IlzeP piedalās
Regulatus piedalās
LauraX piedalās
Dinchiks piedalās
reinis.liepa piedalās
Kvaki piedalās
Lauma piedalās
aspruds piedalās
Zanda19 sekoju līdzi
Ružais piedalās
Čingons no Babītes piedalās
Becks piedalās
Ultralapsa piedalās

Piedalās - 21

Varbūt piedalās - 7

Seko līdzi - 7

150 komentāri rakstam Laulasmaa Ultra 2014 (14.-15. jūnijs)

  • Aivars703 Aivars703

    Mans plāns – nokārtot šī gada parādu un piebeigt pilnu distanci tiek pamatīgi sarežģīts. Nākošgad distance pagarināta par ‘nieka’ Maratona tiesu – nu ir 5 Maratoni. Tiesa kontrollaiks par 6 stundām palielināts.
    Vienas no lētākajām sacensībām Baltijā – 1 stunda 0.93 EUR jeb 0.09 EUR par noskrieto kilometru jeb 6 EUR par Maratonu. Iekļaujot nenormētu ēšanu visas distances garumā.

  • Aivar skatos Tev ķēriens uz pasākumu PR. :)

  • Andulis

    Jā, #703 rullē :)
    ..
    Te būtu jāpiebilst – viņa minētās cenas spēkā tikai līdz 31. decembrim, reģistrējoties kādas komandas sastāvā. Vēlāk pieaugs. Šajā lietā ir izmaiņas (šogad minimālā maksa stāvēja līdz pat 24. maijam..) Derētu apdomāt savlaicīgi.
    ..
    Vērts pieminēt – šis laikam ir garākais/ilgākais ultraskrējiens Baltijā. (Vismaz, nezinu citu līdzīgu; rogainus, piedzīvojumu mačus, stafetes nepieskaitu. Lūdzu, padalieties ar info, ja kļūdos.) Droši vien, bija tāds jau četru Maratonu jeb 26 h variantā, tagad vēl pārliecinošāk.
    ..
    [offtopic]
    Ieskatoties DUV, redzams tikai viens vēl ilgstošāks baltiešu pasākums – 12 dienu skrējiens Rīgā, pirms 14 gadiem (ilgums tur kļūdaini norādīts). Taču stadionā, cik saprotu. Jā, un tad vēl “mazākie” Rīgas-Valmieras skrējieni/soļojumi (107 km, kontrollaiks 24 h, 1989.-1993.), kas vāciešiem nav fiksēti. (Latviešiem arī laikam īsti nav, internetā pieejamā veidā?) Varbūt kāds atceras vēl ko līdzīgu (>100 km, vismaz 24 h)? Vietējo ultru vēsturei būtu interesanti..
    [/offtopic]

  • Aivars703 Aivars703

    Trasē izvietoti 5 Ēšanas punkti. Distances laikā (trase iet pa 21km apli) dalībnieks Ēšanas punktā iegriežas 80 REIZES. Pat ja katrā reizē apēd pusbanānu un izdzer 150ml dzēriena – tad iznāk 40 banāni un 12 litri dzēriena. Pamēģiniet šādu daudzumu notiesāt brīvdienās. Īsti veči ne tikai to var, bet vēl paēst 3 reiz karstu zupiņu, ieēst pāris reizes makaronus ar gaļu, panašķoties ar dažām šokolādes tāfelītēm un lai neaptrūktu sāls, vēl izēst burku ar olīvēm. Es pats vēl tik mācos par īstu veci – mans plāns 4 Maratoni – 64 ēstuves, 24 stundas.
    … un paris Aliņi (bet pēc finiša).

  • Sakrīt ar LČ pusmaratonā. vajadzētu ar igauņiem aprunāties un pārcelt šo pasākumu par nedēļu uz priekšu, lai varam kurt jāņugunis kaimiņzemē ;)

  • in

    Leišiem ir arī pavisam bez maksas maratoni, bet ar daudz trūcīgāku ēšanu…

  • maffija maffija

    Klases ekskursija #4?

    Par to datumu varētu aprunāties. Un augošo dalības maksu jautājumu arī droši vien ir iespējams risināt ;)

  • Andulis

    Atkal netēma, bet.. Matīs, tātad LČ pusmaratonā no Kuldīgas pārcelsies uz Ventspili??

    Vēl jau 2014. gada kalendārs nav galīgi apstiprināts. Cik saprotu, tas notikšot 6. novembrī. Piedāvātajā projektā gan ierakstīts, ka 13.-14. jūnijā būs “Latvijas čempionāts daudzcīņās/Valmiera”. Vai tādā gadījumā 14.06. var notikt pusītes čempis?

  • Aigars

    Jā Latvijas čempionāts nākošgad notiks Ventspilī 14.06.2014.

  • Andulis

    Paldies, zināsim :)

  • Bulldozer Bulldozer

    Kādas ir jūsu domas, vai ir iespējams sagatavoties šim pasākumam no nulles septiņu mēnešu laikā? Vienvārdsakot vēlētos atrast kādu, kurš neliegtu savu padomu un ieteikumus par gatavošanās procesu ultra skrējieniem.

  • Andulis

    Uzreiz jautājums – cik tad vēlies noskriet un kādā tempā? Diviem apļiem/pusmaratoniem esi gatavs jau tagad, cik saprotu no noskrien.lv profila. “Nulle” tur noteikti nav :)
    Pa 7 mēnešiem droši, ka var “pielikt” trešo un gan jau arī ceturto apli. Par tālākajiem tad nu jādomā. Nopietnus, konkrētus ieteikumus nevaru sniegt, pašam tādi noderētu laikam..

  • buldozer, Papagailis 2013.g. paspējis saskriet vairāk kā 7k
    ja paceļ apjomu, tad bez bēdu
    vēl var pievienoties ņerdzīgiem koptreniņiem – uzzināsi jau savlaicīgi, kā ir skriet tur ārpusē, kur beidzas ikdienišķie treniņi, lai nav diži pārsteigumi
    var tradicionālos brīvdienu garos 30+30km
    var audzēt RS/365d
    redz, ir varianti ;)

  • mtiger mtiger

    Bulldozer, varēt var pavisam noteikti. Audzē apjomu, nepārspīlē ar ātrumu, un ar laiku garie skrējieni kļūs komfortabli.

  • Aivars703 Aivars703

    Buldozer, es pirms Laulesmaa nebiju skrējis vairāk par 65km (12 stundu Rogains). Diennakts gājieni bija tikai gājieni. Laulesmaa 4 apļa beigās, 82.kilometrā, celis saklemmējās. Nevarēju paskriet. Tas netraucēja noiet atlikušajā laikā vēl 3 apļus. Tagad zinu ka man pa spēkam (psiholoģiski un ceru fiziski) ir 168km diennakts laikā, ko mēģināšu realizēt nākošgad. Arī Tu vari. Nāc bariņā, būs jautrāk.

  • shahs shahs

    jā, Buldozer – domāju 7 mēneši ir gana solīds laiks, lai satrennētos distancei – iespējams priekš uzavaras nē, bet distancei jā. Šogad arī uz Laulasmaa ultrajoku braucu negatavojusies – nebija tik traki – galvenais ir ēst. Manuprāt lielākā problēma ir pēdas – tās sagatavot, jo principā baigi atspiežas. Iesaku padomāt par maiņas apaviem. Tur var skriet arī ar asfalta – diezgan sausa tā vieta bija.

  • Bulldozer Bulldozer

    Paldies par ieteikumiem un motivāciju, šīs sacensības būs primārās ’14 gada kalendārā ;)

  • Ir jāsāk trenēties, pirmais garais būs 31. decembrī tajā pašā placdarmā

  • aijach aijach

    Kaut kas tajā Laulasmaa bija tāds īpašs. īsti nesapratu, laikam būs jābrauc pārliecināties vēleiz…

  • Spāre lido bite_L

    bildes jau nu šausmīgi skaistas. kaut kā asfalts pēdējā laikā vairs galīgi neuzrunā. atkarība no taku skriešanas. sāku domāt, ka varbūt Laulasmaa varētu izskriet pirmo maratonu.

  • Andulis

    Jā, trase ir glītāka nekā tradicionālajos asfaltniekos.. Vieglāka gan ne ;)

    Piebildīšu: šis būtu pavisam ekskluzīvs pirmais maratons, jo garums skaitās 42,200 km. Tas nozīmē, ka jau pēc diviem apļiem iekļūst arī ultramaratonistu datu bāzē – vismaz, tā ir noticis pirmās trīs reizes (2011.-2013.) ;)

    Var pārliecināties, klikšķinot “DUV” saiti augšā un skatoties rezultātus.

  • Spāre lido bite_L

    jā, tiešām ekskluzīvi. jāpadomā. visadi vilinoši pasākumi, izvēle nav viegla.

  • edGars

    Marta teica, ka zinot, vai piedalīšos. Pieņemu, ka domā, ka jā :)
    Redzēs.

  • IlzeP ilksy

    Tātad būs klases ekskursija? Ļoti priecāšos beidzot piedalīties. Vai nu līdz tam paspēšu nobriest pirmajam maratonam, kam šis pasākums šķiet ļoti piemērots, vai arī tikai izlūkošu situāciju un divas dienas atpūtīšos pie jūras…

  • Andulis

    Pirmajā aplī izlūkosi, otrā apļa lielākajā daļā turpināsi… un tad tur tāda neliela cilpiņa paliks (4,7 km), tā jau vairs problēmas neradīs :) Pa meža ceļu jāaizcilpo pāris kārtīgi km līdz apgriešanās punktam – kolu padzerties :) Atpakaļ tad var kaut soļos atnākt.
    ..
    Īstenībā, pēc dažu stundu atpūtas – gan jau sagribēsies vēl arī trešoreiz no Türisalu stāvkrasta augšas palūkoties, saulrietu apskatīt. Tātad, pie reizes, būs arī pirmā ultra! Tieši tāpēc jau ir vajadzīgas tās solītās 32 stundas, lai palielinātu gluži normālu dalībnieku “ultrizāciju” :))

  • IlzeP ilksy

    Anduli, Tu gandrīz lasi manas domas! Vēl tikai jāpievieno fakts, ka jūra naktī ir neizsakāmi skaista, grēks visu nakti nogulēt! Un otrā diena ir pilnīgi neprognozējama… Bet tās ir tikai fantāzijas, realitāte var izrādīties daudz skarbāka…

  • aijach aijach

    …un tajā skaistajā naktī pie skaistās jūras nemaz īsti tumšs nepaliek, bet kā pa gaismu ballītes laikā gulēsi …)

  • IlzeP ilksy

    Kā tad ar klases ekskursiju? Ir cerības? 15.martā pieaug dalības maksa…

  • 100KM

    Varētu piedalīties?

  • Ainars Ainars

    Sāku domāt. Patīk kompānija. Un var sacensties tikai ar sevi:)

  • IlzeP ilksy

    Ainār, kāda kompānija? Dalībnieku listē tikai viens Noskrienietis… :(

  • Andulis

    Hmm.. laikam tauta ir likusi aiz auss reiz izskanējušo ideju par klases ekskursiju, tāpēc nesteidzas pieteikties patstāvīgi?

    Jāpiebilst, ekskursija tomēr bija tā kā orientēta uz 20.-22.(?) jūniju, ja atmiņa neviļ. Ar domu, ka pierunāšot igauņus mainīt datumu. Pagaidām tas nav noticis, līdz startam divi mēneši ar asti, varbūt jāsāk kalt individuālāki plāni.
    (Godīgi sakot – igauņu vietā es nemainītu ;)

    Zinošākie, pasakiet, ko esmu palaidis garām soctīklos par šo tēmu?

  • Man tas mežs patika, gribu tur skriet.pakrist teltī, lai pieceltos un atkal skrietu. 32h ļauts skriet. Dāvana, ne pasākums ;)

  • maffija maffija

    Satraukums lieks, jo ekskursijas piedāvājums ir spēkā. Igauņi paši gribētu šo paskrējienu rīkot nedēļas nogalē, kad iekrīt Jāņi, bet izrādās, ka tad to neļauj – nevarot vienam pasākumam rezervēt 21km garu publisku teritoriju laikā, kad visa Igaunija raujas tikt atpūsties pie dabas :) Jāpaliek pie 14.-15.jūnija, kas nav slikti.

    Mūsu dalības maksa ir 35 eironaudas, kas, piesakoties pie manis, paliks nemainīga vēl labu laiciņu. Kontrollaiks fizkultūrai – 32 stundas. Sanāk apmēram eiro par katru stundu atpūtas, ballēšanās un (iz)ēšanās igauņu kūrortā.

    Kāpēc skriet vienu asfaltētu pusmaratonu Ventspilī, ja var skriet 10 pusmaratonus pa taciņām Igaunijā?

    Info sekos drīz, drīz. Šoferis Dzintars jau pucē autobusu, un ir gatavs kārtējai ekskursijai. Mobilizējamies.

  • pulvermuca pulvermuca

    Iesaku :) man patika… ja neskaita dažus stāvākus kalniņus!

  • Andulis

    Paldies, Audzinātāj! :)

    Arī iesaku. Matīsa vārdi “gribu tur skriet.pakrist teltī, lai pieceltos un atkal skrietu” ir precīzi un lieliski. Tieši tā arī notika pērn, vismaz ar tiem, kas nekapāja visas 8 pusītes BEZ pārtraukuma.
    Kalniņi ir tamdēļ, lai neaizmigtu trasē :) Lielākā daļa tomēr līdzena.

    Pats gan šogad varētu tomēr nebūt, vai nu veselības, vai citu maču dēļ. Žēl, bet tā sanāks.

    P.S. Mobilizāciju sekmēs laiku pa laikam pamestas ziņas, cik vēl vietas uz brie… busā brīvas.

  • aijach aijach

    labas ziņas:)))

  • Kristaps Broks kriss240188

    līdz kuram datumam ir jāizlemj?

  • Artūro

    Jābrauc meklēt cepure, kas žēli skalojas Somu līča krastā :))

    P.S. Tie, kas bija Dream of the Final Night, jūs puskilometra garumā neredzējāt šīs vietas īsto skaistumu, kas pamanāms 8+2,5 km garā trasē. ;)

  • maffija maffija

    Kristap, attiecībā uz tevi viss jau ir izlemts.

    Piektdien (13.jūnijs) izbraukšana uz vakarpusi – ap 17.00.
    Sestdien (14.jūnijs) oficiālais starts plkst. 10.00. Pēcāk var startēt un finišēt, kad grib.
    Svētdien (15.jūnijs) finišs 18.00, apbalvošana 19.00, izbraukšana uz mājām ap 20.00.

    Sanāks pavēlu mājās, bet apmēram tas pats būtu, ja pēc Ventspils pusītes tiktu baudīta burbuļvanna un torte akvaparkā. Toties mums visu brīvdienu garumā soļa attālumā būs lielākais sāļūdens baseins pasaulē.

    Skolas autobusā palikušas 36 vietas. :)

  • IlzeP ilksy

    Gribu! Kur un kā jāpiesakās?

  • 100KM

    Maffija- pieraksti lūdzu mani arī par tiem 35 EURO. Es jau it kā iečekojos, neesmu tikai samaksājis.

  • 100KM

    Doma ir arī , kaut kādu guļvietu sameklēt pirmajā naktī ,neskaitot Teltis?

  • Lielkuilis

    Maffija garantē guļvietu pirms mačiem ārpus teltīm – ja jau klases eksursija, tad būs kopējas naktsmājas kādā hostelī.

  • Vīlīte Vīlīte

    Informēju, ka dienu iepriekš 13. jūnijā Tallinā ir David Guetta koncerts, pieņemu ka brīvo naktsmītņu skaits varētu būt mazāks :)

    Bet vispār es ar apdomāju šajā pasākumā piedalīties :)

  • Aivars Aivars

    Vai Martas 2.aprīlī rakstītais, ka “mūsu dalības maksa ir 35 eironaudas, kas, piesakoties pie manis, paliks nemainīga vēl labu laiciņu” ir vēl spēkā? Citādi pēc desmit dienām cena, reģistrējoties individuāli, pieaugs vēl par 10 EUR! Būtu ļoti jauki, ja arī mani Tu, Marta, varētu pierakstīt pie tiem 35 EUR.:)

  • maffija maffija

    Klase! Pieteikšanās Laulasmaa Ultra 2014 klases ekskursijai par 35 eiro naudu fizkultūru sākusies :) Aizpildām formu, pārskaitām naudu un braucam!

    https://docs.google.com/forms/d/1WDaWdgwkFoMwiZPIc_k-GWhWzb0RGY6VT4LBjCj4bIY/viewform

  • IlzeP ilksy

    maffija
    06/05/2014 at 21:38

    Klase! Pieteikšanās Laulasmaa Ultra 2014 klases ekskursijai par 35 eiro naudu fizkultūru sākusies
    Dienas prieks! :) Cik maksā vieta autobusā, un cik hostelī?

  • Lauma Lauma

    Tev ir ķēriens uz anketu rakstīšanu. Nenosmieties, it īpaši par vācu …lapu. Cik ilgi var domāt?

  • Lielkuilis

    Aizpildot formu, parādās, ka par autobusu 13. Par hosteli vēl nav.

  • 100KM

    Maffija, kam pārskaitīt naudu?

  • Aivars Aivars

    Arne, pēc tam, kad pieteikuma forma
    https://docs.google.com/forms/d/1WDaWdgwkFoMwiZPIc_k-GWhWzb0RGY6VT4LBjCj4bIY/viewform
    aizpildīta, tad parādās Martas bankas konta rekvizīti.

  • 100KM

    Paldies.

  • reinis.liepa reinis.liepa

    vietas brīvas vēl? sāku reāli apsvērt iespēju parakstīties. 35 eiro sanāk par autobusu+guļvietu? individuālais pieteikums mājaslapā jāpilda? kā tur īsti sanāk?

  • Andulis

    Reini, 35 eiro ir [mūsu “klasei”] samazinātā dalības maksa. Par autobusu vēl +13 eiro. Guļvieta pagaidām nav precizēta, izmaksās droši vien līdzīgu summu kā buss – taču var palikt sacensību vietā teltī.
    Pasākuma mājaslapā nekas NAV jādara, bet IR jāaizpilda kl. audzinātājas sagatavotā pieteikuma forma.

    Vietām vajadzētu vēl būt, citādi audzinātāja brīdinātu.
    Ja ko nepareizi uzrakstīju, labojiet :)

  • reinis.liepa reinis.liepa

    liels paldies par apskaidrošanu:) biju jau pirms kāda laika (pēc Valmieras 107km :D ) atteicies no domas piedalīties, bet dikti sagribējās Igauniju apskatīt:)

  • druupijs

    Mani nebeidz mociit doma par to, kādēļ organizatori šogad pagarinājuši distanci?
    Vai tiešām pagāšgad bija pārāk daudz pilnas distances finišētāju? :D

  • shahs shahs

    nē, Druupijs, pagājušo gadu daži vēl turpināja riņķot pēc oficiālās distances pieveikšanas :)

  • 100KM

    Ir kādam vēlēšanās sastādīt mums kompāniju braucot ar mašīnu uz Laulasmaa Ultra 2014 un paliekot pirmo nakti Viesnīcā Benita, Keilā ? Atbrīvojās viena vieta, bija domāts , ka Ainārs brauks, bet pārdomāja.

  • eemm.. ap kuru laiku nez Latvieshus starta sarakstaa varees pamaniit? :)

  • Kvaki Kvaki

    Neziņa ar sarakstiem nav tik traki:-), bet vai ir kāda skaidrība ar nakšņošanu?

  • Mani gan nakshnjoshana nesatrauc, jo ir guljammaiss un vasara :D

  • Kvaki Kvaki

    Druupij! Tev jau ir cita vecuma kategorija:DDD

  • Tur gan Tev,Kvaki, Taisniiba :)

  • Miezers Miezers

    Vai ir pieejama informācija par klases autobusa aptuvenajiem izbraukšanas laikiem?

  • Maffija jau rakstīja: “Piektdien (13.jūnijs) izbraukšana uz vakarpusi – ap 17.00″

  • Aivars Aivars

    Es startēšu no Teikas ap 17-iem. Brīvas vietas vēl ir.

  • Pilnmēness teltī spīdēs jau piektdienas naktī ;)

  • Aivars Aivars

    Klases ekskursijas #4 dalībniekus vēl joprojām nevar ieraudzīt skrējēju sarakstā. Tur gandrīz igauņi vien ir! Vai latviešus tur vispār gaida? :)

  • Lauma Lauma

    Aivar, es no tava piedāvājuma startēt no Teikas tomēr nespēju atteikties. Pārāk vilinoši.

  • Aivars Aivars

    Tad vēl paliek tikai viena vieta – tā, kas rezervēta Andulim. :)

  • Ružais Ružais

    Brīvdienās “superīga” laika prognoze! :)

  • Andulis

    Man būs par aukstu :) Piedāvāju rezervēto vietu Aivara ratos citam atkarīgajam.

  • druupijs

    Es Tev iedoshu jacinju,kamer pats skrieshu, Anduli, nesatraucies ;)

  • Andulis

    Pirmajā dienā tā varbūt līdzētu.. bet ko otrajā, kad pats būsi sen jau noskrējis? :)

  • druupijs

    Tas noziimee tikai to, ka man 2 jacinjas jaapanjem liidzi :D… Nav jau paargaajiens, kur viss jaanes uz muguras :)

  • maffija maffija

    Atvainojos par klusumu, bet audzinātāja jūs nepavisam nav aizmirsusi ;) Igauņi solīja visus latviešus publicēt dalībnieku sarakstā šovakar, dalības maksas par visiem samaksātas. ;)

    updeitošu par pārējo vakarā

  • IlzeP ilksy

    Nu ja, sauļošanās krēmu nevajadzēs, tā vietā mierīgi var paņemt vel vienu jaciņu :) Bet cikos un no kurienes izbraukšana? un kad un kur plānota atgriešanās?

  • LauraX LauraX

    Anduli, Tu nebrauksi? Ļoti jau gribējās Tevi satikt (: Skatos, ka Divu Tiltu skrējienā esi bijis, diemžēl nesanāca aiziet paskatīties, jo bija ciemojs jāiet pa dienu.

  • Andulis

    LauraX, ja sasparošos un tiešām nokļūšu citā pasākumā (sasparošanās vēl var notikt..) – tad Laulasmaa būs par daudz. Varētu ierobežot sevi ar 2-3 aplīšiem, bet saprotu, ka neesmu uz to spējīgs :/ Tā jocīgi sanāk gan, bet veselais saprāts un [daļēji veselais] organisms sūta signālus, ka nevajag rādīties “LU”. Lai šoreiz pārējā klase mēģina iestāties :)

    Un vēl jau gribētos arī 12. jūlijā pārvietoties uz savām kājām.. Sarunājam tikšanos tad? :)

  • Prognozes vēsta, ka būs siltāks kā vecgadā un vismaz naktī nebūs karsti

  • druupijs

    Labs koments, Matiis- Tev padodas buut optimistam :)

  • Ugis Ugis

    Šīgada Jukolas (orientēšanās partijs) norises vietā solīja +3. Tas gan ir vēl uz ziemeļiem, tā ka gan jau jums būs silti.

  • Andulis

    Nu jau yr.no sola gandrīz ideālu: 13-16 grādu robežās (skrējiena laikā), bez lietus. Vējiņš vēsais, ziemeļaustrumu.

    Prognoze gan vēl mazliet mainīsies ;)

  • Aivars Aivars

    Paldies, Anduli, par prognozi, tā ir vislabākā no līdz šim saņemtajām! Īpašs paldies par pilnmēnesi – naktī it kā nemaz lukturi nevajadzēs. :)

  • ansiso ansiso

    Anduli, negribu noniecināt LU, bet tas ne tuvu nestāv līdzi Monblāna jebkurai distancei. Ieteiktu patiešām 14. jūniju izlaist

  • BeLinda Lindams

    Ansi, vai Tu esi bijis kaut vienā no Tevis pieminētajiem pasākumiem?

  • Lauma Lauma

    Gribēju kaut ko teikt par LU un Monblāna distanču salīdzināšanu, bet neiešu jau jaukties ar savu komentāru “”viszinošajam” Ansim šajās distancēs” pa vidu.

  • LauraX LauraX

    Anduli, jā, laika prognoze jaukāka, kā iepriekš rādījās (: Saprotams iemesls un ja jau no iekšienes saka, ka labāk Laulasmā izlaist, tad jau tā arī jādara. Nez, vai 12.07. būšu tajā pasākumā (50/100 km), bet viskautkasjauvargadīties (:

  • druupijs

    Manupraat ansis vnk aizmirsa piemineet,ka tas ir vinja personiskais viedoklis… Un katram jau savas intereses+pieredze.. :)

  • IlzeP ilksy

    Mani sāk uztraukt nezināmā izbraukšanas vieta un laiks…

  • Ružais Ružais

    Rīt būšu vienasprātis ar ilksy! Derētu kāds piektdienas plāniņš, lai vismaz darbā var ko saskaņot :)

  • L.

    Gan jau izbrauksim:)

  • Aivars Aivars

    Anduļa solītā gandrīz ideālā laika prognoze, manuprāt, jau ir kļuvusi par pavisam ideālu. Pie tās mēs arī varētu palikt! :)

  • Andulis

    “Karstasinīgajam” Aivaram +11 būs labi, varēs kapāt visu nakti līdz uzvarai. Īstajai uzvarai. Ko arī novēlu :)

    Tomēr neaizmirstiet arī jaciņas, ja neesat tik strauji ;)

  • druupijs

    Veejsh gan tai prognoozee vareeja buut mazaaks, tad buutu ideaala ;)

  • Aivars703 Aivars703

    Starta atskaite sākas. No šī brīža nekādu lieku kustību – netērējam lieki enerģiju. Ēdam, kad jūtamies noguruši no ēšanas – paguļam. Nenāk miegs ēdam. Nav ēstgribas – ēdam kaut ko citu. Nenāk miegs, nevaram aizmigt – apguļamies un lēnām skaitam plānotos noskrietos kilometrus…
    Veiksmi un izturību visiem dalībniekiem.

  • Aivars Aivars

    Paldies, Aivar703 – ēdīšu, gulēšu un skriešu… Ceru, ka nākamgad Tu varēsi nokārtot to nieku, kuru paliki Igaunijas piejūras klintīm un mežiem parādā! :)

  • Aivars703 Aivars703

    Atgādinājums.
    Naktī, kad sāksiet skriet 5.apļa mazo cilpu, ieskatieties pulkstenī (tas noderēs vēsturei), sāciet dziedāt dziesmiņu par čempioniem vai analogu, pieprasiet puķes, šampānieti un torti vai līdzvērtīgas balvas (bučas, vēsu Alu), jebkādi citādi izrādiet lielo prieku par noskrietiem 100 kilometriem.

  • aijach aijach

    Njā, neaizmirstiet ēst olīves ik pēc dažiem kilometriem. izbaudiet saulrietu un saullēktu, ko var piedzīvot viena apļa laikā. Marta, Jāni, Mārtiņ (u.c?) Jūs esat traki – asins šūnas tik ātri neatjaunojas!

  • druupijs

    gribeetu jau taa eest un atpuusties, bet nee.. jaastraadaa veel… un oliive man negarsho :D

  • Andulis

    Ceru, ka ēšanas+dzeršanas sacensību (ar fizkultūras elementiem) dalībnieki jau tuvojas Somu līcim un guļvietai :)

    Pērn burvīgas reportāžas mājās palicējiem raidīja Matīss. Nez, kā šogad, kad pats būs desojošs un aprakstāms… vai atradīsies kāds varonīgs korespondents…?

    Lai visiem izdodas iecerētais un notiek vēl kas papildus, pa virsu! :)

    Dodos uz “dzimto” B-trasi vakarrosmē – jums par godu.

  • voļda voļda

    Noskrien,noskrien,noskrien!
    Visiem veiksmi un pozitīvus panākumus:)

  • Aivars703 Aivars703

    Žēl ka nav nekādas informācijas no notikuma vietas. Nez kā iet?

  • Aivars703 Aivars703

    Mājas lapā pieejami rezultāti pēc pirmajām astoņām stundām:
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/5518356/mid_results_1800.pdf

  • Aivars703 Aivars703

    Ziņa no @matiss : Papagailis ir izbeidzies, Chingons pārņemot vadību

  • Andulis

    Oho, interesanti.
    Diez, Kristaps nav mazliet par daudz saskrējis iesākumam? Tagad īstā jautrība tikai sekos..

  • Aivars703 Aivars703

    No Kristapa pirms 2 stundām (SejasGrāmata) – Eco traila treniņš godam aizvadīts,….
    Edomondo izslēdzis un izskatās ka pagaidām vairāk neskries (tā es domāju)
    Tagad Kristaps piestrādā par komentētāju SejasGrāmatā.

  • Andulis

    Eh, SejasGrāmata – “this content is currently unavailable” ;(
    Bet treniņš labs :)

  • shahs shahs

    prieks par Diniju!

  • voļda voļda

    Izturību visiem Noskrieniešiem:)
    Šodien laika apstākļi, te vismaz Latvijā -riktīgas lietus gāzes ar zibeņiem.

  • Andulis

    Prieks arī par vēl vismaz četrām latvietēm, kuras, ja pareizi saprotu, pirmoreiz Maratona robežu šodien sasniegušas! (Dinijai jau bijusi Siguldas KM garā distance pērn.)
    Noskrieniešu vidū pazīstamākā – Ilze jeb ilksy; ātrākā – Dace Ū.

    Turklāt, visas varētu vēl turpināt..

  • Andulis

    Mūžu dzīvo, mūžu mācies.. Arī Dinija ir noskrieniete, jau labu laiku. :)

  • Andulis

    Rezultāti pēc 14 h – https://dl.dropboxusercontent.com/u/5518356/mid_results_0000.pdf

    Chingons pārliecinoši vadībā. Starp dāmām izvirzījusies Veipaskundzīte, jau pirms stundas pieveicot piekto pusīti!
    Njā, Papagailim un vēl vienam (līdz šim žiglam) igaunim oficiāli parādījies “F” – vairs neskries. Tikmēr Kristapam atkal viena pusīte.

  • Aivars703 Aivars703

    No SejasGrāmatas. Kristaps raksta ap 1:00 (~15.stunda) Pašlaik ar 126,6km esmu otrais aiz Čingona, tagad gan būs pauzīte

  • Kristaps Broks kriss240188

    Čingons finišē kā pirmais un iekļāvās 24h

  • ansiso ansiso

    Kur te tos jaunākos live rezultātus var izzvejot no interneta dzīlēm? Kaut kā neizdodas atrast…

  • Andulis

    Rezultāti pēc 26 h – https://dl.dropboxusercontent.com/u/5518356/mid_results_2_1200.pdf. (Šķiet, notikusi tehniska kļūme, laiks uzrādās nepareizs.)

    Zvejot var lapas igauņu versijā, augšā.

  • Didzis Didzis

    Prieks par MŪSĒJIEM ! MALAČI !

  • Andulis

    Vienu brīdi domāju – būs skaisti, ja latvietes paņems visu pjedestālu. Tomēr izrādās, ka Samae Kamura (JPN) un Raili Rüütel (EST) arī pie meitenēm.. :)

    Japānietes vārds (Samae) ir aizdomīgi līdzīgs kādai citai, visai pieredzējušai (Masae Kamura), kas varbūt uzvārda māsa vai radiniece.. bet varētu arī burtiņi būt sajaukti?! Hmm.. Vairāk neviens(-a) Kamura DUV datu bāzē neuzrādās..

    [P.S. plkst. 20:26] Jā, tiešām – tā ir Masae Kamura! Reģistrēto skrējēju sarakstā #23.

  • Andulis

    Šogad Aivars pārspējis Papagaili, apsveicu! :)

  • ansiso ansiso

    Acīmredzami neticamais. Ir pat neliela cerība, ka 10 % no visiem dalībniekiem varētu veikt pilno distanci. Vispār diezgan pagrūti saprast un prognozēt notikumu tālāko attīstību, jo nav skaidrs, kuri guļ, kuri rāpo, kuri pat skrien.

  • Andulis

    Drusku cerēju uz vēl vieniem starprezultātiem, ap 15:00 (jeb pēc 29 h), bet nav. Ja arī 16:00 neieliks – acīmredzot, būs jāgaida līdz galīgajiem.

  • ansiso ansiso

    Informācijas vakuums. LU mājaslapā klusums. Reportāžas no Laulasmaa sacensību vietas nav, jo dalībnieki no notikuma vietas drošvien kaut kur sacensību teritrijā atplīsuši guļ. Un es arī laikam drīz iešu gulēt, neuzzinājis rezultātus

  • Andulis

    Nekas, Ansi. Pietiekams miegs – veselības un stabilu rezultātu pamats ;)

    Kas attiecas uz mūsējiem, tad plānota bija “izbraukšana uz mājām ap 20.00″.

  • Maikijs Maikijs

    Apsveicam Veipaskundziiti ar pieveikto pilno distanci!!!

  • Andulis

    Wow! Jūtos lepns, ka ir bijusi izdevība ar viņu kopā skriet.
    …Tādas aizdomas jau bija, ka izvēlēsies distanci “par visu naudu”, tik neuzdrošinājos skaļi teikt :)

  • Spāre lido bite_L

    Fantastiski!! Veipaskundzīte ir stārs! Nebeidz vien pārsteigt!

  • Kvaki Kvaki

    Par Veipaskundzīti-cepuri nost!Cerams,ka šodien kājas uz darbu arī nes.:)

  • Čingons no Babītes Chingons no Babites

    Veipaskundzītei – Tu esi monstrs, vienīgā dāma, kas pieveica 10 pusītes!
    Apsveicu!:)

    Kā Ainārs jau raksīja – patīk kompānija, var sacensties vienatnē ar sevi:)
    Var arī izbaudīt personīgā TT kompāniju – īpašais paldies Kristapam!

    Ja negaršo olīves, var ēst skābos gurķus:
    gurķus ar banāniem,
    gurķus ar marmelādi,
    gurķus ar rupjmaizi,
    gurķus ar Isostar želejām,
    gurķus ar gumijlāčiem utt.,
    un var arī vispār neēst gurķus:)

  • Andulis

    Chingons gandrīz diennakti “gurķojies”, ar lieliskiem rezultātiem :)

    Igauņi sola drīzumā publicēt finiša protokolu, tikmēr atļaušos pārrakstīt te uzvarētāju sasniegumus:

    1. Laimonis Skadiņš LAT (211,0 km) 23:36:59
    2. Rain Seepõld EST (211,0 km) 24:38:00
    3. Cris Poll EST (211,0 km) 26:50:18

    1. Dace Veipa LAT (211,0 km) 31:23:50
    2. Masae Kamura JPN (194,6 km) 31:22:20
    3. Raili Rüütel EST (178,2 km) 31:08:40

  • Es ar abprinoju Veipaskundziiti un vinjas neatlaidiibu…
    Ap 1.00am pats noleemu paaris stundinjas nolikties sliipi ar domu, ka kaajas peec tam labaak kusteesies..

    Kad ap 4.00am atsaaku, man mute palika valjaa, kad trases taalaakajaa galaa sastapu Veipaskundziiti, kura nav atpuutusies naktii un netaisaas to dariit un veel ir man pusapli priekshaa :))

  • 100KM

    Apsveicu visus Finišētājus!

    Pēc manām domām Veipaskundzīte ir pelnījusi mēneša skrējējas Titulu, ar to arī Apsveicu (oficāli vai neoficāli)!!!

  • Maikijs Maikijs

    Atbalstu 100KM:)

  • Čingons no Babītes Chingons no Babites

    Piekrītu Maikijam!

  • Bija gods atrasties vienā trasē ar Veipaskundzīti. Skatījos un blisinājos, kā var tik vieglu soli ieskriet 10.aplī, kad aiz muguras 190km un vairāk kā diennakts uz kājām. Daudzi līdz desmitajam aplim netika, daudzi soļoja vairākus apļus, taču Veipaskundzīte skrēja pat desmitajā. Viņai vajag uzdot dažus lietišķus jautājumus ;)

  • Spāre lido bite_L

    es ar jau kādu laiku gaidu, kad Veipaskundzītei būs mēneša skrējēja tituls, tagad nu točna ir īstais brīdis :)

  • Kristaps Broks kriss240188

    Reku Igauņi ir pāris bildes publicējuši:

    http://public.fotki.com/annikaannsoo/laulasmaa-ultra-2014/

  • Andulis

    Monstru balle, kā parasti. Īpaši, ja skatās uz pieaugumu dažiem..

    edGars 72,2 –> 147,7 (+104,5%)
    Veipaskundzīte ~107 –> 211,0 (+97%)
    ilksy ~33 –> 105,5 (+219% !! varbūt vairāk soļots, ne skriets, bet tomēr…)
    Gan jau vēl kādam līdzīgi.

    (Ja mazākais skaitlis nav pareizs, ziņojiet.)

  • Artūro Artūro

    Skats no alas vai drīzāk caur stikla lēcu, ko lietojumā nodeva LauraX (kura arī krita azartā un atzīmējās ar 3 pusmaratoniem).

    > Igauņi ir baigie gudrinieki un sadisti. Latvijā TĀDU maču nav, un es nezinu, kas būtu gatavs līdzīgu uztaisīt. Atkārtot nav iespējams. Garākā distancē nekā 12h Vecgada sapnis mums cīnīties ar mājiniekiem jau ir grūtāk.

    > Parasti es vienmēr varu piesieties organizācijai. Laulasmaa serviss bija izcils! Četri ēdināšanas punkti ar plašu dzērienu izvēli, pat 0% alu(!!), kā arī ar sāļām un saldām uzkodām. Nebija tikai karstas dušas.

    > Čingons no Babītes, normāls Ņerga. Teica ka finišs būs 24 stundās – Latvijas politiķiem vajadzētu pamācīties, kā pildīt solījumus.

    > Veipaskundzīte NONSTOP – tas būtu papildus tituls pelnītam kronītim. Jau otro reizi parādījusi, kur vēži ziemo.

    > Kas stiprāks: Cielaviņa vai Papagailis? Melnbaltais Latvijas skrējēju nacionālais putns izplūkāja visas košās spalviņas. Tomēr cilvēciski žēl, ka Rünno pēc lieliskās debijas jau 2x mūsu klātbūtnē ir finišējis priekšlaicīgi.

    > Apbrīnoju sīksto japāņu dāmu, ikreiz, kad redzēju, viņa bija kustībā un smaidīja.

    Paldies visiem klases ekskursijas dalībniekiem, vareni ultras, lielisks sniegums un izaugsme. Apsveicu!

    P.S. Jāpiedāvā kādai TV kompānijai veidot realitātes šovu. Šādos pasākumos ir izcils materiāls.

  • 100KM

    Artūro,tev jau arī vajadzēja izņemt nummuru! Tāpat būtu iečekojies ar vismaz 8-9 apļiem? Būtu cits azarts citiem palīdzēt!
    Vispār būtu baigā fīča, Artūro palīdzot noskriet citiem 211km, pats arī būtu netīšam noskrējis 10 apļus:-)

  • Par Veipaskundzītes un Čingona uzvaras skrējienu
    http://www.lsm.lv/lv/raksts/tautas-sports/dzive/latvieshiem-dubultuzvara-laulasma-ultramaratona.a88831/
    Abiem saistība ar B
    Baltezers un Babīte

  • Henrijs pacenties – Check and compare results in Excel Workbook: http://goo.gl/Tb1v7Q

  • Artūro

    Būtu jauki, ja kāds cipargalva izvilktu statistiku LAT vs. EST ar noskrieto. Tā kā šoreiz laikam bijām mazākumā, jāvelk prporcijās, kā arī procentus pret 100% izpildi.

    Arne, tad jau man katru reizi būtu jāskrien līdz abiem tālākajiem galiem, a tā, es tur biju tikai laikam 3x un vēl papspēju uz bodi pēc kefīra. ;)

    Un aizmirsu uzteikt pāris Ņ, kuriem šīs bija jau 2 bŗivdienas pēc kārtas, pēc diennakts pārgājiena kaimiņzemē.

  • LauraX LauraX

    Papildinot Artūro vērīgo aprakstu par Laulasmaa, varu teikt, ka esam labi ‘pastrādājuši’. Kamēr viens trasē, fočē otrs, un otrādi. Tā pilnīgi nejauši sanāca labs foto-tandēms. Rezultāts – ļoooti daudz foto, bet meklējiet sevi un citus, un varbūt kaut kas no tā visa būs derīgs :)) https://www.flickr.com/photos/124723348@N04/sets/72157645223247822/

    Igauņu ultra-organizācija, Martas ultra-degsme mūs tur nogādāt un Noskrieniešu Ņerdzīgā ultra vēlme nokļūt Meremõisā un skriet darīja brīnumus (kā zināms ļoti daudziem tie brīnumi bija ar 3 cipariem rakstāmi). Un ne jau tikai ciparos tā sāls..

    Paldies – patika, laba komandas pēc-sajūta!

  • Sveiciens Veipaskundzītei dzimšanas dienā!

  • Andulis

    Air Kiss Maschine, Mother of All Latvians u.c. slavenības – ŠEIT :)) Līgo!

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.