Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

6 stundas un 12 minūtes

SAMSUNG CSCMans vasaras piedzīvojums neskrienot 6 stundas un 12 minūtes, bet to visu vērojot.

21:00 biju pilnībā sapakojies gan pret nelielo lietusgāzi, gan pret ziemas uznākšanu un arī apkāris ar gaismekļiem savu rumaku. Sēdos zirgā un mierīgi devos Biķernieku trases virzienā. Ceļš lietains. Pirms iebraukšanas trasē velo vēl tiek aprīkots ar informatīvu materiālu – “Līderi. VSK Noskrien” un gliemezīša zīmējums. Ar šo velo tiek eskortēts jebkurš dalībnieks trasē.
21:35 Sasniedzu telti aiz kuras tribīnēs čaloja fani, bet teltī jau 4 skrējēji uz koptreniņu sanākuši sēž krēslos. Telts vidū ir galds un zem galda veidojas peļķe, kas, lietum pieņemoties spēkā, kļūs arvien lielāka. Laiks iet un sarodas arvien vairāk tautas. Visi uz galda krāmē visādus labumus un gardumus. Es tikmēr uzvilku savas neoprēna zeķes, kas visu nakti mani sildīs un nelaidīs klāt ūdeni. Pa peļķi sanāks izbrist vairrākkārt.
22:05 Sāku pierakstīt kurš ir ieradies, jo ne visi vaigā zināmi. Ņergu pārstāvji vēl nebija ieradušies pat. Līdz ar Ņergam sekretariātam pievienojās Andrejs, kurš bija apņēmies vismaz pirmo pusi laika trasē nedoties. Seko kopbilde un lietus turpina pieņemties spēkā.
22:20 Starts. Skriets tiek pulksteņa rādītāju virzienā. Trasē dodas 22 cilvēki. Un neilgi pēc tam sāk pievienoties arvien citi skrējēji, kuri neskatoties uz to ka patiešām “gāž” dodas trasē. Tikmēr sadalām skrējējus uz diviem, lai vieglāk sekot līdzi apļiem. Es klasiski sāku vilkt svītriņas, bet ātri vien atklāsies, ka Andreja ierādītā metode ir daudz efektīvāka. Pēc
pirmā apļa priekšā trio – Ainārs, Edgars un Valdis. Nākamajā grupiņā Ainārs un Uldis. Tad seko pārējies, bet ir arī daži, kas skrien paši ar sevi, dabu vai līdzpaņemto mūziku. Dalībnieki turpina ierasties. Skaitam dalībniekus un konstatējam, ka ir jau vienā brīdī 30 dalībnieki no kuriem 8 ir dāmas. Secinu, ka noderētu vēl viena palīdzīga roka sekretariātā.
23:00 Pievienojas Jekaterina. Tiek sniegta telefonintervija par trasē notiekošo. Kaut kur parādās Čingons no Babītes. Ātrākajiem skrējējiem jau 5 apļi pieveikti. Aivars stāsta Inim, ka esot priekšā grafikam par 2 min. Laimonis izdomā, ka pirmais skries pretēji visiem citiem. Trasē aizbrauc Pašvaldības policijas busiņš.
23:30 Pasākuma organizators dodas trasē 6. aplī un skrien pretejā virzienā. Ierodas arī Andulis. Daži pāriet soļos. Jau pirmie divi finišējušie ar 8 un 5 pieveiktiem apļiem. Viņi tiek pierakstīti uz “sienas” ar savu veikumu. Bija noksaidrojies, bet atkal sāk līņāt. Lielākā daļa sāk skriet pretējā virzienā. Pusnakts. Andrejs un Andris dzied skaļrunī – “Varoni gaidot”. Ierodas arvien vēl citi skrējēji un nebūt ne pēdējie.
0:30 Piepulcējas kompānijai arī dot, bet ar velo un neko neskries nakts gaitā, tāpat kā es. Nepiefiksēju cikos tieši, bet kā noslēdzoši pievienojās Edmunds un Kristīne. Tiesa nedaudz vēlāk trasē dosies arī pats Andrejs, lai aizgaiņātu miegu. Uldis no kaut kurienes atnesa ofisa krēslu. Iesēdos tajā ar lietussargu trases malā un turpināju apļu skaitīšanu.
01:32 Viss ir tik mierīgi. Retu reizi kāds paskrien garām un ātri vien ir iespējams iereģistrēt viņam noskrieto apli. Ir jau noskrieta puse paredzētā laika. Jau tuvāk plkst. 2:00, kad nakts ir vispiķiskākajā melnumā kāda vien tas šajos platuma grādos vasarā ir iespējams, nododu savus pienākumus Lindai. Tikmēr veicu pastaigu pa trases daļu, kura netiek skriets. Gaisa temperatūra ir ap +16 grādiem un praktiski nelīst. Vien retu reizi kaut kas no gaisa rasina.
2:30 Izvelku no velostūra savu velo un dodos kopā ar dot izbraucienā pa trasi uzmundrināt treniņa dalībniekus. Ar velo līdz saules ausmai pēc noliktā pulksteņa laika vēl veikšu kādus 2-3 apļus. Vienā no apļiem ar Artūro tiks apspriestas rudens izklaides Karēlijā un uzzināšu, ka trasē gadījies gandrīz saskrieties. Linda tikmēr viegli tiek galā ar visu dalībnieku noskrieto apļu reģistrēšanu. Laiku pa laikam uz “sienas” pievienojas jau finišējušie dalībnieki.
3:30 Ņergas izņemot Artūro dodas mājup pēc saldā miega. Pareizi ir nav ko. Aust gaisma un ar lukturīti trasē skrien vien retais. Artūro ar skaļruni dodas tribīnēs atbalstīt skrējējus. Otra fanu kompānija, kura dziedāja dziesmas devusies mājās. Jā, fani bija nedaudz pirms sākuma un tad nedaudz pirms beigām un pilnīgi nekā a mums nesaistīti.
4:15 Tiek iereģistrēti visu dalībnieku noskrietie apļi. Pievienojas vēl viens fotogrāfēt gribošs un varošs biedrs. Arī skriet viņš var un grib.
4:32 Padsmit dalībnieki dodas saules godināšanas aplī. Tiek apkopota statistika. Tiek fiksēti kopā noskrieti 532 apļi jeb 1170,4 km. Dokumentējam ciparus un pierakstus. 1 aplis ir 2,2 km.
5:00 Dalībnieki nokopj galdu, pako mantas, individuali vai kopistiski dodas māju virzienā. Nojaucam telti. Tiek arī spriests par pasākumu dažādību, tiek piedavāti dažādi ekstrēmi plāni nākotnei. Dzīvosim noskriesim. Un beidzot dodos mājup. Pilsēta mostas. Daži tāpat kā es aizvadījuši vētrainu nakti. Uz velo celiņa manāma rudenīga ainava.
6:20 Esmu mājās. Taisu tēju. Uzrakstu pusi no piedzīvotā, kāmēr vēl viss atmiņā dzīvs. Miegs dara savu.
7:10 Miegs ir salds.

No rīta pārskatot pierakstus un bildes secināju, ka Andrim biju vienu apli mazāk saskaitījis. Brīdī, kad skaitīju apļus atmiņā bija piefiksējies cits skaitlis un likās, ka kāds kļūdījies pierakstos. Pārskatot papildmateriāļus tad aspruds finišējis ar 6 nevis 5 apļiem. Ar ko kopejā statistika tad ir 533 noskrieti apļi. (Neviens pēc nolikuma punkta par pretenzinām 20 Ls gan par šo rindkopu nav iemaksājis. Ceru vismaz uz kādu alu par to.)

Bija mums arī baskāju skrējēji. Trases malā esot redzēts ezītis. Valdim esot bijis par iedvesmu personīgais koncerts no kāda putna trases malā. Tādas lietas varēja redzēt un dzirdēt ritausmā BKSB. Visi visu laiku apzinājās, ka tas ir koptreniņš un man prieks, ka neviens pasākumu neizvērta par sacensībām. Varbūt tikai ar sevi. bet laika bija gana, lai sevi nemocītu, bet izbaudītu. Sekretariātā fiksējām arī daļai dalībnieku ierašanās un finiša laikus, bet šo informāciju atturēšos izpaust. Tāpat ir skaidrs, ko mēs darījām naktī.
Bija prieks redzēt vaigā vairākus virtuālos biedrus. Daži no skrējējiem vēl nav sadūšojušies par tādiem kļūt, bet varbūt pēc šī pašakuma, vai varbūt kāda cita to izdarīs. Īpaši nevienu izcelt negribās, jo visi ir varoņi ar 1, 2, 3, 4 … 27 noskrietiem apļiem.

15:33 Sestdiena beidzot var sākties … jāaizskrien uz servisu pēc velo.

(Virtuālais Skrējēju Klubs) Noskrien!

9 komentāri rakstam 6 stundas un 12 minūtes

  • Edgars Simanovičs Edgars Simanovičs

    Man jau liekas, ka nu jau pavisam droši var teikt tā – Noskrien.lv

  • Kuks Kuks

    Saturīga reportāža ar “skatu no malas”!
    Ja nu kādam nepieciešams Sacensību Galvenais Tiesnesis – sazinieties ar Dzintaru – viņš bija lielisks…
    Kad būvējām telti, tad visa tā pļaviņa šķita līdzena, bet še tev – neplānoti izdevās pēdu atveldzēšanas baseinu iebūvēt :)

  • ainars

    Saulgriezju nakts skrejienam un 24 stundu stafetei butu jatop par kluba tradiciju. Sodien tikai tada mazuma piegarsja – tada kompanija vareja turpinat vel un vel:) Velreiz paldies visiem.

  • Inis Inis

    Paldies Dzintar, laba reportāža.
    Atbalstu Aināru, saulgriežu skrējiens piektdienā pēc jāņiem izliekas ļoti piemērots pasākums un laiks, lai kļūtu par kluba ikgadēju tradīciju. Ja ir vēlme, to ir iespējams pat apvienot ar 24h stafeti, atliek tikai turpināt vēl visu sestdienu līdz saulrietam, tādā veidā iesaistot gardēžus, kuri pa nakti skriet nevar vai negrib.

  • Ini, bet tad jau alus kārajiem skrējējiem būs tikai viens iemesls, lai iedzertu alu pēc finiša, ja abus pasākumus apvienotu. :)

  • Andulis

    Dzintars tiešām teicami tiesāja un mundrināja. Jau par to pelnījis atzinību, bet arī reportāža nu tapusi – vispār super-variants!

    Kaut kā izdevās nepamanīt to pēdu atveldzēšanas baseinu zem galda?! Savādi gan :) Iztiku ar citu – trasē izveidojušos, pie Motormuzeja.

  • guncha guncha

    Sorry! Tā kā cerības no rīta ieraudzīt saullēktu bija minimālas un lietus maksimāls izlaidu šo burvīgo pasākumu, laikam šoreiz uzminēju, jo no rīta, lai gan bija apmācies, bet skriešanai ideāls laiks. Respect tiem, kas noskrēja tos n-tos km šādā lietū …Brrr

  • Spēcīga reportāža un Dzintaram ir dotības:)!

  • Papildus jau minētajiem diviem baspēdotājiem (eža un putna) es trasē redzēju vēl divus – minikin un, liekas, kaķi.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.