Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Ja kārtīgi trenēšos uz skriešanas trenažiera un ēdīšu franču pārtiku, uzstādīšu Parīzes maratonā savu personīgo rekordu

Idejas rašanās

Izskatās, ka arī es beidzot esmu aplipināts ar blogošanu par skriešanu “VSK Noskrien” mājas lapā, jo ar pašu skriešanu tiku aplipināts jau pirms kādiem gadiem septiņiem. Esmu dzirdējis viedokli, ka cilvēka dzīve sastāv no septiņgadēm. Respektīvi, cilvēkam ir raksturīgi noteiktos dzīves posmos savā dzīvē kaut ko mainīt, līdz ar ko mana nodeva savai nākošai septiņgadei saistībā ar skriešanu varētu būt saistīta ar klusēšanas zvēresta pārkāpšanu par savām skriešanas emocijām.

Pagājuši arī tie paši septiņi gadi, kad mans pamatdarbs bija cieši saistīts ar hipotēžu radīšanu un kritiku. Tieši šī nostalģija pēc šī romantiskā laika mani vedināja uz ideju izvirzīt kādu hipotēzi saviem skriešanas tuvākajiem mērķiem.

Nenoliedzami, Francijas virtuve ir viena no smalkākajām virtuvēm pasaulē. Bet! Cik man negaršotu bujabēze, austersēnes, trifeles, zivs franču gaumē, jūras veltes un austeres, cik es nebūtu gatavs apēst Brie, Camembert un Roquefort sieru ar svaigi izceptu bagette, cik daudz es neatdotu par franču konditorejas lepnumiem – kruasāniem un macarons, tomēr šoreiz atstāšu novārtā aprakstu par Umberto Eko romāna Prāgas kapsēta minētiem Parīzes ēdieniem ar Lobsteru Parīzes gaumē priekšgalā. Franču pārtika man būs citā veidā…

sm_skivis

Kā jau parasti pasaulē tas ir iekārtots, labās lietas un idejas mūs atrod pašas, mums atliek vienkārša nepieciešamība tās saskatīt un sasaistīt. Tā arī man laimējās saņemt mīļu un brīnišķīgu dāvanu- trīs mēnešu abonentu ESPA Rīga sporta un atpūtas kompleksā. Šajā kompleksā ir ekskluzīva iespēja kā skriet trenažieru zālē uz, manuprāt, labākajiem skriešanas trenažieriem Latvijas sporta klubos (jaunu trenažieru cena ap 8000 LVL), tā arī atpūtas kompleksā pēc skriešanas izmantot 18 metru garu baseinu, masāžu- strūklu baseinu un pirtiņas. Atpūtas kompleksa iespaidā mans organisms labāk atjaunojas, un es jau sāku iemācīties peldēt. Otra burvīgā lieta saistīta ar Jāņa Vanaga no Isostar uzaicinājumu kopā ar viņu nostartēt Parīzes maratonā, lai realizētu viņa jau kādu laiku lolotu mērķi- noskriet maratonu ātrāk par 3 stundām. Tā kā šo iespēju piedāvā Isostar kā Parīzes maratona viens no atbalstošiem partneriem, tad esmu ieplānojis maratona gatavošanas procesā izmantot un aprakstīt savas sajūtas par šīs kompānijas uztura bagātinātājiem, kuri ražoti Francijā.

Ja pareizi atceros, tad tie paši septiņi gadi būs pagājuši, kad apmeklēju Parīzi ar padomju laikos ieaudzinātu uzsaukumu: “Ieraudzīt Parīzi un mirt”. Līdz ar to ir pagājis pietiekams laiks, lai apmeklētu Parīzi pa otram lāgam, pie tam cerams, ka bez devīzes “Noskriet Parīzes maratonu un mirt”. Galu galā vēl kādu laiku varētu padzīvot, jo esmu dzirdējis, ka maratonistiem vecuma grupā pēc 90 gadiem esot iespēja bez maksas noskriet Ņujorkas maratonu.

Par Parīzes maratonu daudz neko nezinu. Zinu vien to, ka tas varētu būt, līdzās Berlīnes un Londonas maratoniem, viens no lielākajiem maratoniem Eiropā. Ne velti Parīzes maratonam ir piešķirta IAAF Zelta etiķete, kura garantē teicamu maratona organizāciju un labu maratonistu nodrošināšanu ar maratonam nepieciešamajām lietām. Šo patiesību es esmu jau pārbaudījis skrienot Romas, Berlīnes, Prāgas un Roterdamas maratonus. Tā kā izpētes process man vēl stāv priekšā. Pēc trases rekorda spriežot, Parīzes maratons ir samērā ātrs maratons, kas manai hipotēzei nav mazsvarīgi!

sm_finiss

Par manu maratona personisko rekordu runājot, tas ir 2:59:27 un uzstādīts Valensijas maratonā 2012.gada 18.novembrī. Izskatās, ka šim manam personīgajam rekordam ir jau uzauguši rugāji. Laiks tā kā būtu šos rugājus apstrādāt ar bārdas dzenamo aparātu. Varam sākt likt likmes par hipotēzes apstiprināšanos vai neapstiprināšanos.
Taču esmu piemirsis pateikt pašu galveno! Esmu jau pieteikts Parīzes maratonam un saņēmis sev ļoti atbilstošu starta numuru – “7020”. Numerologi noteikti man neļautu samelot, ka tā ir laba zīme, jo mans niks “SM72” ir ļoti atbilstošs šim numuram. Protams, ka varam fantazēt vēl tālāk, jo Parīzes maratona pilns nosaukums ir “Schneider Electric Marathon de Paris” un, matemātiski nulles no numura dzēšot kopā ar nullēm atbilstošo otro vārdu “Electric” un ceturto vārdu “de Paris”, sanāks mans niks – SM72!

sm_nummurs

Līdz ar to pietiek man te priecāties par savām fantāzijām un vienkārši jāiet trenēties, lai mana izvirzītā hipotēze piepildītos. Par to arī turpmāk painformēšu visus interesentus.

21 komentāri rakstam Ja kārtīgi trenēšos uz skriešanas trenažiera un ēdīšu franču pārtiku, uzstādīšu Parīzes maratonā savu personīgo rekordu

  • eees eees

    Es jau neko, bet vai tad vajadzēja tik garšīgi tos ēdienus aprakstīt?! ;) Man tagad ēst gribās, bet darbā nekā tik garšīga nav :)

    P.S. Tā numura sakritība ir lieliska! :)

  • Lasma3 Lasma3

    Ieraudzīju šķīvi un nodomāju, ka raksts būs par kārtējo diētu. Man par prieku ne par to. Lai Tev veicas ar trenēšanos un savu mērķu sasniegšanu. Gaidīšu nākamos bloga ierakstus.

  • maffija maffija

    Runājot par ēšanu, atcerējos viesmīlīgo sm72 piedāvājumu likvidēt viņa gardās pankūkas, ko Ņergas labprātīgi norija vienā no brīvdienu skrējieniem, esot pusceļā no Jaunmārupes uz Valtera pirtiņu Kroņaucē

  • Ja, ja…tālāk ari vajadzētu aprakstīt. Savādāk intrigas līmenis jau saniedzis maksimumu :)

  • edGars

    kā vilku piemin…
    pirms brīža runājām ar biedreni nr6, ka biedrs nr19 samērā reti, bet tomēr publicē šo to. Man nāca prātā stāsts par Igaunijas pusmaratonu.

    pieminēju, ka biedrs nr4, škiet, joprojām ir noturējies neuzrakstīt neko.

    Sākotnējais plāns bija 5 vai 7 gados sagatavoties maratonam 3 stundās? Tu to izdarīji krietni ātrāk (ar tādām kilometrāžām cauru gadu nav brīnums).
    Tagad pagājuši atmērītie gadi. Teju nopelnīta (neesoša neiespējamās misijas) nozīmīte 5x5000km/gadā.

    Man jau liekas, ka šeit intriga nav. TU TO IZDARĪSI. Bet nu, protams, treniņi ir jāizpilda.

    Vai tikai man tā šķiet, pa rakstam kaut kas pietrūkst? burkāns/pātaga. Tā teikt kas būs, ja izskriesi, un kas, ja neizskriesi?

  • Kā tāds skuveklis ;)

  • ilZZuks ilZZuks

    Super, tiksimies Parīzē! Tev gan finišā nāksies mani pagaidīt ;)
    Mans numurs 17868, arī smuki

  • Ruuchons Ruuchons

    es arī Parīzē skriešu maratonu.man gan mērķis ir izskriet tikai no 4 stundām.novēlu tev Marek veiksmīgi nostartēt Parīzē ar personīgo rekordu.

  • Magnifique! Lai veicas skaistajā Parīzē! :)

  • Didzis Didzis

    Nu,tad,lai tā būtu – Marekam 2-o reizi izskriet maratonu zem 3:00 ! VISIEM IZSKRIET KĀ IECERĒTS !

  • Ivars Ivars

    Ā, tad tas bija klusēšanas zvērests, es tā laiku pa laikam iedomājos, kur tad SM72 palicis, kādreizējais komentāru skaita līderis :)

    Lai veicas!

  • Ja sirsnīgi ēdīsi, gan jau rezultāts neizpaliks :)

  • sm72 sm72

    Paldies par vēlējumiem un pat ticību manam skuveklim;) Izskatās, ka Noskrieniešiem nāksies taisīt kopbildi Parīzē;)

  • Kampars

    Mošķis teiktu, ka uz skriešanas trenažieri nevar sagatavoties maratonam :)

  • Shuma Shuma

    Ja arī trenažieris ir franču, tad nav problēmu:)

  • sm72 sm72

    Ja jau būtu 100% skaidrība, ka var, vai nevar uz trenažieri sagatavoties personīgajam rekordam maratonā, tad nebūtu manai hipotēzei nekādas praktiskas nozīmes! Dzirdēju baumojam, ka Gibraselasi esot vismaz vienam maratonam gatavojies uz skriešanas trenažieri;)

  • Andulis

    Tā kā martā vairākas dienas atradīsies Itālijā, kur skriesi pa šoseju … un arī ēdīsi, visticamāk, diezgan itāliski, nevis franciski … tad jāatzīst, ka eksperiments nebūs “tīrs” :)

    Bet tas ir ērti. Ja tomēr Parīzē “noskūties” nesanāks, varēsi novelt vainu uz apstākļiem :))

  • guncha guncha

    LRM varētu pavilkt :)

  • sm72 sm72

    Domāju, ka es varētu apņemties arī Itālijā Andulim uztaisīt šampinjonu vai garneļu žuljēnu;)

  • Andulis

    Paldies, aizkustināji :)

    Baidos gan, ka tādā “franču” ātrumā neskriešu, kas attaisnotu žuljēna gatavošanu :)) Esmu tā kā apņēmies Itālijā finišēt starp 3:50 un 4:00, tuvāk apaļām četrām; var sanākt vēl lēnāk. Andante moderato, ritardando ;)

  • IlgaisC IlgaisC

    veiksmi Tev:))

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.