Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Klāt pavasaris – jaunā baspēdošanas sezona

Pēdējā laikā sāk aktivizēties cilvēki, kuri, pamodušies no ziemas miega, vēlas atsākt vai uzsākt baspēdošanu. Daži to darījuši jau iepriekš, bet atmetuši ar roku. Dažiem apnicis cīnīties ar traumām, un viņi vēlas pamēģināt, kā būtu paskriet basām pēdām. Dažos pamodies senais senču gars, tāpēc tie vēlas atjaunot savu saikni ar dabu. Lai vai kā, daudzi no viņiem galu galā nonāk manā e-pastā.. Jautājumi jau parasti ir standarta – kā labāk uzsākt, kā atsākt, ko darīt, kur skriet, kādus apavus izvēlēties utt.

Nav jau tā, ka man būtu grūti atbildēt katram individuāli – nepavisam ar ne, es tikai priecājos par augošo interesi. Tomēr, šķiet, būtu derīgi šīs pamata lietas kaut kur izlasīt, tāpēc uzrakstīju par tām nelielu rakstiņu Latvijas Baskāju skriešanas biedrības tīmekļa vietnē un nu dalos tajā ar jums. Protams, tas neaizliedz iespēju turpināt interesēties arī pie manis klātienē :)

Tātad – kā pareizi sagaidīt pavasari!

P.S. Starp citu, jau pavisam drīz tiks rīkots ikgadējais Latvijas Baskāju draudzības skrējiens, kurā varēsim par šo un to parunāt klātienē. Atzīmējiet savos kalendāros, ka tas [ar ļoti lielu varbūtību], kā parasti, notiks Māmiņdienas nedēļas nogalē – 9. maijā, ap 11:00. Bet sekojiet līdzi informācijai!

 

11 komentāri rakstam Klāt pavasaris – jaunā baspēdošanas sezona

  • in

    Nelasīju, bet viedoklis ir ;) Ir labi, ka ir tāds visiem izlasāms padomu apkopojums, jo vienmēr ir iespējams, ka dažs labs gribētu uzzināt, bet kautrējas pavaicāt.

  • m.jordan m.jordan

    Velc tik labāk tās kedas atpakaļ kājās.

  • Andulis

    Nevar, tad ziema atgriezīsies :)

  • in

    Eu, es gribu ziemu! Jāpievienojas m.jordan-am un jāprasa, lai OreMan apauj kājas! Ja ar to ir pietiekami :)

  • guncha guncha

    Pērkons vēl nav dārdējis, basām pekām skriet vēl nevar… (mana vecmamma tā teica).

  • IlzeP IlzeP

    Pie mums otrdien pamatīgi nodārdināja

  • Einārs

    pimajam pērkonam nav nekādas zinātniskas sakarības ar to vai var vai nevar sēdēt uz zemes un skriet plikām kājām. Tas ir tikai tautas ticējums. Var daudz tādus dainu skapjos pasmelties. Bet tajos gadās arī kāds saprātīgs domu grauds, kas palīdzēja savulaik neizglītotajiem latvjiem caur dzīvi laipot.

  • Einārs

    Lūk ieskatam daži modernāki tautas ticējumi un parunas:http://jayart.ucoz.lv/publ/1-1-0-214

  • Hiēna essnee

    Neviens ticējums nav tāpat vien. Ar pērkonu ir vienkārši – tas sākas tad, kad ir silts, zeme atkususi, ziema atkāpusies. Kā paliek silts, tā ir droši basām kājām vandīties apkārt:)

  • Velīna Velīna

    Paldies par padomiem, kaut jāsaka godīgi, ka uzvilkt atpakaļ skrienamkurpes pēc paskriešanas basiņām bija tik grūti! Beidzot nekas nesāpēja, skriet likās viegli un, kas pats neticamākais, man netraucēja apavi, kurus nesu rokās, kamēr iemēgināju basās kājas, kaut iepriekš man pat ūdens pudele likās kaut kas ļoooti neērts. Ļoti ceru sagatavoties baso pēdu ultramaratona distancei augustā vismaz 11 km.

  • Velīna, jūnijā sāksies BBPU koptreniņi – katru ceturtdienu 19:00 Mangaļsalas pludmalē. Nāks tuvāk – ieliksim arī kalendārā precīzāku info.
    Esi laipni gaidīta!

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.