Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Mans pirmais – kad būs nākamais?

Kā jau daudziem noskrieniešiem šis NRM bij pirmais maratons. Vēl gadu atpakaļ skatījos ar lielām acīm uz tiem trakajiem ar sarkanajiem numuriem, jo pašai jau šķita, ka esmu gana traka, lai aiznestu zaļo numuru līdz finišam. Bet tā nu tas iepatikās, ka tika pēc tam noskrieti visi Skrien Latvija posmi. Mazais velniņš jau dīdija, lai Valmierā skrienu maratonu, bet paldies manam draugam saprātam, kas neatļāvās šādu izgājienu. Tomēr gribējās, lai šī īpašā pirmā maratona finišs ir ar smaidu un pie samaņas. Tā nu ar nepacietību gaidīju NRM reģistrēšanās sākumu – jēeee sagaidīju un tiku pie smuka maza numura… Vairs atpakaļ ceļa nav. Un izrādās, ja ej uz kādu mēŗķi, tad pat ziema, sniegs un vētra nav šķērslis treniņiem.. Ziema paskrēja nemanot, klāt jau Rēzeknes posms – ik pa laikam iešaujas tā doma galvā, ka Tas tuvojas, bet vēl paniku neceļu, jo šķiet, ka vēl tālu. Pēc Biķerniekiem jau atopos, kas Tas ir pavisam tuvu – nu burtiski tepat. Zināju, ka noskriet varu (tas tak ir galvenais), tik jautājums – cik ātri? Lasot skrējēju piedzīvojumus un aprakstus par maratonu, pārņem brīžiem panika, uzburot tās ainiņas ar krampjiem, sienām un nākamo dienu mokām pārvietoties pa terpēm utt. Vai es to gribu? Mani “apčakarēja” – neko no tā visa nedabūju. Pirmā diena pēc maratona – protams joprojām eiforija, bet kājas tik tā pieklājības pēc tēlo, ka sagurušas. Aizvedu vakarā viņas uz pirtiņu. Doma – varbūt šorīt mani no gultas nelaidīs tik viegli ārā – bet ne – kājas svaigas kā gurķīši un vienīgā pazīme, ka ir kas noskriets, ir joprojām notirpuši kāju īķšķi – feinas sajūtas.

Svētku sajūta, jau atnāca EXPO dienā… Naktī uz sestdienu jau laicīgi gulēt, jo pieredze rāda, ka nakts pirms mačiem ir gana saraustīta, par ko parūpējās arī kaimiņi. Bet lidojoša pults pret sienu un maigs pieskāriens sienai ar dūri, tomēr liek viņiem saprast, ka es tomēr gribu gulēt. Svētdienas rīts agrs un ne miņas no satraukuma, jo pat īsti negribas celties. Starts sanāca nervus pakutinošs. Uz starta līnijas stāvēju un slaucīju asaras – ar domu “forši” esmu atstāta viena uz 42km ar pat nezinu, cik želejām kabatā, bez rūpīgi saplānotā dzēriena, magnēzija un citiem labumiem, un galvenais bez atbalsta. Pavadonis aizgulējās… Stāvu 5 min pirms starta vēl ar iesildīšanās drēnēm rokās un visiem labumiem un saprotu, ka ziepes ir. Izdevās tomēr sarunāt mantu glabātuvē, ka man tiek iedota vēl otra soma, kur salikt visus labumus un trasē doties tik ar dažām želejām – cik nu var salikt vienā mazā kabatiņā. Starta koridorā grūti tikt – viss jau pilns, bet es tāds maziņš izspaucos starp visiem un tieku pat labā vietiņā. Sākas skrējiens, vēl kāda asara nobirst, bet nu ko ta piņāt atnākusi – jāskrien tak vienalga.

Uz krasta ielas ap 17,18 km pavadonis tomēr ir klāt un pats jau sarūpējis no saviem velo krājumiem visādus labumus – tā nu saņemu gardu končai ko līdzīgu. Nu skrējiens var sākties. Bij plānots pirmo pusīti skriet 1:45-1:47, tuvāk 1:47 un tad otru varbūt ātrāk vai vismaz tāpat. Skrējās vnk fantastiski – tik ripo ripo un ripo. Kilometriem sāku pievērst uzmanību tik pēc 32km un tad jau pārņēma doma – “Un tas būs viss”. OK – ne jau visu trasi ar smaidu noskrēju, maratons sākās pēc 37km… Brīvības iela turpceļā tāda pagrūtāka, bet atpakaļ jau var lidot un vissss… un atkal doma “Un tas bija viss?”. Pirmā doma “kad būs nākamais?” Jau zinu – Valmierā! Rezultāts mani priecē – jo izdevās viss kas ieplānots 3:32:31 un šodien nekādu pazīmju, ka būtu ko tādu paveikusi… Ceru, ka arī turpmākie maratoni būs tikpat viegli un patīkami. Jā pusītes tomēr man ir nākušas grūtāk – pēc skrējienā “paģiras” smagākās.

Paldies par atbalstu trasē un par sveicienu uz lielā ekrāna!

21 komentāri rakstam Mans pirmais – kad būs nākamais?

  • bro bro

    Apsveicu ar pirmo, un rezultāts arī prīmā!!!
    Skatos, ka mājasdarbu esi labi izpildījusi :)

    Tā tik turpināt!

    Btw, man arī runner’s high turpinās. Kā aizveru acis, tā redzu tikai Kultūras Kilometru :)

  • BeLinda Lindams

    Rezultāts lielisks un arī no malas izskatījies labi, tāds viegls solis! :)

  • Hiēna essnee

    Lidojošais gliemezis:) Super rezultāts, super, ka tev tik normāli skrējās!
    Vismaz es neesmu vienīgā, kas startā piņņāja:D

  • Ainars Ainars

    Apsveicu. Ja gatavojas, tad ir. Gan rezultāts, gan emocijas. Par pirti varu tik piekrist, man arī svētdienas pēcpusdienā sagadījās pirts ar ledus aukstu baseinu – ideāli.

  • Inta Amoliņa Inta Amoliņa

    Apsveicu! Iespaidīgi! tā tik turpināt!

  • _Edgars_ _Edgars_

    Apsveicu, lielisks lidojums! ;)

  • Sniega Rūķis Sniega Rūķis

    Sirsnīgs apsveiciens ar pirmo maratonu!
    Man prieks, ka Jūs meitenes tik atklātas par visām emocijām! :)

  • Imants A. Imants A.

    Jāpaseko būs notikumu attīstībai.

  • Protams, ka Valmierā jāskrien maratons! Tur LČ un pie čaklas vasaras no podesta neizbēgsi

  • Zigis

    Labs, tiesham labs rezultats un vispar cepuri nost! ta tik turpinat un nakamreiz pirmaja trinniekaa!!! ;)

  • Apsveicu ar lieliski paveikto darbu! :) Prieks lasīt! Un rezultāts arī vnk lielisks! Es arī startā pamanījos apraudāties, līdz ieraudzīju vīra neizpratnes/satraukuma pilno skatienu :D

  • Johny Johny

    Skaisti. Te tiešām gaidāms labs turpinājums.Prieks skatīties kā notiek progress. Nezinu vai Leldei ir treneris, ja nav, tad ļoti ieteiktu par to padomāt. Malacis.

  • Inga_K Inga_K

    Lelde, nu fantastiski! Apsveicu ar Lielisko Pirmo Maratonu :)

  • Spāre lido bite_L

    Apsveicu ar pirmo! Fantastisks lidojums Tev sanācis!

  • Ultralapsa Veipaskundzīte

    Brīnišķīgi, un tas rezultāts! Apsveicu!

  • lellde lellde

    Paldies viesiem :)
    Matiss tu laikam lasi manas klusās domas!
    Treneris? Nu jau ir, tik žēl, ka nieka 3 nedēļas pirms maratona. Sapratu, ka skrienu no viena grāvja malas uz otru – tad pa lielu slodze, tad pa daudz žēloju utt.
    Izrādās Gliemeži ir zvēri – nezvēri – skatoties cik labi essnee noskrēja savu pirmo, un finišēju kopā ar GatiK :)

  • Gatis.K Gatis.K

    Priekš pirmā – izcils lidojums!!!
    Pirms starta jau teicu – ja plīsīšu, tad tiksimies. Tā arī tikāmies pēdējos 200 metros :)

  • Apsveicu ar pirmo! Lielisks rezultāts!

  • dot dot

    Tu esi lidojošais gliemezis! Prieks, ka Pirmais nāca tik viegli. Nākamie būs grūtāki, jo gribēsies uzlabot rezultātu pat, ja grūtāka trase un mazāk darba ieguldīts.

  • lellde lellde

    Jā dot :) Bet nu esmu 100% pārliecināta, ka šajā distancē nedošos bez kārtīgas sagatavošanās.

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.