Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

2:43:48

IMG_7632

Vispirms jau apsveikumi ar rezultātu. Izskatās, ka kluba labākais rezultāts šajā sezonā. Apzināti gāji uz šo rezultātu, vai tas ir pārsteigums arī pašam?

Paldies par apsveikumiem, rezultāts ir mazliet pārsteigums, bet tas ir ieguldītā darba rezultāts. Kā jau visiem, arī man klusībā bija doma kādreiz skriet maratonu zem 3h. Un biju nolēmis to izdarīt Ņujorkas maratonā 2012, bet, kā jau visiem zināms, sanāca viens liels „aplauziens”. Uzreiz sāku meklēt, kur izgāzt sakrāto enerģiju – uz Filadelfijas maratonu vairs nevarēju paspēt, bet tad radās doma ziemā aizbraukt uz siltām zemēm. To arī izdarīju, pieteicos uz Maiami maratonu, kurā arī paskrēju zem 3h (2:51:16). Šis maratons bija interesants ar to, ka starts ir sešos no rīta, pirmās 4 jūdzes tiek veiktas vēl tumsā, jo pēc deviņiem no rīta jau paliek pārāk silti.

Daži vārdi par pašu maču, distanci, savām sajūtām. Bostonai jau kurš katrs gribētājs nemaz netiek klāt.

Jā, Bostonai jebkurš klāt netiek, bet manam vecumam kvalifikācijas laiks 3:15 nav nemaz tik briesmīgs. Mani baidīja Bostonas maratona distances otrā kalnainā daļa kura daudzus salauž, ļoti labi atceros, kā cīnījos ar bezspēku un karstumu +30 pagājušogad. Salīdzinājumā Maiami trase ir super līdzena un tur var sasniegt  PB. Kad biju Bostonā pusīti noskrējis pa 1h21min, sāku domāt, ko tālāk, ka tagad tikai viss sāksies, bet kā izrādās nebija nemaz tik grūti. Kad biju 34. km sasniedzis kalna virsotni, sapratu, ka eju uz jaunu labu personīgo. Tad galvā sākās rēķināšana, kāds būs rezultāts. Un vēl domāju par to, kā tagad Rimants mani apsaukā… Finišā ieraugot 2:44  sapratu, ka būšu palīdis zem 2:45. Tas man bija pārsteigums un nezinu, vai vairs kādreiz izdosies uzlabot šo rezultātu. Pēc tam jau medaļa un foto un daudzie organizatoru jautājumi, vai tev viss kārtībā ar veselību (vai tiešām tik slikti izskatījos?).

Kad izdomāji, ka jāņem Bostona? Cik ilgi, nopietni gatavojies?

Uz šo leģendāro Bostonas maratonu jau biju pieteicies vēl pirms Ņujorkas maratona atcelšanas, tādēļ nekas cits neatlika kā skriet. Doma bija skriet sava labākā rezultāta robežās un super būtu palīst zem 2:50.

Protams, nevaru nepavaicāt par traģiskajiem notikumiem. Cik zinu, tad pats tajā brīdī jau biji mašīnā ceļā uz mājām, bet pāris vārdos pastāsti par šī brīža sajutām.

Pēc finiša ātri nokļuvu līdz skolas busam, kurā bija manas mantas. Ieslēdzot telefonu, uzreiz saņēmu apsveikumu no sievas un devos uz mašīnu, lai brauktu mājup. Izbraucot no Bostonas mani tirdīja doma, ko tad raksta noskrienieši par manu rezultātu, tādēļ iebraucu ieliet benzīnu un iegāju internetā palasīt komentārus. Gribēju pateikties par atbalstu un turpināt braukt. Un tad paziņa no Bostonas zvana, prasa – tu zini kas notika Bostonas maratonā? Es atbildēju – kā es varu zināt…ko? Tā uzzināju par notikušo. Tad gan apstājos ceļa malā un nedaudz liku sirdij nomierināties, es domāju, tik ātri pat skrienot viņa nepukstēja. Un pēc tam jau visu ceļu katrs, kas zināja, ka esmu Bostonā, man zvanīja un apjautājās, vai ar mani viss OK.

Cik ilgi jau esi Amerikā, kā tur nokļuvi?

Amerikā esmu jau diezgan pasen, kad atbraucu šeit, vēl Dvīņu torņi bija neskarti. Atbraucu ar domu nedaudz pastrādāt, bet sanāca pavisam citādi. Pirms tam biju ļoti liels orientēšanās sporta cienītājs (arī tagad), Latvijā braukāju uz jebkurām sacensībām. Atbraucot uz ASV, tas vairs tik bieži nenotika un vienu brīdi nedarīju vispār neko, līdz 2006. gadā grupa valmieriešu bija loterijā laimējuši dalību Ņujorkas maratonā. Pļāpājot viņi teica, lai es arī pamēģinu laimi. Arī es tur tiku un nekas cits neatlika kā skriet. Bet mani baidīja tas, ka jau divas reizes 1990. un 1995. gadā bez gatavošanās gribēju noskriet maratonu, kas vienmēr beidzās ar izstāšanos un stīvām, samocītām kājām. Arī šajā reizē neko daudz nebiju skrējis – nedēļā 15 km, un vienu „pusīti”. Skrējiena laikā bija doma mest plinti krūmos arī šajā reizē, bet tā kā NYC maratons notiek no punkta a uz b, tad nekas cits neatlika kā cīnīties līdz galam (4:01). Ar to arī man āķis bija lūpā un tā es pamazām sāku skriet pusmaratonus vienu pēc otra.

Ņujorkas apkaimē esi vienīgais mūsu kluba biedrs?

Ņujorkas apkārtnē bez manis arī mana sieva ir kluba biedre, bet par kādu citu neesmu neko dzirdējis.

Internetā jau laika starpība un attālums gandrīz nav manāmi, kā ir būt virtuālā skrējēju kluba Noskrien reāli virtuālam biedram?

Internets ir padarījis, ka laika starpība un attālums nav šķērslis, esam kopā virtuāli.

24 komentāri rakstam 2:43:48

  • maffija maffija

    Andi, apsveicu tevi vēlreiz ar lielisko PB! Un paldies, ka tu tur esi un nes kluba vārdu arī Atlantijas dīķa otrā pusē :)) Noskrien!

  • Kuks Kuks

    Paldies par motivāciju (sk. Rimanta komentāru pie foto facebookā :)) Apsveicu ar rezultātu!

  • Jekaterina Jekaterina

    Apsveicu ar labu rezultātu! Ļoti motivējoši!

  • Apskaužams rezultāts :) Noteikti pamatīgs treniņu darbs ieguldīts… VSK Noskrien ar Tevi var lepoties :)

  • marcinsh marcinsh

    Apsveicu.priekš manis Tavs rezultāts pagaidām kosmoss:)))),bet lieliski motivē

  • LauraX LauraX

    Wow, lūk šī ir ekskluzīva intervija! Apsveikumi Transatlantiskajam Noskrien atzaram :))
    __
    Šodien pirms Nordea Rīgas maratona Skriešanas skolas darbnīcām bija klusuma brīdis pieminot Bostonas notikumus.

  • Apsveicu ar lielisku personīgo rekordu! Pasveicini no manis labo krastu, kreisajā kādreiz esmu skrējis;)

  • Pieci pusmaratoni (1h20-1h23) sešās nedēļās, kam septītajā nedēļā sekoja Bostonas maratons ar tik teicamu rezultātu! Malacis! Kādreiz nobraukšu otrpus dīķim sapļāpāt ar AP biedru

  • Stereotips Stereotips

    Rezultāts kā augstums metros veču volejbola tīklam.

  • ing_a ing_a

    Vēlreiz apsveicu, Andi!

  • No desmit 10! Apsveicu ar lielisko rezultātu!

  • guncha guncha

    Nezinu ko Tu “ēd”, bet rezultāti ir iespaidīgi, laikam kaut kāds labums no tiem hamburgeriem tomēr ir :),APSVEICU!!!

  • RimantsL RimantsL

    Andis – molodjec!!! Pat baidos Tev nākamo pace ieteikt… :)

  • Rainers Rainers

    Pievienojos sveicējiem! Interesanti,kurās pasaules malās vēl bizo mūsu biedri? :)

  • noskrien.lv jau no pašiem pirmsākumiem ir iespēja atzīmēt kartē kur tu parasti skrien un tas viss kopsaucējas http://www.noskrien.lv/noskrietais/karte/

    Pievienot savu vietu var – http://www.noskrien.lv/wp-admin/admin.php?page=noskrien_lv_karte

    Droši vien te jau varetu izvirst un ļaut zīmēt katram savas skriešanas vietas un rādīt uz kartes kontinentus, valstis un pilsētas. Būtu vēl dažas rokas…

  • Andis gan nav ielicis savu ikdienas skriešanas apli.

  • Andulis

    Šis laikam ir augstvērtīgākais noskrieniešu sasniegums ASV! Labojiet, ja kļūdos.

    Biedri bizo sacensībās faktiski gandrīz visās malās – Kanādā, Meksikā, Ēģiptē, Dienvidāfrikā, Japānā (26.04. laikam būs ultra ap Fudzi kalnu, ceru šovakar ielikt kalendārā), Marokā, Kanāriju salās, Austrālijā, Jaunzēlandē. Par Eiropu nemaz nerunāsim :)

    Mums ir savi cilvēki Venecuēlā un Turcijā (Stambulā, Āzijas pusē).. droši vien, arī vēl citur (kautrīgāki).. :)

  • Andis

    Paldies par apsveikumiem!Gribu atzīties,nebija viegli nākošajā dienā pēc maratona(tas nav stāsts par sāpošām kājām),tāpēc gribu pievienot man łoti tuva cilvēka komentāru facebookā
    Ivars Eškins Jā,cik gan maz Latvijas mēdijiem vajag,tikai pāris sprādzienu,un parasts amatiera maratona skrējējs kam garšo aliņš,tiek pataisīts par centrālo Latvijas tēlu dotajā pasākumā’….
    Bet kas attiecas uz hamburgeriem asv,tad šis teiciens ar mani neiet vienu cełuneatceros kad būtu ēdis hamburgeru.Zem “ēd”var arī padomāt daudz ko sliktu,uzreiz gribu pateikt ka ar dopingu man nekāda sakara,bet Alus gan man garšo!

  • sm72 sm72

    Apsveicu vēlreiz ar uberrezultātu amatierim! Ja vēl ar Tavu iepriekšējo rezultātu es ceru samērīties, tad šis rezultāts man nav vēl vīziju sarakstā. Taču pēc Tava nika spriežot, man vēl 3 ražīgi gadiņi priekšā:) Ceru kādu maratonu baudīt arī Tavā pusē, varbūt sanāks kopā paskriet, ja vēl patrenēšos:)

  • certa certa

    Par dopingu……nu nezinu,nezinu,cik kopā (auses) pēc paskriešanas pa lieliem un maziem apļiem nav kopā iztukšotas…..un tā aliņu daudzveidība,B vitamīns ,vai tas neskaitas…protams ka joks…Jā bet TĀDU rezultātu es pat no tevis negaidīju,bet ko nu tagad……līdz Prokopčukas rezultātam nieka nepilnas 20 minūtes.

  • Didzis Didzis

    Nu – monstrs,monstrs ! 2012.gadā Bostonā – 3:22,2013.g. – 2:43 ! 2014.gadā – ….(rēķiniet paši ) ! :)

  • Inis Inis

    Malacis, superīgs rezultāts, pievienojos apsveicēju pulkam!

  • Edgars Simanovičs Edgars Simanovičs

    Visu cieņu!
    Es arī gribu 2:43 :D

  • guncha guncha

    Andim! Es er to ēšanu biju domājis tikai legālus līdzekļus un smagu treniņdarbu, jo Tavs progress tiešām ir iespaidīgs :)…gada laikā no 3:22 līdz 2:43, man pat nav ideju kā to panākt? RESPECT!!!

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.