Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

„Satelīts” maijā – skriešanas svētki Aizkrauklē, Rīgā, Salaspilī un Abavas senlejā.

Untitled

Svētki ir dažādi. Ir daudz reklamēti, plaši apmeklēti, kuros piedalās daudzi tūkstoši svinētāju. Ar tiešraidēm un reportāžām televīzijā. Zināmi pat tiem, kuri šajos svētkos nemaz neplāno piedalīties. Un ir nelieli svētki, kā vienkāršas un sirsnīgas domubiedru sanākšanas.

 Kad katru var uzmundrināt.

3.maijā Aizkraukles novada pusmaratonā uz starta pusmaratona un 5 km distancēs stājās 126 skrējēji, apmēram desmit reizes mazāk nekā ierasts “Skrien Latvija” pasākumu kopējos startos. “Pasākums neliels, bet tāpēc arī reti sirsnīgs… var iegaumēt visu skrējēju sejas un arī katru uzmundrināt” – šis komentārs par Aizkraukles “pusīti” labi raksturo atmosfēru arī daudzās  citās, par mazajām dēvētajās sacensībās. 5 km distanci Aizkrauklē skrēja, atmosfēru baudīja un  arī “VSK Noskrien” pārstāvēja divi dalībnieki. Starp citu – galvenais, protams, ir noskriet, taču ir pietiekoši daudz noskrieniešu, kuri tieši kādās no mazajām sacensībām ir pirmo reizi izbaudījuši īso, bet aizraujošo piedzīvojumu “kāpšana uz pjedestāla”.

”Piecītis” – kā sākums un kā svētku noslēgums.

Ja būtu jānosaka visvairāk dalībnieku pulcējošo, visvairāk aprunāto vai vārda tiešā nozīmē vispamanāmāko satelītskrējienu Latvijā – ārpus konkurences būtu Rīgas maratona 5 km skrējiens. Savulaik organizatoru nosaukts par “minimaratonu”. Skrējiens, kurš skrējēju vidū ir izpelnījies gana daudz neglaimojošu atsauksmju un vērtējumu. Vienlaikus – skrējiens, kurš daudziem skrējējiem ir bijis pirmais skrējiens sacensībās. Tostarp turpmākajiem pusmaratonistiem un maratonistiem. Un arī Mildas sveicienu Sīmanim nesošo ultramaratonistu vidū šogad bija skrējēji, kuru pirmās sacensības savulaik ir bijušas tieši Rīgas maratona 5 km skrējiens. Savukārt pēdējos gados tieši ultra kilometru cienītāji “piecīti” iekļauj savā Rīgas maratona programmā kā svētku noslēguma akordu pēc tam, kad noskriets maratons un “desmitnieks”.

Satelita kopsavilkums pec maija

Sudraba diploms Rafaelam.

Šogad Rīgas maratona 5 km distancē ar „VSK Noskrien” nosaukumu komandas ailē startēja tikai trīs skrējēji, taču droši vien citu komandu sastāvos bija pietiekoši daudz virtuālā kluba biedru. Toties 8 skrējēju pārstāvniecība 10km distancē jau ļāva izveidot „VSK Noskrien”  apakškomandu dalībai komandu sacensībās. Un ne tikai piedalīties – jaukto komandu konkurencē “VSK Noskrien Rafael” sasniedza 2.labāko rezultātu. „Sudraba” komandas sastāvā skrēja Inese Rūsa, Andris Bukšs un ultramaratonisti Inga Zālīte un Valdis Ņilovs, kurš sev ierastā stilā 10 km distancē devās pēc noskrieta maratona, bet svētkus noslēdza ar dalību 5km skrējienā.

 ”Stirnu buks” aizvien apmeklētāks. Populārākā distance – “Zaķis”.

Nav ne noslēpums, ne jaunatklājums – skriešanas sacensību Latvijā kļūst aizvien vairāk, savukārt nedēļas nogaļu skaits laikposmā no marta beigām līdz oktobra beigām ir tāds pats kā līdz šim. Sacensību – jaunpienācēju organizatoriem kļūst arvien grūtāk atrast kalendārā brīvu vietu. Tikko, 30.maijā vienlaikus norisinājās divas „debijas” sacensību kalendārā – 1.Salaspils pilsētas pusmaratons un Abavas senlejas „Stirnu buks”.

 Abavas senlejā tika sasniegts jauns „Stirnu buka” dalībnieku skaita rekords – 1034 dalībnieki, pie tam skrējēju ar „zaķa” distances numuriem šoreiz bija gandrīz tikpat, cik „buku” un „lūšu” kopā. Vismaz šobrīd „zaķis” ir kļuvis par populārāko „Stirnu buka” distanci, arī “VSK Noskrien” pārstāvniecība tajā, salīdzinot ar Garkalnes posmu, ir pieaugusi – šoreiz 17 skrējēju. Uzvaru 9 km garā Zviedru cepures zaķa distances finišā svinēja noskrienietis Jānis Gailis, gan pārstāvot komandu „Maratons Asics”.

Satelita kopsavilkums pec maija 2

Salaspilī – 3 no 3.

Salaspils pusmaratona satelītskrējienos „VSK Noskrien” pārstāvēja 3 skrējēji un visi arī kāpa uz goda pjedestāla. 5,27 km distancē Edvīns Osis finišēja 2.vietā absolūtajā vērtējumā, kā arī 2.vietā 4V grupā. 10,55 km skrējienā Miks Bondars izcīnīja 2.vietu VK20 grupā, un Daiga Kalniņa-Vīndedzkalna – 3.vietu SK40 grupā. Un labi, ka Salaspils pusmaratona organizatori tāpat kā viņu Aizkraukles kolēģi nav mēģinājuši sacensību norisi padarīt dinamiskāku, atsakoties no apbalvošanas vecuma grupās.

4 komentāri rakstam „Satelīts” maijā – skriešanas svētki Aizkrauklē, Rīgā, Salaspilī un Abavas senlejā.

  • Arī mana pirmā sacensību distance savulaik bija 5km tolaik NRM ietvaros, pat vairākus gadus pēc kārtas. Krietni pēc tam tikai saņēmos uz ko garāku.

  • Fuh! No otrās reizes sapratu tekstu, reitingu un vēstījumu :) no sākumā padomāju, kāpēc man nav atzīmēti skrējieni, es taču sacensībās piedalījos. Tas ir veselības (prātīgo cilvēku) skrējienu reitings. Domāju nākamgad tam pievienošos :)))
    Pati 2011.gada saku ar 5km SkrienLatvija seriālā. Ja godīgi pirmās sacensībās bija jau 2009.gadā 5km Arkādijas parkā, bet es izstājos pēc noskrietiem 2km :)

  • Tabula jau gandrīz pusē! Prieks, skatīties, kā tā aizpildās. Sezonas beigās atliks godināt arī šo pulciņu

  • LauraX LauraX

    Uldzha, paldies par rakstiņu! He, jokaini savu vārdu redzēt reitingā (:

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.