Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Iespējams, grūtākais maratons Latvijā

VM_900x600

15. jūlijā startēs Latvijā grūtākais maratons – Vilkaču maratons. Teiksmainā un mītiem apvītā Tukuma novada Āžu kalna apkārtnē vairāk nekā sešdesmit garo distanču skrējēji dosies, iespējams, savā izaicinošākajā maratonā.

Grāmatā “Kurzemes Vilkaču Nostāsti” Ralfs Kokins aprakstīja: “Taciņas labajā pusē kā siena pacēlās stāva, bērziem, apsēm un mazām eglītēm noaugusi Āžu kalna nogāze, bet kreisajā pusē auga pāris lielu, vecu meža ozolu. Aiz tiem – kārtējais purvs un tumša biezu egļu audze. Sajutu, ka kaut kas briesmīgs tieši no turienes uz mani skatās. No neizskaidrojamām bailēm pa muguru skraidīja tirpiņas Tās bija dzīvnieciskas, uz kliegšanu vedinošas, paralizējošas bailes bez kāda man zināma iemesla. Visiem spēkiem bija jāpārvar sevi, lai turpinātu ceļu un nesastingtu.”

Maratona organizatori vilkačus nesola, bet skrējējiem nāksies visiem spēkiem pārvarēt Latvijā vēl nepieredzētu skrējienu. Klasiskā maratona distance (42.195km) izkārtosies trīspadsmit apļos un katrā aplī Āžu kalnā vajadzēs uzskriet četras reizes. Kopā tas sastādīs vairāk nekā 2000 pārvaramus augstuma metrus. Salīdzinājumam – kalnainā Transgrancanaria ultramaratona 42km distancē bija 1000 augstuma metri. Papildus spriedzi distancē radīs striktais kontrollaiks, un dalībnieki pauguraino maratonu nevarēs vienkārši nostaigāt.

vilkacu_trase

Vilkaču maratona distancē dosies sešdesmit trīs skrējēji. Lielākoties tie būs zināmi garo distanču skrējēji no Latvijas, bet jau pirmais Vilkaču maratons būs starptautisks, jo piedalīsies spēcīgs skrējējs no Lietuvas un viens garo distanču pārstāvis no Vācijas. Tā pat savu varēšanu pret Āžu kalnu mēģinās pierādīt septiņas daiļā dzimuma pārstāves.

Lai arī sacensības mērķis un formāts ir cīņa pašam ar sevi, tiks noskaidrots arī viens absolūtais uzvarētājs, kurš balvā iegūs 25% no dalībnieku dalības maksām. Par uzvaru Vilkaču maratonā varētu cīnīties Dainis Limanāns, kurš ir patreizējais kopvērtējuma līderis Stirnubuka skriešanas seriāla Stirnu buka distancē, lietuvietis Modestas Bacys, kurš pagājušo gadu bija otrais Cēsu ECO Trail garākajā distancē vai Dmitrijs Ničipors, kurš šogad uzvarēja Laulasmaa Ultra 211km garo distanci un bija trešais skrējiensoļojumā Rīga-Valmiera. Bet vīrieši, savā starpā cīnoties, nedrīkst aizmirst par spēcīgo Lindu Boldāni, kura jau divas reizes šogad kāpusi uz augstākā pakāpiena Stirnubuka skriešanas seriāla garākajā Lūša distancē. Vilkaču maratona dalībnieku vidū būs viens no pieredzes bagātākajiem garo distanču skrējējiem – Viktors Suborins. Viņam pieder otrs visu laiku labākais skrējiensoļojuma Rīga-Valmiera rezultāts, kā arī augstvērtīgi rezultāti 100km un 24h skriešanas distancēs.

maratons

Viens komentārs rakstam Iespējams, grūtākais maratons Latvijā

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.