Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

noskrien.lv iespējas: papildus veidi

Man te vienu dienu bija jautājums par noskrien.lv iespējam un kā tās labāk izmantot, tāpēc laiku pa laikam pastāstīšu par tām kas jau ir un kā tās izmantoju es. Jautājums bija par to, kas notiks, ja iespēju papildus veidu no “ārzemes” nomainīs uz “skriešanu ar ratiem,” tad pirmajā epizodē par to.

Pievienojot vai labojot skrējienu ir iespēja norādīt tās veidu. noskrien.lv ir daži populārākie jau uzstādīti, kā treniņš, ultra, maratons, pusmaratons un sacensības, bet jums katram ir iespēja uzstādīt vēl papildus savējās. Un principā cik vien daudz un smalki gribat. Man, piemēram, ir dažādi ar suņiem, Siguldas kalniņiem un treniņu veidiem salikti.

profile_tagi_labot

Kā to izdarīt? Katra skrējēja parametros (kreisā augšējā malā pēc ieiešanas savā lapā ir sadaļa Parametri vai saite http://www.noskrien.lv/noskrien/biedrs/parametri/) ir uzstādāms lauks “Papildus veidi,” kur ar komatu atdalot var sarakstīt dažādus savu skrējienu veidus.

profile_tagi

Kā to izmantot? Ir speciāla lapa, kurā ir iespēja veikt daudz un dažādas meklēšanas – pēc gada, apaviem, kilometrāžas un arī pēc šiem papildus veidiem. Atrast to var savā lapā zem “Mani skrējieni ar filtrēšanas iespējām

profile_tagi_links

Tur, attiecīgi izvēloties vienu vai vairākus parametrus, var atlasīt tikai tos skrējienus, kuriem ir uzstādīts konkrētais vai konkrētie papildus veidi. Zemāk attēlā esmu atlasījis visus savus tempa turēšanas skrējienus.

profile_tagi_filtrs

Kā es to izmantoju? Katram savam maratonam, pusmaratonam un ultrai es ielieku šo parametru, un tā ir vienkāršāk sekot līdzi to skaitam, izklājumam pa gadiem un sasniegtajiem rezultātiem. Dažādos treniņprocesa ciklos veicu atsevišķu skrējienu atzīmēšanu un pēc tam varu vienkāršāk tos atrast. Zinu cik daudz ir noskrējuši mani suņi un ir vai nav atmaksājušies pa milzu naudu nopirktie skriešanas rati sīkajam.

Papildus veidi iespējas izmantošana

Apskatīt rezultātus

Loading ... Loading ...

Kā tu to izmanto?

 

 

 

21 komentāri rakstam noskrien.lv iespējas: papildus veidi

  • Andulis

    Paldies Signim!

    Tieši tas, kas noskrien.lv līdz šim pietrūcis: BUJ/FAQ, Help teksti vai kā citādi nosaukta sadaļa “par noskrien.lv iespējām un kā tās labāk izmantot”.

  • Es to visu laiku esmu aktīvi izmantojis, kopš tā radās. Pamatā izmantoju segumu šķirošanu, katram savam skrējienam izvēloties “asfalts”, “takas” vai “stadions”. Mans kritērijs, lai pie attiecīgā seguma būtu jāliek ķeksis – pa šo segumu skrējienā jāsavāc vismaz trešdaļa distances. Tāpēc katrā skrējienā, kurš varētu būt šaubīgs (piemēram, skrienot gan pa mežu, gan asfaltu), es cītīgi sekoju līdzi katrai pārejai no asfalta uz takām un atpakaļ un galvā skaitu līdzi kilometrāžu, kas veikta uz katra no tiem. Ja, piemēram, 12 km skrējienā izdodas pa asfaltu savākt vismaz 4 km, tad lieku šim skrējienam asfalta ķeksi, bet, ja tikai 3.8 km, tad nelieku.

    Stadionu gan pievienoju tikai šogad un izgāju cauri saviem šī gada skrējieniem atmuguriski līdz pat 1. janvārim, saķeksējot, kur nepieciešams, bet pagaidām esmu bijis par slinku saķeksēt stadionu arī vecākiem skrējieniem..

  • Andulis

    “Jautājums bija par to, kas notiks, ja iespēju papildus veidu no “ārzemes” nomainīs uz “skriešanu ar ratiem,” tad pirmajā epizodē par to.”

    Ja tā godīgi… tad konkrēti ŠIS jautājums tomēr nav atbildēts ;) Atzīšos, man arī tas interesētu.

    Pārslēdzoties uz Šefa lietotajiem papildus veidiem… Kas notiks, ja aiziesim uz sadaļu Parametri un – piemēra pēc – mainīsim agrāk ieviesto papildus veidu “ziediņš” uz “Ziediņkalns“?

    a) līdz šim ieliktās “ziediņa” atzīmes skrējieniem pazudīs kā nebijušas;
    vai
    b) tās automātiski pārtulkosies uz “Ziediņkalns“?
    .
    .
    Jeb, citiem vārdiem to pašu pasakot:

    Vai ir iespējama papildus veidu nosaukumu rediģēšana? Vai arī, tie jāatstāj nemainīgi pēc tam, kad ir ievadīti (uzstādīti)?

  • Paliks tā opcija pie visiem skrējieniem, bet atfiltrēt nevarēs.

  • Andulis

    Paldies!
    Tātad nav ne (a), ne (b)… Kā parasti dzīvē – patiesība ir kaut kur pa vidu :)

  • Rozamunde Rozamunde

    Forši! Bet man nav skaidrs, kāpēc pie manas statistikas man rādās tikai 7 maratoni, lai gan ir 10 asfaltnieki. Pārbaudīju ķekšus un visur salikts, ka sacensības un maratons. Pēkšņi labākais pusmaratons man statistikā ir gadā, kad pusmaratonu man nav vispār un ar rezultātu, kāds man nav nekad bijis. Labāk nekur nebūtu līdusi :)

  • Andulis

    “rādās tikai 7 maratoni”

    Pieņemu, ka runa ir par profilā redzamo?

    Jā, kaut kad 2016. gada beigās SĀKOTNĒJĀ doma tiešām bija, ka tur tas maratonu skaits mainīsies automātiski. Tāpat arī pusmaratonu. Un nedaudz vēlāk pievienotais ultru skaits…

    Tomēr tā nav īstenojusies. Iespējams, radās kādas iepriekš neparedzētas grūtības realizācijā. (Taču nezinu, protams.)
    Joprojām tie “kopā noskrietie” ir jāvada pašam skrējējam, aizejot uz sadaļu Parametri. Šajā gadījumā, laikam http://www.noskrien.lv/noskrien/biedrs/Rozamunde/parametri/.

    Neteikšu gan, ka tas ir pavisam slikti. Šādā, neautomātiskā jeb manuālā variantā – paliek iespēja pievienot precizējumus pie cipariņiem. Dažkārt tie ir itin būtiski.
    Vari paskatīt manu profilu, kur iespēju esmu visiem trim veidiem izmantojis :) Līdzīgi darījis arī Lielkuilis, savas ultras saskaitot un profilā norādot. Gan jau vēl kāds. Pilnīgi automatizētā pasaulē tas nebūtu iespējams (vai būtu krietni sarežģītāk).

  • Lielkuilis

    Santa, tavs super pusmaratons būs bijis šis te:
    24/04/16
    Lietainais Rozamunde 21.21 2:07:03 05:59 10.02 ir

  • Andulis

    “Pēkšņi labākais pusmaratons man statistikā ir gadā, kad pusmaratonu man nav vispār un ar rezultātu, kāds man nav nekad bijis.”

    Pieņemu, ka runa ir par redzamo profila sadaļā “Sasniegumi”, pie “Distances rekordi”?

    Ja tā – tad jāņem vērā: šie rekordi ietver arī NE-sacensībās noskrieto. Pietiek, ka ir attiecīgs skrējiena garums (šajā gadījumā, 21.10 km vai lielāks).

  • Lielkuilis

    Tas attiecas arī uz citām distancēm. Ja Čingons gadā piereģistrētu noskrien.lv tikai Spartatlonu, tad viņam parādītos visām īsākām distancēm labākie laiki, kur būtu viens temps. Vēl arvien raudu, ka noskrien.lv saniegumu sadaļā lielākā distance ir 100km…

  • Lielkuilis

    P.S. viņam tiešām ir pāris gadi ar 1 skrējienu un Spartalons pat nav iekšā.

  • Andulis

    1) Tā ir. Varbūt Santa klusībā vēl kādu garāku ultriņu ir pieveikusi, tik neatzīstas? ;)
    (Viena viņai ir, starp citu! Sacensībās. Ja gribētu, varētu Parametros ierakstīt…)

    2) Par raudāšanu. Nākošā ultru “standarta” distance ir jau 100 jūdzes = 160.9344 kilometri. Interesanti, cik % noskrien.lv lietotāju (no tiem, kuri vispār kaut vienu savu skrējienu ir reģistrējuši) var palielīties ar šādu attālumu, noskrietu bez ilgstošām pauzēm? Ja būtu 1%… labi, varbūt 0.5% (jeb 5 no 1000, kas liekas reāli)… varbūt Signim ir jēga pielikt arī to… Un 200 km arī varētu.

    Vēl labāk būtu, ja DISTANCES REKORDIEM klāt nāktu ILGUMA jeb LAIKA REKORDI. Proti, tad varētu pusstundas, stundas, 6 h, 12 h, 24 h (un laikam vēl dažus) rekordus rādīt VISIEM. Eh, laikam jāpierakstās atbalstītājos (citādi “sausa runa”) un jāsāk Šefu bombardēt ar idejām :)

  • Tas maratoni, pusmaratoni un ultras nekad nav bijis domāts kā automātisks cipars. Teorētiski varētu, skaitot visus 40-45 sacensību distances pie maratoniem, bet tā nebūtu gluži taisnība. Maratonu skaits tomēr tāds intīms cipars – pašam jālolo. Tāpēc arī radās šajā blogā aprakstītais, lai vari tos visus savus lolojumus vieglāk atlasīt un apauklēt.

  • Un arī labākie ir pašam jāieliek, manuprāt. Tie papildus veidi tikai filtrācijās strādā un nekur citur.

  • Rozamunde Rozamunde

    Anduli, man nav ultru, pat ne mazu mazītiņu! Viengad īsākās nakts skrējienā ap 45 savācu, bet to neskaitu. Kā arī 2017.gadā Hānjā staigājot ar nūjām laikam 47 savācu, bet to arī loģiski, ka neskaitu. Vēl kaut kādā igauniešu purvu taku maratonā 2016.gadā nomaldoties kaut kā savācās vairāk kā 42, bet to arī neskaitu.

  • Andulis

    Signi, [gandrīz] visam piekrītu un atbalstu. Tieši tā – “intīmie cipari” ir jālolo pašam.

    Vienīgi pirmais teikums šaubīgs…

    “Tas maratoni, pusmaratoni un ultras nekad nav bijis domāts kā automātisks cipars.”

    Pašlaik nevaru, bet centīšos pameklēt un atrast, kur biji izteicies pretēji. Pirms dažiem gadiem.
    Ja neatradīšu līdz pirmdienas 23:59, tad atvainošos :) ;)

  • Lielkuilis

    Kas tā te būs par leģitīmas ultras 46.66km patvaļīgu neskaitīšanu?

  • Andulis

    Rozamunde, esmu neattapīgs. Vari, lūdzu, paskaidrot šo:

    “Kā arī 2017.gadā Hānjā staigājot ar nūjām laikam 47 savācu, bet to arī loģiski, ka neskaitu.”

    Kur tur ir tā loģika? Kāda?

    Tu biji pieteikusies sacensībām, distancei “Ultra” (jā, tieši tā arī saucās!) un kontrollaika ietvaros veici mazāko nepieciešamo attālumu, lai tiktu pie oficiāla rezultāta šajā distancē. Tev nav DNF, kā dažam citam.

    Jā, maksimālie 100 km nebija, tāpēc statistik.d-u-v.org nav ievietots – bet tā drīzāk ir vāciešu kļūme (nepilnīga izpratne par igauniešu pasākumu, teiksim tā ;) Principā, viņiem būtu jāliek viss, kas 45+ km! Tā paši sola.

    Nūjotājiem, cik atceros, atsevišķa grupa nebija, tāpēc nūju lietošanai nav nozīmes.
    P.S. Nākošo gadu (2018., 2020.) nolikumos ir minēts: “On the ultra distance it’s allowed to use skiing- or nordic-walking poles”. Tieši 2017. gads nav saglabājies, bet gan jau bija tāpat.

  • Lielkuilis

    Varbūt, Ivars vāciešiem sūta tikai pilno…

  • Andulis

    Ar tiem vāciešiem ir laikam dažādi… Reizēm ieliek, ko organizators atsūta, reizēm paši sameklē.

    Šajā gadījumā, rezultātu ievietotājs atsaucas (Source at time of data acquisition) uz jau minēto http://trailrun.ee/wp-content/uploads/2017/11/results_ultra_17.pdf, kur redzami visi, ne tikai “pilnie”.

  • Andulis

    “Ja neatradīšu līdz pirmdienas 23:59, tad atvainošos :) ;)”

    Atvainojos Signim un tautai, ka neatradu laiku pameklēt :(

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.