Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Āžu kalna stirnu buks

StirnuBuks-logo-okTaku skrējiens „Āžu kalna stirnu buks” aicina izskriet skaistākos Engures novada paugurus. Latvijā netrūkst asfalta skrējienu, bet pēdējā laikā arvien populārāki kļūst arī skrējieni brīvā dabā, tā saucamie treili. Jauns taku skrējiens „Āžu kalna stirnu buks” pirmoreiz 23. augustā notiks arī Engures novadā, pavisam netālu no Tukuma.

Sacensību organizatori aicina ne tikai ieskriet mežā, bet izbaudīt daudzos Pietukuma un Engures novada paugurus, Engures meža iecirkņa ainaviski bagātos meža ceļus un taciņas, garāmskrienot ļaujot „uzmest aci” arī pa kādam kultūrvēsturiskam objektam un pamestām slēpošanas trasēm.

Sacensības „Āžu kalna stirnu buks” notiks š.g. 23.augustā, ar sacensību centru Šlokenbekas muižā. 4 dažādas distances pielāgotas dažādiem meistarības līmeņiem un izturības sliekšņiem:

  1. sākot no 600m aplīša „Šlokenbekas susurs” ap Šlokenbekas muižas ansambli pašiem mazākajiem,

  2. 6,3km distances „Milzkalnes zaķis” meitenēm un skrējējiem-iesācējiem,

  3. 17,3km distances „Āžu kalna stirnu buks” pieredzējušākiem skrējējiem,

  4. 25km izturības skrējiens „Lūsis” pašiem spēcīgākajiem.

Trases_foto-96

Visām distancēm starts/finišs – Šlokenbekas muižas ansamblī, visi pieaugušie garāmskries Šlokenbekas dzirnavām un dīķim, izbaudīs Milzkalnes meža ceļus, kamēr abu garāko distanču dalībniekiem tiks piedāvāts īsts skrējēju „saldais ēdiens” – trase apmetīs loku līdz Melnezeram un Melnezera avotiņiem, tālāk vedot augšup-lejup Downhill trasē, Āžu kalnā, Poļu kalnā un Šnīderu kalnā. Un tikai skrējiena „Lūsis” dalībnieki pieveiks Jēkaba gravas slēpošanas trases papildu cilpiņu!

karte940

Medaļa, putra un ugunsdzēsēju auto duša katram finišējušajam!

Taku skrējienu „Āžu kalna stirnu buks” organizē biedrība “Engures sportam”, sadarbībā ar sporta klubu “Brīvsolis” un Engures novada domi. Jāatzīmē, ka skrējiens būs daļa no Baltijas ceļa 25.gadadienas godināšanas pasākuma, kas šai pat dienā notiks Šlokenbekas muižā! Par meistardarbnīcām, izklaidēm bērniem, svētku koncerta dalībniekiem un citām aktivitātēm, kas notiks visas dienas garumā Šlokenbekas muižā, informēsim turpmāk, bet pavisam droši zināms tas, ka skrējējiem un viņu pavadoņiem ieeja šai pasākumā būs bez maksas!

Vairāk info: www.stirnubuks.lv

 

41 komentāri rakstam Āžu kalna stirnu buks

  • Šis gads nebeidz pārsteigt ar jauniem un interesantiem skrējieniem.
    Uz šo arī laikam jāpiesakās :)

  • Agy Agy

    izklausās kaut kas baigi, baigi labs!

  • Rozamunde Rozamunde

    Kalendārā vajag ielikt! Man liekās šogad Cēsis mani tomēr vēl neredzēs, patrenēšos stirnu bukus dzenājot.

  • GintsK GintsK

    Un ne tikai izklausās, bet arī būs patiešām labs.

  • Sniega Rūķis Sniega Rūķis

    Ouou – šitā ir cāļa zupa dvēselei man, kura netiek uz Kuldīgas posmu. Aizstāšu to ar otru treilu! Un vēl pietam tik tuvu mājām un bērnībai! :))

  • Spāre lido bite_L

    šo nedrīkst laist garām! viss izskatās izcili – gan nsaukums, gan trase, nu tiešām jābrauc!

  • Līga

    Labs, labs! Jāskrien!

  • BeLinda Lindams

    Ui, kā sāk mūs lutināt ar taku skrējieniem… Jauki! Ceru piedalīties. :)

  • Izskatās pēc treniņu placdarma

  • Aivars Aivars

    “Lūsis” varētu būt viens no mūsu SSV “zaļajiem” posmiem – īsti Anša gaumē! :) Ja vēl tam atsildoties pieliktu klāt „Milzkalnes zaķi”, tad arī kilometrāža sanāktu atbilstoša.

  • Maikijs Maikijs

    Jā,Aivar, pilnīgi esmu vienisprātis ar Tavu domu gājienu:).

  • RimantsL RimantsL

    Hmm… Padomāsim par distanci “DubultLūsis” :)))…

  • Andulis

    Lūsis ar trim Zaķiem = gandrīz precīzi Maratons :) (drusciņ vairāk)

  • Andulis

    Kaut gan, ir cits variants.. Stirnu buks ar Lūsi – kopā tieši Maratons!

  • Aivars Aivars

    Anduli, es Tavus komentārus sapratu kā vietas rezervēšanu ratos uz Šlokenbekas muižu.:) Darīts!

  • Nauris

    Diezgan liela distances daļa ir aprakstīta grāmatā “Kurzemes vilkaču nostāsti”,pirms došanās uz šo skrējienu var palasīt.

  • RimantsL RimantsL

    Paldies, Nauri! Šo gan mēs izlasīsim!!!

  • RimantsL RimantsL

    Stirnu buks + Lūsis + kāpuma metri = paskarbs maratons, kā reiz Ņergām radīc, ja vēl iepriekš palasa “Kurzemes vilkaču nostāstus” –> Kurzemniekiem no senās Livonijas laikiem ir zināšana, ka vilkacis cilvēku var nobeigt tikai ar uzsūtītām bailēm vien. Daudzi tā ir sajukuši prātā, pašu vilkaci vēl neredzējuši. Bailes pašas par sevi pievelk vilkačus.
    Gandrīz vai jāmaina nosaukums uz “Āža kalna vilkacis”, t.i. Stirnu buks + Lūsis.
    Nauri, paldies, ceru līdz Līgo vakaram ar grāmatu iepazīties, tā esot lejuplādējama par brīvu:: http://uploadingit.com/file/e6dsrasave4j6ume/Ralfs_Kokins_Kurzemes_vilkacu_nostasti

  • Mārtiņš no orientieristiem

    Biedri, tikai neaizmirstiet, ka taku skrējiens ir viens solis pretim skrējieniem pa mežu un, ka tas nozīmē, ka kājām (un sevišķi pēdām) jābūt stipri vispusīgāk attīstītām kā tas ir skrienot tikai pa asfaltu. Tāpēc izmantojiet treniņus mežā, pludmalē utt. Lai ko arī baskāji neteiktu par “dabisko skriešanas tehniku”, asfalts pats par sevi nav dabisks un visdabiskāk un pareizāk pēda attīstās skrienot pa absolūti dabisku virsmu – pļavu, mežu, pludmali utml.

  • reinis.liepa reinis.liepa

    Tā grāmata tiešam ļoti aizraujoša un pati lasās uz priekšu. Pirms skrējiena jāatsvaidzina atmiņa ar spoku stāstiem, lai vieglāks solis:)

  • RimantsL RimantsL

    Agy solītā dalībnieku liste publicēta:: http://www.stirnubuks.lv/dalibnieku-saraksts/

  • Agy Agy

    paldies!

  • Āzis

    Jautājums citiem āžiem: cik % no šī pasākuma garajām distancēm (6km, 17km un 25km) ir tiešām neasfalta segums (ne betons, ne bruģis)?

  • Andulis

    Par 25 km skaties http://www.noskrien.lv/kalendars/2014/taku-skrejiens-azu-kalna-stirnu-buks/#comment-95541. Tur gan no pretējā iziets – skaitīts, cik ir pa ceļiem :)

  • Āzis

    Man sanāca kopā vien aptuveni viens kilometrs asfaltēta/bruģēta seguma, taisnība?

  • Andulis

    Nav iemesla neticēt :) Kā jau mājas lapā teikts – “Trase – Engures meža iecirkņa ainaviski bagāti meža ceļi un taciņas, garāmskrienot ļaus izbaudīt arī pa kādam kultūrvēsturiskam objektam, neskaitāmiem pauguriem, pamestām slēpošanas trasēm.”

  • Āzis

    Tad jau sanāk, ka gandrīz visa garā distance būs jāpavada uz meža taciņām, zemesceļa, pļavām un bezceļa? Nevar ne salīdzināt ar Rīgas “ecotrail”. :)

  • Imants A. Imants A.

    Vajadzētu to buku patrenkāt vēl pirms gonkas. Ir kāds, kurš gribētu izvest nelielu “tūristu” grupiņu pa takām?

  • BeLinda Lindams

    Akdies, cik cimperlīgi tie mūsu skrējēji! Tā izlutināti ar skrējienu izvēli un servisu, ka nu jau sāks pie nosaukumiem piesieties… (tas par Āža pēdējo komentāru).

  • Andulis

    Ja var ābolu nosaukt par ābolu, kāpēc tas jādēvē par bumbieri? Protams, garša un uzturvērtība nemainās :)

  • Janka

    Mans viedoklis ir tāds, ka ja jau dabas taku skrējiens (trail running), tad taku skrējiens un distances nospiedošam vairākumam jānotiek pa meža takām, stigām un meža ceļiem un asfalta, bruģa ceļi vai absolūti bezceļi (piemēram, nekopti izcirtumi) būtu tikai atsevišķi izņēmumu posmi (kur bez tiem nevar iztikt). Protams, nobīdes var eksistēt, bet nu ne jau tik ekstrēmas, kā nosaukt par “trail running” pasākumu, kur vairāk kā 50% distances jāskrien pa asfaltu vai bruģi. Tas izraisa vienīgi smaidu. :)

  • Janka

    Precizējums manam iepriekšējam komentāram:
    Dabas taku skrējienam, manuprāt, būtu jānotiek pa meža takām, stigām, meža ceļiem, zemes ceļiem (varbūt mazliet grants ceļiem),
    savukārt,
    asfalta, bruģa ceļi vai absolūti bezceļi (piemēram, nekopti izcirtumi, purvi, brikšņi utml.) būtu tikai atsevišķu izņēmumu posmi, kur bez tiem nevar iztikt (piemēram, lai nokļūtu līdz nākamajam taku posmam).

  • GintsK GintsK

    Cik saprotu, tad Janka komentāri nav par šo skrējienu, bet kādu citu. Ja nepareizi esmu sapratis, tad palabojiet mani.Jo šajās distancēs tie ir atsevišķi posi, lai nokļūtu uz nākamo taku,mežu posmu.Bruģis ir vien daži metri starta/finiša vietā(Šlokenbekas muižas pagalmā.

  • Āzis

    Man domāt, ka Janka runā par Rīgas “ecotrail”? Palabojiet, ja kļūdos?

  • Andulis

    Man arī tā domāt :)

  • GintsK GintsK

    Andulis
    29/06/2014 at 23:09
    Par 25 km skaties http://www.noskrien.lv/kalendars/2014/taku-skrejiens-azu-kalna-stirnu-buks/#comment-95541. Tur gan no pretējā iziets – skaitīts, cik ir pa ceļiem :)
    Šāds uzskaitījums tika minēts, jo jautājums bija,cik daudz distancē ir asfalta,grants ceļu seguma.

  • Andulis

    Viss taču ir kārtībā :))

  • GintsK GintsK

    Tiks izcīnīts “Āžu kalna karalis’2014″ tituls

    Tikai aptuveni 250m gara distance būs nepieciešama, lai noskaidrotu, kurš taku skrējējs izcīnīs šī gada „Āžu kalna karaļa un karalienes” titulu, tiesa – distance vedīs kalnup, toties ikkatrs, kurš to pieveiks, varēs ar lepnumu teikt – esmu pieveicis Āzīti un pār plecu atskatīties uz tālumā redzamo Durbes pili!“Āžu kalna karaļa” titula ieguvēji tiks noskaidroti Taku skrējiena “Āžu kalna stirnu buks’2014″ ietvaros. Āžu kalna sprinta posms būs veicams tad, kad Taku skrējiena divu garāko distanču dalībnieki būs pieveikuši nepilnus 10km savas distances un titulu iegūs tas, kurš nevis pirmais kalnā uzskries, bet konkrēto etapu veiks visātrāk. Laika mērīšanas sistēmas nodrošinās SportLat Latvija komanda, savukārt Āžu kalnu karaļa cienīgas balvas taps pie Tērvetes koktēlniekiem MammaDaba darbnīcā!Āžu kalns. Engures un Tukuma novadu pierobežā atrodas daudz kalnu jeb pauguru. Un plašāk zināmais Milzkalns nebūt nav ne tas augstākais, ne ainaviskākais. Taku skrējiens “Āžu kalna stirnu buks” Jūs uzvedīs vairākos no tiem! Āžu kalns ir jo īpaši iecienīts aktīvās atpūtas cienītāju vidū, skrējēji, orientieristi, moto un MTB braucēji, Geocaching slēpņotāji šeit ir bieži viesi. No Āžu kalna virsotnes paveras skats uz Durbes pili!

  • Hiēna essnee

    O, izklausās superīgi! Papildus atrakcijas vienmēr ir foršas:) n Durbes pils arī skaista.

  • GintsK GintsK

    Jā, Jūs nepālasījāties – taku skrējiena dalībniekus pirms starta iesildīs neviens cits, kā DJ Signis Vāvere! Lai arī šī Signim būs pavisam jauna pieredze, esam pārliecināti VSK Noskrien šefs ar publikas “uzkurināšanu”  startam galā tiks vairāk, kā lieliski, jo īpaši tāpēc, ka muzikālā repertuāra sarakstu veidojuši paši skrējēji no dziesmām, kuras mums liek skriet, neļauj padoties un kuras uztur pareizo ritmu!

  • GintsK GintsK

    Lai pārskatāmāk izcēlām atsevišķu sadaļu:
    http://www.stirnubuks.lv/programma/

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.