Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Nordea Rīgas maratona 2012
tempa turētāji – pusmaratons

Lai arī pusmaratons ir tikai puse no maratona, pirmo reizi skrienot, tas ir tik pat garš kā maratons. Nordea Rīgas maratonā daudzi skries pusmaratonu un VSK Noskrien jau otro gadu pēc kārtas turēs tempu pusmaratona distancē.

1h45min

Inga Pelša

2011. gada lielākais skrējiens bijis Siguldas kalnu maratona 33km distance un otrā vieta tajā.  Noskrējusi vienpadsmit pusmaratonus un no tiem astoņus 2011. gadā. Valmieras maratona pusmaratonā savā vecuma grupā kāpusi uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

„Visi stāsta, ka tempa turēšana ir neaizmirstams piedzīvojums. 2012. gadā skriešu savu pirmo maratonu un tāpēc izmēģināšu būt par tempa turētāju.”

Labākais laiks pusmaratonā:
1:30:51 (Sigulda, 2011)

Mareks Šīrants

Iepriekšējā Nordea Rīgas maratonā skrēja kā tempa turētājs pusmaratonam uz 1:45. Skrējēja karjerā noskrējis astoņus pusmaratonus un desmit maratonus. 2011. gadā pusmaratonus un maratonus skrējis tikai ārzemēs – maratonus Frankfurtē un Prāgā, bet pusmaratonus Tallinā un Dreberē Vācijā.

Labākais laiks pusmaratonā:
1:28:14 (Tallina, 2011)

Ainārs Zellis

2011. gada Latvijas čempionāta 100km skriešanā otrās vietas ieguvējs. Skrējis kā tempa turētājs Rīgā, Ventspilī pusmaratonu un Valmierā maratonu. Maratonu spēj noskriet pa 3:15:21 (Valmiera, 2010).

„Nevarēšana ir tikai galvā. Uzdrošinieties un līdz finišam jūs dabūšu smaidīgus.”

Labākais laiks pusmaratonā:
1:33:16 (Jūrmala, 2010)

2h00min

Krišjānis Berķis

Nordea Rīgas maratonā 2011. gadā skrējis kā tempa turētājs uz divām stundām. Noskrējis desmit pusmaratonus un divus maratonus. Maratonā labāko laiku sasniedzis 2011. gada Valmieras maratonā – 3:31:01.

„Izvēlējos tieši šo tempa turēšanas laiku, jo daudziem jaunajiem skrējējiem paskriet zem 2h pusmaratonā ir augsts mērķis un aizkustinoši skatīties, kā viņi šo mērķi sasniedz.”

Labākais laiks pusmaratonā:
1:34:16 (Rīga, 2009)

Kārlis Plakans

Savu pirmo pusmaratonu skrējis tieši Nordea Rīgas maratona laikā pirms trim gadiem. Noskrējis kopā septiņus pusmaratonus un 2011. gadā skrējis Valmierā, Kuldīgā un Siguldā. Finišējis Siguldas kalnu maratona 33km distancē.

„Skrienot, apkārt var manīt sacensību garu un laimīgus cilvēkus, kas dod vienreizēju atmosfēru. Rīgas centrs ir lieliska vieta, kur kādā svētdienas rītā aizvadīt divu stundu garu skrējienu!”

Labākais laiks pusmaratonā:
1:41:59 (Kuldīga, 2008)

Jānis Feldbergs

2011. gadā Nordea Rīgas maratonā tika rīkota akcija „Uzdrošinies noskriet,” kur nekad pusmaratonu neskrējušie uzdrošinājās un noskrēja pirmo reizi pusmaratonu. Jānis bija šīs akcijas dalībnieks un jau paspējis noskriet septiņus pusmaratonus un turēja tempu 2h00min Valmieras maratona pusmaratonā.

„Turot tempu ieguvu tikai pozitīvas emocijas, jo pēc finiša nāca klāt cilvēki un pateicās par tempa turēšanu. Bija prieks dzirdēt, ka ir uzlaboti personīgie rekordi.”

Labākais laiks pusmaratonā:
1:45:17 (Ventspils, 2011)

2h15min

Lauma Čerņevska

Pieredzējušākā tempa turētāja Latvijā. Turējusi tempu pusmaratonam uz 2h15min Nordea Rīgas maratona pusmaratonā, Valmieras maratona pusmaratonā un uz 2h00min Venstpils un Liepājas pusmaratonā. Šogad pusmaratonu skrējusi sešas reizes, kā arī finišējusi  CCC ultramaratonā apkārt Monblānam 93km un Siguldas kalnu ultramaratonu 55km.

“Tieši 2009. gadā Nordea Rīgas maratonā noskrēju savu pirmo pusmaratonu un tagad pēc trīs gadiem pirmoreiz skrēju kā tempa turētājs, lai citiem palīdzētu noskriet pusmaratonu.”

Labākais laiks pusmaratonā:
1:52:39 (Brisele, 2010)

Imants Ķīkulis

Pusmaratonus skrējis Rīgā, Kuldīgā un Tallinā. 2009. gadā Nordea Rīgas maratonā noskrējis savu pirmo maratonu ar rezultātu 4:28:28. 2011. gadā skrēja Nordea Rīgas maratonā pusmaratonu.

Labākais laiks pusmaratonā:
1:52:35 (Tallina, 2008)

Signis Vāvere

Turējis tempu Nordea Rīgas maratona pusmaratonā 2h15min, Ventspils pusmaratonā 2h00min un Valmieras maratona pusmaratonā 2h15min. Noskrējis astoņus pusmaratonus un 2011. gadā savu pirmo maratonu Milānā pa 4:42:55.

„Turot tempu tu piedalies sacensībās, skrien savā treniņu režīmā un vēl vienmēr būs kāds, kas gribēs skriet ar tevi kopā, jo uzskatīs ka palīdzi viņam.”

Labākais laiks pusmaratonā:
1:48:50 (Rīga, 2011)

46 komentāri rakstam Nordea Rīgas maratona 2012
tempa turētāji – pusmaratons

  • Ja viss ies kā šobrīd plānoju, tad es būšu viena no tiem, kas skries līdzi 2h00min TT :)

  • sm72 sm72

    Brīnišķīga kompānija! Laipni lūgti bariņā, jo kopā būs jautrāk:)

  • elie elie

    Man jau nu ļoti gribētos pievienoties 1:45 TT, bet šaubos, vai izdosies tik ļoti uzlabot savu ātrumu līdz pavasarim.
    Jebkurā gadījumā, būtu prieks skriet jebkurā no šiem bariņiem :)

  • sm72 sm72

    Pagājušā gadā NRM bija tik laba kompānija, ka nespēju apstāties un sanāca noskriet divus pusmaratonus:D Pie tam trase neatkārtojās, līdz ar ko tā neapnika:)

  • dot dot

    elie, negribi pievienoties bariņam, kas skries blakus 4:00 TT?
    Viena pusīte tev jau ir. Tulīt skriesi 60+ km nedēļā un tad jau līdz 42.195 var ar roku aizsniegt ;)

  • IlzeP ilksy

    Brīnišķīgas kompānijas, kā lai izvēlas labāko?

  • ainars

    sm72
    varam jau šogad arī paņemt visu. Ja laiciņš labs un kāds no sekotājiem grib maratonā apmēram 3:15 izskriet. Tikai otrā puse būs ātrāk jāskrien:)

  • Lielkuilis

    Pamanīju, ka tempa turētājiem Nordea Rīgas maratonā nav numuru un līdz ar to arī oficiālā rezultāta un iespējas meklēt fotgrāfijas pēc numura… 2012. gadā būs tāpat?

  • sm72 sm72

    Ainār, 3:15 varētu būt par šerpu, bet 3:30 gan varētu mēģnāt noķert un “paķircināt”, jo pirmo pusīti 3:30 TT varētu skriet uz 100 min., lai palīdzētu 100 min. pusmaratona klubiņa pretendentiem. Vēl jau mums variants palīdzēt 200 min. maratona klubiņa pretendentiem.

  • TT jau daudz bildēs iekļūst. Baloni tomēr baigi izceļas. Vai ir vajadzības pēc officiālas reģistrācijas? Ja jā, tad sarunāsim.

  • Inga_K Inga_K

    Vajag pierakstīt uz rokas numuriņus, ar ko kopā skrien :) Tā 2011 Ro tika pie bildēm, jo visu ceļu kopā noskrējām, kur biju es, tur arī Ro.

  • dot dot

    Ja TT būs reģistrācija, tad vajag arī čipus un attiecīgus dalībnieku spec-numurus: T145, T200, T215, T330, T400, T430.

  • Aivars703 Aivars703

    Signi, man numurs nav nepieciešams, bet oficiālā protokolā gan gribētu būt. Kā savādāk es pēc 9 gadiem pierādīšu ka esmu noskrējis 42 Maratonus. Vajadzēs rādīt vecas bildes. Atvērs LSC lapu un tur ierakstīts tikai 41. Ej nu pierādi :)

  • Lauma laumiic

    Ventspilī, Liepājā un Valmierā bija. Rīgā arī nenāktu par skādi :)

  • Paldies. Iedvesmojāt apmaksāt dalību. Ir plāniņš izskriet zem 1:45.

  • Lielkuilis

    Kā jau Aivars703 teica, ka protokolā gribas būt. Atvēru Rīgas maratona mājaslapā šā gada rezultātus un tajos neatradu apliecinājumu bildēs redzamo brašo tempa turētāju dalībai skrējienā.
    Man gan arī numurus patīk kolekcionēt un sevišķā cieņā tie, kas no tiem garākajiem gabaliem.

  • Andulis

    Agrāk nebiju pievērsis uzmanību šai lietai – bet, ja tiešām visi(!) NRM tempa turētāji iztrūkst protokolos, tad tas ir augstākā mērā netaisnīgi un ar steigu labojams. Vismaz uz 2012. gadu.

    Jā, izskatās, ka viņi 2011. gadā bijuši apdalīti, bez numuriem – tātad arī bez čipiem, kas bija numuriem piestiprināti. :( Līdz ar to, vairs nebrīnos par (piemēram) sm72 neesamību rezultātos – par ko biju pārsteigts vēl pirms dažām dienām, kad mēģināju viņu tajos atrast…

  • Ainars Ainars

    No TT šī gada pieredzes Rīgā, Ventspilī, Valmierā. Bildēs jebkurš TT nokļūst 10x biežāk, kā dalībnieks ar visām fotogrāfiju atpazīšanām pēc nr. Personīgi man numurs un laika piefiksēšana protokolos ir stipri vienaldzīga, īpaši, ja tempu maratonā turu rezultātam, kas no mana labākā atšķiras par 1,5 stundu:)To atsver gandarījums par palīdzēšanu jaunajiem censoņiem, un kā suvenīri ir gan medaļas, gan, protams, TT krekls.

  • Andulis

    Katram savs… Es nepiekristu būt TT, ja pēc tam oficiāli pat neskaitās (nevaru pierādīt), ka esmu noskrējis…

    Par rezultātu cita runa, tas skaidrs, ka tempa turētājam rekordu labošana jāatliek. Izņēmums gan bijis Arle – Valmieras maratonā. :)

  • Arle Arle

    Nu kaut kad jau bija jāizskrien maratons no 4 stundām :D un sanāca tikai ar ceturto piegājienu :)

  • dot dot

    Vispār jau TT, kas grib iekļūt rezultātu listē, var nopirkt reģistrāciju, bet diez vai kāds tā darīs.

  • sm72 sm72

    Piekrītu Aināram, ka arī man kā TT īpaši nav svarīgi fiksēties rezultātos. Varbūt situācija strauji mainītos, ja mēs sasniegtu līmeni, kad varētu sākt domāt par TT maratona līderiem:D Labākie piemēri nav tālu jāmeklē- šā gada Berlīnes maratonā otro vietu ieņēma tieši TT:)

  • elie elie

    dot, Tu plāno jau pavasarī skriet maratonu uz 4:00? Visu cieņu :)
    Es jau labprāt pievienotos, bet man kā reiz ap to laiku būs diplomdarba nodošana un neilgi pēc tam aizstāvēšana, un es šaubos, ka spēšu tikt galā vēl arī ar stresu un nogurumu saistībā ar sava pirmā maratona skriešanu. Maratons jau nekur nepazudīs!

  • dot dot

    Par 4:00 man domāt vēl daudz par agru, bet 4:30 droši vien varētu sasniegt bez liekām mocībam. Kuriem TT skriet līdzi pirmos 30 km izlemšu, kad nāks tuvāk NRM. Reģistrācija ir nomaksāta un atpakaļceļa vairs nav!

  • ro

    Man atkal negribētos parādīties protokolos, jo interesē kopējā statistika…Rezultāts ir rezultāts, bet TT tomēr neskrien uz personīgo rezultātu. Domāju, ka tas atrisināms, pašiem TT reģistrējoties pēc brīvas izvēles. Un attiecīgi savu skrējienu apmaksājot.

  • Hmmm, maksā vai nemaksā, bet skrējienu esi noskrējis un (pus)maratonam “būtu jāpieskaitās” … baigi jau atkarīgs no organizatoru attieksmes … lieks maratons, nekad nebūs lieks … pārfrāzējot dažu dzejas rindu – “mūsu (pus)maratoni – mūsu bagātība!”, vai Tu esi to skrējis uz rezultātu, vai neesi :) Tik vien, ja tas rezultāts nav fiksēts, tad oficiāli neesi skrējis, lai arī esi “oficiāls TT”

  • Stereotips Jānis Saulīte

    Man dalības maksa ir kā balsojums, ka es atbalstu attiecīgo pasākumu un skriešanas popularizēšanu kopumā.
    NRM budžets noteikti ir iespaidīgs, šeit necenšos skatīties citu maciņos, bet esot par NRM TT neredzu jēgu reģistrēties, šo naudu labāk ieplānoju pāris mazākiem pasākumiem citās pilsētās vai labdarības skrējieniem, kuros finansiāls atbalsts ir noteikti svarīgāks.
    Šogad esmu noskrējis tikai 10 pusmaratonus, bet oficiāli reģistrēts ir tikai viens un ātrākais (Valmierā). Jautājums ir vai vajag garu sarakstu ar “pakazuhu” citiem vai pats pieraksti savos failos, programmās kas, kā un kur noticis. Protams, svarīgs ir oficiāli reģistrēts PB :)

  • sm72 sm72

    Mošķi, neķer krenķi, mūsu vecumā iesākot skriet maratonus nebūs diži veselīgi kļūt par maratonmanjakiem:)

  • Lauma laumiic

    Visi TT – 2h15 šodien veica pirmo kopīgo treniņu :)

  • sm72 sm72

    No TT- 1:45 arī bija kvorums ar 2/3:)

  • IvarsRacins IvarsRacins

    Pagājušā gadā pirmajā akcijā “Uzdrošinies noskriet” pusīti noskrēju 1:38:43. ir baigais āķis lūpā šogad dabūt uz 1:30:00. Nebūs viegli. Bet sāku iesildīties jau tagad. Man ir 2x vairāk nekā pagājušā gada 10 nedēļas. Tad ja izdosies šo realizēt, iespējams nākamgad varētu domāt par visiem 42…

  • Tad jau, Ivar, mums līdzīgi plāni šogad pusmaratonam – 1:30:00. Tad tik cītīgi jāskrien, lai arī mūsu komandu bīdītu ašāk apkārt pasaulei.. :) Lai izdodas!

  • Man vairāk interesētu TT 1:25h :) Gribās jaunu PR :)

  • modris_aa

    Cik esmu redzējis citur, tad tempa turētāji skrien ar numuriem un oficiāliem rezultātiem. Un visā pasaulē skrējēju aprindās ir liels prestižs iekļūt 100 maratonu klubā.Un nekad nevienam nav tā ka visi tie ir visaugstvērtīgākie rezultāti. Bet tajā pašā laikā pat lēns treniņa tempā veikts maratons veicina sagatavošanos vienam ļoti labam startam rudenī.vienīgi tempa turētājiem būtu jādod bezmaksas starts no orgkomitejas ( jo būtībā tas rada maksimāli labu iespaidu par sacensību atbilstību starptautiskam līmenim)

  • Ervīns.

    Sveiki,ja būs fiksēts laiks tempa turētājiem tad esmu ar mieru pa 1h 30 min noskriet Rīgas pusīti.

  • Ervins

    Vispār gribētu atrast sev tempa turētāju maratonam uz 2h 40 min varbūt kāds piesakās?

  • Ervīn, noalgo Kamparu :)

  • dot dot

    Pusmaratonam varētu 2h40 turēt pat es.

  • Andulis

    Ko var zināt, kāds pieteiksies ar’ šajā kompānijā. Dažam iesācējam savā pirmajā pusmaratonā dot pakalpojumi varētu noderēt.

  • dot dot

    Ja pavisam nopietni, tad pagaidām NRM pirmo pusīti domāju skriet uz 2h20. Ceru, ka ziemā sakrātie kilometri ļaus jau aprīlī pusmaratonu pieveikt ap 2h10. Bet nu laiks rādīs kas un kā.

  • […] un intervālu treniņš ātrumam. Ja būsi aizvadījis visus treniņus, tad droši turies kopā ar 2h00min tempa turētājiem pusmaratonā, ja ne, tad atceries, ka maratona uzvarētājs finišēs ap divām stundām un […]

  • Kuks Kuks

    …redzēs…ja (kad) izdosies līdz galam norikšot savu otro mūžā (pirmo oficiālo) pusīti 29.aprīlī, tad arī būs skaidrs pie kuriem TT turēties uz NRM pusīti…
    bet jauki, ka būs TT pie kā pieturēties :)

  • Jānis

    Vai ir kāds tempa turētājs pusmaratonam 1h 35 min? Labprāt iesēstos astē! :)

  • TT pusmaratonā uz 1h45 Inga Pelša turpina līdz galam un ir trešā labākā no Latvijas skrējējām.

  • Aivars703 Aivars703

    Inga pēc finiša ir laimīga un pateicas TT. http://www.noskrien.lv/?attachment_id=7410

  • Mārtiņ š

    Spēcīgi

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.