Biedriem

VSK Noskrien Facebook profils

Nordea Rīgas Maratons 2009 – tepat aiz pagrieziena!

rigas-maratons Līdz Rīgas maratonam palikušas tikai dažas dienas! Pasākums, kuru VSK Noskrien biedri gaida ar nepacietību, neatkarīgi no tā, kādu distanci ir izvēlējušies – vai tas ir klasiskais maratons, vai izvēle ir kritusi uz pašu mazāko ar piekabi “mini”. Tas nav svarīgi, katrs piedalās tur, kur var atrast savus spēkus un finišēt cīnoties ar sevi un konkurentiem!

Uz šo brīdi Nordea Rīgas Maratonam ir pieteikušies vairāk kā 7400 dalībnieki no vairāk kā 30 valstīm! Vai Tu esi pieteicis sevi šim grandiozajam pasākumam?! Vēl ir vietas un iespējas sevi pieteikt, ne tikai individuāli, bet arī kā VSK Noskrien biedram! *** VĒL PAPILDINĀTS ***

Tātad, atkārtojam dažas lietas, kas jāzina visiem dalībniekiem un tiem, kas paliek malā atbalstot savējos:

Starta vieta visām distancēm: 11.novembra krastmala, Rīga – 2009.gada 17.maijā

finiša vieta: pie Arēnas Rīga (Skanstes 21), Rīga.

Distanču garumi un starta laiki:

pl.09.30

Mini-Maratons (~5km) – trases karte apskatāma ŠEIT

pl.09:50 starts sekojošām grupām:

Maratons (42195 m) – trases karte apskatāma ŠEIT

1/2maratons (21097,5 m) – trases karte apskatāma ŠEIT

Maratona stafete (4 dalībnieki – kopā 42195 m) – pirmā dalībnieka starts kopā ar maratona skrējējiem 11.novembra krastmalā. Stafetes skrējiens notiek pa identisku maršrutu, kā skrien maratona dalībnieki. Kartē identificēts katra stafetes etapa starta un finiša vieta. Stafetes dalībnieku maiņas punkts tiks iekārtots pie Nacionālā Teātra. Katra posma garums tiks precizēts pēc trases oficiālās sertificēšanas maija sākumā. Šo un citu sīkāku informāciju stafetes skrējiena dalībnieki saņems kopā ar numuru Maratona EXPO.

“Vienotības kilometrs”

Pirmo reizi Nordea Rīgas maratona vēsturē tiks piedāvāta jauna distance cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Starts 11.novembra krastmalā ar finišu pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja. Kopējais trases garums – 1 km. Trases segums 100% ir asfalts. Apgrūtinājums trasē – nākas šķērsot tramvaja sliedes pie Nacionālā teātra.

Ūdens un enerģijas punkti:

Ūdens un enerģijas punkti trasē izvietoti ne retāk kā pēc 5000 metriem. Šajos punktos dalībniekiem būs iespējas saņemt sporta dzērienu Powerade un/vai ūdeni un uzkodas. Precīzākas ūdens un enerģijas punktu atrašanās vietas trasē meklējiet trases kartē.

Laika limits:
Maratona distancei un maratona stafetei – 6 stundas, pusmaratonam – 3 stundas, minimaratonam – 1 stunda 30 minūtes. Limiti ir visai demokrātiski katrai distancei.

Pieteikšanās:

Lielākā daļa no VSK Noskrien jau ir pieteikušies, bet ja vēl kāds nav paspējis to izdarīt, vai kāds no draugiem, radiem vai paziņām nav paspējuši, tad ir vēl laiks to izdarīt līdz 2009. gada 16. maijam vai līdz dalībnieku limita sasniegšanai (dalībnieku limits – 10 000 dalībnieku). Pieteikties var elektroniski, Nordea bankā vai uz vietas Nordea Rīgas maratonaEXPO.

Savu starta numuru un elektronisko laika kontroles čipu varēsiet saņemt Maratona EXPO, kas no 14.-16. maijam notiks Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē, Rīgā, Valdemāra ielā 5.

EXPO darba laiks:

Dalībnieka numura un čipa saņemšanas kārtība:

  • piektdien, 15. maijā no plkst. 12:00 – 20.00
  • sestdien, 16. maijā no plkst. 10:00 – 20:00
  • tiem, kam nav iespēju saņemt čipus un numurus norādītajos laikos, ir iespēja, iepriekš sazinoties ar organizatoriem, saņemt aptuveni stundu pirms maratona sākuma – dariet to savlaicīgi un viss notiksies!

17. maija svarīgākie atskaites punktiVSK_RM_plakats

6:30 – Satiksmes slēgšana 11.novembra krastmalā
No 7:00 – Iespējams nodot savas personiskās mantas
8:00 – 9:00 – Ieteicamais ierašanās laiks starta zonā
8:00 – 9:15  – Atvērti starta koridori „Vienotības kilometra” un mini maratona dalībniekiem
9:00 – Satiksmes slēgšana visā maratona trasē
9:15 – Starts „Vienotības kilometra” distancei
9:15 – Tiek slēgta mini maratona dalībnieku mantu pieņemšana
9:30 – Starts mini maratona distancei
9:35 – Tiek slēgta maratona un pusmaratona dalībnieku mantu pieņemšana
9:50 – Maratona, pusmaratona un stafetes 1.etapa starts
15:50 – Maratona kontrollaika beigas
16:00 – Satiksmes atjaunošana visā trasē

Pēdējie norādījumi no organizatoriem – NOTEIKTI IZLASIET ! (http://www.nordearigasmaratons.lv/uploads/Info_2009.pdf)

STARTA UN FINIŠA ZONU KARTEShttp://www.nordearigasmaratons.lv/uploads/kartes_starts_finiss.pdf

Rīgas Maratona 2009 nolikumu pilnībā varat apskatīt ŠEIT

VSK Noskrien dalībnieki, kurus esmu atpazinis un ir pieteikušies RM dažādākās distancēs:

Maratons –  Aivars,  Imants, Kampars, Kofeīns, Pikols, Snacke

1/2maratons – Aivars703, Eduards, edGars, Frax1s, Indra, Kaspars, Krishjohn(Mazais Krišjānis), Laumuciic, Marels, Marčiks, Mildda, Mošķis,  Observer, Sm72, Teicamnieks, Vargans

Ja kādu esmu palaidis garām, dodiet ziņu! :)

Daži no šiem dalībniekiem sevi nav identificējuši kā VSK Noskrien. To vēl var izdarīt, aizsūtot uz marathon@necom.lv vai atbildot uz reģistrācijas vēstuli – registration@necom.lv ar lūgumu izmainīt reģistrācijas datus “komanda” sadaļā.

Ja ir kāds, kurš nav sevi pieteicis kā  VSK Noskrien biedrs, bet jūtas tam piederīgs un Rīgas Maratonu grib pieveikt, kā šī kluba biedrs, veiciet REĢISTRĀCIJU un tiksiet pieskaitīti mūsu klubiņam! :) Pie viena, droši ierakstiet savu vēlmi iekš šī raksta komentāriem, lai varam atpazīt :)

Visiem kluba biedriem novēlu gana ašus skrējienus un protams veiksmi!

Noskrien!

© Mošķis

72 komentāri rakstam Nordea Rīgas Maratons 2009 – tepat aiz pagrieziena!

  • Aivars 703

    Mošķi Tu mani riktīgi sabaidīji (pat divreiz). Kad es sevi neieraudzīju pie 1/2, domāju, esi palaidis mani garām. Tad iestājās mazs satraukums ieraugot sevi pie 42 km. Steigšus pārbaudīju savu pieteikumu – iedomājos, ka piesakot izmaiņas organizētājiem – savu piederību VSK NOSKRIEN esmu nomainījis arī distanci. Paldies dievam – nē. Tā kā skriešu 1/2. Vairāk diez vai arī varētu. 2. maija naktī no 9.00 vakarā līdz 9.00 rītā klejoju pa Talsu apkārtnes mežiem. (pa taisno pēc kartes 37km, reāli ap 55). Līdz ar to pagājušā nedēļa pagāja bez nopietnas skriešanas atkopjot kāju tulznas un stīvo muguru. Tagad viss ir kārtībā un mēģinu psiholoģiski sagatavoties Rīgas pusmaratonam un noskriet zem 1:45:00. Ja ne šoreiz, tad Kuldīgā noteikti jāizskrien zem 5min/km. Novēlu visiem skrējējiem veiksmi distancē.

  • Mošķis

    Labots!:)
    Aivars703, piedod, ja vari, ja nevari, arī piedod – šodien 13.datums, labi ka ne 5diena :) Redzu, ko nozīmē modrā tautas acs, kas neļauj visu laiku uz lauriem gulēt :) Tas nozīmē tikai to, ka kādam ir nepieciešami šie raksti un arī dalība iekš RM ir svarīgs pasākums :))

  • Krishjohn

    Manējo bumbiņu esi iemetis pareizajā kastītē, par to liels paldies^^

  • vargans

    Šī diena sākās ar ārsta zvanu, ka analīzēs parādās iekaisums, tik nevainīga tā zemā temperatūra tomēr nebija :( Rentgeni, speciālisti, visādas sāpīgas un nesāpīgas procedūras – rezultātā vēl kaudze antibiotiķu uz mana galda. :( Bet – aizliedza tikai pirti un karstas vannas, pat uz darbu atļāva iet. Tā kā svētdien skriešu – bet joprojām bez ambīcijām par rezultātu. Vienkārši gribu būt tur iekšā :)))

    Lai visiem izdodas neatkarīgi no distances, ātruma īpašībām un visa cita piepildīt savas ieceres svētdien RM distancēs! Veiksmi Jums visiem! :)

  • Kaspars Kaspars

    Novēlu visiem sekmīgi noskriet!

  • Aivars

    Vargan, es apbrīnoju Tavu apņēmību! Tā ļauj man vieglāk pārvarēt manas veselības “problēmiņas”, jo daudzas lietas var novērtēt tikai relatīvi, tas ir, tikai salīdzinājumā. Paldies!
    Paldies arī Mošķim par šo rakstu un atgādinājumu. Tikai viena maza kļūdiņa Tev, Mošķi, ir iezagusies – sestdien būs 16.maijs un dalībnieka numuru 17.maijā līdz 20-tiem vakarā saņemt nevarēs vis…:)
    Prieks man ir arī par Pikolu, kurš tomēr ir spējis savest veselību tādā kārtībā, ka atkal varēs ne tik vien peldēt baseinā, bet arī skriet maratonu!
    Lai svētdien ir labs laiks un noskaņojums, lai visiem izdodas šie skriešanas svētki, lai visiem labi veicas distancē! Uz drīzu redzēšanos!

  • kofeins kofeins

    ..nu tä,pèdèjais trenninjsh pirms maratona aizvadìts ar vieglu sajùtu jeb garu. un nedèlja pirms sacensìbàm man izskatàs shàdi: Sv. -18km pa ~5:30min/km ar àtru beigu posmu, Pirmd. – viegls kross 8km, Otr.,-atpùta, Treshd.- pirts+pastaiga, Cet.-no rìta 12km(no kuriem 8km tempä 4:20-4:40min/km), Piekd,Sestd. -atpùta,Svètd.-sacensìbas.Pieminèshu,ka mana pèdèjo 10ned. kilometràzja ~90km/ned, vispàr skriet tikpat kà no nulles atsàku rudenì oktobra vidù ar tàdu motivàciju pavasarì pieveikt 42.195……..Novèlèjums visiem bizonjiem un bizonèm aizbizot lìdz galam sveikiem un veseliem :-)))

  • Mošķis

    Derētu kādu *signālu* VSK Noskrien un aptuvenu vietu startā/finišā kur būtu vieglāk vienam otru sazīmēt :)

  • kofeins kofeins

    .. esmu par to,lai kluba biedri startè kopà – finishà jau kà nu kurais

  • Aivars

    Kofein, o.k.! Laba ideja, bet es Tevi vizuāli neatpazīšu, tur vajadzēs kāda cita liepājnieka palīdzība…:)

  • kofeins kofeins

    pirms starta buma(ap 9:00-9:20) jau domàju,ka visi salasìsies kopà-Moshkjis bùs kà koordinàtors … citàdi savàdi sanàktu – it kà klubs,it kà gada centràlais notikums ,bet katrs pa savam…

  • edGars

    katrs pa savam nedrīkst! Noteikti ir jāsanāk kopā pirms starta. Un jānobildējas. Un jāprovē salikt visiem rokas kopām, un apņēmīgi jānosauc “noskrien!”

  • Mošķis Mošķis

    derētu kādu konkrētu vietu norunāt – numurus jau es it kā esmu apzinājis, kurš nu kuram ir … tik pat jau, iespējams varam kādu vietiņu atrast arī pēc maratona, kur kopā salasīties vismaz uz kādu laiciņu … rīdziniekiem nav kāda ideja?

  • Krishjohn

    Es ar esmu par satikšanos pirms skrējiena..
    Mani varianti:
    a) RTU galvenā ēka Kaļķu ielā 1, pie okupāciajs muzeja. Galvenā ieeja.
    b) Maxima (nez cik viņai tie “x”), kas ir uz 11. novembra krastmalas. Ieeja, kas tuvāk okupāciajsm uzejam.
    c) Tas dīvainais piemineklis (piedod kultūras vēstures skolotāj) Daugavas krastā, 11. novembra krastmalā, kurš iebāzts stikla kastē. Gan jau, ka tur varēs tikt klāt. Tur ir arī tāds platāks, varēs sildīties.

  • Aivars 703

    Tas divainais ir Lielais Kristaps kas cilvēkus veda pār Daugavu bez visiem miljonu dārgiem tiltiem (un man liekas neprasīja samaksu par to). Pie viņa varētu būt baigais burziņš (daudzi gribēs pie lielā vīra piemiņbildi uztaisīt) . Tādā pūli nu noteikti neizdotos kopbildi uztaisīt.
    Variants D – uz Vanšu tilta tieši virs 11.novenbra krastmalas. No upes malas iet trepes uz augšu. Varētu iznākt labas bildes (apakšā – krastmalā – startam gatavosies ap 7000 minimaratonistu).

  • Mošķis Mošķis

    Mjā … gandrīz vai plakātu derētu ar “VSK Noskrien uzrakstu” un *ziedojumu kastīti* :DDD

  • Kaspars Kaspars

    Es ar esmu par satikšanos un kopbildes iztaisīšanu. Galvenais jau neaizmirst fotoaparātu paņemt(kas ņems?:D) un vanšu tiltā būtu laba vieta, vismaz visi redzēs kur viņš ir (tāds trīstūrveidīgs liels objekts). Kāds jau bija uz EXPO?

  • Frax1s

    He He, Ziedojumu kaste :D :D

    Varētu vēl trasē kādas atpazīšanas zīmes katram VSK Noskrien biedram pieštancēt (piem., uz muguras izprintēts kluba nosaukums + sava vaida reklāma) jo uzreiz visus pagrūti būs iegaumēt :)

    Par randiņa vietu nav nekādi īpašie priekšlikumi. Aivars 703 normālu vietu pasvieda :)) Katra gadījumā mans mob.: 27118394 ;)

    Un jāāā … ļoti iespējams, ka pāriešu no maratona distances uz 1/2 maratonu :\ Rīt izlemšu, kad ņemšu laukā čipu un numuriņu.

  • Aivars 703

    Es biju ap 13.00. Tā kā tas bija pats sākums, tad tur valdīja mazs haoss – neviens neko īsti nezin (man viņiem bij pāris jautājumi par trasi). Ja vajag saņemt tikai Nr – tad tas ir bez problēmām. Domāju, ka rīt jau viss ies bez aizķeršanās. Ko sakat par satikšanos 9.25 uz Vanšu tilta?

  • Aivars

    Es biju maratona expo ap pusdiviem, satiku Pikolu. Numuru un čipu saņēmu bez problēmām, bet drēbju maisu nācās iet un speciāli izprasīt. Šamējais ir baigi mazais – iestūķēt varēs plāno virsjaku un tas laikam arī viss. Tas nebūtu vēl nekas, bet uz maisa nav numura. Meitenes teica, ka pieņemot maisu, numuru pielikšot un arī man iedošot. Tas man likās drusku jocīgi, jo numurs man jau ir un vēl kādu es negribētu ņemt trasē līdzi. Viņas man vismaz apsolīja, ka tas nebūšot liels un smags numurs ar misiņa bumbieri galā… Es jūtu, ka ar šiem maisiņiem būs problēmas…
    Expo bija arī abi Prokopčuki un vēl citas kaut kur redzētas sejas. Es sazīmēju pašu bosu Nordu un savus neskaidros jautājumus sāku uzdot viņam. Noskaidroju, ka padzerties pie Nacionālā teātra varēs skrienot abos virzienos un interesantākās fanu zonas ar teltīm un jautribu būs ne tikai pie Arēnas, bet arī pie Mākslas muzeja. Par maisiem jautājumu viņam uzdot nepaspēju, jo viņu savāca meitenes, jo vajadzēja palīdzēt atrisināt kādu steidzamāku problēmu. Gāja tur viņiem diezgan karsti, iestrādājušies vēl nebija, drusku haosiņš arī valdīja, bet būs jau labi. Labi, ka ir tādi cilvēki, kuri ņemas visu šo pasākumu noorganizēt. Dzirdēju kā Jeļena Prokopčuka pateicās Nordam par to. Tai brīdī bija skrējienam pieteikušies jau pāri par 8tk dalībniekiem.
    Man daudz labāk patiktu tikšanās vietas, kuras ierosināja Mazais Krišs. Tilts būs pilns ar cilvēkiem it īpaši pie malas…

  • pikols

    maisiņu numurs ir aploksnē pietiekami mazs un noplēšot aizmuguri kļūst lipīgs un jāpielipina pie somas

  • Frax1s

    Jup droši mani var izlabot uz 1/2 maratona distanci :) Jeļenas Prokopčukas vārdi televīzijā mani beidzot pārliecināja :D

    Es noteikti paņemšu līdzi fotoaparātu ;)

    Paldies par info!

  • Mošķis Mošķis

    Gandrīz vai domāt, ka būs jāņem savs Berlīnes maratona maisiņš, kur varēja gana daudz ielikt

  • Aivars

    Pikol, tas joks ir tāds, ka es meitenei, kurai izprasīju maisiņu drēbēm, tieši par aploksnē esošo numuriņu jautāju. Viņa man atbildēja to, ko es aprakstīju iepriekš… Tas, ko Tu saki, ir ļoti loģiski un es gribētu ticēt, ka tieši tā ir arī jādara.
    Frax1s, ko tādu Prokopčuka teica? Es gan tieši šīs intervijas laikā turpat vien expo grozījos, bet TV neskatījos…

  • pikols

    Mošķim pieņems tikai lattelekoma maisiņus citus ne izlasi kārtīgi noteikumus kurus var saņemt pie numuru saņemšanas

  • Mošķis Mošķis

    Pikols, pierunāji, būs vien kārtīgi jāizstudē tā lieta …

  • pikols

    diva A4 formāta lapas

  • Aivars

    Pikol, kas tie par noteikumiem, kurus Tu dabūji pie numuru saņemšanas? Man Lattelecom maisā ir tikai reklāmas un skārdene ar kaut kādu dzērienu. Nevienas A4 formāta lapas tur nav. Aploksnē ir numurs un čips un stiprinājumi… Neesi skops, padalies ar noteikumiem, vismaz ar galveno, ko tie saka par maisiem!:)

  • laumiic(:

    varu pastāstīt,ka tiek tiešām vakar expo valdīja neliels haos līdz kādiem 14. jo nebija laicīgi visi numuri atvesti, plus uz 12 saradās taaaadas ļaužu masas, ka tik turies. arī tie mantu maisiņi tika atvesti tikai no rīta un masveidā ārpusē krāmēti. šodien un rītā (5 un 6dien) vairs nebūs tāds haoss :)
    par mantu maisiņiem – ieliksi iedotajā maisiņā savas mantas, uzlīmēsi uzlīmi ar savu numuru un atdosi pie starta tai matu mašīnā, kura atbilst tavai distancei un uz kuras ir meklējams tavs starta numurs. es gan godīgi sakot nezinu kā tajā mazajā maisiņā var salikt vajadzīgās mantas, ko pārvest no starta uz finišu.
    par tikšanās vietu es atbalstu rtu galveno ēku, vai pie tā muzeja. jo visa krastamla būs diezgan norobežota sākot ar maximu un beidzot līdz pat prezidenta pilij.
    /expo – pusmaratona/maratona stūris ;)

  • pikols

    6:30 Satiksmes slēgšana 11.novembra krastmalā
    No 7:00 Iespējams nodot savas personiskās mantas
    8:00 – 9:00 Ieteicamais ierašanās laiks starta zonā
    8:00 – 9:15 Atvērti starta koridori „Vienotības kilometra” un mini maratona dalībniekiem
    9:00 Satiksmes slēgšana visā maratona trasē
    9:15 Starts „Vienotības kilometra” distancei
    9:15 Tiek slēgta mini maratona dalībnieku mantu pieņemšana
    9:30 Starts mini maratona distancei
    9:35 Tiek slēgta maratona un pusmaratona dalībnieku mantu pieņemšana
    9:50 Maratona, pusmaratona un stafetes 1.etapa starts
    15:50 Maratona kontrollaika beigas
    16:00 Satiksmes atjaunošana visā trasē

  • pikols

    Dokuments pieejams šeit apakšā

  • Kaspars Kaspars

    Vienkāršāk nav savas mantas kādai paziņai iedot? :)

  • Mošķis Mošķis

    Kaspars, ja tā paziņa var mantas nogādāt uz finišu, tad ir iespējams – nez vai uz finišu varēs normāli piekļūt ar transportu.

    Lai tas tur augšā, diriģents labu laiku pasūta un mūsu atbalstītājiem laba līdzjušana & skrējējiem ideāli apstākļi pa ceļam :)

  • Aivars

    Būšu 9:15 starp RTU galveno ieeju un trim stēlniekiem, jo 9:30 jau startē minimaratonisti un līdz 9:35 jānodod mantas. Ar 5 minūtēm vajadzētu pietikt lai visus kluba biedrus, kuri būs atnākuši, vienā bildē iedabūtu. Būs pavēsi no rīta, tāpēc uz vietas stāvēt nebūtu ilgi ieteicams…
    Paldies, laumiic(: un Pikol, par informāciju.:)
    Lai mums izdodas!

  • Mošķis Mošķis

    Hmmmz … domājams, ka tā ir prātīga doma, vieta ir laba … tilts nebūtu tā labākā vieta priekš šāda pasākuma, jo tautas būs – melnie tūkstoši. Varbūt nepieciešams būtu kāds plakāts – kā 1.maija gājienos :) tiem, kas ir pirmoreiz un nezina kluba biedrus sejā :) Kādreiz, Valmieras maratona laikā Sanitux savu plakātu uztaisīja priekš VSK Noskrien … Kādu atpazīšanas zīmi derētu… sliktākais ir tas, ka nezinu, kur lai mobilo lieku … vairākiem biedriem tāds ir, bet uz to laiku, jau gandrīz vai der no tā atbrīvoties …

  • vargans

    Mīļš paldies par svarīga info ievietošanu sakarā ar RM distancēm :)

  • Aivars 703

    Tad paliekam pie 3 lielajiem vīriem 9.15? Tas man ļoti derētu, jo pirms skrējiena vēl jāsatiekas ar kolēģiem.

  • VSK Noskrien Signis

    Taisos ierasties uz tiem 9:15 ar fotoaparātu. Būšu kopā ar mazu bērnu.

  • Aivars 703

    Man ar būs līdzi bērns ar fotoaparātu (ja neaigulēsies). Tātad pucējamies, frizējamies un gatavojamies fotosesijai. Un ja atliks laiks un vēlēšanās – tad arī paskriesim.

  • Krishjohn

    9:15 der, būšu klāt. Paķeršu līdzi vēl fotogēnisko smaidu :)
    Uz tikšanos, labie kolēgas.

  • Mošķis Mošķis

    Tāks! Ir uztaisīts plakāts ar VSK Noskrien nosaukumu, lai nekļūdītos un nepieklīstu pie svešiniekiem! :) Ja redzat tādu, droši nāciet klāt! :) Šis te puisis ir edGars! :)

  • Frax1s

    Neko jaunu viņa jau nepateica, to ka maratonam jāgatavojas tik un tik un ka pienācīgi nesagatavojoties noteikti būs problēmas. VNK uz sava pašreizējā fona, tas bija kā “gala vārds” atsakoties no maratona :)

    Šodien biju aizgājis uz EXPO pakaļ čipam un numuriņam :)) Tautas ne pārāk daudz. Var teikt nekādas problēmas, tikai nostāvēju sazin cik līdz mani apkalpoja tā tur galvenā. Kārtīgi izrunājos ar pārstāvīti no “Sporta Laboratorijas” pēc tam nobildējos ar kausu un 5000 Eiro lielu naudas čeku $.$ (neīstu) :( Uz vietas arī izdrukāja (superīga bilde sanāca) pārējās uz E-Pastu atsūtīs.
    Ārspusē notika kaut kāds tirdziņš un dejoja smukas meitenes *.*

    Kāds nezin vai maratona dienā kaut kur tuvumā varēs iegādāties enerģijas želeju … nepaspēju nopirkt.

    Tātad sarunāts 9:15 pie tiem džekiem, kas tur izstieptu karogu – Daugavmalā :))

    Ieradīšos lacīgā!

  • edGars

    “starp RTU galveno ieeju un trim stēlniekiem” (c) Aivars.

  • Aivars

    Lūdzu, “stēlniekiem” lasīt kā “strēlniekiem”…:)
    Es, visticamāk, uz šo fotosesiju arī sarunāšu pavadoni ar fotokameru…
    Kaut gan – es ceru, ka galvenās un visnozīmīgākās fotogrāfijas ar vislaimīgāko un platāko smaidu manā vaigā taps 13:40 maratona finišā…:)

  • Kaspars Kaspars

    13:40 :D

    Tur, cik dzirdēju, fočēs profesionāli fotogrāfi no sony, visus dalībniekus, tā ka līz pasākuma beigām pavadoņus spīdzināt nevajadzēs :D

  • sm72

    Paskatījos laika ziņās, sola mākoņainu laiku un 13-16 grādi. Vēja stiprums kādi 4 m/s. Izskatās samērā laba ziņa. Līdz ar to Aivar tava finiša bilde varētu sanākt ap 13:34.20:)
    Par tikšanos 9:15 pie Ļeņina miesassargiem domāju, ka laba ideja.

  • Aivars

    Jā, sm72, lai rīt viņi kaut visi trīs uzreiz stāv mums klāt!:) Laiku rīt sola, patiešām, labu un man ,sm72, nav nekādu iebildumu uz finiša fotografēšanu ierasties pirms norunātā laika. Tas taču nebūs nepieklājīgi, vai ne?:D

  • sm72

    Precizitāte ir maratonistiem tikai pieklājība, nevis norma:) Tas tāds mans pārfrāzējums:)

  • sm72

    Līdzatkarīgie, ar kādu ātrumu plānojiet skriet pusmaratonu?

  • edGars

    sm72: doma tāda: Tu un Aivars mani tiešie sāncenši, bet Mazais Kriš gan jau aizies. Mana provizoriskā prognoze, tāda pat kā Kuldīgā 1h43, bet ar mazākām pūlēm. Mūsu galā viens dziedonis ir saucis: “kā būs, to jau nezin neviens”

  • Kampars

    Pēdējie divi treniņi Liepājas auksto vēju apstākļos, kuros ar Mošķi vēl drusku pieslīpējām skriešanas tehniku, nav palikuši bez sekām. Vakar jutos ne cepts ne vārīts, kā arī iesnas un kakla sāpes, laikam arī pa nakti bija temperatūra.
    Šodien steidzu uz aptieku sapirkt veselu kaudzi dažādu zāļu. Ceru, ka rīt varēšu būt uz strīpas.
    Novēlu pārējiem daudz veiksmīgāku startu!

  • Aivars 703

    Es kopā ar savu klasesbiedru Māri(mums ne tiekai vienāds vecums – 43, bet arī svars 90+(tiesa šorīt man bija 88,5kg(bet bez biksēm)) un pieredze – 1.pusmaraons pagājusogad Rīgā) skriesim kopā mērķējot uz 1:45 – 1:50 (pagāšgad RM bija 1:58, Kuldīgā 1:53,1;51(Mārim)

  • Aivars

    Kampar, Tu neesi viens ar šīm likstām. Es arī esmu ticis pie aukstuma pumpām un vēl šādām tādām nelielas saukstēšanās pazīmēm. Taču salīdzinājumā ar Vargana problēmām tas tāds nieks vien ir. Katram jau kaut kas šajā vējā un aukstumā pēc lielajām slodzēm var atgadīties…

    edGars, es Tev rīt sāncensis nebūšu! Ne tāpēc, ka negribētu Tev revanšēties par Cēsu skrējiena pēdējiem simts metriem, bet gat tāpēc, ka mums pa ceļam sanāks tikai 13 kilometrus ko skriet. Pēc tiem man būs jāizmet līkums pa Ķīpsalu, bet Tu dosies taisni, lai pie Slokas ielas apgrieztos atpakaļceļam. Turklāt es plānoju šo gabaliņu skriet tikai ar 5:15, kas būs stipri lēnāk gan par Tavu gan, protams, arī par sm72 tempu. Man rīt pēc plānotā grafika 21km ir jāskrien tikai ar 1:52:20. Ja Tu, edGars, finišēsi ar 1:43 pie Arēnas “Rīga”, tad es tajā brīdī būšu vēl tikai uz Vanšu tilta un līdz Arēnai man vēl būs apmēram pusstunda jāļepato…:)

  • Kaspars Kaspars

    Es būšu priecīgs, ja noskriešu ātrāk par 2 stundām, jo visu laiku esmu trenējies tikai ar ātrumu 10 KM/H :D Bet būšu priecīgs arī ja noskriešu ilgāk =) Galvenais ir noskriet ;) Tikko esmu atpakaļ no EXPO, dabūju to somiņu, trolejbusā sajutu nelāgu smaku, un izrādās, ka tā numura lapa ir baigi ķīmiski printēta, pēc baigākās ķīmijas smaržo(smird)
    Dabūju arī Markus Riva mūzikas CD par velti, lai kas viņš arī būtu :D Varēšu kādam uzdāvināt =)

  • vargans

    Vargans ir beidzot atkal sasilis – temperatūra virs 36, vienīgi galva tāda mazliet “padulla” (laikam antibiotikas stipras). Straujiem soļiem viss iet uz labu! :) Kungs gan teica, ka nekāda skriešana nebūs, bet – esmu spītīga – teicu, ka man ir cepurīte, garās ūziņas un siltais jaciņš. Beigās tomēr piekrita :)

    Par plānoto rezultātu – viss pa vecam – galvenais noskriet :)

    P.S. Paldies, Aivar, par labajiem vārdiem – apņēmības man tiešām netrūkst! :)

  • Mošķis

    ēdam pusdienas Bikstos – satu ries Rīga – liepājnieki brauc¡

  • Frax1s

    sm72: Īsti neesmu izpētījis ar kādiem ātrumiem skrien pus maratonisti, bet man reāli varētu būt ap 1:25. Bet noteikti, ka ātrāk ielidošu :)) Man patīk tā dziesma “kā būs, to jau nezin neviens” – Dzimis Latvijā :))

    Kampar, pret kaklu sāpēm ideāli palīdz vilnas šalle, apsien uz nakti un nākamajā rītā jau vajadzētu būt pavisam labi :) Man ar viendien riktīgi sapūta skrienot pa dambi, bet esmu secinājis, ka operatīvi rīkojoties visu var novērst ;) Atceros, kā ziemā mani sapūta tā kā nespēju normāli gulēt 3 dienas – “viss vilka” (tas bija murgs) bet ātri rīkojoties par mata tiesu izspruku no plaušu karsoņa :D

    Daži padomi lai pēc treniņa nesaslimtu (kādreiz var noderēt):

    Atnākot mājās uzreiz noģērb visas slapjās drēbes un nomaini pret sausajām. Iedzer karstu tēju un liecies zem segas uz kādām 30 min. Tas vairāk ziemas vai slapdraņķa variants ;)

    Pret sapūšanu noder sinepju plāksteri (manuprāt arī sildošas smēres der) Īpaši jāuzmanās apsaldēt trīszaru nervu (kaut kur pie krūtīm sānos) grūti ārstējams.

    Uzskatu, ka nav ko sevi sazāļot ar mūsdienu medicīnu. Visu var izārstēt ar dabīgiem līdzekļiem. Protams ir tāda laba lieta, ka pašdziedināšanās spējas darbojoties ar zemapziņu. Vienmēr un nekļūdīgi nostrādā saku arī no savas pieredzes :))

    Kampar viss ar tevi būs kārtībā, gaidām arī no tevis veiksmīgu startu un finišu :)

    Bāc, kas par aprēķiniem no Aivara puses – Ar militāru precizitāti :D

    Kaspar vai tad tur EXPO CD arī dalīja !? :o

    Vargan tu esi malace (ceru, ka pareizā dzimte) – es tak zināju, ka viss būs labi :))
    Pumpē iekšā labi daudz šķidruma, lai skalojas laukā tās antibiotikas.

    Vēlu visiem sasniegt labākus rezultātus nekā plānots :)

    Tiekamies rīt pie RTU vai kaut kur tā tuvumā 9:15 … Turiet augstu mūsu plakātu :)) Un ja kas – zvaniet :)

  • pikols

    kaut ko dzert vajag ,bet labāk nedzert kafiju, lieks sirds pumpis, es pats ēdīšu savu vecmodīgo dopingu 250 gr halvas ar ūdeni apmēram 2 st pirms un tas arī pietiekami, no pieredzes.

  • Krishjohn

    Kaspar, neesmu gan baigi pieredzējis, bet neiesaku brokastīs ēst neko ļoti treknu, kas smagi gremojas. Otrkārt, sacensību rīts nav tas labākais laiks eksperimentiem, tātad ja parasti no rīta ēdi kādu tomātmaizi, tad ēd tā paša kaluma maizīti sacensību rītā un nemēģini suši, jo kāds gudrais tā ieteica.
    + vari ~ 20 min pirms sacensībām ieēst kādu šokolādes batoniņu.
    Ūdeni ar iedzer 1 – 2 glāzes.

  • sm72

    Izskatās EdGars, ka varēsim pa diviem iet rotaļā ar nosaukumu “Noķer Krishjohnu” :D Cerams, ka ne tikai ar acīm:) Es esmu pieradis pirms maratona un pusmaratona ēst viesnīcu barību- sausās brokastis, jo auzu pārslu putru, kuru pārsvarā ēdu brokastīs, tur parasti nepiedāvā. Bet manuprāt labāk ēst mazāk apstrādātas sausās brokastis un ar jogurtu,nevis pienu. Pagaidām pēc šādām brokastīm īpašas attiecības ar māti dabu nav bijušas

  • Mošķis

    Esam veiksmīgi iekš Rīg!

    Pats esmu pie radiem apmeties, bet Kampars ar edGars iekš to viesnīc :) Tiesa, pēc reģistrācijas un koķetēšanas ar Laumuciic, veiksmīgas fotosesijas Expo un dažu veikalu apmeklējuma, edGars pazuda muzeju parādīzē ar mums vēl nenoskaidrotu daiļā dzimuma pārstāvi un laikam jau, ātrāk par 1iem iekš to gult nebūs:)

    Mazs paziņojums -> “Uzraksts ar VSK NOSKRIEN ir palicis DZELTENĀ krāsā!” Cerams, tā tas būs daudz labāk redzams mūsu kluba biedriem!

  • laumiic(:

    10km/h man patīk. ta jau es nebūšu vienīgā vidus – pakaļgala skrējēja :D:D:D

  • sm72

    Kampar un EdGar, aiz žabas nepārēdieties viesnīcas zviedru galda brokastīs:D

  • Aivars

    Tā nu es arī esmu pārradies no jubilejas svinībām viesu namā un veikšu pēdējos sagatavošanās darbus rītdienai.
    Par pikola halvu pirms skriešanas – no savas pieredzes neiesaku. Arī Mazā Kriša ieteiktā šokolāde tas pats treknums un tauki vien ir. Es drīzāk atbalstu sm72 ieteiktos variantus – tie abi ir labi. Es pats rīt 2 stundas pirms starta uzēdīšu auzu pārslu putru un vēl kaut ko drusku. Vai tie būs Selgas cepumi vai kekss ar rozīnēm un žāvētām aprikozēm es izdomāšu no rīta. Dzeršu melnu tēju bez cukura, kaut gan pirms starta cukurs nenāktu par sliktu. Tieši pirms starta iedzeršu dažus malkus ūdens. Nevajag eksperimentēt, tiešām, vajag darīt un ēst visu pēc iespējas kā parasti, izvairoties no taukvielām, kas bremzē visus vielu maiņas procesus. Man tas ir vieglāk, jo es vienmēr skrienu no rīta – arī 30+ gabalus. Bet ar pikola ieteikto halvu es ieteiktu eksperimentēt citreiz…

  • sm72

    Man jau arī Aivar dienišķā auzu pārslu putriņa jau vārās uz plīts:) Līdz ar to varēšu atteikties mājas kartībā no viesnīcas sausajām auzu pārslām:) Labu apetīti:)

  • sm72

    Apsveicu visus līdzatkarīgos, kas šajos ideālajos klimatiskajos apstākļos veiksmīgi pabeidza savas distances. Man, diemžēl, sava pusmaratona 17. km. nācās izstāties savas atjaunojušās kājas ikru muskuļu traumas dēļ, kas sākās Vanšu tilta kalniņā. Varbūt par vieglu nosēju kāju, varbūt pirmie 15km. par ātru tika noskrieti, jo vidējais ātrums 15 km man bija ap 4:18 min/km, taču sajūta sakarā ar elpošanu bija ideāla. Tādēļ neskumstu, jo sanāca ideāls tempa treniņš uz Roveniemi maratonu. Vajadzēs tikai pa atlikušo mēnesi kārtīgi saārstēt kāju. Paldies EdGaram, kuram uzticēju aiznest līdz galam savu čipsu. Kā gāja pārējiem?

  • Aivars

    Man, sm72, žēl, ka Tev tā sanāca, vareni biji sācis – tas vilka uz jaunu Tavu personisko… Tagad gan veseļojies, jo Santaklauss Rovaniemi Tevi gaida un visa sezona ir vēl priekšā!:)
    Man gāja labi. Es uzstādīju savu personisko pirmrekordu maratonā un man pasākums ļoti patika. Varbūt vienīgi ir drusku žēl, ka tik ļoti sataupījos. Skrēju pēc sava grafika un gaidīju kad nāks lūziens. Mūsu maratona guru man bija teikuši, ka tikai pēc 30.kilometra sākas maratona otrā puse, ka īstais maratons sākas tikai pēc 35 kilometra un tamlīdzīgas lietas. Es skrēju un gaidīju, kad tās šausmas sāksies. Arī sm72 šī gada Romas maratona grafiks man solīja nepatikšanas pēdējos 10-14 kilometros. Taču… Es otrajā aplī, pēc tam kad biju saticis savu novadnieku Mazo Krišu un saņēmis viņa uzmundrinājumus, sapratu, ka es līdz finišam tikšu, turklāt, noteikti, tas būs ātrāk nekā četrās stundās. Un tad es pārstāju baidīties un, kā Pikols saka, sāku maukt. 39.km man bija ātrākais šajā maratonā – 4:57, 40.km bija trešais labākais un daudz neatpalika – 5:03, es apdzinu visus pēc kārtas, kuri bija manā redzeslokā – tie noteikti bija vismaz kādi trīs desmiti skrējēju. Es turpināju maukt – 41.km 5:05 un 42.km 5:09 un tas bija baigais kaifs un tā dēļ ir vērts skriet!
    Rezultātā es, iespējams, par aptuveni minūti apsteidzu savu grafiku un finišēju tad, kad uz tablo bija 3:49 un kaut kādas padsmit sekundes. Tīrais skrējiena laiks varētu būt ap 3:47, man bija grafiks uz 3:48. Es aiz laimes pat aimirsu finišā apturēt savu pulksteni un apturēju to tikai pie čipu noņemšanas vietas. Jāgaida būs oficiālie rezultāti, bet pēc mana pulksteņa vidējais ātrums man šodien bija 5:22. Pēc Mošķa aprēķina man otrā maratona puse esot sanākusi ātrāka par pirmo…
    Taču no otras puses uz to visu raugoties, ja būtu ātrāk skrējis jau no sākuma, tad beigās nebūtu finišējis ar tādu labsajūtu un kaifu!:) Man bija tikai pozitīvās emocijas. Turklāt mūsu maratona klasiķi, paldies viņiem – Mošķim un Pikolam, apgalvo, ka tikai pēc trešā maratona var sākt skriet uz rezultātu. Es esmu ļoti apmierināts un pat laimīgs! Un tāpēc es esmu pārliecināts, ka skriešu vēl un vēl…:)
    Gaidīšu ziņas arī no pārējiem.

  • Mošķis Mošķis

    http://www.nordearigasmaratons.lv/uploads/2009_NRM_rezultati.xls – šeit var atrast maratona rezultātus – nav vēl apstiprināti, bet pirmais ieskats ir :)

  • Aivars

    Apsveicu, Kampar, ar jaunu personīgo rekordu! Turklāt Tu esi izgriezis pogas šīs sezonas pastāvīgajiem saviem sīvākajiem konkurentiem un pāridarītājiem pašmāju trasēs – Dudelim un, protams, arī Valtasam!:)

  • ziguce

    Hmm…. un es šo tikšanos palaidu garām… :(
    Nu nekas :) Gan jau nākamreiz :)
    Un krekli tiešām bija uzmundrinoši, kaut kā biju palaidusi garām iespēju pati tikt pie tāda…
    Arī es godam noskrēju savu pirmo maratonu – 5km distancē :))
    Esmu lepna par sevi! Paldies arī jums!!! :)
    Plānoju doties uz Tallinu 13.septembrī, tur būs SEB organizēts purmaratons, 10km un bērnu skriešanas :) Protams vēlos startēt jau 10km distancē un tad jau uz pavasari – 21km ;) Izklausās pēc plāna, ne ? :)
    Gribētu jūs satikt, iepazīties un līdz galam saprast, kas ir VSK noskrien :)
    Aktīvu vasaru visiem!!! ;)

  • Mošķis

    => ziguce, jauki -> mums tagad ir arī savi pārstāvji iekš mini-maratona, kurus visu laiku meklējām :)

    Tallinnas pusmaratons ir padomā, bet līdz tam laikam nedaudz jānodzīvo :))

    Veiksmīti treniņos un tad jau tiksim arī līdz savam 1/2maratonam :)

Komentēt

  

  

  

Pievienotais komentārs var uzreiz neparādīties. Nevajag dubultā.